Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@04:25:24 GMT

موزه «امام حسین» علیه السلام + تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۹۸۶۹۷

موزه «امام حسین» علیه السلام + تصاویر

مشرق نوشت : موزه «امام حسین» (علیه السلام) در طبقه دوم بارگاه مطهر سید الشهداء واقع شده و حاوی آثار تاریخی و اسلامی بسیار ارزشمندی است که عاشقان آن حضرت، امرا، پادشاهان و شخصیت های مختلف در طول تاریخ به آستان مقدس حسینی (علیه السلام) اهدا کرده اند.

افتتاح موزه «امام حسین» (علیه السلام) از جمله پروژه های بسیار مهمی است که در سال های اخیر در آستان مقدس حسینی (علیه السلام) اجرایی شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موزه حاوی آثار تاریخی و اسلامی بسیار ارزشمندی است که دوستداران، عاشقان، امرا، پادشاهان و شخصیت های مختلف سیاسی، اجتماعی و مذهبی در طول تاریخ به آستان مقدس حسینی (علیه السلام) اهدا کرده اند.

موزه آستان مقدس حسینی (علیه السلام) در طبقه دوم بارگاه مطهر سید الشهداء واقع شده و در نزدیکی «باب (دروازه) القبله» قرار دارد و آثار تاریخی و اسلامی متعددی را در خود نهفته دارد که یکی از مهمترین آنها زنجیرهای آهنینی است که به درب های بارگاه مطهر امام حسین (علیه السلام) زده می شد و تاریخ آنها به قرن 19 میلادی و سیطره عثمانی ها بر عراق از جمله کربلای معلی باز می گردد.

این زنجیرها به این جهت مورد استفاده قرار می گرفت که وقتی شخصیت های دینی و شیوخ کربلای معلی مشاهده کردند، لشکریان عثمانی با اسب وارد حرم مطهر امام حسین شده و حرم این بارگاه مقدس را نگه نمی داشتند، در نشستی راه چاره آن دیدند که با تهیه این زنجیرها و بستن آنها به درب لشکریان عثمانی را وادار کنند، بدون اسب وارد حرم مطهر شوند.

موزه امام حسین (علیه السلام) در سال 2009 میلادی تاسیس شد و در آن شمشیرها، قالی ها، سجاده ها، لوسترها، دست نوشته های تاریخی و اسباب و اشیاء نقره بسیاری مانند درب ها و دروازه ها و ضریح مقدس قدیمی آن حضرت نگهداری می شود.

یکی از مهمترین و ارزشمندترین آثاری که در این موزه نگهداری می شود، تار مویی است که منتسب به پیامبر بزرگوار اسلام است. منابع تاریخی ذکر کرده اند که این تار مو از مدینه منوره به آستانه مرکز امپراتوری عثمانی و استانبول کنونی اهدا شد و پس از مدتی والی عثمانی به مناسبت ولادت مبارک امام حسین (علیه السلام) آن را به «داوود پاشا» اهدا کرد تا او نیز آن را به آستان مقدس حسینی (علیه السلام) اهدا کند.

درباره کتاب ها و دست نوشته های بسیار نادری که در این موزه نگهداری می شود، نیز باید به کلام الله مجیدی اشاره کرد که به دست «حضرت علی» (علیه السلام) نگاشته شده است. برای محافظت از این اثر تاریخی بسیار ارزشمند و دیگر آثار موجود، این موزه مجهز به تمام امکانات مورد نیاز برای حفظ دما و رطوبت مکان برای جلوگیری از پوسیدگی و آسیب دیدن این آثار است.

از دیگر آثار موجود در این موزه می توان به کتیبه ای اشاره کرد که قدمت آن به صدها سال قبل باز می گردد و آن را یک شاهزاده به آستان مقدس حسینی اهدا کرده و علاوه بر طلا کوب بودن نوشته های آن، مزین به سنگ های قیمتی می باشد.
همچنین می توان به منبری ساخت هند اشاره کرد. یکی از مهمترین ویژگی های این منبر عدم استفاده از میخ در ساخت آن است و در هند به منبرهای سلطنتی معروف است. تاریخ ساخت این منبر به 160 سال قبل باز می گردد و در آن از نخ طلای خالص و آیاتی از قرآن مجید استفاده شده است.

از دیگر آثار مهم درحال نگهداری در این موزه می توان به موارد زیر اشاره کرد:


- یک قطعه فرش بسیار قیمتی و با ارزش که قدمت آن به 100 تا 150 سال قبل باز می گردد

- دست بافته هایی از ابریشم و دیگر منسوجات

- لوسترهای بسیار بزرگ، از جمله لوستری بسیار ارزشمند که توسط شمع روشن می شود و 200 سال قبل از سوی ناصر الدین الشاه قاجار به آستان مقدس حسینی اهدا شد

- الماس بزرگی که «فیصل بن عبد العزیز»، پادشاه وقت عربستان حین سفر به عراق در سال 1921 میلادی و زیارت از مرقد مطهر امام حسین (علیه السلام) آن را به آستان مقدس حسینی اهدا کرد

- تابلوی دربر دارنده، زیارت وارث و تعداد دیگری از زیارت ها که نوشته های آن طلا کوب بوده و قدمت آن به 125 سال قبل باز می گردد

- مجموعه سپرهایی که قدمتی بالع بر یک صد تا هشت صد سال قبل دارند و در سال 778 هجری سلطان احمد جلائری آن را به آستان مقدس حسینی اهدا کرد

- تفنگ هایی که طول برخی از آنها به 2 متر می رسد و از سوی سلاطین عثمانی به آستان مقدس حسینی اهدا شده است

- شمشیرهای مرصع نشان که از سوی پادشاهان سرزمین پارس به آستان مقدس حسینی اهدا شده است

- تبری قدیمی که از سوی پادشاه سرزمین اودی که مملکتی شیعی بود که در قرن 11 هجری در شبه قاره هند تشکیل شد، به آستان مقدس حسینی اهدا شده است. هنگام تمیز کردن این تبر آشکار شد که از طلای خالص ساخته شده است

- سکه های پول مربوط به دوره های مختلف اسلامی

- و صندوقچه ای مشابه صندوقچه حضرت فاطمه (سلام الله) که هم اکنون در موزه توپ کاپی درترکیه نگهداری می شود

 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۹۸۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جبهه مقاومت، میهمان بیست و یکیمین اجلاس پیرغلامان حسینی

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن علیدادی‌سلیمانی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان امروز در نخستین جلسه هماهنگی برگزاری مراسم بیست‌ویکمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان حسینی در کرمان، برگزاری این اجلاس را فرصتی طلایی برای استان کرمان دانست و گفت: کرمان، همواره پیرو امام حسین (ع) بوده است؛ اما این اجلاس فرصت رسمی است که این استان خود را در خدمت دستگاه امام حسین (ع) قرار داده و خدمات خود را در تابلویی بهتر به کشور و جهان نشان دهد.

وی با اشاره به برگزاری ۲۰ دوره اجلاس پیرغلامان حسینی به میزبانی سایر استان‌های کشور، بیان کرد: تجربه بالایی وجود دارد و کرمان زمانی پذیرای این اتفاق مهم فرهنگی شد که تقریبا دو سوم استان‌ها را پشت سر گذاشتیم که می‌تواند فرصت بزرگی برای استان باشد و در این همایش تقریبا همه ظرفیت استان درگیر می‌شوند؛ بنابراین باید بهره فرهنگی آن‌را نیز در استان ببینیم و به گونه‌ای از برکات و تجربیات ۲۰ اجلاس قبلی استفاده کنیم که اثر آن در استان ماندگار شود.

امام جمعه کرمان بر لزوم برنامه‌ریزی برای ماندگاری اثر فرهنگی برگزاری اجلاس پیرغلامان حسینی در کرمان تأکید کرد و ادامه داد: صرف برگزاری مراسم اگرچه خیر و برکت دارد؛ اما سبب می‌شود از این فرصت بهره لازم را نبرده باشیم؛ بنابراین کمیته‌های ستاد باید در این حوزه نیز کار کنند تا اثر آن کل استان را در بر بگیرد و در ذهن مردم ماندگار باشد.

وی تصریح کرد: واقعه کربلا و نهضت امام حسین (ع) در اوج غربت انجام شد؛ اما پس از آن پرده از غربت این جریان برداشته شد و توده‌های مردم   آن را تبدیل به جریانی برای حفظ اسلام ناب کردند. 

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی افزود: مردم در طول تاریخ همواره متولی این جریان  بودند و به بهترین وجه آن را انجام دادند و این جریان نسل به نسل تداوم یافت و در طول تاریخ هر دولتی هم که اعتقاد و ارادتی به جریان امامت داشت، مسیر و معبر را برای ترویج جریان امام حسین (ع) باز کرده و کمک دادند.

وی با اشاره به سخنی از امام راحل، جمهوری اسلامی را محصول محرم و صفر دانست و گفت: پیرغلامان حسینی، عصاره جریان مردمی هستند که تجلیل می‌شوند؛ اما باید جریان مردمی بیشتر دیده شود و ارتباط بیشتری با ستاد داشته باشد که در این موضوع نیز باید فکر کرد.

محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه کار برای امام حسین (ع) کار دلی و توفیقی است و باید خدمتگزار این آستان مقدس باشیم، بیان کرد: همه ما باید از این فرصت برای خدمتگزاری استفاده کنیم و برای همه دستگاه تقسیم وظایفی شده که همه باید به وظایف خود عمل کنند.

وی با اشاره به وجود پیرغلامان حسینی و همچنین هیئت‌های با سابقه در کرمان، افزود: امیدواریم برگزاری بیست‌ویکمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان حسینی در کرمان، فرصتی باشد تا پیرغلامان کرمان و هیئت‌های باسابقه را بشناسیم و مراسم تجلیل استانی در سال‌های آینده داشته باشیم.

فداکار با بیان اینکه برگزاری این اجلاس، سبب ایجاد یک فضای امام حسینی پیش از محرم و صفر در کرمان می‌شود، گفت: پشتیبانی آبرومند از این کار امام حسینی یک ضرورت است و کار نباید با ذره‌ای کوتاهی انجام شود و مجموعه‌های مردمی، بخش بزرگی از کار هستند که باید حتما حضور داشته باشند و ما باید کمک کنیم مردم بتوانند از این اجلاسیه نهایت استفاده را ببرند.

همچنین جواد رمضان‌نژاد، رئیس مرکز بسیج صدا و سیمای جمهوری اسلامی در این جلسه گفت: مهمانانی از جبهه مقاومت در بیست و یکیمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان و خادمان حسینی حضور دارند. 

وی از اجلاس بین‌المللی پیرغلامان و خادمان حسینی به‌عنوان مهم ترین اجلاس دینی در کشور نام برد و بیان کرد: این اجلاسیه از نظر برد رسانه‌ای و عمل‌گرایی هم نمونه است. 

رمضان‌نژاد ادامه داد: تاکنون با توجه به ظرفیت‌های اجلاس بین‌المللی پیرغلامان و خادمان حسینی پیشنهاداتی مبنی بر برگزاری همزمان در ایران و عراق و یا برگزاری در زمان اربعین حسینی ارائه شده است.

وی افزود: امیدواریم در بیست و یکمین اجلاس بین‌المللی پیرغلامان و خادمان حسینی در کرمان، شاهد اتفاقات ویژه و دوره کامل و به‌بلوغ رسیده در سطح کشور باشیم ؛ البته ما تجربیات سایر استان‌ها را در اختیار استان کرمان قرار می‌دهیم. 

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • حضور در جوار آستان مقدس رضوی بهترین خدمت فرهنگی است
  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • جبهه مقاومت، میهمان بیست و یکیمین اجلاس پیرغلامان حسینی
  • بهره فرهنگی اجلاس پیرغلامان باید در استان کرمان ماندگار شود
  • ویدیو کست| پیام امام رضا علیه‌السلام به محبینش در سفارش به عبدالعظیم حسنی
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ | تقویم همسران امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دعا برای زیاد شدن نور چشم | دستورالعمل برای زیاد شدن نور چشم
  • جمع کردن کتب ضلال، گاهی اثر عکس دارد!