Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@23:24:33 GMT

سرنوشت سیاسی بوریس جانسون در دست ایران

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۹۵۷۱۴

سرنوشت سیاسی بوریس جانسون در دست ایران

فرارو- قراراست بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس به ایران سفر کند. این سفر در شرایطی رخ می دهد که حساسیت دولت انگلیس بر ماجرای نازنین زاغری افزایش یافته است. در این بین حواشی نیز به وجود آمده است که در کم و کیف مسئله اثر گذار بوده است.  به گزارش فرارو، بوریس جانسون چندی پیش در مجلس عوام انگلیس اعلام کرد که به زودی به ایران سفر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  او گفت: «در جریان سفرش به تهران در رابطه با تمام موضوعات کنسولی بحث و رایزنی خواهد کرد.» او ابراز امیدواری کرد تا بتواند در این سفر با نازنین زاغری به اتهام امنیتی در ایران بازداشت و محکوم شده است، دیدار کند.  پس از چند روز از اعلام سفر جانسون به تهران، روزنامه گاردین در گزارشی خبر داده است که جانسون در حال تنظیم بسته ای برای بهبود روابط با ایران است. قرار است این بسته پیشنهادی پیش از سفر وزیر خارجه انگلیس به ایران ارائه شود. گفته می شود در این بسته مسئله نازنین زاغری نیز مورد توجه قرار گرفته است.  روزنامه گاردین نوشته است ایران می‌خواهد که پیشنهادهای انگلیس پیش از سفر بوریس جانسون به تهران اعلام شود تا اینطور برداشت نشود که بسته پیشنهادی در ازای آزادی نازنین زاغری ارائه شده است. جزییات بیشتری از این بسته منتشر نشده است. در کنار این بسته احتمالا مسائل اقتصادی، روابط سیاسی دو جانبه همچنین چالش های منطقه ای و بین المللی مورد توجه جانسون در این سفر خواهد بود. موضوع برجام، بحران های سیاسی در منطقه، بحث موشکی ایران از مهمترین مسائلی است که ممکن است توسط وزیر خارجه انگلیس در تهران مطرح شود. آخرین بار فیلیپ هاموند وزیر خارجه وقت انگلیس در سال 2015 میلادی برای بازگشایی سفارت انگلیس به تهران سفرکرده بود. امروز یک نماینده مجلس از سفر بوریس جانسون به تهران استقبال کرد. غلامرضا حیدری، گفت: "به رغم فراز و نشیب های زیاد در مناسبات ایران و انگلیس، مجلس شورای اسلامی این سفر را به فال نیک می گیرد و امیدواریم که در این سفر روابط حسنه بیشتر و به نفع دو ملت و دو کشور باشد." حیدری افزود: «انگلیس در موضوع برجام جزو کشورهایی بود که در به ثمر نشستن و تصویب برجام همکاری های خوبی را انجام داد و همچنین بعد از روی کار آمدن ترامپ باوجود رجز خوانی های رییس جمهوری آمریکا بر تداوم برجام و حفظ تعهداتشان در توافق تاکید داشتند.» این نماینده مجلس تاکید کرد: «آمریکا که در شرایط کنونی در منطقه به اقدامات تحریک آمیز روی آورده است، سفر وزیر خارجه انگلیس به ایران می تواند براین سیاست ها تاثیرگذار باشد.» با این حال به نظر می رسد سفر جانسون به تهران بیش از هر چیز در راستای حل مسئله نازنین زاغری است. ماجرایی که برای او به شدت دردسر ساز شده است.  نازنین زاغری شهروند ایرانی انگلیسی 15 فروردین 1395 در فرودگاه در تهران بازداشت شد.
اوپس از 5 ماه به اتهام جرایم امنیتی به 5 سال حبس محکوم شد.  اظهارنظر جنجالی بوریس جانسون
حالا مدتی است دولت انگلیس با تلاش بیشتر به دنبال آن است که در این زمینه با استفاده دیپلماسی مسئله را حل کند. اما این موضوع با چالش روبه رو شد.  بوریس جانسون دو هفته پیش در کمیته روابط خارجی پارلمان  در دفاع از نازنین زاغری گفته بود که او "هیچ کاری جز آموزش روزنامه‌نگاران نکرده است."

به دنبال این سخنان نازنین زاغری روز شنبه ۱۳ آبان مجددا به دادگاه فراخوانده شد و اتهاماتی تازه‌ از جمله «تبلیغ علیه نظام» به او تفهیم گردید، اتهامی که ممکن است محکومیت حبس او را تا ۱۶ سال افزایش دهد.

حالا بنیاد خیریه تامسون رویترز اتهام تازه به زاغری را رد کرده و سخنان بوریس جانسون را اشتباه خوانده است. جانسون نیز چند روزی است که به دنبال جبران  گاف خود است.  در همین راستا بوریس جانسون در تماسی تلفنی با همتای ایرانی خود محمد جواد ظریف از اظهارات "اشتباه" خود در مورد زاغری ابراز تأسف کرد. ظریف نیز با رد پادرمیانی بوریس جانسون به وی یادآور شده که ایران تابعیت مضاعف را به رسمیت نمی‌شناسد و زاغری را شهروند خود می‌داند. بوریس جانسون همچنین با حضور در مجلس عوام انگلیس به نمایندگان گفته بود اظهاراتش در مورد زاغری «می‌توانست واضح‌تر باشد.» عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران اخیرا نازنین زاغری را «مسئول آموزش خبرنگاری آن‌لاین بی‌بی‌سی فارسی» معرفی کرده و گفته بود وی "با هدف جذب و آموزش افرادی برای فعالیت تبلیغی علیه ایران" کار می‌کرده است.  به گفته دادستان تهران، «چگونگی استفاده از ای‌میل مستعار، پس‌وردهای پیچیده و طولانی، ذخیره‌سازی پس‌وردها و استفاده از نرم‌افزارهای رمزنگاری مطالب و اطلاعات، از جمله مواردی است که در این آموزش‌ها لحاظ می‌شده است.» گاف جانسون باعث شده است انتقادات تندی علیه او در داخل انگلیس مطرح شود. ریچارد راتکلیف، همسر نازنین زاغری چند روز پیش، از بوریس جانسون خواست تا اظهاراتش درباره اتهام‌های زاغری را پس بگیرد. وی معتقد است که سخنان وزیر امور خارجه می‌تواند به سنگین‌تر شدن پرونده و طولانی‌تر شدن حبس همسرش منجر شود.  امروز صادق خان شهردار لندن گفت بوریس جانسون وزیر خارجه این کشور باید از سمت خود کناره‌گیری کند. پیش از این جرمی کوربین رهبر اپوزیسیون انگلیس هم از ترزا می نخست وزیر خواسته بود وزیر خارجه را کنار بگذارد زیرا جانسون در موارد زیادی باعث تحقیر انگلیس شده است. یکی از موارد انتقادی مخالفان جانسون به اظهارات او درباره نازنین زاغری باز می گردد. با این حال او مدافعانی نیز دارد.  امروز وزیر محیط زیست انگلیس و دیوید داویس، وزیر برگزیت از اظهارات اخیر بوریس جانسون، وزیر امور خارجه این کشور درباره زاغری پشتیبانی کردند. وزیر محیط زیست انگلیس مدعی شد: «هیچ دلیل، عذر و توجیهی برای دستگیری خانم زاغری وجود ندارد و او باید فوری آزاد شود. به جای تمرکز روی جانسون، بر ایران مترکز شوید، چراکه باید به ایران گفت که باید این شهروند انگلیسی را آزاد کنید.» به این ترتیب به نظر می رسد ماجرای نازنین زاغری برای بوریس جانسون مسئله ای حیاتی و حیثیتی شده است. سفر قریب الوقوع او به تهران و نتیجه مذاکراتش می تواند بر آینده سیاسی اش تاثیر گذار باشد.

اگر آنگونه که گاردین اعلام کرده است بسته پیشنهادی در کار باشد باید منتظر ماند و دید که جزییات آن چیست؟ حدود یک سال پیش ریچارد رتکلیف همسر زاغری ادعا کرده بود هدف ایران از نگه داشتن همسرش، گرفتن صدها میلیون دلار پولی است که با حکم دادگاه لاهه٬ وزارت دفاع انگلیس  باید به تهران پرداخت می‌کرد.
این ادعا هیچ گاه از سوی ایران تائید نشده است.  در پی چند سال جدال ایران و انگلیس بر سر یک قرارداد نظامی پیش از انقلاب اسلامی، دادگاه لاهه در هلند در نهایت ادعای انگلیس را رد کرد و حکم داد که دولت این کشور باید ۶۵۰ میلیون دلار به ایران پرداخت کند. در آن زمان گفته شد که این مبلغ باید به همراه بیش از یک میلیون دلار دارایی‌های ضبط شده ایران در انگلیس در یک صندوق مسدود بماند تا بعد از رفع تحریم‌های بانکی اروپا٬ به ایران تحویل داده شود. با لغو تحریم‌ها بعد از برجام ایران امیدوار است که این مبلغ را دریافت کند. شرکت نظامی آی‌ام‌اس وابسته به وزارت دفاع انگلیس که طرف قرارداد ایران بود بخشی از این مبلغ را به حساب بانکی فرستاده بود که ایران به دلیل تحریم به آن دسترسی نداشت. درخواست ایران برای پس گرفتن مبلغ پرداخت شده نخستین‌بار در سال ۱۹۸۴ در دیوان داوری بین‌المللی مطرح شد که بخشی از اتاق بازرگانی بین‌المللی است و به اختلاف تجاری اعضای این اتاق رسیدگی می‌کند.


منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۵۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز جمعه انتخابـات است؛ سکون سیاسی مطلق در سطح تهران!

در حالی روز جمعه مرحله دوم انتخابات مجلس شورای‌اسلامی برگزار می‌شود که فضای کشور نه در بعد سیاسی و نه از جنبه اجتماعی تناسبی با انتخابات ندارد؛ حتی در حوزه‌هایی که به‌طور سنتی تحرکات انتخاباتی و تبلیغات بیشتری انجام می‌شد، دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم چندان محلی از اعراب ندارد.

بنا به گزارش سایت الف، این سکون سیاسی حتی در سطح تهران هم خودنمایی کرده و نسبت به ادوار مشابهی که انتخابات پارلمانی به دور دوم کشیده می‌شد، پایتخت رنگ انتخاباتی به‌خود نگرفته.

مقایسه مرحله دوم انتخابات مجلس هشتم با دوره کنونی، گواهی است بر این امر. هر چند که برخی دگرگونی در شکل تبلیغات، تحولات تکنولوژیکی و ارتباطی را دلیل بر بیگانگی محیط شهری با انتخابات ذکر کنند اما در رسانه‌های آنلاین، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی هم آن‌چنان نشان چندانی از انتخابات یافت نمی‌شود.

اینکه انتخابات از سال ۹۸ با کاهش مشارکت مواجه شده مسئله‌ای قابل انکار نیست که واکاوی و ریشه‌یابی این امر فرصتی مجزا را می‌طلبد اما دلایل فضای سرد سیاسی موجود صرفاً به دلسردی جامعه از شرایط کنونی و تنگناها و حتی ناکارآمدی نهادهای سیاسی بازنمی‌گردد بلکه بخش قابل‌توجه آن به‌دلیل کنش‌ورزی غلط سیاسیونی است که بدون استنباط مقتضیات این عرصه خود را واجد پوشیدن ردای سیاست قلمداد می‌کنند.

انتخابات، امری یک‌سویه و منوط به مردم نیست بلکه واکنشی است از سوی آنان به شکل و کیفیت سیاست‌ورزی فعالین این عرصه. آن نامزدی که خود را شایسته وکالت ملت و نشستن بر کرسی نمایندگی می‌داند باید توانایی اثبات خود نزد مردم و ایجاد تصوری مبنی بر کارآمدی‌اش را داشته باشد اما گویا در حال حاضر نیازی به این امر نیست.

بسیاری از کاندیداها در سطح کشوری نه واجد راهبرد مشخصی برای نقش‌آفرینی در مجلس هستند و نه دارای نگرش و چهارچوب فکری روشنی برای فعالیت سیاسی.

بسیاری با نزدیک‌شدن به لیست‌های انتخاباتی در پی رسیدن به کرسی بهارستان بوده و همین امر، سطح کنش سیاسی را تنزل داده است. قاطبه کسانی که تصمیم به شرکت در انتخابات دارند و حتی آنانی که مردد بوده و در صورت پاسخ به ابهامات خود آمده شرکت در انتخابات‌اند، از نوع نگرش کاندیداها اطلاع نداشته و حتی اندک تلاشی هم از سوی داوطلبان برای شناساندن خود به مردم انجام نمی‌شود و گویی یک بی‌نیازی خاصی از سوی نامزدها به ارتباط‌گرفتن با جامعه مشاهده می‌شود که همین مسئله یکی از عواملی است که فضای سیاسی را با سکون و سردی مواجه کرده.

دیگر خبرها

  • وزیر کشور: ادعای حمایت دولت از یک لیست سیاسی در انتخابات بداخلاقی است
  • مسکو: به اخراج وابسته نظامی روسیه توسط لندن پاسخ می‌دهیم
  • روز جمعه انتخابـات است؛ سکون سیاسی مطلق در سطح تهران!
  • سرنوشت سارق پل‌های عابرپیاده در تهران
  • رئیس ستاد انتخابات کشور از خبرگزاری تسنیم بازدید کرد
  • استقبال تهران از پاسخ حماس به طرح سیاسی پایان جنگ علیه غزه
  • استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • چشم تیم ملی به جمال کاپیتان جدید روشن شد