Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- تک نرخی شدن قیمت خوراک پتروشیمی‌ها از خواسته‌های به حق واحدهای پتروشیمی است که علی رغم تاکید طولانی مدت این واحدها و مسئولین مربوطه همچنان با دو نرخ ارز آزاد و ارز مبادله‌ای صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، تعیین قیمت خوراک پتروشیمی‌ها از جمله مشکلات این حوزه به شمار می‌رود که چند سالی است گریبانگیر این صنعت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو نرخی بودن که صدای بنگاه‌های تولیدی را در آورده و برخی از کارشناسان آن را دلیلی برای فرار سرمایه‌گذار از بازار می‌دانند و به دنبال آن رانت و تبعیض ایجاد می‌شود.

بر همین اساس شرکت ملی صنایع پتروشیمی چندی پیش اعتراض خود را به دو نرخی بودن قیمت خوراک و اعمال ارز آزاد در فروش بین مجتمعی نشان داد و در کنار آن تعدادی از نمایندگان مجلس در نامه‌ای خطاب به معاون اول رییس جمهور، تقاضای خود را برای تک نرخی شدن قیمت خوراک پتروشیمی‌ها اعلام کردند.

سعید رفیع فر عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان در خصوص نرخ خوراک پتروشیمی‌ها گفت: اگر ارز در تمام امور اقتصادی آزاد شود بخش خصوصی نه تنها مخالفتی با آن ندارد بلکه کاملا موافق این قضیه است ولی ما با اجرای جزیره‌ای این اقدام مخالف هستیم زیرا تجربه نشان داده نتیجه مثبتی به دنبال آن نخواهد بود.

حسن تاجیک کارشناس حوزه انرژی نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، در این خصوص اظهار کرد: واحدهای پتروشیمی پیشنهاد داده‌اند که تعیین قیمت خوراک آنها با ارز آزاد صورت نگیرد و جایگزین آن از ارز مبادله‌ای استفاده شود و این روند تا زمانی‌که در کل کشور سیاست تک‌نرخی شدن ارز اجرایی شود، ادامه داشته باشد.

این کارشناس حوزه انرژی دلیل تقاضای واحدهای پتروشیمی را عدم تطابق نیاز این واحدها با بازار دلیل انتخاب ارز مبادله‌ای می داند، زیرا با توجه به هزینه‌های بالای این بنگاه‌ها و پایین بودن حاشیه سود آنها اگر خوراک بخواهد با نرخ آزاد تأمین شود این واحدها جوابگوی هزینه‌های خود نیستند و در نهایت بر روی کیفیت محصول تولیدیشان اثر می‌گذارند و بازارها را از دست می‌دهند.

کارشناسان اقتصادی شرایط تولید را برای تولیدکنندگان داخلی در مقایسه با تولیدکنندگان سایر کشورها سخت تر می‌دانند زیرا تأمین سرمایه در گردش برای بنگاه‌های داخلی با سود بالای بانکی صورت می‌گیرد، در کنار این مسئله عدم تعیین زمان‌بندی تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها در بازه‌های زمانی مطابق با نیاز واحدهای تولیدی و دو نرخی بودن قیمت خوراک پتروشیمی‌ها از مواردی است که به کیفیت محصولات پتروشیمی تولیدی داخل کشور خدشه وارد می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۴۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد

به گزارش خبرنگار مهر، سردار یحیی الهی امروز دوشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: مأموران ایست و بازرسی «خمه» الیگودرز حین کنترل خودروهای عبوری در محور اصفهان - الیگودرز به یک دستگاه کامیون حامل بار مشکوک و آن را متوقف کردند.

وی افزود: در بازرسی از این خودرو ۱۵ تن خوراک ماهی قاچاق به ارزش ۹ میلیارد ریال کشف شد.

فرمانده انتظامی لرستان، گفت: دراین‌رابطه یک نفر دستگیر و پس از تشکیل پرونده تحویل مراجع ذی‌صلاح شد.

کد خبر 6090920

دیگر خبرها

  • محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • قیمت خودرو در بازار آزاد دوشنبه ۸ اردیبهشت ماه
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • ریال عربستان در بازار آزاد ۱۶۵۶۰ تومان
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۸ اردیبهشت ماه
  • از مردم افغانستان حمایت می کنیم
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر