Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا نشست خبری بیست و پنجمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران صبح امروز دوشنبه ۱۵ آبانماه با حضور مجید غلامی جلیسه، مدیر عامل خانه کتاب و دبیر این دوره از هفته کتاب برگزار شد.

مجید غلامی جلیسه در ابتدای این نشست با تاکید بر لزوم مردمی شدن برنامه‌های اجرایی در هفته کتاب گفت:‌ لزوما درگیر کردن مردم و تمامی شهرها و استان‌ها از جمله سیاست‌های ما در برگزاری هفته کتاب است و می‌خواهیم این هفته به عنوان یک رویداد ملی گستره جغرافیایی وسیعی داشته باشد و از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌ها استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه شاهد هستیم که هر  سال حضور پویاتری از مردم را در برنامه‌های هفته کتاب می‌بینیم و هر چه جلوتر می‌رویم مردم بیشتر هفته کتاب را از آن خودشان می‌دانند.

او ادامه داد: جلسات سیاست گذاری نیز برگزار شده و طی آن شعار هفته و اسامی روزها به تصویب رسیده است همچنین یک ستاد مرکزی دائمی برای هفته کتاب تشکیل شده که رویکردهای سیاست گذاری و برنامه‌ریزی را در هر سال پیگیری و دنبال کنند.

مدیرعامل خانه کتاب سپس با اشاره به عضویت نمایندگانی از سازماین‌های مردم نهاد در شورای سیاست گذاری هفته کتاب یادآور شد: خوشبختانه تعدادی از نهادهای مردمی در حوزه ترویج کتابخوانی به عضویت شورای سیاست گذاری هفته کتاب درآمده‌اند و مطمئنا حضور آنها می‌تواند در پی‌ریزی رویکرد مردمی‌تر و عملیاتی کردن نگاه مردمی به هفته کتاب موثر باشد. امسال همچنین مساله خانواده را محور قرار داده‌ایم چرا که معتقدیم برای داشتن یک جامعه کتابخوان باید از خانواده‌های کتابخوان شروع کنیم.

دبیر بیست و پنجمین هفته کتاب اضافه کرد: از جهت همکاری نهادها و مراکز مختلف شاهد بهتر شدن تعاملات هستیم ومثلا وزارت آموزش و پرورش امسال نقشی پررنگ‌تر از همیشه در برگزاری هفته کتاب ایفا می‌کنند. صدا و سیما نیز که تا سال‌های گذشته آن طور که باید و شاید در زمینه هفته کتاب همکاری نمی‌کرد امسال با جلساتی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مدیران این سازمان داشته پررنگ‌تر و عملیاتی‌تر به تولید برنامه‌های کتاب محور یا ویژه برنامه برای هفته کتاب اقدام کرده است. هر چند نیاز داریم تا این برنامه‌ها در رسانه ملی بیشتر شود.

جلیسه درباره برگزاری افتتاحیه هفته کتاب نیز گفت: یکی از برنامه‌هایی که از سال گذشته آغاز کردیم برگزاری افتتاحیه رسمی هفته کتاب در پایتخت کتاب ایران بود که امسال نیز این افتتاحیه در شهر بوشهر برگزار می‌شود. اساسا تلاش ما این است که در تمام شهرها و استان‌ها برنامه‌های هفته کتاب جاری و ساری باشد و به همین منظور در تمام استان‌ها توسط اداره کل ارشاد استان ستاد هفته کتاب تشکیل شده و برنامه‌ریزی‌ها برای شهرستان‌ها صورت گرفته است.

مدیرعامل خانه کتاب تصرحی کرد: سال گذشته ۱۰ هزار برنامه در هفته کتاب برگزار کردیم که امسال به مراتب از نظر کیفی و کمی افزایش خواهند داشت. از جمله برنامه‌های ویژه امسال نیز می‌توان به اجرای ۵۰۰ برنامه زنگ کتاب در مدارس کتابفروشی‌ها و کتابخانه‌ها ی بیش از ۲۰۰ شهر و روستا و مرکز استان اشاره کرد که با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وزرات آموزش و پرورش، بنیاد ادبیات داستانی، انجمن نویسندگان و نهادهای مردمی ترویج کتابخوانی صورت می‌گیرد. همچنین بسیاری از نویسندگان مطرح ما قرار است در کتابفروشی‌ها مختلف با مخاطبان خود و به ویژه دانش آموزان دیدار و گفت‌وگو داشته باشند.

این مدیر حوزه کتاب ادامه داد: جشن ملی کتابخوانی روز ۲۴ آبانماه به مدت ۱۲ ساعت از ساعت ۱۰ صبح الی ۱۰ شب در شبکه ۴ سیما برگزار می‌شود و جمع کثیری از نویسندگان و گروه‌های مردمی ترویج کتابخوانی به صورت پلی بک یا زنده در این جشن برنامه خواهند داشت. کمپین بزرگی نیز برای تجهیز کتابخانه‌های نابینایان آغاز شده که روز بیست و چهارم برگزار می‌شود و امیدواریم بتواند یک حرکت ملی باشد برای تجهیز کتابخانه‌های سراسر کشور به تولیدات ویژه برای نابینایان.

جلیسه در پاسخ به سوالی درباره سرانجام اجرای طرح حمایتی پاییزه کتاب که به تعویق افتاده بود، گفت:‌ مشکل جدی که در سطح وزارت ارشاد داشته و همچنان هم د اریم تامین اعتبارات و تخصیص بودجه‌های لازم است که روند برخی برنامه‌های ما را مختل کرده از جمله همین طرح حمایتی از کتابفروشی‌ها است با توجه به فرصت زمانی کمی که تا هفته کتاب باقی مانده عملا امکان آغاز پاییزه کتاب با هفته کتاب را نداریم اما در همین چند روز آینده اعتبارات تامین شده و ثبت نام از کتابفروشی‌ها متقاضی را آغاز می‌کنیم. به صورت غیررسمی اعلام کنند که از سوی ستاد برنامه کتابگردی دو تاریخ ۲۵ آبان و ۲ آذر برای روز کتابگردی امسال در نظر گرفته شده که اجماع روی دوم آذر بیشتر است و ما نیز تلاش داریم آغاز طرح تابستانه کتاب را با همین روز کلید بزنیم.

دبیر بیست و پنجمین هفته کتاب سپس با اشاره به عدم ارسال برنامه‌های ویژه از سوی باغ کتاب برای  هفته کتاب اظهار داشت: اساسا ستاد هفته کتاب از ظرفیت‌های موجود استفاده‌ای نمی‌کنند بلکه برنامه‌ریزی و طرح‌ریزی برای اجرای هر چه بهتر برنامه‌های ویژه برای هفته کتاب را دنبال می‌کنند تا کنون هیچ طرح و ایده‌ای از سوی باغ کتاب برای اجرا شدن در هفته کتاب به ما نرسیده ما امیدواریم این سوالی باشد که رسانه‌ها از مسئولان باغ کتاب بپرسند.

مدیرعامل خانه کتاب همچنین در توضیح هزینه‌هایی که برای تولید برنامه در صدا و سیما در نظر گرفته شده نیز گفت: همان طور که اشاره شد با توجه به ارتباط خوبی که آقای صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با مدیران مختلف صدا و سیما برقرار کراده و مذاکرات مختلفی که با این دوستان داشته شاهد تغییر و تحولاتی در رویکرد صدا و سیما به مساله کتاب هستیم و خود صدا و سیما نیز عطش و تشنگی برای تولید برنامه کتاب‌محور نشان می‌دهد. این برنامه‌ها تنها شامل برنامه‌های ویژه هفته کتاب نیست و برنامه‌های مختلفی را پوشش می‌دهد.

جلیسه متذکر شد: بخش اصلی برنامه‌های ما عمدتا رایگان اجرایی می‌شود و ما پرداختی به صدا و سیما نداریم چرا که بیشتر برنامه‌‌ریزی‌های خودشان است در مورد بخش دیگری از برنامه‌ها نیز سهم مشارکت ما نه سهم ریالی که سهم فکری و حمایتی است و در ستاد هفته کتاب حضور دارند یا در برخی موارد پیشنهاداتی ارائه می‌کنند و ستاد هفته کتاب خودش آنها را اجرایی می‌کند یعنی مشارکت ما و صدا و سیما مشارکت منهای پول است.

او افزود: به عنوتان مثال در رادیو سال‌ها است که شاهدیم که مخصوصا شبکه آفتاب ویژه‌برنامه‌هایی برای هفته کتاب تدارک دیده است که امسال این برنامه‌ها به شش ساعت افزایش داشته و آن هم بر اساس وظیفه رسانه‌ای که خودشان ارسال کردند. با این حال به عنوان مثال برای برخی مسابقات کمک‌هایی از طریق ستاد هفته کتاب صورت می‌گیرد تا با اهدای جوایز شور و شوق بیشتر شود. برخی برنامه‌ها نیز که خودشان اسپانسر دارند و پرداخت‌ها از آن تاریخ اتفاق می‌افتد.

جلیسه در توضیح بیشتر درباره کمپین کتاب‌های ویژه برای نابینایان نیز گفت: از پیش از هفته نابینایان کارهای مشترکی را با انجمن نابینایان آغاز کرده‌ایم که از جمله آن می‌توان به برگزاری کتاب سال نابینان اشاره کرد که در دست شکل‌گیری است.  علاوه بر اینها تمرکز بر حمایت‌های لازم برای توسعه کتابخانه‌های تخصصی ویژه نابینایان در دستور کار است که در این مسیر نهادها و ارگان‌های مختلف درگیر با نابینایان با ما همکاری دارند. خوشبختانه دید مثبتی شکل گرفته و از ظرفیت‌های هفته کتاب نیز در پر کردن بخشی از خلا موجود در حوزه کتاب‌های نابینایان ا ستفاده کنند.

جلیسه یادآور شد: تجهیز امکانات برای توسعه کتابخانه‌ها افزایش نیروی انسانی فعال در این حوزه، افزایش تولید کتاب‌های گویا و بریل از جمله این موارد است که با توجه به اینکه رقم بالایی هم نیاز ندارند اما تاکنون مورد توجه قرار نگرفته‌اند. ما هنوز در خانه کتاب نیز یک بانک اطلاعاتی کامل از کتاب‌های بریل و صوتی نداریم و نمی‌دانیم که چه نیازهایی در این موضوع وجود به عنوان مثال پیش آمده که اطلاع نداریم که آیا فلان کتاب کاغذی، صوتی یا بریل شده یا خیر یا حتی یک کتاب از چند طریق مختلف صوتی می‌شود. در صورت داشتن یک بانک اطلاعاتی جامع و کامل حتی می‌توان کتاب‌های ویژه نابینایان را در لیست خرید کتاب ارشاد نیز قرار داد. در این مسیر از اتحادیه و انجمن‌های نشر نیز می‌خواهیم با تشکیل کمپینی مشابه شاهد حمایت جدی آنها و نویسندگان از کتاب‌های صوتی و بریل باشیم.

جلسه در پایان گفت: برنامه‌هایی نیز در ستاد اربعین تدارک دیده شده که فعالیتی کتاب‌محور د ارند تعدادی از ناشران به صورت خودجوش کتاب‌هایی را برای زوار تدارک دیدند که در خروجی‌های مرزی کشور به زائرانی در پیاده‌روی اربعین حضور دارند اهدا می‌شود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۰۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احمدوند: در نمایشگاه کتاب برنامه‌های ویژه‌ای برای فلسطین تدارک دیدیم/ کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، نشست خبری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران صبح امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر ارشاد و رئیس نمایشگاه کتاب تهران و علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و قائم مقام نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

یاسر احمدوند در شروع این نشست گفت: نمایشگاه امسال با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه ۱۹ لغایت ۲۹ اردیبهشت ماه در مصلی برگزار می‌شود و بزرگترین اجتماع فرهنگی مردم ایران حول محور دانش و آگاهی با اهتمام دستگاه ها و نهادهای مختلفی در شهر تهران برگزار می شود.

وی با بیان اینکه ناشران در دو بخش مجازی و حضوری مشارکت دارند ادامه داد: نمایشگاه بعد از گذشت ۳۵ دوره به قوامی رسیده که جایگاه ویژه ای در تقویم خانواده های ایرانی به خود اختصاص داده است.

احمدوند گفت: تلاش شده بخش‌های مختلف نمایشگاه ارتقا پیدا کند و ضعف‌ها و کاستی‌ها جبران شود، برای نخستین بار، نقشه غرفه‌ها تا فردا در دسترس رسانه ها خواهد بود تا به اطلاع عموم برسد؛ این برای نخستین بار است که پیش از شروع نمایشگاه مردم از جانمایی غرفه‌ها مطلع می‌شوند. تلاش شد واگذاری غرفه‌ها به ناشران زودتر آغاز شود. از امروز همه ناشران می توانند مراجعه و غرفه های خود را دریافت می‌کنند.

رئیس نمایشگاه کتاب تهران به پیش بینی برنامه‌های فرهنگی در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: برنامه‌های ویژه برای فلسطین در نمایشگاه تدارک دیده شده است، هم کار حجمی و نماد سازی برای پاسداشت و یادبود مردم غزه تدارک دیده شده و هم برنامه‌های مختلفی با این موضوع خواهیم داشت مانند تقدیر از نویسندگان و ناشران فعال در این حوزه.

وی ادامه داد: امسال تعداد قابل توجهی از ناشران علاوه بر بخش حضوری در بخش مجازی حاضر هستند، با همکاری با شرکت پست امیدواریم پاسخ دهی به درخواست ها با شرایط مطلوبی صورت گیرد، حضور کتابفروشان در بخش مجازی به صورت تکمیلی و قاعده مند امسال هم ادامه خواهد داشت.

احمدوند با اشاره به برنامه های بخش بین الملل نمایشگاه کتاب گفت: حدود ۶۰ ناشر خارجی امسال در نمایشگاه حاضر هستند و ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی را عرضه می کنند، از نظر حجم بار دریافتی بخش خارجی امسال افزایش داریم یعنی حدود ۷۰ تن حجم کتاب های خارجی پیش بینی می شود.

وی از برگزاری رویدادی با عنوان «نشر ایران» در روزهای ۲۴, ۲۵ ,۲۶ اردیبهشت در بخش خارجی نمایشگاه خبر داد و گفت: این رویداد بر اساس نیاز معرفی نشر ایران به ناشران خارجی طرح ریزی شده است. حدود ۲۰ مهمان از کشورهای منطقه حضور دارند و برنامه هایی در نشست با تعدادی از ناشران، بازدید از مراکز چاپ و فروش کتاب خواهیم داشت.

علی رمضانی قائم مقام سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز در این نشست افزود: پس از پایان نمایشگاه سی و چهارم ارزیابی‌هایی انجام شد که نتیجه در قالب دستورالعمل‌های در کمیته ۱۵ گانه نمایشگاه ارائه شد.

وی ادامه داد: آنچه که در دو دوره گذشته و این دوره تجربه می‌شود نمایشگاهی به وسعت مرزهای ایران است که تلاش می‌شود در سراسر کشور امکان استفاده از این رخداد فراهم شود.

رمضانی گفت: برای سال سوم حضور دولت سیزدهم در نمایشگاه، کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند و سازه موقت ندارم.

وی با بیان اینکه امسال بیش از ۷۰‌ دستگاه‌ مختلف در برگزاری نمایشگاه مشارکت دارند، گفت: در بخش‌ ناشران دانشگاهی، آموزشی و کودک نیز افزایش فضا داشتیم.

قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران افزود: عمده کارگاه‌های محل عبورمردم جمع آوری شده است و حدود پنج هزار پارکینگ به مصلی اضافه شده است. البته از مردم می خواهیم برای بازدید از نمایشگاه از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: سه‌درب جدید به مصلا اضافه شده که دو در برای ورود مردم و یک‌ در برای ماشین پیش بینی شده است که شامل درهای ۲۱، ۱۱ و ۴ است‌. بنابراین از تمام جهت‌های نمایشگاه ورود نفری و خودرویی داریم.

رمضانی با اشاره به حضور قابل توجه خبرنگاران در نمایشگاه گفت: ۸۴ شهروند خبرنگار نیز در نمایشگاه حضور دارند و گزارش‌های خود را تهیه می‌کنند، ۳۰ خبرنگار رسانه‌های خارجی نیز از سوی معاونت مطبوعاتی برای فعالیت در نمایشگاه حضور دارند.

قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به آمار حضور ناشران گفت: مجموع ناشرانی که حضوری و مجازی تاکنون ثبت نامشان قطعی شده است، ۲۶۱۹ ناشر هستند، ۲۵۰ ناشر هم در مراحل مختلف پیش از ثبت نام قرار دارند.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229510 برچسب‌ها کتابخوانی

دیگر خبرها

  • انتصاب رییس مرکز برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه منابع دانشگاه شریف
  • نمایشگاه کتاب را در قاب سیما دنبال کنید
  • ویژه‌برنامه نمایشگاه کتاب شبکه امید/ «نورا» به آنتن نوجوان رسید
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون
  • تابستان منهای خاموشی
  • امکانات جدید رفت‌وآمد به نمایشگاه کتاب | «مشاور کتاب» در کنار بازدیدکنندگان
  • برنامه‌های کانون در سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
  • برنامه پخش زنده فوتبال امروز در شبکه‌های سیما
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • احمدوند: در نمایشگاه کتاب برنامه‌های ویژه‌ای برای فلسطین تدارک دیدیم/ کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند