Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ آنچه مي خوانيد مصاحبه پايگاه اطلاع رسانی بانك صنعت و معدن با ابوالفضل نجار زاده است:

سوال: به عنوان اولين سوال، شركت‌های گروه بانك صنعت و معدن را به ما معرفي بفرماييد.

پاسخ: شركتهاي گروه بانك صنعت و معدن متشکل از هفت شركت می باشد كه عبارتند از شركت سرمايه‌گذاري صنايع شيميايي ايران، شركت سرمايه گذاري صنعت و معدن، شركت گروه سرمايه‌گذاري آتيه دماوند و شركت ليزينگ صنعت و معدن كه شركتهاي بورسي هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شركت آتيه الوند است كه قبل از اين شركت ليزينگ آتيه الوند بوده كه اخيرا بدليل محدوديتهاي قانوني، فعاليت ليزينگي شركت، متوقف شده است. شركت های كارگزاري و شبكه صرافي بانك صنعت و معدن كه شركتهاي ابزاري بانك محسوب مي شوند. پايان سال مالي همه اين شركتها 30 آذر ماه هرسال مي‌باشد كه با توجه به مهلت 4 ماهه برگزاري مجمع سالانه شركتها، مجامع عادي سالانه همه شركتها قبل از پایان مهلت مقرر و  تا پايان اسفند ماه سال گذشته برگزار شد.
سوال: لطفا شرح مختصري از زمينه فعاليت شركتها و زمينه هاي كاربردي آنها بفرماييد.
پاسخ: شركت سرمايه گذاري صنايع شيميايي ايران كه در سال 1363 با مشاركت وزارت صنايع و بانك صنعت و معدن به منظور توسعه صنايع پتروشيمي و با سرمايه اوليه 165 ميليون ريال تاسيس شد و فعاليت اصلي اين كارخانه توليد الكيل بنزن خطي(LAB) است كه ماده اوليه در توليد شوينده ها مي‌باشد. در حال حاضر اين شركت با افزایش سرمایه خود از 771 میلیارد ریال در سال 1392 به 4.628 ميليارد ريال کنونی،  115.000 تن (LAB) در سال توليد مي كند و با اجراي طرح توسعه به 220.000 تن در سال خواهد رسيد. صورتهاي مالي اين شركت كاملا شفاف است به‌طوريكه در سالهاي 1394 و 1395 سازمان حسابرسي، در گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانوني وضعيت گزارش را مطلوب اعلام نموده است.
شركت سرمايه گذاري صنعت و معدن با سرمايه 4.500 ميليارد ريال از ديگر شركتهاي بورسي اين بانك به حساب مي آيد كه همواره سعي بر پوياسازي و بهينه كردن وضعيت پرتفوي خود داشته است. از ديگر فعاليت هاي اين شركت انجام بازارگرداني سهام شركتهاي گروه و استفاده از ابزارهای نوین مالی مي باشد. ارزش بازار اين شركت در هم اکنون بالغ بر 4.495 ميليارد ريال است.
شركت ليزينگ صنعت و معدن نيز با سرمايه 3.300 ميليارد ريال در سال 1396، يكي ديگر از شركتهاي بورسي بانك صنعت و معدن به حساب مي آيد كه طبق گزارش سازمان حسابرسي وضعيت صورتهاي مالي در سال 1395 مطلوب گزارش شده است. اين شركت اولين ليزينگ دريافت كننده گواهينامه ايزو و اولين ليزينگ اخذكننده مجوز فعاليت 5 ساله با اصلاح و تطبيق اساسنامه براساس نظر بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران مي‌باشد كه با ورود به عرصه ليزينگ ريلي فصل جديدي از فعاليتها را آغاز نموده است.
از ديگر شركتهاي بورسي اين بانك گروه سرمايه‌گذاري آتيه دماوند مي‌باشد كه اصلاح ساختار و واگذاري شركتهاي زيرمجموعه بانک و همچنین بهینه سازی پرتفوی شرکت از اهم برنامه های آن  مي‌باشد كه سرمايه آن از 1.000 ميليارد ريال در سال 1392 به 4.500 ميليارد ريال در سال 1396 افزايش يافته است. ارزش بازار اين شركت از 4150 میلیارد ریال در سال 1392 به مبلغ 10.395 ميليارد ريال افزایش یافته است.
شركت كارگزاري بانك صنعت و معدن با اخذ رتبه الف در بورس اوراق بهادار و بورس كالا از شركتهاي پيشرو در عرصه فعاليتهاي بورسي مي‌باشد چنانچه توانسته است در بين 108 كارگزاري، رتبه 26 در بورس اوراق بهادار و رتبه 13 در بورس كالا را به خود اختصاص دهد. افزايش سرمايه صندوق كوثر، راه اندازي صندوق بازارگرداني اختصاصي نماد و راه اندازي باشگاه مشتريان online از اقدامات مهم شركت در چهار سال گذشته مي‌باشد. اين شركت نيز در راستاي تحقق افزايش شفافيت در گزارشات مالي توانسته است چهار سال متوالي اظهارنظر مطلوب حسابرس مستقل و بازرس قانوني را از حسابرس خود اخذ نمايد.
شركت شبكه صرافي صنعت و معدن بعنوان يكي ديگر از شركتهاي ابزاري بانك صنعت و معدن با سرمايه 140 ميليارد ريال مشغول فعاليت ارزي در چارچوب قوانين و مقررات و دستورالعملهاي بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران مي باشد كه توانسته است براي چهارمين سال متوالي در سال مالي 1395 هم اظهارنظر مطلوب سازمان حسابرسي در گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانوني را دريافت نمايد.
سوال: دستاوردهای مهم چند سال اخیر شرکت های بانک را ذکر نمایید.
پاسخ: همانگونه که ذکر گردید در چند سال گذشته مجامع شرکت های گروه بانک، طبق زمانبندی مشخص و زودتر از مهلت مقرر برگزار گردیده است که وضعیت تمامی آنها از نظر گزارش حسابرسی و بازرس قانونی بهبود یافته است. در دوره مذکور سرمایه شرکت های گروه بانک از حدود 3500 میلیارد ریال به 16000 میلیارد ریال افزایش یافته است(افزایش 5 برابری) که اکثر این افزایش سرمایه ها از محل سود انباشته شرکت های گروه بوده است. همچنین علی رغم نوسانات بازار سهام و افزایش سرمایه شرکت ها، در چهار سال گذشته شاهد افزایش ارزش بازار شرکت های بورسی بانک بوده ایم که نشانگر مدیریت و عملکرد  مطلوب آنها بوده است.

همچنین شرکت های گروه دستاوردهای بزرگی از جمله تبدیل شدن شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران به بزرگترین تولید کننده LAB جهان(با اجرای طرح توسعه) و حذف کاتالیست خطرناک HF، اصلاح و بهینه کردن پرتفوی سهام و اقدام در جهت انتشار اولین اوراق صکوک ارزی توسط شرکت سرمایه گذاری صنعت و معدن، اخذ مجوز 5 ساله فعالیت و ورود به فعالیت های جدید همچون لیزینگ حمل و نقل هوایی و ریلی توسط شرکت لیزینگ صنعت و معدن، اخذ رتبه الف بورس کالا و بورس اوراق بهادار توسط کارگزاری صنعت و معدن و تعیین تکلیف حدود 3000 میلیارد ریال از مطالبات و فروش شرکت‌هایی همچون سایان کارت و خزر خز توسط شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند داشته‌اند.
سوال :آيا برنامه خاصي در زمينه ادامه روند مطلوب فعاليت شركت‌ها و برگزاری مجامع آنها در دستور كار داريد؟
پاسخ: طبق روال چند سال گذشته برنامه‌اي جهت برگزاري مجامع عادي سالانه شركتها، تا پايان اسفند ماه سال جاري تدوين و به شركتهاي گروه ابلاغ شده تا تمهيدات لازم در اين خصوص انديشيده شود. از سويي دیگر برنامه‌هایی در راستای افزایش همکاری با شرکت‌های بین المللی، افزايش ارزش بازار شركت‌های بورسی، افزايش شاخص‌های بنيادی شركت‌ها، تدوین صورت‌های ملی شرکت‌ها بر مبنای IFRS و پیگیری وصول مطالبات تدوین و در صدر برنامه‌های آتی امور مجامع و شركت‌های بانك قرار دارد.

همچنین در راستای خروج از بنگاه داری مذاکراتی جهت واگذاری تمام یا بخشی از سهام بانک در شرکت‌های زیر مجموعه در دست اقدام می باشد که در صورت قطعی شدن به نحو شایسته اطلاع رسانی خواهد شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۰۲۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد

وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه پنجاهمین نشست مجمع سالانه ۲۰۲۴ بانک توسعه اسلامی گفت: پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه پنجره تأمین مالی جدی با نرخ ترجیحی برای کشورها ایجاد شود، مورد تأیید اعضا قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از شادا، سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه پنجاهمین نشست مجمع سالانه ۲۰۲۴ بانک توسعه اسلامی که از روز گذشته در شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی در حال برگزاری است، اظهار کرد: دستور کار سال آینده بانک توسعه اسلامی برای پروژه‌هایی که تأمین مالی آن توسط بانک در کشورهای اسلامی انجام می‌شود، مورد تأیید اعضا قرار گرفت و پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه پنجره تأمین مالی جدی با نرخ ترجیحی برای کشورها ایجاد شود، مورد تأیید اعضا قرار گرفت.

وی افزود: قرار شد که بار مالی ناشی از این پنجره مالی توسط کشورهایی که جزو سهامداران این بانک هستند و جمع‌بندی اقتصادی مناسبی در حوزه اقتصاد کلان دارند، تأمین شود و درنتیجه بتوانیم شاهد این باشیم که در سال آینده بانک توسعه اسلامی برای نخستین بار از روش‌های تأمین مالی ترجیحی هم به عنوان یک پنجره تشویقی و ترجیحی استفاده کند.

وزیر اقتصاد در توضیح بیشتر تأمین مالی ترجیحی متذکر شد: یکی از روش‌هایی که بانک‌های توسعه بین‌المللی و چندجانبه، برای کمک ویژه به پروژه‌های خاصی که مورد تأکید بانک است یا نیازهای ویژه‌تری دارند، استفاده کردن از ظرفیت پنجره ترجیحی است، با نرخ‌های ترجیحی برای آن پروژه‌های مورد تأکید بانک که این شرایط تا به امروز در بانک توسعه اسلامی وجود نداشت که امسال این پیشنهاد ارائه شد و اکثریت اعضا نیز با این پیشنهاد موافق هستند.

وی ادامه داد: ما هم در بیانیه رسمی جمهوری اسلامی ایران به بانک توسعه اسلامی، هم موافقت خودمان را با این پنجره و هم شرایطی که پیشنهاد داده بودیم در ارتباط با مسئله تأمین مالی و اینکه به چه بخش‌هایی که پروژه‌های عمدتاً دانش‌بنیان و پروژه‌های حوزه فقرزدایی بسته به اولویت‌های توسعه‌ای کشورهای اسلامی هستند که بتوان در زمینه‌های مختلف از پنجره تأمین مالی ترجیحی استفاده کرد را مطرح کردیم که با استقبال اعضای ۵۷ کشور عضو بانک توسعه اسلامی هم مواجه شد.

خاندوزی همچنین بیان کرد: دیدگاه‌های خود را در خصوص حل و فصل موضوع مردم مظلوم فلسطین در این اجلاس بیان کردیم و همچنین بنا شد که فردا اعضای اجلاس بتوانند در خصوص اینکه صندوق ویژه‌ای برای کمک مالی برای حل و فصل مسائل اقتصادی مردم فلسطین تصمیم‌گیری کنند که بعد از تصمیم‌گیری نتایج آن به اطلاع مردم عزیز کشورمان خواهد رسید.

توسعه راه‌حل‌های فین تک تامین مالی اسلامی مورد توجه قرار گیرد

وزیر اقتصاد کشورمان در پنجاهمین نشست مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی پیشنهاد کرد که سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه راه حلهای فین تک (فناوری مالی) تأمین مالی اسلامی برای بهبود دسترسی به خدمات مالی و دستیابی به بستری برای تسهیل مبادلات مالی بین کشورهای اسلامی به دلیل مزایای زیاد آن به صورت جدی مورد توجه بانک قرار گیرد.

سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی طی سخنانی در پنجاهمین نشست مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی (ISDB) گفت: می خواهم از برگزار کنندگان رویداد باشکوه اجلاس سالانه ISDB تشکر کنم و از این فرصت استفاده کنم که افکار و ایده های خود را با همکاران برجسته ام به اشتراک بگذارم تا گذشته خود را گرامی بداریم و آینده خود را ترسیم نماییم.

وی ادامه داد: بسیار قدردان و مفتخرم که میبینم گروه ISDB در پنجاهمین سالگرد تاسیس خود یک موسسه مالی معتبر در سطح جهانی است که نقشی محوری در شکوفایی و همبستگی امت اسلامی و منطقه ایفا کرده است. این میزان از موفقیت و اثر بخشی بدون رهبری عالی رئیس و مدیران بانک همکاری عالی اعضای هیئت عامل و کادر مجرب گروه بانک با ایثار و ابتکار فراوان محقق نمی‌شود؛ من از همه آن‌ها تشکر میکنم.

وزیر اقتصاد کشورمان تصریح کرد: با توجه به مسیر آینده قبل از هر چیز با مردم مظلوم غزه که در غیرانسانی‌ترین شرایط زندگی میکنند در برابر رژیم نامشروع اشغالگر مقاومت می‌کنند و تلاش می‌کنند که کشور خود را بازیابند و در صلح و عزت زندگی کنند صمیمانه ابراز همدردی و پیشنهاد میکنم در بیانیه پایانی این مراسم ظلم و رفتار غیر انسانی رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و کمک‌های بلاعوض فوری به برادران و خواهران مسلمان آسیب دیده مان اختصاص داده شود تا از رنج آن‌ها بکاهیم و به آن‌ها کمک کنیم تا خانه ها و زیرساخت‌های خود را بازسازی کنند؛ این پیشنهاد به خوبی با موضوع جلسات همبستگی و کامیابی مطابقت دارد.

خاندوزی همچنین گفت: علاوه بر مسائل ژئوپلیتیکی کل جهان و در قلب آن کشورهای عضو ISDB با چالش‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی متعددی احاطه شده‌اند. در این زمینه من میخواهم از همسویی مجدد ۲۰۲۵-۲۰۲۳ استراتژی گروه بانک توسعه اسلامی قدردانی و تأکید کنم که گروه بانک توسعه اسلامی باید جهت گیری استراتژیک خود را مجدداً طوری تنظیم کند تا به طور مؤثر به چالش های توسعه ای مختلف پیش روی کشورهای عضو توجه کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: نسخه‌های اصلاح شده آتی استراتژی گروه بانک توسعه اسلامی مانند همیشه باید سیاستهای اصلاحی مؤثر را مجدداً فرموله کنند و اصل حکمرانی و تضمین پایداری مالی اقتصادی و زیست محیطی را به گونه ای که بر چالشها غلبه کنند، تقویت کنند.

خاندوزی پیشنهاد کرد که سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه راه‌حل‌های فین تک (فناوری مالی) تأمین مالی اسلامی برای بهبود دسترسی به خدمات مالی و دستیابی به بستری برای تسهیل مبادلات مالی بین کشورهای اسلامی به دلیل مزایای زیاد آن به صورت جدی مورد توجه بانک قرار گیرد.

وی ادامه داد: بی‌تردید گروه بانک توسعه اسلامی به عنوان یک بانک پیشرو در امت اسلامی قادر خواهد بود که نقش اساسی ایفا کند و جمهوری اسلامی ایران نیز با به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات خود آمادگی خود را برای همکاری با بانک و کشورهای عضو اعلام می‌دارد.

وی در پایان با قدردانی از رفتار حرفه‌ای گروه بانک توسعه اسلامی ابراز امیدواری کرد که بانک با استفاده از ابتکار و حسن نیت کارکنان و کشورهای عضو به اهداف ارزشمند خود یعنی همبستگی و شکوفایی دست یابد.

دیدار وزیر اقتصاد کشورمان با وزیر مالیه عمان

در دیدار وزیر اقتصاد عمان با سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران هر دو کشور بر تجدید تفاهم نامه های مشترک گمرکی و سرمایه گذاری بین دو کشور تاکید و قرار شد لیستی از علاقمندان سرمایه‌گذاری کشور عمان برای ورود به بازار ایران نیز تهیه و به تهران ارسال شود.

در دیدار دوجانبه سعید بن محمد الصقری وزیر اقتصاد عمان با سید احسان خاندوزی، وزیر اموراقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران در ریاض بر تجدید توافقنامه های گمرکی و سرمایه گذاری بین دو کشور تاکید شد.

در این دیدار خاندوزی ضمن استقبال از علاقمندی کشور عمان برای همکاری دو جانبه و مشترک بین تهران و مسقط از پیگیری هایی که بعد از سفر پادشاه عمان به ایران انجام شد، ابزار رضایت کرده و علاقمندی جمهوری اسلامی ایران را برای تجدید تفاهمنامه های مشترک بین دو کشور در حوزه های گمرکی و سرمایه گذاری اعلام کرد.در عین حال، مقرر شد که دولت عمان لیستی از سرمایه‌گذاران علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران را در هفته آینده به ایران ارسال و همچنین موانع سرمایه‌گذاری مشترک بین دو کشور نیز برطرف شود.

همچنین قرار شد، در اولین فرصت، کمیته مشترک و دو جانبه هر دو کشور در موضوعات تکنیکی همکاری ها تشکیل و در اولین سفر وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران به مسقط این مسئله نیز نهایی شود.

در ادامه سعید بن محمد الصقری، وزیر اقتصاد عمان نیز با ابراز رضایت از علاقمندی کشورش برای تحکیم رابطه با جمهوری اسلامی ایران ابراز علاقمندی کرده و بر تسریع در عملیاتی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های بین دو کشور نیز تاکید کرد.

در سفر سلطان عمان به ایران یک توافق نامه حوزه سرمایه‌گذاری به عنوان کمیته مشترک سرمایه‌گذاری بین دو کشور به امضا شد و هر دو کشور برای توافق نامه حمایت از سرمایه‌گذاری به توافق رسیدند و پس از طی مراحلی در مجلس عمان به امضای دو طرف نیز رسید.

کد خبر 749162

دیگر خبرها

  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • مراسم تقدیر و معارفه مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی برگزار شد
  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است
  • پنجاهمین نشست بانک توسعه اسلامی در عربستان آغاز شد
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • شصت‌ودومین شماره مجله تصویری نفت و انرژی (متنا)
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت