Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@03:37:21 GMT

موزه «امام حسین» علیه السلام + تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۹۷۲۵۵

افتتاح موزه «امام حسین» (علیه السلام) از جمله پروژه های بسیار مهمی است که در سال های اخیر در آستان مقدس حسینی (علیه السلام) اجرایی شده است .

به گزارش مشرق از کربلای معلی؛ موزه «امام حسین» (علیه السلام) در طبقه دوم بارگاه مطهر سید الشهداء واقع شده و حاوی آثار تاریخی و اسلامی بسیار ارزشمندی است که عاشقان آن حضرت، امرا، پادشاهان و شخصیت های مختلف در طول تاریخ به آستان مقدس حسینی (علیه السلام) اهدا کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افتتاح موزه «امام حسین» (علیه السلام) از جمله پروژه های بسیار مهمی است که در سال های اخیر در آستان مقدس حسینی (علیه السلام) اجرایی شده است .

این موزه حاوی آثار تاریخی و اسلامی بسیار ارزشمندی است که دوستداران، عاشقان، امرا، پادشاهان و شخصیت های مختلف سیاسی، اجتماعی و مذهبی در طول تاریخ به آستان مقدس حسینی (علیه السلام) اهدا کرده اند.

موزه آستان مقدس حسینی (علیه السلام) در طبقه دوم بارگاه مطهر سید الشهداء واقع شده و در نزدیکی «باب (دروازه) القبله» قرار دارد و آثار تاریخی و اسلامی متعددی را در خود نهفته دارد که یکی از مهمترین آنها زنجیرهای آهنینی است که به درب های بارگاه مطهر امام حسین (علیه السلام) زده می شد و تاریخ آنها به قرن 19 میلادی و سیطره عثمانی ها بر عراق از جمله کربلای معلی باز می گردد.

این زنجیرها به این جهت مورد استفاده قرار می گرفت که وقتی شخصیت های دینی و شیوخ کربلای معلی مشاهده کردند، لشکریان عثمانی با اسب وارد حرم مطهر امام حسین شده و حرم این بارگاه مقدس را نگه نمی داشتند، در نشستی راه چاره آن دیدند که با تهیه این زنجیرها و بستن آنها به درب لشکریان عثمانی را وادار کنند، بدون اسب وارد حرم مطهر شوند.

موزه امام حسین (علیه السلام) در سال 2009 میلادی تاسیس شد و در آن شمشیرها، قالی ها، سجاده ها، لوسترها، دست نوشته های تاریخی و اسباب و اشیاء نقره بسیاری مانند درب ها و دروازه ها و ضریح مقدس قدیمی آن حضرت نگهداری می شود.

یکی از مهمترین و ارزشمندترین آثاری که در این موزه نگهداری می شود، تار مویی است که منتسب به پیامبر بزرگوار اسلام است. منابع تاریخی ذکر کرده اند که این تار مو از مدینه منوره به آستانه مرکز امپراتوری عثمانی و استانبول کنونی اهدا شد و پس از مدتی والی عثمانی به مناسبت ولادت مبارک امام حسین (علیه السلام) آن را به «داوود پاشا» اهدا کرد تا او نیز آن را به آستان مقدس حسینی (علیه السلام) اهدا کند.

درباره کتاب ها و دست نوشته های بسیار نادری که در این موزه نگهداری می شود، نیز باید به کلام الله مجیدی اشاره کرد که به دست «حضرت علی» (علیه السلام) نگاشته شده است. برای محافظت از این اثر تاریخی بسیار ارزشمند و دیگر آثار موجود، این موزه مجهز به تمام امکانات مورد نیاز برای حفظ دما و رطوبت مکان برای جلوگیری از پوسیدگی و آسیب دیدن این آثار است.

از دیگر آثار موجود در این موزه می توان به کتیبه ای اشاره کرد که قدمت آن به صدها سال قبل باز می گردد و آن را یک شاهزاده به آستان مقدس حسینی اهدا کرده و علاوه بر طلا کوب بودن نوشته های آن، مزین به سنگ های قیمتی می باشد.
همچنین می توان به منبری ساخت هند اشاره کرد. یکی از مهمترین ویژگی های این منبر عدم استفاده از میخ در ساخت آن است و در هند به منبرهای سلطنتی معروف است. تاریخ ساخت این منبر به 160 سال قبل باز می گردد و در آن از نخ طلای خالص و آیاتی از قرآن مجید استفاده شده است.

از دیگر آثار مهم درحال نگهداری در این موزه می توان به موارد زیر اشاره کرد:


- یک قطعه فرش بسیار قیمتی و با ارزش که قدمت آن به 100 تا 150 سال قبل باز می گردد

- دست بافته هایی از ابریشم و دیگر منسوجات

- لوسترهای بسیار بزرگ، از جمله لوستری بسیار ارزشمند که توسط شمع روشن می شود و 200 سال قبل از سوی ناصر الدین الشاه قاجار به آستان مقدس حسینی اهدا شد

- الماس بزرگی که «فیصل بن عبد العزیز»، پادشاه وقت عربستان حین سفر به عراق در سال 1921 میلادی و زیارت از مرقد مطهر امام حسین (علیه السلام) آن را به آستان مقدس حسینی اهدا کرد

- تابلوی دربر دارنده، زیارت وارث و تعداد دیگری از زیارت ها که نوشته های آن طلا کوب بوده و قدمت آن به 125 سال قبل باز می گردد

- مجموعه سپرهایی که قدمتی بالع بر یک صد تا هشت صد سال قبل دارند و در سال 778 هجری سلطان احمد جلائری آن را به آستان مقدس حسینی اهدا کرد

- تفنگ هایی که طول برخی از آنها به 2 متر می رسد و از سوی سلاطین عثمانی به آستان مقدس حسینی اهدا شده است

- شمشیرهای مرصع نشان که از سوی پادشاهان سرزمین پارس به آستان مقدس حسینی اهدا شده است

- تبری قدیمی که از سوی پادشاه سرزمین اودی که مملکتی شیعی بود که در قرن 11 هجری در شبه قاره هند تشکیل شد، به آستان مقدس حسینی اهدا شده است. هنگام تمیز کردن این تبر آشکار شد که از طلای خالص ساخته شده است

- سکه های پول مربوط به دوره های مختلف اسلامی

- و صندوقچه ای مشابه صندوقچه حضرت فاطمه (سلام الله) که هم اکنون در موزه توپ کاپی درترکیه نگهداری می شود

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۷۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند

طرح «پیوند صادق» ایده‌ای است تا از بستر آن در روز شهادت امام صادق علیه‌السلام، مساجد با مدارس به هم پیوند بخورند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حامد منیری مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآن و عترت در نشست خبری «پیوند صادق» گفت: به مناسبت شهادت امام صادق علیه‌السلام بناست طرحی مردمی با مشارکت مراکز قرآنی، مدارس و مساجد کشور برگزار شود. این طرح بناست به وسعت تمام کشور با هدف تبیین، تبلیغ و ترویج معارف امام صادق علیه‌السلام رقم بخورد.

وی افزود: شیوه کار به این صورت است که دانش‌آموزان در روز شهادت امام صادق علیه‌السلام به همراه خانواده و در کنار مربیان‌شان در مدرسه جمع شوند و پویش‌های علمی همراه با برنامه‌های فرهنگی و هنری و نیز گعده‌های علمی برگزار می‌کنند. در انتهای مراسم جوایز نفیسی از جمله کمک‌هزینه عمره، عتبات عالیات و مشهد مقدس و نیز صدها جوایز دیگر به برگزیدگان اهدا می‌شود. سپس به سمت مسجد محله حرکت می‌کنند و نماز ظهر و عصر را در آنجا اقامه می‌کنند. در مسجد، روحانیون درباره تأثیرات امام جعفر و شاگردان ایشان در نشر معارف دین و سبک زندگی آن حضرت به صورت مختصر به سخنرانی می‌پردازند.

منیزی ادامه داد: تمام دستگاه‌ها در کنار این نیروی مردمی قرار گرفتند و حامی این حرکت هستند. منتها این حرکت نیاز به تبلیغات دارد. اهمیت کار در این نکته است که بیش از 50 درصد روایاتمان را از امام صادق علیه‌السلام به یادگار داریم که در برگه‌های منابع ما خاک می‌خورند و بلااستفاده ماندند.این آموزه‌های امام باید در قالب‌های مختلف در جامعه نشر داده شود.

 

.

تیزر طرح «پیوند صادق»

تلاش برای ارتقای پیوند مدارس با مساجد

وی درباره برگزاری دو پویش فرهنگی گفت: در راستای این برنامه، دو پویش‌ طراحی شده که یکی از آنها «پندهای امام صادق» و دیگری 6 داستان صوتی برای گروه سنی زیر 13 سال است. این پویش‌ها در بستر شبکه‌های اجتماعی به آدرس مندرج در این سایت https://zil.ink/peyvandesadegh شکل می‌گیرد.

سعیدی نژاد مدیرعامل مؤسسه پیام غدیر که از بانیان این حرکت فرهنگی است، گفت: حدود 20 سال قبل مرحوم حجت الاسلام حاج سید علی اکبر حسینی از اساتید اخلاق تهران تأکید کردند در مدرسه پیام غدیر بزرگداشتی برای امام صادق علیه السلام بگیریم. ایشان گفتند این برنامه را در تمام مدارس گسترش دهیم. در آن دوران آقای حاج بابایی وزیر آموزش و پرورش بودند. طوماری جمع شد و به ایشان ارسال شد تا تمام مدارس در برنامه مشارکت داشته باشند؛ همچنان که در مدارس حوزه علمیه بزرگداشت‌هایی برگزار می‌شد. نام این طرح پیوند «میمِ» مدرسه با «میمِ» منزل بود. اما به این طرح فعلی، مسجد و مراکز قرآنی هم آن اضافه شد.

وی افزود: یکی از خلأهایی که در جامعه داریم، عدم پیوند مسجد با مدارس بود. نه مدیر از امام جماعت خبر دارد و نه امام جماعت از مدارس دارای شناخت است. امیدواریم این ایده بتواند این خلأ را پر کند. 

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند
  • ۲ شهید گمنام در آستان مقدس مسجد جمکران آرام می‌گیرند
  • نایب قهرمان وزنه‌برداری جوانان جهان مدال خود را به موزه رضوی اهدا کرد
  • احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی
  • از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت رونمایی می‌شود
  • اهدای درب طلای حرم امام رضا(ع) از طرف حرم حضرت معصومه(س)
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • اعلام برنامه شهادت امام صادق در آستان علی بن باقر
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت