Web Analytics Made Easy - Statcounter

ریحانه حقانی، معاون پژوهش جامعة الزهراء(س) در گفت و گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در بررسی تناسب اشتغال زنان با سبک زندگی اسلامی گفت: برای ارایه نظریه دقیق باید چند جنبه در این مسئله بررسی شود. وظیفه ذاتی یک زن، خانه‌داری و مادری برای تربیت فرزند و استحکام جایگاه خانواده است و بر خلاف چیزی که امروز در حال رواج است نباید مورد کم اهمیتی قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حقانی بیان کرد: حضور زنان در جامعه و اشتغال آنان نیز از دو منظر قابل بررسی است؛ یکی اینکه این حضور در برخی مواقع، ذاتی و در برخی مواقع نیز عرضی و ثانوی خواهد بود؛ مثلا برای یک خانم سرپرست خانوار، وجود شغل، امری ثانوی تلقی نمی‌شود یا برای برخی از دختران مجرد این حضور ضروری است و از طرفی برخی مشاغل به گونه‌ای است که وجود بانوان در آن ضرورت دارد.

این استاد جامعة الزهراء(س) تصریح کرد: جنبه دیگر در این مسئله، رعایت شرایط و ضوابط شرعی برای هر نوع حضور اجتماعی از یکسو و از طرف دیگر نیز انتخاب کار مناسب ظرافت‌های روحی زنانه است که باید در این بررسی لحاظ شود.

حقانی با تاکید بر لزوم بررسی تاریخچه حضور زنان در ایران و اسلام در عرصه اجتماعی و سیاسی و اقتصادی بیان کرد: این تاریخچه تجارب ارزشمندی برای ما خواهد داشت و از آن جمله که اصل اولیه برای بانوان، تربیت نسل آینده و تامین عاطفی خانواده خویش است ولی در برخی شرایط حضور اجتماعی و شغلی زن در جامعه نیز به خصوص با توسعه و پیشرفت رو به تزاید کنونی، ضروری است.

معاون پژوهش جامعة الزهراء(س) به فرمایش مقام معظم رهبری در این خصوص اشاره کرد و ادامه داد: مقام معظم رهبری با نگاه روشن‌بینانه‌ای که در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی دارند، می‌فرمایند که حضور زنان در عرصه اجتماعی و اشتغال تا جایی که باعث حفظ حریم خانواده شود و کرامت زن زیرسؤال نرود و زن وادار به خشوع و خضوع و تذلیل نشود اشکالی ندارد و این اصل باید در تمامی امور مربوط به زنان رعایت شود.

استاد و پژوهشگر جامعة الزهراء(س) ادامه داد: امروز در برخی مشاغل مانند پزشکی، و برخی شغل‌های مرتبط با آن، در دانشگاه‌ها که تفکیک جنسیتی وجود دارد و در مدارس و برخی مشاغل دیگر حضور زنان نه تنها مورد اشکال نیست بلکه لازم و ضروری است.

حقانی با تاکید بر اینکه در تحلیل جامع نسبت به حضور زنان در عرصه اشتغال باید مبانی، ضرورت و جوامع مختلف آماری را در نظر بگیریم و نمی‌توان معیار واحدی برای همه بانوان در همه مناطق کشور و در هر قشر و سطحی ارایه کرد ادامه داد: آنچه به عنوان اصل پایدار و مهم در این مسئله می‌توان ذکر کرد، جواز حضور زن در عرصه اجتماعی با رعایت مسایل شرعی از یکسو و لحاظ کردن ظرافت‌های روحی زنانه است؛ بنابراین برخی امور مانند راننده اتوبوس شدن و یا مشاغل سخت به هیچ وجه شایسته یک زن نیست.

معاون پژوهش جامعة الزهراء(س) تصریح کرد: اگر در جایی در آمد مرد خانواده با وجود زحماتی که می‌کشد نتواند کفایت زندگی را داشته باشد زن به صورت ثانویه می‌تواند وارد مقوله اشتغال شود.

وی افزود: اما در برخی موارد این حضور اساسا ضرورتی ندارد و از آن جمله این که خانواده‌ای از لحاظ مالی تامین هستند ولی تحت تاثیر فرهنگ نادرستی که در سال های اخیر رواج زیادی یافته و جایگاه زن خانه‌دار را تخریب می‌کند به مشاغل نامناسب رومی‌آورند که تهدیدکننده جایگاه خانواده و زن در جامعه است.

حقانی تاکید کرد: در مجموع نظر اسلام در مورد اشتغال بانوان مشروط به یکسری از مبانی و ضرورت‌های ویژه است که در میانه افراط و تفریط و در خط عدالت است در حالی که برخی مکاتب دیدگاه‌های افراطی و برخی نیز تفریطی ارایه می‌دهند.

معاون پژوهش جامعة الزهراء(س) با تاکید بر اینکه وجود افراط و تفریط ناشی از عدم معرفی درست سبک زندگی اسلامی است عنوان کرد: مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر به‌کرات در مورد تهاجم فرهنگی برای فروپاشی خانواده و بنیان‌های دینی مردم تاکید فرموده‌اند؛ زیرا تغییر فرهنگ عامل بسیاری از مشکلات اجتماعی و سیاسی نیز می‌شود و متاسفانه برخی از مشکلاتی که در جامعه ما نیز وجود دارد ناشی از تاثیرگذاری همین فرهنگ مهاجم است.

این محقق و پژوهشگر جامعة الزهراء(س) به نقش حوزه علمیه در این عرصه اشاره و تاکید کرد: ظرفیت منبر و سخنرانی و نوشتن و قلم زدن ظرفیت اندکی نیست و باید همه حوزویان اعم از بانوان و آقایان تبیین سبک زندگی اسلامی را در اولویت تبلیغی و پژوهشی خود قرار دهند البته فراهم شدن شرایط اجتماعی از سوی مسئولان و برنامه‌ریزی مناسب برای هدایت بانوان در مشاغل متناسب با آنان نیز نباید مورد غفلت قرار گیرد.

حقانی تصریح کرد: وظیفه حوزه، برنامه‌سازی، تبیین ضرورت‌ها و فرهنگ‌سازی با توجه به تبلیغات دشمن است تا در منابر، سبک زندگی بیشتر مورد توجه قرار گیرد و مسایل به صورت ملموس و کاربردی برای مردم تبیین شود.

حقانی عنوان کرد: در مقوله حضور زنان در مشاغل کلان دولتی نیز مبانی و ضرورت آن باید بررسی شود و همان شرایطی که بیان شد باید در نظر گرفته شود؛ زیرا اسلام فی نفسه با این حضور مخالف نیست ولی باید ببینیم حضور زن در مشاغل کلان ضرورت دارد یا خیر البته در بحث قضاوت موضوع تفاوت می‌کند و نظر فقها در این مسئله روشن است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۸۸۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله علم‌الهدی:تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود/ ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین

به گزارش قدس خراسان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله علم الهدی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با شورای معاونین و رؤسای نواحی آموزش و پرورش استان که به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم، به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: یکی از تکالیف بزرگ آموزش و پرورش در استان این است که جریان تعلیم و تربیت به صورت همزمان مدیریت شود. امروزه اگرچه برنامه‌هایی با اهمیت و مؤثر در دستورکار قرار می‌گیرد اما هنوز هم این ظرفیت وجود دارد که به‌موازات رویکردهای آموزشی، در عرصه پرورش و تربیت نیز اقداماتی انجام شود که جامعه مخاطب آن به طور مستقیم، متوجه فرزندان دلبند ما در مدارس باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: این یک حقیقت است که تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود. بر همین اساس، توجه کنید در فرآیند گزینش آموزش و پرورش عناصری برگزیده شوند که جوان، متدین، توانمند و دلسوز نسل آینده ساز این کشور باشند زیرا اینها عهده‎دار تربیت فرزندان مردم هستند. علاوه بر این، در فرآیند گزینش باید به موضوع بازنشستگی دبیران و فرهنگیان نیز توجه ویژه صورت بگیرد تا چالش‌هایی همچون کمبود معلم در مدارس، دوباره تکرار نشود.

ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین

وی خاطرنشان کرد: یکی از عرصه‌هایی که باید از سطح آموزش و پرورش موردتوجه قرار بگیرد، مسئله حجاب است. باید فضایی ایجاد شود تا بتوان مساله حجاب و فرهنگ عفاف را از سطح مدارس و دبیرستان‌ها در دل و ذهن دختران عزیز دبیرستانی نهادینه شود. این‌ها آینده‌ساز کشور و امانت مردم هستند بنابراین با مزج اجتماعی و منطق تبیین، می‌توان حجاب را به صورت ایجابی از سطح دبیرستان‌ها فرهنگ‌سازی کرد.

گفتنی است؛ در ابتدای این دیدار، جمعی از اعضای شورای آموزش و پرورش استان به ارائه گزارشی از برنامه‌های فرهنگی تربیتی در سال تحصیلی جاری و انعکاس چالش‌های موجود پرداختند.

دیگر خبرها

  • لزوم تبیین دستاورد‌های انقلاب و اجرای طرح یاری گران در روستا‌ها
  • آیت‌الله علم‌الهدی:تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود/ ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین
  • رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • ضرورت تعامل صنعتگران با رسانه ها برای جهش تولید
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز
  • رسانه‌های بیگانه چگونه زنان را عامل رسیدن به اهداف خود می کنند؟
  • رسانه‌ها در خط مقدم جهاد تبیین هستند
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است