Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@03:07:43 GMT

نمایشگاه اولین جشنواره ملی عکاسی «ماسار» افتتاح شد

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۷۶۳۸۷

نمایشگاه اولین جشنواره ملی عکاسی «ماسار» افتتاح شد

معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت: کسانی که امروز درباره مسائل زیست محیطی ناله و فریاد می‌کنند، خودشان در گذشته مسئول بوده‌اند و در این روند نقش داشته‌اند.

به گزارش ایسنا براساس خبر رسیده، نشست خبری اولین جشنواره ملی عکاسی «ماسار» با حضور دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی و زارع چاهوکی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران یکشنبه ۲۱ آبان در تالار امیرکبیر دانشگاه تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست، مجید سرسنگی ـ معاون فرهنگی دانشگاه تهران ـ با اشاره به نسل جدید دانشگاه‌ها، گفت: دانشگاه‌های نسل جدید، اجتماع محور هستند و سر از لحاف خودشان بیرون آورده‌اند و به این‌که در جامعه چه می‌گذرد حساس هستند. خوشحالیم که در دانشگاه تهران به طور جدی مسئله اجتماع محوری مورد توجه قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: یکی از مسائل مهمی که امروز ایران و جامعه جهانی را به خود مشغول کرده، محیط زیست و حفظ میراث‌ فرهنگی است. شاید اگر چند دهه قبل از محیط زیست سخن می‌گفتیم یا دم از مراقبت از ساختمان‌های تاریخی می‌زدیم؛ کمی تفریحی و فانتزی بود اما امروز این امر تفننی نیست و بسیار جدی و حیاتی به شمار می‌رود.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به بحران بی‌آبی، گفت: امروز در فصل پاییز با بحران بی‌آبی رو به رو هستیم. کارشناسان معتقدند که مسئله ما در چند دهه گذشته مسئله کم آبی است. چرا ما امروز به اینجا رسیده‌ایم؟ چون کار نکرده‌ایم و دانشگاهیان ما روی این مسئله کار جدی نکرده و هشدار جدی نداده‌اند. متاسفانه دانشگاه‌های ما در چند دهه گذشته به مسائلی پرداخته‌اند که چندان مسئله ما نبوده است. سودجویانی که درختان را قطع می کنند با این اقدام طبیعت ما را از بین می برند.

او با اشاره به پاسخگو نبودن مسئولان در چند دهه اخیر، تاکید کرد: کسانی که امروز درباره مسائل زیست محیطی ناله و فریاد می‌کنند، خودشان در گذشته مسئول بوده‌اند و در این روند نقش داشته‌اند. هیچ کس در این مملکت انگار طرف صحبت نیست و معلوم نیست چه کسی طرف انتقاد است. همه در جایگاه منتقد قرار می‌گیرند. همان مسئولان سال‌های گذشته، امروز خودشان منتقد هستند.

سرسنگی ادامه داد: بحث میراث فرهنگی بسیار مهم است. در همین تهران چندین خانه تاریخی قلع و قم شد و روی خاکستر این خانه‌های تاریخی، پاساژها و برج‌های سر به فلک کشیده ساخته شد. همین خانه‌های تاریخی اگر در کشورهای دیگر بود،حتما بسیار آن را پاس می‌داشتند. ما از نظر فرهنگی ملتی هستیم که قدر گذشته خودمان را نمی‌دانیم. بچه‌های ما وقتی به دنیا می‌آیند باید بدانند که عقبه و تمدن دارند. باید بدانند که فرهنگی بزرگ پشتشان هست. ما به هر علتی می‌خواهیم این فرهنگ و این تمدن را از صفحه روزگار پاک کنیم. چند باغ بزرگ در تهران بوده و دست بر قضا و طی چند هفته درختانش خشک شده و به همین بهانه خشک شدن درختان، باغ‌ها را از بین بردند و ساخت و ساز کردند؟

این استاد دانشگاه اضافه کرد:در این ۴۰ سال گذشته کسانی که مسئولیتی در میراث فرهنگی داشتند باید بیایند و پاسخ دهند که چرا از میراث فرهنگی این کشور به درستی پاسداری نکردند.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به برگزاری جشنواره ملی عکاسی «ماسار»،گفت: خوشحالم که امروز جشنواره‌ای داریم که با استفاده از ابزار هنر به موضوع مهم محیط زیست و میراث فرهنگی می‌پردازند.عکس در دنیای امروز هنری عمومی شده و همه آن را می‌شناسند. مردم در طول روز با حضور در شبکه‌های اجتماعی چندین عکس می‌بینند و یا ثبت می‌کنند و با این هنر آشنا هستند.

او ادامه داد:کسانی که میراث فرهنگی را فقط  از زاویه گردشگری و پول درآوردن می‌بینند،اشتباه می‌کنند. میراث فرهنگی اگر درست محافظت شود،درآمد مالی هم دارد. میراث فرهنگی در یک کشور کارکردش فقط پول درآوردن نیست. این میراث باید حفظ شوند.

مجید سرسنگی درباره کارهایی که در معاونت فرهنگی دانشگاه تهران انجام شده،نیز گفت:چندی پیش همایش بین‌المللی باستان‌شناسان جوان را داشتیم و امروز هم جشنواره ملی «ماسار» را داریم که توسط خود دانشجویان برگزار می‌شود. ما به جای این که خودمان این برنامه‌ها را برگزار کنیم، معتقدیم که این برنامه‌ها را باید دانشجویان برگزار کنند.

او ادامه داد:برای این که دانشجویان دانشگاه تهران برای کارهای فرهنگی تشویق شوند،طرح‌های ویژه را مطرح کرده‌ایم. این طرح‌ها یا در سطح کل دانشگاه تهران یا در سطح ملی و یا در سطح بین‌المللی برگزار می‌شوند. ما هم از نظر مالی و هم از زوایای دیگر از طرح‌های ویژه حمایت می‌کنیم.از ابتدای سال تحصیلی تا کنون دو طرح ویژه دانشگاه را عملی کرده‌ایم و امیدواریم در ماه‌های باقی مانده از سال هم بتوانیم طرح‌های دیگری را عملی کنیم.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به هفته کتاب و کتابخوانی، اضافه کرد: همزمان با این هفته نمایشگاه کتابی را برای دانشجویان برگزار کرده‌ایم که آن‌ها می‌توانند کتاب‌های تخصصی و عمومی را تا ۳۰ درصد تخفیف تهیه کنند. تفاهمی را با باغ کتاب تهران امضا کرده‌ایم که از این به بعد دانشجویان دانشگاه تهران از ۷۰ تا ۱۰۰ درصد تخفیف برای استفاده از باغ کتاب تهران را دارند. همچنین در آذرماه نخستین جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

در ادامه این نشست، امین مختاری ـ دبیر کانون هنر و زیست بوم دانشگاه تهران ـ گفت: این کانون را زمستان سال گذشته تاسیس کردیم و اسفند سال گذشته فراخوان جشنواره «ماسار» منتشر شد. تلاش داریم که با زبان هنر از میراث فرهنگی و زیست بوم ایران حفاظت کنیم. در کانون هنر و زیست بوم نشست‌های آزاد چاره‌اندیشی نیز داریم و قرار است از مسئولان برای حضور در این نشست‌ها استفاده کنیم.

مسعود مکاری دبیر جشنواره «ماسار» در بخش دیگری از این نشست، گفت:  «ماسار» نام چشمه ای در روستای قهرود شهرستان کاشان است. کلیت جشنواره بر اساس بوم‌گردی پایدار است. چهار بخش در این جشنواره تعریف شده است: طبیعت، میراث تاریخی و فرهنگی، نوروز و بخش ویژه روستای قهرود است.

او ادامه داد: ۳۵۲۷ اثر در بخش‌های مختلف برای جشنواره ارسال شده است. این تعداد اثر از نزدیک به ۴۲۰ دهستان بوده است. شرکت کنندگان ما در این جشنواره از ۳۰ استان بوده‌اند. در مجموع ۹۵۲ نفر برای ما عکس ارسال کرده‌اند و ۸۴ اثر به مرحله نمایشگاهی راه پیدا کردند.

در پایان این نشست از پوستر جشنواره «ماسار» رونمایی شد. همچنین با حضور دکتر مجید سرسنگی در نگارخانه دانشجو دانشگاه تهران، نمایشگاه عکس‌های این جشنواره افتتاح شد. اختتامیه جشنواره ملی عکاسی ماسار، ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۷ در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، داوری این جشنواره را سیف‌اله صمدیان، دکتر مجتبی آقایی و هدیه تهرانی بر عهده داشته‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۶۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان‌ شرقی از انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز برای نمایش در نمایشگاه روز جهانی موزه‌ها خبر داد.

احمد حمزه‌زاده روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: در جلسه هماهنگی برای برنامه‌ریزی‌های نمایشگاهی به‌ مناسبت روزجهانی موزه‌ها انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز انجام خواهد شد که این نمایشگاه به مناسبت روز جهانی موزه‌ها در محل موزه آذربایجان‌ از روز ۲۹ اردیبهشت افتتاح شده و به مدت سه ماه دایر خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌ شرقی ادامه داد: ابتکار بسیار زیبایی برای برگزاری نمایشگاه در سرتاسر ایران به مناسبت روز جهانی موزه‌ها انجام شده است که برگزاری تورهای کودک محور با توجه به شعار «موزه‌داری برای پژوهش و آموزش» از جمله این برنامه‌ها در آذربایجان‌ شرقی است.

وی اظهار کرد: تعداد ۱۱ استان برای انتقال اموال نفیس موزه ایران باستان انتخاب شده‌اند که آذربایجان‌ شرقی با دریافت اشیای نفیس مرتبط با منطقه آذربایجان از جمله چینی‌های آبی و سفید رنگ و سکه‌های ضرب تبریز، میزبان بازدیدکنندگان و علاقمندان در روز جهانی موزه‌ها واقع در موزه آذربایجان تبریز خواهد بود.

وی گفت: همچنین یافته‌های جدید باستان شناسی در تپه چمن لیلان نیز در نمایشگاه روزجهانی موزه‌ها به نمایش گذاشته خواهد شد که تاریخ اکتشاف و بهره‌برداری از فلز مس را به ۲۰۰۰ سال قبل‌تر در جهان منتقل می‌کند.

به‌ گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی، وی خاطرنشان کرد: با هماهنگی یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و نیروی انتظامی آذربایجان‌ شرقی تمهیدات امنیتی برای حفظ امنیت موزه‌ها در نمایشگاه‌های روز جهانی موزه‌ها در کل استان به عمل خواهد آمد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی و هنرهای وابسته در زابل
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است