Web Analytics Made Easy - Statcounter

تمام افراد حداقل یک بار در طول زندگی سردرد را تجربه کرده‌اند. اگرچه درد می‌تواند در هر منطقه از سر بروز کند اما علت، مدت زمان و شدت آن بر اساس نوع سردرد می‌تواند متفاوت باشد.

به گزارش گروه علم وفناوری خبرگزاری ایمنا، اغلب سردردها اگر همراه با علائمی از جمله گرفتگی گردن، استفراغ، گیجی، لکنت زبان، فلج یک قسمت از بدن و تب باشد، نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سردردها انواع مختلفی دارند، به عنوان مثال در سردردهای تنشی احساس گیجی و خستگی رایج است.

سردردهای خوشه‌ای نوع دیگری از سردردها هستند که همراه با درد شدید آنهم در اطراف یا پشت یک چشم یا یک طرف صورت و در یک زمان رخ می‌دهند.

این سردردها معمولاً در یک زمان از روز برای چندین روز یا هفته رخ می‌دهند و ناگهان فروکش کرده و ممکن است فرد تا هفته‌ها و ماه‌ها سردرد نداشته باشد.

سردردهای خوشه ای معمولاً مردها را گرفتار می‌کند، در عرض ۱۵ دقیقه به اوج خود می‌رسد و در حدود ۲ ساعت طول می‌کشد تا بهبود پیدا کند.

علت واقعی این سردردها ناشناخته است. البته شواهدی وجود دارد مبنی بر این که یک نوع اختلال عصبی در ضرباهنگ شبانه روزی بدن ممکن است به بروز سردرد خوشه‌ای کمک کند.

نوع دیگر میگرن ها هستند، سردردهای ناشی از میگرن بسیار عمیق است و می‌تواند برای چند روز ادامه یابد. افراد مبتلا به سردردهای میگرنی اغلب به نور و صدا حساس هستند.

میگرن می‌تواند منجر به سوزن سوزن شدن صورت و یا مشکل در صحبت کردن نیز بشود. با این حال برخی علائم سکته مغزی با میگرن مشابه است و در صورت بروز هر کدام از این علائم باید تحت نظر پزشک قرار بگیرید.

زنان و مردان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بیشتر در معرض میگرن هستند، برخی عوامل محیطی از قبیل اختلال خواب، کم آبی بدن، برخی غذاها، نوسانات هورمونی و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی از علل ابتلا به میگرن هستند.

یک نوع سردرد مربوط به آلرژی یا سینوس ها داریم که معمولاً به دنبال واکنش‌های آلرژیک بروز می‌کنند و در ناحیه سینوسی و جلوی سر حس می‌شوند؛ افراد مبتلا به آلرژی فصلی مزمن یا سینوزیت، به این سردردها حساس هستند.

سردردهای هورمونی را هم بیشتر، زنان تجربه می‌کنند و آن هم به خاطر نوسانات هورمونی است.

قرص‌های پیشگیری از بارداری می‌توانند بر میزان استروژن زنان تأثیر گذاشته و منجر به بروز سردرد شوند.

این سردردها به طور خاص در ارتباط با چرخه قاعدگی، به عنوان میگرن قاعدگی شناخته می‌شوند و می‌تواند درست قبل، در طول و یا بعد از قاعدگی و همچنین در طی دوره تخمک گذاری بروز کند.

تخمین زده می‌شود که ۶۰ درصد از زنان این سردردها را تجربه می‌کنند.

در طب سنتی سردردها ۱۸ علت دارند

با تشریح انواع سردردها به گفتگو با یک متخصص طب سنتی نشستیم تا درباره علت های بروز سردرد و راهکارهای درمان آن بیشتر اطلاع پیدا کنیم.

دکتر محمد انصاری در این باره به خبرنگار ایمنا می گوید: بنا بر آمار اعلام شده از هر ۱۰ نفر بزرگسال ۹ نفر سردرد را تجربه می کنند.

وی می افزاید: به گفته رییس پنجمین کنگره سردرد و بر اساس آخرین آمار جهانی، سردرد هفتمین علت ناتوانی افراد است که در انواع مختلف بروز می کند و برای هر کدام باید درمان های اختصاصی را به کار گرفت.

متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه سردردها در طب سنتی ۱۸ علت دارند و به ۳ دسته مهم تقسیم بندی شده اند، تصریح می کند: یکی ناشی از مشکلات سیستم عصبی، دسته دوم ناشی از بیماری سایر اعضای بدن و بخش سوم ناشی از علل عمومی است که مصداق بازر آن ضعف عمومی بدن می باشد.

وی ادامه می دهد: اگر با نگاهی متفاوت به بیماری ها نگاه کنیم و بر این باور باشیم که تنها عامل سردرد، سیستم عصبی است، در اشتباه بوده ایم چون گاهی اوقات سردرد ها ناشی از سوءهاضمه و مشکلات گوارشی است.

دکتر انصاری معتقد است اگر ضعف عمومی بدن را با روش های غذایی درمان کنیم، بخش زیادی از سردردها نیز درمان می شوند.

وی یکی از علایم ضعف عمومی بدن را در احساس خستگی زیاد می داند و می گوید: وقتی بدن ضعف داشته باشد، تمام کارکردهای بدن از جمله قلب و سیستم عصبی دچار مشکل می شوند.

متخصص طب سنتی تاکید می کند: افرادی که بی خوابی می کشند دچار سردرد می شوند، ضمن اینکه گرسنگی های طولانی، تنش و اضطراب هم انسان را دچار سردرد می کند.

وی یادآور می شود: فردی که ضعف عمومی دارد، بدن او آماده است تا نسبت به هر بحران و تنشی که در بدن اتفاق می افتد، واکنش نشان دهد که البته یکی از آنها سردرد است.

باید بیماران را با تغذیه صحیح درمان کرد

دکتر انصاری یکی از عوامل مهم شروع کننده سردرد در خانم ها را عادت ماهانه آنها می داند و تاکید می کند: اگر بتوانیم به هر روشی بدن را تقویت کنیم، سردردها به خوبی درمان می شوند.

وی می افزاید: برخی افراد هموگلوبین خون کمی دارند و برخی ضعف آهن دارند، اما در هر حالت باید بیماران را با غذا درمان کنیم، همانگونه که بقراط گفته: «بگذار دارویت غذایت باشد» و یا این سینا هم که اولین گام علاج بیماران را تغذیه صحیح و سبک زندگی درست می داند.

متخصص طب سنتی با بیان اینکه تغذیه صحیح در رفع بیماری نقش بسیار مهمی دارد، تصریح می کند: افرادی که ضعف دارند باید هفته ای دو سیخ گوشت کبابی گوسفندی مصرف شود، سیب زمینی در خوراک ها داشته باشند و از حبوبات به خصوص لوبیا چشم بلبلی مصرف کنند.

به گفته وی، یکی از مواد غذایی که می تواند به افرادی که ضعف دارند، خوب کمک کند شیره انگور است که می توانند هر  ۸ ساعت یک قاشق غذاخوری مصرف کنند.

وی با اشاره به اینکه غذاهایی که طبع گرمی دارند گردش خون را بهتر می کنند، اظهار می کند: انجیر و انگور شبیه غذا سرشار از املاح هستند و ضعف انسان را برطرف می کنند، بنابراین لازم به ذکر می دانم خوردن روزانه ۲ عدد انجیر خشک و ۵ عدد پسته ضعف بدن را برطرف می کند.

یکی از عارضه های شایعی که بیشتر افراد با آن دست و پنجه نرم کرده اند سردرد است، عارضه ای که به دلایل مختلفی در هر فرد به وجود می آید که شاید از آن بی اطلاع باشیم.

بسیاری از مردم هنگام مواجهه با این درد سراغ انواع داروهای مسکن می‌روند در حالی که روش‌های درمان طبیعی بدون
هیچ گونه عوارض جانبی را می‌توان انتخاب کرد.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۵۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، زمانی که بازار پیامک بازی بین مردم داغ بود، افراد پیامک‌هایی در رابطه با سرطان یا یک بیماری را به نقل از پروفسور سمیعی یا دکتر فلانی رئیس بیمارستان و  ... برای دوستان و آشنایان ارسال می‌کردند، گاهی هم هشداری با چاشنی ترس از مرگ دسته‎جمعی در پی مصرف یک دارو از سوی برخی افراد ساخته شده و بلافاصله دست به دست می‌شد کسی هم نمی‌پرسید سرطان چه ارتباطی با دکتر سمیعی دارد و اعلام مرگ دسته جمعی و آنی افراد چگونه در صلاحیت رئیس یک بیمارستان است در حالیکه اگر چنین چیزی واقعیت داشته باشد معمولا باید از سوی پلیس یا مقامات وزارت بهداشت اعلام شود.

این موضوعات و پیامک‌ها تنها در سطح شایعه باقی مانده و تنها موجب هراس بخشی از مخاطبان که عموما افراد ساده لوحی بودند قرار می‌گرفت.

پس از سال‌ها که دیگر «پیامک بازی» از تب و تاب افتاد و شبکه‌های اجتماعی آمد این پیام‌ها و سازندگان آنها خود را به‌روز کرده و این نوع محتواها را در قالب‌های دیگری و با اهدافی سودجویانه و بر بسترهای مختلفی ارائه کردند. بسیاری غوره نشده خود را مویز کردند و در قالب کارشناس‌های همه‌چیز دان تولید محتوا را در این فضاهای نوظهور در دست گرفتند.

پزشک‌نما و بلاگر

«صفرا دارید؟ بلغم دارید؟ کبد چرب دارید؟ دیگر این داروها را نخورید اول ما را دنبال کنید تا به شما بگویم با ساخت این ترکیب جادویی از شر کبد چرب خلاص شوید» گفته‌هایی از این دست در قالب ویدیوهای جذاب، موشن گرافی و... که به صورت حرفه‌ای ساخته شده‌اند  این روزها در شبکه‌های اجتماعی فراوان است. یکی ترکیبی برای افزایش قد ارائه می‌دهد آن یکی درمان‌گر اعتیاد شده است. یکی خود را روانشناس معرفی می‌کند و به زعم خود گفته‌هایش جادو می‌کنند. یکی دیگر ردای متخصص تغذیه بر تن کرده و آن یکی کباده اورولوژی می‌کشد و سوداگری می‌کند نه پاسخی به کسی می‌دهند و نه مسئولیتی را برای نسخه‌های خود قبول می‌کنند اینها را پزشک نما، پزشکان اینستاگرامی یا پزشک بلاگرها نام نهاده‌اند.

این گونه از بلاگرها اگرچه به صورت قارچ‌گونه‌ای رشد کرده‌اند اما به صورت رسمی آماری از آنها وجود ندارد، آذرماه سال گذشته سرهنگ گودرزی رئیس پلیس فتا پایتخت نسبت به فعالیت این افراد هشدار داد و گفته بود که قالب کسانی که در این حوزه وارد شده‌اند کسانی هستند که در زمینه جراحی‌های زیبایی، پیکرتراشی و فیزیوتراپی این کار را انجام می‌دهند و در حالی که ماساژور هستند خودشان را پزشک معرفی می‌کنند. این مقام انتظامی همچنین خبر از پرونده‌ای داده که در آن افرادی غیر پزشک خود را پزشکان حاذق معرفی کرده و برای خود نیز تبلیغات راه‌انداخته بودند. وی در این رابطه گفت: پرونده‌ای تحت عنوان استفاده افراد سودجو از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغات دروغین افرادی که پزشک نیستند داشتیم که خودشان نظرسنجی‌های ساختگی را در فضای مجازی قرار می‌دادند و آن‌ها را پزشک معتمد معرفی می‌کردند که بسیاری از مردم را فریب داده بودند.

بلاگر پزشکان یا آنچه که به آنها گفته می‌شود پزشک نماها نیازی به دانشگاه رفتن و قسم بقراط ندارد، فقط ساخت یک حساب کاربری و کمی اعتماد به نفس را چاشنی کار کردن کفایت می‌کند تا یک فرد مکتب ندیده خود را طبیبی حاذق جلوه دهد و برای همگان یک نسخه واحد بنویسد.

نسخه واحد تجویز کردن بعدی از قصه است و بعد دیگر ترغیب دیگران برای توقف درمان علمی که پزشک بر اساس تشخیص بیماری از طریق شرح حال، علائم بالینی، آزمایش، سونوگرافی و ... بر اساس علم و تجربه‌ای که سال‌ها در کلاس‌های درس و بیمارستان‌ها کسب کرده، ارائه داده است. هرگونه توقف درمان یعنی اجازه دادن به بیماری برای پیشرفت و نفوذ بیشتر در بدن افراد، خطر جانی و مرگ، بنابراین هرگونه تشویق برای توقف درمان را می‌توان به نوعی سوق دادن افراد به مرگ تلقی کرد.

محمد رضا خردمند معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با آنا در رابطه با حضور افراد غیر متخصص در فضای مجازی و دخالت آنان در امر درمان گفت: هرگونه دخالت غیر پزشک در امر درمان ممنوع بوده و جرم تلقی می‌شود که وظیفه رسیدگی به آن در صلاحیت مراجع قضایی است.

عدم بازدارندگی قوانین

خردمند در حالی رسیدگی و برخورد با این افراد را در صلاحیت مراجع قضایی دانست که نظر می‌رسد قوانین یا مجازات بازدارنده‌ای برای این افراد وجود نداشته باشد. رئیس پلیس فتا تهران گفته بود در حوزه سلامت دیجیتال نیازمند قانون گذاری هستیم.

محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی نیز با اشاره به مداخلات افراد غیر پزشک به یکی از رسانه‌ها گفت:قانون در حوزه مداخلات غیرمجاز به مراتب از حوزه پزشکی ضعیف‌تر است. اگر در قوانین ضعف‌هایی وجود دارد باید اصلاح شود زیرا در زمینه مداخلات غیرمجاز قانون محکمی وجود ندارد. وی همچنین در رابطه با دلیل رشد بیمارگونه مداخله‌گران پزشکی در فضای مجازی به ویژه در حوزه زیبایی نیز گفت: زمانی که برای یک امری تقاضای بیش از اندازه وجود دارد و تقاضا بیمارگونه است، پاسخ به آن هم بیمارگونه می‌شود. مردم نه تنها نباید به تبلیغات فضای مجازی اعتماد کنند، بلکه باید به مراکز دارای مجوز و افراد دارای صلاحیت مراجعه کنند. مردم قبل از مراجعه باید تخصص و کدنظام پزشکی پزشک را بررسی کنند. در حال حاضر بسیار بیشتر از آنکه جامعه پزشکی به مردم آسیب بزند، مداخلات غیرمجاز به مردم آسیب می‌رساند. این مداخلات قابل احساس، برخورد، کشف و شناسایی نیست.

پزشکان مبلغ 

در فضای مجازی تنها بلاگرها نیستند که ردای پزشکی بر تن کرده‌اند و برای مردم نسخه‌های عجیب و غریب می‌پیچند گاهی خود پزشکان نیز حاضر بوده و توصیه‌هایی خارج از تخصص خود ارائه می‌دهند.این موضوع به ویژه در حوزه سلامت روان نمود بیشتری دارد. در دوارن کرونا هم گاه پزشکانی که تخصصان آنها هیچگونه ارتباطی با کرونا و بیماری‌های عفونی نداشت اظهار نظرهای عجیبی را مطرح و توصیه‌هایی غیر علمی و بر اساس برداشت خود به مردم می‌کردند این در حالی است که به پزشکان تنها باید در حیطه تخصصی خود اقدام به ارائه توصیه کنند.

وی در این رابطه به آنا گفت: تمام افرادی که وارد کار طبابت می‌شوند، باید دانش‌آموخته پزشکی و یکی از رشته‌های تخصصی باشند، هر پزشکی تنها مجاز است در چارچوب رشته تخصصی خود فعالیت و اظهار نظر کند.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در رابطه با نحوه فعالیت پزشکان در شبکه‌های اجتماعی نیز گفت: انتشار هر مطلب پزشکی در فضای مجازی و یا هر رسانه دیگری باید با احاطه کامل بر آن موضوع پزشکی بوده و تنها به قصد انتشار مطالب علمی باشد.

خردمند تأکید کرد: اگر پزشکی بخواهند از طریق فضای مجازی به تبلیغات بپردازد باید از سوی سازمان نظام پزشکی یا سایر مراجع ذی‌صلاح مجوزهای لازم را اخذ کند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • وحشت روزنامه دولت از برملاشدن ناتوانی‌های اقتصادی دولت سیزدهم
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • چند تکنیک برای درمان سنگ صفرا؛ بهترین نوشیدنی برای سنگ کیسه صفرا چیست؟
  • ببینید | میگرن چیست؟