Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@15:57:33 GMT

قیمت اقلام اساسی درآستانه اربعین

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۱۵۷۳۳

بررسی قیمت اقلام اساسی در آستانه اربعین حاکی از آن است که داغ شدن بازار نذری ها تا حدی تقاضا را تحت تاثیر خود قرار داده است. ناطقان: بررسی قیمت اقلام اساسی در آستانه اربعین حاکی از آن است که داغ شدن بازار نذری ها تا حدی تقاضا را تحت تاثیر خود قرار داده است.

با وجود آنکه مسوولان بارها از ذخایر مناسب و کاهش قیمت اقلام در بازار سخن گفته اند، اما در روزهای اخیر قیمت برخی اقلام نظیر شکر،برنج،زعفران و حبوبات بی سر و صدا افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



براساس گزارش های میدانی از بازار اقلام اساسی اصغری یکی از فعالان صنف می گوید: علی رغم کاهش قدرت خرید خانوار، اما قیمت برخی اقلام در روزهای اخیر با نوساناتی در بازار روبرو بوده است.

یکی از قصابان درباره نرخ گوشت و دام در آستانه اربعین و بازگشت زائران می گوید: در ماه های اخیر قیمت گوشت به سبب کمبود دام در میادین با افزایش چند هزار تومانی روبرو بوده است.

وی نرخ هر کیلو شقه گوسفندی را 44 هزار،ران و سردست با قلوه گاه را 46 هزار، ران خالص 55 و گوشت گوساله را 46 هزار و دام زنده را 16 تا 16 هزار و 500 تومان اعلام کرد.

گزارش از چند فروشگاه زنجیره ای و بازار عمده فروشان نشان می دهد که قیمت هر کیلو برنج هاشمی 16 تا 16 هزار و 500،برنج گیلان 14 هزار و 700، دمسیاه 14 هزار و 800،لیمو عمانی 33 هزار،لپه 12 هزار،نخود و لوبیا قرمز 12 هزار و 400، لوبیا چیتی 14 هزار و 500،چای 33 تا 40 هزار،شکر 3 هزار و 500، قند 4 هزار و 500 تا 4 هزار و 800 ، هر مثقال زعفران 30 تا 35 هزار، خلال پسته 120 تا 130 هزار و خلال بادام 60 تا 80 هزار تومان است.

همچنین هر کیلو کشک نیم کیلویی با نرخ 3 هزار و 500 تا 4 هزار و شیر بسته به چربی و کیفیت 2 هزار و 500 تا 2 هزار و 800 تومان به فروش می رسد.

 علی اصغر ملکی رییس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی از ثبات نرخ گوشت در آستانه اربعین حسینی خبر داد و گفت: اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ 38 هزار و 500 تا 39 هزار تومان به مغازه دار و 42 تا 43 هزار تومان به مشتری عرضه می شود.

وی با اشاره به اینکه بازار از رکود  و آرامش خاصی برخوردار است، بیان کرد: با توجه به عرضه مناسب دام  و گوشت درقصابی ها و فروشگاه های زنجیره ای، نوسان خاصی در بازار اربعین رخ نخواهد داد.

به گفته ملکی هر کیلو گوشت گرم استرالیایی با نرخ 33 هزار تومان در فروشگاه های زنجیره ای عرضه می شود.

رییس اتحادیه گوشت گوسفندی قیمت گوشت در روزهای آتی را پیش بینی کرد و افزود: در صورت استمرار روند فعلی، پیش بینی می شود که قیمت گوشت در روزهای آتی در بازار کاهش یابد.
مرغ گران می شود

محمد یوسفی رییس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ به بازار وجود ندارد، اظهار کرد: اکنون قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 4 هزار و 500 تومان، مرغ آماده به طبخ در عمده فروشی های میدان بهمن 6 هزار و 400 تومان و غرفه های میدان میوه و تره بار سطح شهر 6 هزار و 400 تومان است.

به گفته وی نرخ هرکیلو مرغ در خرده فروشی های سطح شهر  از 6 هزار و 700 تا 7 هزار و 500 تومان متغییر است.

یوسفی از افزایش قیمت مرغ در آینده ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد:  در یک ماه اخیر افزایش 25 درصدی قیمت نهاده ها موجب شده که هزینه تمام شده هر کیلو مرغ 400 تا 550 تومان بالا رود، از این رو پیش بینی می شود با پایان صفر و افزایش تقاضا، قیمت مرغ به نرخ واقعی خود برسد.

رییس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی ادامه داد: با توجه به قیمت حداقلی مرغ در بازار، مردم می توانند نسبت به خرید و ذخیره محصول در فریزرهای خود اقدام کنند تا در روزهای آتی مجبور به خرید مرغ با نرخ های بالاتر نباشند.

یوسفی قیمت مرغ در آستانه اربعین را پیش بینی کرد و یادآورشد: با وجود تعطیلی کشتارگاه ها و مراکز عمده فروشی، تغییر خاصی در قیمت رخ نخواهد داد.
 محدودیتی در عرضه گوشت و مرغ وجود ندارد

یوسف جلوخانی مدیر کل پشتیبانی امور دام استان تهران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  با اشاره به وضعیت مناسب ذخایر گوشت و مرغ اظهار کرد: با توجه به آنکه محدودیتی در ذخایر استراتژیک گوشت و مرغ  پشتیبانی امور دام وجود ندارد، مردم  با مراجعه به شرکت پشتیبانی می توانند مایحتاج مورد نیاز جهت نذورات خود را دریافت کنند.

وی افزود: متقاضیان در صورت تمایل به خرید گوشت گوسفندی می توانند میزان مورد نیاز خود را از پشتیبانی امور دام تحویل بگیرند .

جلوخانی قیمت هر کیلو مرغ منجمد را 5 هزار و 800 تومان، گوشت منجمد گوساله 22،گوشت گرم گوسفندی از آسیا میانه 31 و استرالیایی 33 هزار تومان اعلام کرد.
رکود بر بازار میوه و صیفی حاکم است

حسن صابری رییس اتحادیه صنف بار فروشان میدان مرکزی میوه و تره بار تهران در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی با اشاره به آخرین وضعیت بازار میوه و صیفی گفت: با توجه به فراوانی میوه و رکود حاکم بر بازار ، نوسان خاصی در بازار رخ نخواهد داد.

وی با اشاره به اینکه افزایش تقاضا تاثیری در قیمت سبزی نداشته است، افزود: اکنون هر کیلو سبزی خوردن هزار و 500 تا 2 هزار تومان و سبزی جور(پلو،آش، قورمه) هزار تا هزار و 500 تومان عرضه می شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: قیمت ، اقلام اساسی ، آستانه اربعین ، بازار

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۱۵۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشت دوباره گران می‌‌شود؟

به گزارش «تابناک» به نقل از تجارت نیوز،  نرخ شقه گوسفندی در هفته دوم فروردین سال گذشته هر کیلو گرم ۳۷۰ هزار تومان بود و این عدد در هفته پایانی اسفند با افزایش ۶۳.۵ درصدی به ۶۰۵ هزار تومان رسید.

 این عدد در هفته پایانی فروردین بین ۶۲۰ تا ۶۵۰ هزار تومان متغیر بوده و باید دید تا پایان سال، قرار است این بازار چه وضعیت قیمتی به ثبت خواهد رساند.

کاهش مصرف

در حالی که به گفته فعالان بازار سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش بسیاری داشته و بخشی از مشتریان به سمت بازار گوشت مرغ سوق پیدا کرده‌اند، رئیس سازمان دامپزشکی مصرف سرانه گوشت قرمز هر ایرانی را ۷ کیلو گرم عنوان کرد. پیش‌تر (سال ۱۴۰۲) مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور این عدد را ۶ کیلو گرم اعلام کرده بود. افشین صدر دادرس به مهر گفته بود طی چند سال اخیر با افزایش قیمت گوشت مصرف سرانه هر ایرانی از ۱۲ کیلوگرم به حدود ۶ کیلو گرم رسیده است.

وضعیت نجومی نرخ این کالای اساسی در سال ۱۴۰۲ که جهش‌های قیمتی را تجربه کرد قطعا سرانه مصرف را در سال ۱۴۰۲ دستخوش تغییرات بیشتر کرده است.

برنامه‌های روی زمین‌مانده

متولیان بخش دولتی و خصوصی برای ساماندهی بازار گوشت، پیشنهادهای متعدد داشته‌اند که یکی از این پیشنهادها با توجه به کمبود نقدینگی و کشتار دام‌های مولد، واردات دام پایه پروار بود. به گفته دامداران حدود ۴ ماه زمان نیاز است تا گوشت دام پایه پروار آماده توزیع د ر بازار شود.

این موضوع تا امروز هنوز محقق نشده است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این خصوص گفت، مجوز واردات دام پایه پروار از برخی کشورها از سوی سازمان دامپزشکی صادر شده و در این خصوص مشکلی وجود ندارد. واردکنندگان و بخش خصوصی برای این امر باید اقدام کنند که استقبال نشده است.

این کشورها شامل روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند و برزیل است. البته قرار گرفتن برزیل در فهرست موجود با ارسال اطلاعات درخواستی ایران از سرویس دامپزشکی این کشور خواهد بود.

اما سرپرست معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره عدم واردات دام پایه پروار، دی ماه سال گذشته گفته بود، معاونت تخصصی در حال برنامه‌ ریزی است که چه حجمی دام پایه پروار نیاز به واردات دارد. محدودیتی هم برای منابع ارزی وجود ندارد و با توجه به تولید دام پروار در داخل، میزان کسری در حال برآورد است که بر اساس آن تأمین ارز شود.

در نهایت گویا صرفه اقتصادی در واردات دام آماده کشتار و گوشت گرم و منجمد است.

عرضه ۳۰ هزار تن گوشت در نیمه دوم سال

بخشی از نیازمندی بازار گوشت قرمز به وسیله جامعه عشایر تأمین می‌شود. این عدد حدود ۲۵ درصد است. رئیس پیشین سازمان امور عشایر، مهر سال گذشته از آمادگی جامعه عشایر برای افزایش تولید گفته بود. سیاوش احمدی قائد با اشاره به طرح تولید قراردادی گوشت دام تاکید کرد، عشایر برای تولید قراردادی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام ظرفیت دارند.

در این خصوص فضل خرم، مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان هم اظهار کرده، سال گذشته با حمایت دولت با وجود تمام تنگناها، قرارداد تأمین ۱۲۲ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز با جامعه عشایری منعقد شد.

وی اضافه کرد، تا کنون ۹۵ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز در اختیار جامعه عشایری کشور قرار گرفته و با توجه به انعقاد قرارداد تولید قراردادی ۵۰۰ هزار رأس دام، از اواخر خرداد دام تولیدی عشایر روانه بازار می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان تصریح کرده، مرحله بعدی تولید قراردادی دام از سوی عشایر اواخر تیر منعقد می‌شود که گوشت تولیدی آن در ماه‌های آذر، دی و بهمن عرضه خواهد شد.

وی ابراز کرد: امسال برای ۱.۵ میلیون رأس تولید قراردادی دام با عشایر قرارداد منعقد می‌کنیم و ۳۰ هزار تن گوشت قرمز در نیمه دوم سال به بازار عرضه می‌شود. با توجه به نزدیکی اعیاد قربان و غدیر خم (۲۸ خرداد و ۱۵ و ۱۶ تیر) نهادهای متولی باید برای تأمین بازار تدابیر لازم را اندیشیده تا همچون سال گذشته شاهد سیر نجومی قیمت‌ها در سال جاری نباشیم.

دیگر خبرها

  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • گوشت دوباره گران می‌‌شود؟
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • تشدید گشت‌های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران