Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز،

در هیاهویی که در چند سال اخیر درباره دستمزد بازیگران مطرح می‌شود، میزان فروش هر بازیگر و کمکی که به گیشه فیلم می‌کنند یکی از مسائل مغفول است. برای اینکه به شمایی روشن برسیم کارنامه 9 بازیگر را بررسی کردیم تا ببینیم چه آورده در گیشه داشته‌اند. برای این منظور دست روی چهره‌های شاخص گذاشتیم که دستمزدشان در هر پروژه چشمگیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتیجه نهایی می‌گوید همه‌شان به کمک گیشه فیلم نمی‌آیند و به اصطلاح نامشان کار نمی‌کند.

مخالفان می‌گویند در چنین شرایطی چرا باید حجم بیشتر بودجه فیلم به بازیگران اختصاص یابد. از آن سو فراموش نمی‌کنیم کارگردان‌ها برای رسیدن به فیلم مطلوب‌شان گاهی به این نام‌ها نیاز دارند. ذکر این نکته هم ضروری است که وضع برای بازیگران درجه دو که پول زیادی می‌گیرند ولی فروش فیلم شان نصف دستمزد یکی از آنها هم نمی‌شود فاجعه است.

 

شهاب حسینی

میزان فروش فیلم‌ها: 29 میلیارد تومان

چند فیلم داشته: 16 فیلم

 
پرفروش و کم فروش‌ترین: «فروشنده» که سال پیش روی پرده رفت بیش از 15 میلیارد تومان فروش داشته است. کم فروش‌ترین فیلم او «من و زیبا» است که حدود 270 میلیون تومان فروش کرد. فیلم «چهارشنبه» در گروه هنر و تجربه اکران شده و آمار رسمی از آن به دست نیاوردیم بنابراین در جمع بندی نهایی لحاظ نشده است.

میانگین فروش: 1 میلیارد و 8 میلیون تومان

تحلیل فروش: کارشناسان او را بهترین بازیگر سینمای ایران می‌دانند. گفته می‌شود او دستمزد بالایی برای پروژه‌ها می‌گیرد اما حواسش هم به فیلم های لوباجت هست و به آن‌ها تخفیف می‌دهد. با این حال پول دادن بابت شهاب حسینی اصلا دور ریختن سرمایه نیست؛ حضورش باعث می شود یک فیلم معمولی تبدیل به اثری ویژه شود. جنس بازی حسینی و نیز تاثیری که روی دیگر بازیگران دارد عامل اصلی این اتفاق است. از آن سو در سال های اخیر تبدیل به بازیگری محبوب شده و خیلی ها برای دیدن فیلم هایش صف می بندند همان طور که «امتحان نهایی» به رغم اینکه ظاهرا نباید گیشه داشته باشد، به فروش 500 میلیونی رسید.

 

رضا عطاران

میزان فروش فیلم ها: 63 میلیارد

چند فیلم داشته: 14 فیلم

پرفروش و کم فروش ترین: «نهنگ عنبر» با فروش بیش از 20 میلیارد تومان موفق ترین فیلم عطاران در گیشه است. «چه خوبه که برگشتی» هم یک میلیارد و 240 میلیون تومان فروش داشته. البته با احتساب قیمت بلیت وضع برای این فیلم بهتر است؛ سال پیش «آب نبات چوبی» یک میلیارد و 350 میلیون تومان فروش کرد که برای عطاران شکست به حساب می آید.

میانگین فروش: 4 میلیارد و 600 میلیون تومان

تحلیل فروش: رقم تقریبی 63 میلیارد تومان خیلی خیلی چشمگیر است. رضا عطاران اما توانسته یک تنه این میزان پول را به گیشه ها تزریق کند. او از معدود بازیگرانی است که مردم برای تماشای فیلم او صف می بندند و به سینما می روند. همین «نهنگ 2» که به قصه اش کلی ایراد وارد بود به خاطر اسم عطاران فروش بیش از 20 میلیارد تومان را تجربه کرد. نکته جالب اینکه اسم عطاران در فیلم های جدی مثل«استراحت مطلق» و «کلاشینکف» هم پول آوری داشته است. فیلم دوم که خیلی تلخ است ولی خب این جادوی اسم عطا است. یا «آب نبات چوبی» که به واسطه نام او فروش کرد.

 

محمدرضا گلزار

میزان فروش فیلم ها: 17 میلیارد و 500 میلیون تومان

چند فیلم داشته: 3 فیلم

 پرفروش و کم فروش ترین: «سلام بمبئی» با 13 میلیارد و 700 میلیون تومان پرفروش ترین و «مادر قلب اتمی» با یک میلیارد و سیصد میلیون تومان کم فروش ترین فیلم اوست.

میانگین فروش: 5 میلیارد و900 میلیون

تحلیل فروش: سهم محمدرضا گلزار از اکران در سال‌های اخیر خیلی خیلی پایین است. او علاوه بر سریال‌های شبکه خانگی، «دلم می خواد»بهمن فرمان آرا را هم بازی کرد که هنوز اکران نشده. گلزار به زعم غالب کارشناسان سینمای ایران تنها سوپراستار کشورمان است که نامش می‌تواند به فروش بالای فیلم ها کمک کند. همیشه هم درباره رقم دستمزد او شایعه های زیادی به گوش می رسد و اتفاقا رقم 90 میلیونی برای سه روز بازی بود که چند سال پیش ماجرای دستمزدها را پیش کید و تا مدت ها موضوع رسانه ها بود. گلزار هر چقدر هم دستمزد بگیرد می تواند به گواه آمار ادعا کند که در گیشه موفق بوده. برای اثبات آن فیلم های «سلام بمبئی»، «خشکسالی و دروغ» و «مادر قلب اتمی» کافی است. تازه دو تای آخر فیلم گیشه نیستند.

 

لیلا حاتمی

میزان فروش فیلم ها: 12 میلیارد تومان

چند فیلم داشته: 9 فیلم

پرفروش و کم فروش‌ترین: از نظر رقمی «رگ خواب» با نزدیک به پنج میلیارد تومان پرفروش ترین فیلم لیلا حاتمی است که امسال روی پرده بود، «پله آخر» هم حدود 300 میلیون تومان فروش داشته است.

میانگین فروش: 1 میلیارد و 330 میلیون تومان

تحلیل فروش: لیلا حاتمی بازیگر توانمندی است که حضور در فیلم شاید به گیشه کمک کنند اما می توان مطمئن بود با یک اثر خوب رو به رو هستیم. این را جوایز مختلفی که حاتمی گرفته نشان می دهد. بازی او تحسین منتقدان را همیشه به همراه داشته و البته نامش باعث ترغیب سخت پسندها برای رفتن به سینما شده است؛ نمونه متاخرش «رگ خواب» که بخش بالایی از فروش را باید به حساب او گذاشت.

در کارنامه سال های اخیر حاتمی «جدایی نادر از سیمین» هم دیده می شود. این فیلم با فروش سه میلیارد و 200 میلیون تومان در ایران، سومین فیلم پرفروش سال 1390 پس از فیلم های اخراجی ها 3 و ورود آقایان ممنوع بود. البته می دانیم که نباید از حواشی اکران و نام اصغر فرهادی گذر کنیم ولی سهم حاتمی هم بالا است.

 

نیکی کریمی

میزان فروش فیلم ها: پنج میلیارد تومان

چند فیلم داشته: 11 فیلم

 پرفروش و کم فروش ترین: «جرم» مسعود کیمیایی موفق ترین فیلم نیکی کریمی در گیشه است که خرداد سال 1390 اکران شد و به فروش 800 میلیونی دست یافت. «در امتداد شهر» علی عطشانی با 115 میلیون تومان فروش شکست خورده ترین فیلم نیکی کریمی است.

میانگین فروش: 450 میلیون تومان

تحلیل فروش: نیکی کریمی ستاره دیرپای سینمای ما است اما در سال های اخیر فیلم هایش گیشه نداشته اند. او همچنان در دسته سرشناس ترین بازیگران سینمای ایران جای می گیرد اما نکته عجیب اینکه طی شش سال گذشته نه تنها هیچ سهمی در بین فیلم های پرفروش سال ندارد بلکه حتی یک فیلم با فروش بالای یک میلیارد تومان هم در کارنامه کاری اش دیده نمی شود.

یک نکته دیگر اینکه حتی در اگر بازی زمانی را طولانی تر هم می گرفتیم در کارنامه خانم کریمی به فیلم های پرفروش اندکی می رسیدیم. یکی از دلایلش هم جنس انتخاب اوست؛ با این حال کریمی جزو بازیگرانی است که دستمزدشان چشمگیر است و سهم زیادی از بودجه یک پروژه باید صرف آن شود.

 

ترانه علیدوستی

میزان فروش فیلم ها: 21 میلیارد تومان

چند فیلم داشته: 7 فیلم

پرفروش و کم فروش ترین: «فروشنده» سال پیش اکران شد و بیش از 15 میلیارد تومان فروش داشت. «آسمان زرد کم عمق» هم با 700 میلیون تومان کمترین فروش را در میان فیلم های ترانه علیدوستی داشته است.

میانگین فروش: 3 میلیارد تومان

تحلیل فروش: ترانه علیدوستی جزو بازیگران گران سینمای ایران دسته بندی می شود. از آن سو محبوب طیف زیادی از منتقدان هم هست و جمع این دو ویژگی به او موقعیتی خاص بخشیده است. در کارنامه سال های اخیر او که نگاه می کنیم فیلم شکست خورده نداشته. جالب آنکه این فیلم ها نسبت مستقیم با گیشه ندارند ولی خب فروش شان در برخی موارد از فیلم های گیشه پسند بیشتر بوده. مجموع 21 میلیارد تومان رقم چشمگیری برای یک بازیگر است که جزو بازیگر تجاری هم به حساب نمی آید، اما فراموش نکنیم بیشتر آن به خاطر یک فیلم است: «فروشنده». این فیلم نام اصغر فرهادی را کنار خود داشت؛ در کن درخشیده بود و شهاب حسینی در آن بازی می کند. از آن سو برخی حواشی باعث شد حرف و حدیث درباره اش زیاد باشد و همه اینها به فروش بالایش کمک کرد.

 

پرویز پرستویی

میزان فروش فیلم ها: هشت میلیارد و 800 میلیون تومان

چند فیلم داشته: فیلم

پرفروش و کم فروش ترین: «بادیگارد» موفق ترین فیلم پرستویی در گیشه است که سال پیش اکران شد و بیش از هفت میلیارد تومان فروش داشت. در مقابل فیلم «بیداری برای سه روز» او فقط 16 میلیون تومان فروش کرد.

میانگین فروش: 1 میلیارد و 100میلیون تومان

تحلیل فروش: نگاهی به کارنامه پرویز پرستویی نشان می دهد، او یکی از پولسازترین بازیگران سینمای ایران از نیمه دوم دهه هفتاد تا نیمه دوم هشتاد است. با این حال در سال های اخیر علاقه‌مندی‌اش به سمت فیلم هایی بوده که گیشه نداشته اند. در مقابل اما روایت است که این بازیگر دستمزد بالایی می گیرد و برایش تفاوتی ندارد که فیلم گیشه خواهدداشت یا نه. البته این را هم فراموش نکنیم که پرستویی بازیگر توانمندی است و حضورش برای کارگردان ها غنیمت است اما خب نامش فعلا گیشه ندارد. کافی است فروش هفت میلیارد تومانی بادیگارد را از کارنامه کاری پرستویی حذف کنیم. تصور می‌کنید میانگین فروش هفت فیلم دیگری که در دهه 90 از او اکران شده روی هم چقدر می‌شود؟ چیزی کمتر از 250 میلیون تومان.

 

حمید فرخ نژاد

میزان فروش فیلم ها: 43 میلیارد و 341 میلیون

چند فیلم داشته: 14 فیلم

پرفروش و کم فروش ترین: تازه ترین فیلم اکران شده با بازی حمید فرخ نژاد «گشت 2» است که بیش از 20 میلیارد تومان فروش داشت. کمترین فیلم او در گیشه هم «یاسین» است که تنها 25 میلیون تومان فروش کرد.

میانگین فروش: 3 میلیارد تومان

تحلیل فروش: اولین نکته درباره گیشه فیلم های حمید فرخ نژاد، دو فیلمی است که امسال با بازی او روی پرده رفت. یعنی «گشت 2» سعید سهیلی و «خوب، بد، جلف» پیمان قاسم خانی. فرخ نژاد اگر این دو فیلم را نمی داشت حالا با یک کارنامه کاملا شکست خورده مواجه بود. همان طور که تا پیش از این فقط یک فیلم در میان 10 فیلم پرفروش سال داشت و آن هم «گشت ارشاد» است. به عبارت دیگر اگر فیلم های «گشت 2» و «خوب، بد، جلف» را از کارنامه حمید فرخ نژاد کنار بگذاریم می ماند هفت میلیارد تومان فروش برای 12 فیلم. یعنی تقریبا هر فیلم 580 میلیون تومان که خب برای بازیگر گران و البته توانایی به نام حمید فرخ نژاد رقم بسیار پایینی است.

 

حامد بهداد

میزان فروش فیلم ها: 13 میلیارد تومان

چند فیلم داشته: 16 فیلم

پرفروش و کم فروش ترین: «نیمه شب اتفاق افتاد» با یک میلیارد و 700 میلیون تومان فروش، بهترین فیلم حامد بهداد در گیشه است. از آنسوفیلم «فرزند چهارم» فقط 95 میلیون تومان فروش داشته است. البته این فیلم سال 92 روی پرده رفت که قیمت بلیت سه هزار تومان بود.

میانگین فروش: 820 میلیون تومان

تحلیل فروش: حامد بهداد بازیگر توانا و محبوبی است اما گیشه فیلم هایش فروش معقولی نداشته است. در کارنامه اش فیلم شکست خورده کم پیدا نمی شود. حامد بهداد به گفته بسیاری از تهیه کنندگان جزو گرانترین بازیگران سینمای ایران است اما پرفروش ترین فیلم او در شش سال اخیر حتی به فروشی دو میلیاردی هم نرسیده. او در این سال ها فقط دو فیلم میان 10 فیلم برتر سال داشته است که برای بازیگری در اندازه بهداد آمار ناموفقی به حساب می آید. یکی از آن ها «سعادت آباد» است که به جز او کلی بازیگر ستاره دیگر هم داشت.

 

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۹۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟

از هفته گذشته که پس از 18 ماه سرانجام یکی از محصولات ایران‌خودرو با افزایش قیمت مواجه شد جنب‌وجوش دلالانی که از اختلاف حدود 500 میلیون تومانی قیمت کارخانه و بازار پژو پارس لذت می‌بردند آغاز شد. تا جایی که کلیپ‌ها و تصاویر اعتراض برخی مشتریان به افزایش 50 درصدی قیمت پارس از رسانه‌های آن طرف آب سر درآورد.
در حال حاضر فاصله عجیب و غریبی بین قیمت خودرو در کارخانه و بازار بخصوص در مدل‌های پرتیراژ ایجاد شده است. به طور مثال تا حدود یک هفته قبل قیمت کارخانه‌ای پژو پارس 294 میلیون تومان بود؛ در حالی که در نمایشگاه‌های خودرو توسط دلالان تا 800 میلیون تومان فروخته می‌شد.
نتیجه‌ی چنین وضعیتی به این‌جا رسیده که خودروسازان داخلی با زیان انباشته چند ده هزار میلیارد تومانی مواجه شده‌اند. بنابراین تصمیم بر این شد تا با به‌روزرسانی هر از چند گاه قیمت، خودروسازان را از ورشکستگی نجات پیدا کنند تا دست کم بخشی از سودی که به جیب دلالان می‌رود صرف تولید و ایجاد اشتغال شود.
اما واسطه‌ گران که خود را میان مشتریان پنهان می‌کنند با افزایش 50 درصدی قیمت پارس از هفته قبل به تکاپو افتاده‌اند. این افراد تجمعات اعتراضی برگزار کردند که تصاویر مربوط به آن در رسانه‌های خارج از کشور نیز منتشر شد. با این استدلال که می‌بایست خودروهای خود را زمستان 1402 با قیمت قبل تحویل می‌گرفتند. اما هیچ اشاره‌ای به این موضوع نداشتند که هر شش ماه یک بار باید قیمت خودرو به‌روز می‌شد و در 18 ماه گذشته این اقدام صورت نگرفته بود.
در این مساله که همیشه حق با مشتریان واقعی است هیچ شکی وجود ندارد. اما دلالانی که از سودهای حدود 500 میلیون تومانی ناشی از فاصله قیمت پارس کارخانه‌ای و پارس بازار لذت می‌برند بدون توجه به تورم حدود 60 درصدی 18 ماه گذشته نسبت به افزایش پارس اظهار نادضایتی کردند.
در این رابطه نظر یکی از کارشناسان صنعت خودرو را جویا شدیم. امیرحسن کاکایی، نرخ‌گذاری دستوری را منجر به ضرر خودروسازان دانست و گفت: سیاست قیمت‌گذاری در ایران خودرو و سایپا که تولیدکنندگان اصیل ما هستند و از زنجیره تامین برخوردارند در مونتاژکاران هم پیاده شد اما آنجا معقول‌تر عمل کردند. طبق مصوبه شورای رقابت باید هر شش ماه یک بار قیمتها به روز شود. این اتفاق برای مونتاژکاران افتاد اما برای ایران‌خودرو و سایپا 18 ماه طول کشید؛ زیرا مونتاژکاران شوخی ندارند. بخش خصوصی هستند و اگر قیمت آنها اصلاح نشود تولید نمی‌کنند.
وی افزود: ممکن است کسی در مورد کیفیت پارس ایراد بگیرد و بگوید من این خودرو را نمی‌خرم. کما اینکه ایران‌خودرو می‌خواست پارس را کنار بگذارد اما نگذاشتند؛ زیرا در بازار مشتری دارد و نیاز بازار است. بنابراین اگر قرار است پارس با همین کیفیت تولید شود یک قیمت تمام شده‌ای دارد.
کاکایی یادآور شد: طی سالهای اخیر بعضا مسئولان با مشورت کارشناسان تصمیم گرفتند قیمت خودرو را واقعی کنند اما هنگام عمل این اتفاق نیفتاد؛ زیرا به دلیل وجود تنش اقتصادی در سطح جامعه، نگران شدند. با فضای سیاسی که بر صنعت خودرو سایه افکنده کسی جرأت نمی‌کند آنچه درست است را به زبان بیاورد و از ضرر خودروسازان بگوید. اما الان برای حمایت از تولید به مدیران شجاع نیاز داریم.
در شرایطی که عمده کارشناسان بر حمایت از تولید داخل تاکید دارند محاسبات نشان می‌دهد اگر پژو پارس با قیمت 294 میلیون تومان سابق فروخته شود 8000 میلیارد تومان به زیان انباشته ایران خودرو افزوده می‌شود و همه رشته‌ها برای سرپا نگه داشتن این خودروساز اصیل کشور پنبه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • رکوردشکنی شمس و مولانا در سینمای ایران؛ «مست عشق» نیامده از ۵ فیلم سبقت گرفت
  • رکوردشکنی شمس و مولوی در سینمای ایران
  • ۵۸۹ هزار مخاطب به سینما رفتند/ صدرنشینی «مست عشق»
  • «مست عشق» نیامده رکورد فروش روز اول سینمای ایران را شکست
  • «مست عشق» و رکورد تازه در سینمای ایران / یک فیلم غیرکمدی به صدر جدول فروش روزانه رسید
  • «مست عشق» و یک رکورد تازه در سینمای ایران / یک فیلم غیرکمدی به صدر جدول فروش روزانه رسید
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینماهای کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد/ جمع کل؛ بیش از ۱۴۶ میلیارد و ۸۵۱ میلیون تومان
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟