Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- یک کارشناس حوزه کار معتقد است: در صورتی که بخواهیم شرکت های صندوق های تامین اجتماعی و بازنشستگی کشوری را به بخش خصوصی واگذارکنیم ، نیاز به بازنگری داریم تا مشکلاتی که در اجرای اصل 44 قانون اساسی رخ داد، تکرار نشود.

«حمید حاج اسماعیلی» روز دو شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: همواره تجربه تلخی در اقتصاد دولتی مطرح است زیرا شرکت های وابسته به دولت به اندازه کافی هم درآمد دارند اما بهبود کیفیت براساس هزینه و فایده نیست و این تجربه در ایران موفق نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: شرکت های دولتی به طور عام زیانده بودند و سوددهی درستی نداشتند. در ایران صنایع بزرگ و مادر در اختیار بخش دولتی است اما در سال های گذشته با اجرای اصول 43 و 44 قانون اساسی بخشی از شرکت های بزرگ واگذار شدند تا سهم دولت در اقتصاد کاهش یابد.
حاج اسماعیلی ادامه داد: در چند سال گذشته این کار بدرستی انجام نشد و با وجود اینکه قرار بود تعدادی از شرکت های دولتی بزرگ به بخش خصوصی واگذار شود اما این کار محقق نشد.
وی ادامه داد: بسیاری از شرکت های بزرگ به قیمت خیلی ارزان به افراد وابسته به دولت و یا نهادهای نظامی واگذار شد که تجربه خوبی برای اقتصاد ایران نبود و هم اکنون شاهد تبعات چنین واگذاری هایی هستیم.
این کارشناس حوزه کار با اشاره به صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی گفت: هم اکنون این صندوق ها در انحصار دولت است و به همین درد دچار هستند.
به گفته وی،مدیریت در شرکت های وابسته به صندوق ها بر اساس هزینه و فایده نبوده است .
وی در ادامه بیان داشت: قرار بود این شرکتها سرمایه صندوق ها را افزایش دهند اما متاسفانه به دلیل سوء مدیریت نه تنها درآمد نداشتند بلکه هزینه ها برای صندوق ها تحمیل کردند و سرمایه اصلی نظیر یخ آب شد.
به گفته حاج اسماعیلی، این نگرانی وجود دارد که این شرایط ادامه یابد.
وی بیان داشت: وقتی که اقتصادی رقابتی نباشد و مردم را وادار کنیم که از محصولات کارخانه هایی که در اختیار دولت است فقط خریداری کنند این که روند اصولی اقتصادی نیست زیرا مردم گزینه دیگری نداشتند و خرید کالای اجباری سوددهی ندارد.
وی گفت: شرکت های وابسته به صندوق ها در زمینه صادرات تلاشی نداشتند که این خود بخشی از مشکلات این شرکتها را سبب می شد.
وی در خصوص نحوه استخدام در شرکت های یاد شده گفت: این صندوق ها به لحاظ استخدامی وابسته به دولت هستند و دغدغه فعالیت تولید بهتر و ایجاد رقابت برای بنگاهها را ندارند.
وی واگذاری شرکت های صندوق های تامین اجتماعی و بازنشستگی را به معنای فروش این شرکت ها دانست و گفت: مالکیت این شرکت ها متعلق به صندوق ها است و درآمدی که از این فروش حاصل می شود می تواند سرمایه گذاری در جایی پرسودتر را به دنبال داشته باشد.
حاج اسماعلی در خصوص برخی از بنگاههای پرسود صندوق ها گفت: شرکت های دارویی و یا پتروشیمی و راه آهن و هواپیمایی که دارای درآمد هستند و سودده می باشند درآمدشان به صندوق ها باز می گردد.شاید اگر این شرکت ها نبودند صندوق ها سال های گذشته از پا افتاده بودند.
وی واگذاری شرکت های وابسته به صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی را از برنامه های دولت و مجلس دانست و گفت: واگذاری شرکت های زیان ده به بخش خصوصی می تواند فرآیند زیان دهی را به سود دهی تبدیل کند.
حاج اسماعی بر بازنگری نحوه واگذاری ها تاکید کرد و گفت: اگر رویه واگذاری نظیر سال های گذشته انجام شود به نفع اقتصاد کشور نیست.
وی سرمایه صندوق ها را سرمایه بیت المال عنوان کرد و گفت: اگر سوددهی رخ دهد به نفع صاحبان اصلی صندوق ها که همان بازنشستگان و کارگران کشور هستند می باشند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بخش خصوصی توانایی خرید بنگاههای بزرگ را دارد، گفت: در شرایط کنونی بخش خصوصی چنین توانایی ندارد اما باید شرایط اقتصاد کلان کشور بهبود یابد و اتاق های بازرگانی و تعاون باید موانع رشد بخش خصوصی را فراهم کنند.
وی گفت: بخش خصوصی برای توانمندی باید از یارانه های هدفمند برخوردار شوند،مشکلات بیمه آنها حل شود ،تعرفه های صادراتی و موانع دیگر تولید کاهش یابد تا بتوانند هزینه های تولید خود را کاهش دهند
وی در پایان گفت: رتبه کسب و کار در ایران از 120 به 124 رسیده است که این افزایش ولو اندک نشان می دهد موانع کسب و کار در ایران کم نیست .این افزایش نشان می دهد که دغدغه ها را بدرستی رعابت نکرده ایم.
به گزارش ایرنا،چهارمین نشست موضوع کاهش تصدیگری بنگاه های مجموعه سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری، به ریاست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هفته جاری برگزار شد.
این نشست با حضور «ابولحسن فیروزآبادی» قائم مقام وزیر کار،«تقی نوربخش» رئیس سازمان تامین اجتماعی،«اکبر ترکان» رییس هیات مدیره شستا، «مرتضی لطفی» مدیر عامل شرکت شستا،«محمد رضا رستمی» مدیر عامل صندوق عشایر و روستا،« شاپور محمدی» رییس سازمان بورس ایران و تعدادی از معاونان مرتبط با صندوق ها و بنگاه های تابعه برگزار شد.
در این نشست ابتدا گزارشی از تصمیمات و اقدامات کمیته های چهارگانه تخصصی که به صورت هفتگی برگزار می شود، ارائه شد.
تدوین شیوه نامه و دستورالعمل های واگذاری و کاهش بنگاهداری ها از دیگر مسائل مطرح شده در این نشست بود.
بحث و گفت و گو در خصوص تهیه لیست شرکت های اولویت دار برای واگذاری از دیگر دستورکارهای نشست یاد شده بود.
یادآور می شود،برگزاری این نشست ها در راستای مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بوده است.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
اقتصام**9123** 6075*تنظیم: زهره دریغ گفتار** انتشار: زهرا هجینی نژاد

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۳۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: جریان وقف می‌تواند نمای جدیدی به جامعه دهد و به جهش اقتصادی در کشور کمک می‌کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین نشست هم‌اندیشی و بررسی چالش‌های پیش رو در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان با حضور حجت الاسلام سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و اساتید علمی در نمایشگاه دستاوردهای وقف برگزار شد.

رئیس سازمان اوقاف در این نشست طی سخنانی خاطرنشان کرد: فعالیت سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه مولدسازی تنها به ساختمان‌سازی محدود نمی‌شود. بلکه سرمایه‌گذاران باید صبور باشند زیرا در کمیسیون بهره‌وری اقتصادی برنامه‌ها بررسی می‌شود و هر اندازه بتوانیم در وقف حمایت می‌کنیم.

خاموشی با بیان اینکه می‌توان پول عایدات وقف را که ده برابر شده به صندوق دهیم تا این‌ حمایت‌ها توسعه پیدا کند، تصریح کرد: حلقه‌های نیروی انسانی قوی در کشور وجود دارد که به نظر می‌رسد برخی حلقه‌های ضعیف هم در زنجیر وجود دارد و کار ما این است از ضعیف‌ها حمایت کنیم.

 

حضور 39 شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف

 

او با تأکید به حمایت از حلقه‌های ضعیف اظهار داشت: هر کدام از غرفه‌های نمایشگاه اوقاف به این حلقه‌ها توجه می‌کنند. به عنوان مثال در مبحث در آبزی‌پروری درصدد تأمین 20 درصد از خوراک کشور هستیم. این در حالی است که در برخی استان‌ها امکان تولید میلیون‌ها تن تولید دریایی را داریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر ارزان‌سازی هزینه‌های درمان برای بیماران، گفت: جریان وقف می‌تواند نمای جدیدی به جامعه دهد و به جهش اقتصادی در کشور کمک می‌کند.

او یادآوری کرد: دانش‌بنیان‌ها طرح تجاری خود را ارائه دهند، ما پس از بررسی‌های کارشناسی لازم و واجد شرایط بودن آنها را حمایت می‌کنیم. 

در این نشست مدیرعامل صندوق پژوهش ماندگار با بیان اینکه این صندوق دومین صندوق از بین 75 صندوق علم و فناوری است، گفت: دو سال و نیم از افتتاح این صندوق می‌گذرد. تاکنون 250 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری مستقیم در حوزه دانش‌بنیان‌ها داشته‌ایم.

او با اشاره به اینکه حدود 480 میلیارد تسهیلات پرداخت شد، گفت: امروز دو قرارداد در حوزه دیالیز و کیت تشخیص سرطان منعقد شد.

همچنین مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار  با اشاره به حوزه فعالیت این شرکت در عرصه تکثیر گاوهای پربازده اظهار داشت: این کار در حال حاضر کاری که در کشورهای پیشرفته انجام می‌شود.

او ادامه داد: از  15 سال قبل در این زمینه وارد شدیم و از گاوهای برتر که 40 شاخص دارند تخمک می‌گیریم، لقاح انجام می‌شود و سپس جنین منجمد می‌شود و بعد در رحم قرار می‌گیرد و گوساله متولد می‌شود. از هر گاو در سال 20 گوساله می‌توانیم تولید کنیم.

او با اشاره به نیاز برای سرمایه‌گذار دلسوز اظهار داشت: شرکت فناور برای توسعه نیاز به سرمایه گذار دلسوز دارد و سازمان اوقاف می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده خوبی باشد.

در این نشست همچنین به تولید دو دستگاه درمان سرطان توسط یک شرکت دانش‌بنیان اشاره شد که از سال 95 آغاز به کار کرده اما در زمینه تجاری‌سازی با مشکلات زیاد مواجه بوده و از حمایت سازمان اوقاف برخوردار شد.

بر اساس اظهار مسئولان این شرکت دانش‌بنیان، با حمایت سازمان اوقاف این شرکت طی 5 ماه گذشته به اندازه فعالیت 3 سال پیشرفت داشتند و با وجود اینکه مقاومت حوزه درمان از استفاده از دستگاه‌های داخلی وجود دارد، اما سازمان اوقاف همواره تأکید داشته که این دستگاه‌ها تولید و به بهره‌برداری برسند.

در این نشست همچنین طرح‌های شرکت فعال در حوزه فناوری تولید واکسن مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از جمله چالش‌هایی که در این حوزه مطرح شد این بود که تولید واکسن به صورت سنتی هزینه زیادی داشت و وقت زیادی صرف می‌شد. اما اکنون این شرکت آمادگی تولید واکسن کرونا در سویه‌های جدید را دارد و پیش‌بینی شده تا شش سال آینده برای درمان تمامی انواع سرطان، ژن درمانی صورت پذیرد.

به همین منظور یک پلتفرم چابک طراحی و ساخته شده که انواع محصول در این زمینه را در داخل کشور تولید می‌کند. هرچند فعالان این عرصه نیازمند حمایت هستند و تاکنون سازمان اوقاف حمایت از این شرکت را بر عهده گرفته است.

نکته قابل توجه آن است که این شرکت ظرفیتی دارد که هفتصد نفر از نخبگان می‌توانند مشغول به کار شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ‌ وزارت تعاون در چهارمحال و بختیاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان است
  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان؛ دولت برنده است یا مجلس؟
  • جدول اضافه حقوق‌ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و لشکری و کشوری
  • کشمکش بر سر سه هزار میلیارد تومان / دولت برنده است یا مجلس؟
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • تعهدات وزارت نفت در بخش درمان بوشهر نیازمند بازنگری جدی است
  • تحقق شعار سال نیازمند استفاده از نیروهای دانش بنیان است