Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجتماع > اجتماعی - وقوع زلزله در استان کرمانشاه که خرابی‌های بسیاری به‌خصوص در روستاهای این استان غربی کشور به‌وجود آورد، موجب حضور همه‌جانبه نهادهای مسئول در مدیریت بحران، امداد‌رسانی وحتی نیروهای داوطلب مردمی شد.

مديريت شهري تهران هم حضور گسترده و پررنگي در كمك به مناطق زلزله‌زده داشته است. شهرداري تهران تجهيزات مورد نياز را براي زلزله‌زدگان ارسال كرده و تعدادي از اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران نيز صبح روز پنجشنبه بازديدي از برخي مناطق استان كرمانشاه داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بازديد رئيس و جمعي از اعضاي شوراي شهر تهران از مناطق زلزله‌زده كرمانشاه و سر‌پل‌ذهاب مشخص شد كه نايلون و حمام صحرايي اولويت نخست نيازمندي زلزله‌زدگان غرب كشور است.

به گزارش شهرنوشت، محسن‌هاشمي، رئيس شوراي اسلامي شهر تهران به همراه شهربانو اماني و محمد عليخاني، دو عضو كميسيون عمران و حمل‌ونقل شوراي شهر بودند كه از مناطق زلزله‌زده بازديد كردند. در اين بازديد اعضاي شوراي شهر در جلسه‌اي با استاندار كرمانشاه در جريان فعاليت‌هاي تيم‌هاي تخصصي در اين حادثه و حضور سازمان‌ها و ارگان‌هاي خدمات‌رسان قرار گرفتند.

طي اين جلسه با بيان كمبودها و مشكلات زلزله‌زدگان غرب كشور عنوان شد كه نايلون و حمام صحرايي اولويت نخست نيازمندي اين افراد است. در اين جلسه، هاشمي هم به ارائه گزارش اقلام ارسالي توسط شهرداري تهران پرداخت و عنوان كرد: شهرداري تهران و شوراي شهر از هيچ كمكي به هموطنان زلزله‌زده كوتاهي نخواهند كرد و از روز اول حادثه تاكنون حدود٦٠٠ نفر از نيروهاي عملياتي و خدماتي شهرداري در حال كمك به زلزله‌زدگان هستند.

شهربانو اماني، عضو كميسيون عمران و حمل‌ونقل شوراي شهر تهران هم با اشاره به ديدار با هوشنگ بازوند، استاندار كرمانشاه گفت: در ملاقاتمان با استاندار، آقاي يزداني،‌معاون خدمات شهري شهرداري تهران نيز گزارشي از خدمات شهرداري ارائه دادند و در ادامه استاندار به تشريح شرايط و معضلات مناطق زلزله‌زده پرداخت. وي با اشاره به گزارش‌هاي استاندار ادامه داد:

به گفته استاندار كرمانشاه مدارس تخليه شده از روز دوشنبه و ادارات از امروز، شنبه باز مي‌شوند. اما نظافت شهر سرپل‌ذهاب مشكل جدي داشته و هم‌اكنون شهر با معضل انباشت زباله‌ روبه‌روست. اين عضو شوراي شهر تهران با اشاره به اينكه در ابتداي ورودمان به شهر با بوي بد سولفور مواجه شديم، ادامه داد: به‌صورت رسمي ۴۳۷ نفر دفن شدند، اما ميزان تخريب زياد بوده و براساس آمار ۱۹۳۱ روستا تحت‌تأثير زلزله قرار گرفته و برخي كامل با خاك يكسان شده‌اند. تاسيسات انتقال آب، گاز و برق ضعيف است.

اماني با اشاره به اينكه براساس برآوردهاي اوليه ۳۵ هزار خانه تخريب شده است، گفت: از كل خانه‌هاي تخريب شده ۱۲ هزار خانه صددرصد و ۱۵ هزار خانه بين ۲۰ تا ۷۰ درصد تخريب شده‌اند. همچنين دولت ۹۴۰ ميليارد تومان براي كمك به استان‌ها اختصاص داده كه از اين تعداد ۲۸۱ ميليارد تومان كمك بلاعوض است. به گفته شهربانو اماني به نقل از استاندار كرمانشاه هم‌اكنون مشكل، توزيع چادر بوده و مواد غذايي به راحتي و فراواني يافت مي‌شود.

همچنين كمك‌هاي شخصي‌اي كه توسط خود مردم توزيع مي‌شود موجب به هم ريختگي امر توزيع شده و امدادرساني را آشفته كرده است. اماني با اشاره به مشاهدات خود و بازديد از سرپل ذهاب ادامه داد: ورودي شهر پر از بسته‌هاي آب بود و خانه شهردار نيز به‌صورت كامل خراب شده است.

در شهر جمع‌آوري زباله يكي از جدي‌ترين مشكلات است؛ به‌خصوص آنكه پوشاك دست دوم ارسال شده و از آنجايي كه مردم آنها را نمي‌پوشند، لباس‌ها كنار خيابان‌ها رها شده است. او به اقدامات شهرداري تهران در مناطق زلزله‌زده اشاره كرد و گفت: تيم شهر سالم، تيمي از بهشت‌زهرا، آتش‌نشاني و خدمات شهري مستقر شده‌اند. 2پزشك و 4آمبولانس به ۴۰ روستا سرزده و به ۵۰۰ نفر خدمت‌رساني كردند.

ارسال تجهيزات مورد نياز

نماينده شهرداري تهران در منطقه زلزله‌زده كرمانشاه نيز درباره شيوه خدمات‌رساني نيروهاي شهرداري تهران گفت: تاكنون 100تن اقلام مختلف توسط بسيج شهرداري تهران توزيع شده است. كامران زنگيشه با اشاره‌ به دستور دكتر نجفي براي خدمت‌رساني نيروها در مناطق حادثه‌ديده، افزود:

شهرداري تهران از ساعات اوليه حادثه در منطقه حاضر است.مديرعامل شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهرداري تهران ادامه داد: امكانات و تجهيزات به منطقه سرپل ذهاب و ديگر مناطق زلزله‌زده با سرعت ارسال مي‌شود. وي با اشاره به جمع‌آوري زباله و پاكسازي و نظافت در 2شيفت توسط 164كارگر خدمات شهري در مناطق زلزله‌زده تصريح كرد:

اين در حالي است كه انتقال زباله توسط 6 بابكت به خارج از محل حادثه از ديگر اقدامات بوده است. نماينده شهرداري تهران در مناطق زلزله‌زده كرمانشاه با بيان اينكه امدادرساني به منازل افراد زلزله‌زده توسط پرسنل 137صورت مي‌گيرد، اضافه كرد: بازگشايي و دسترسي به منازل با ادوات برش توسط 137شهرداري تهران انجام مي‌شود. وي با اشاره به توزيع 100تن اقلام مختلف توسط بسيج شهرداري تهران خاطرنشان كرد: كمك‌هاي مردمي در 2شيفت توسط 10دستگاه ماشين‌آلات همچون كاميون و كاميونت از ديگر اقدامات است.

همچنين اقلام و موادغذايي اهدايي شهرداري تهران در بين 70روستاي مختلف طي 2روز توزيع شد. از سوي ديگر معاون عمليات و مقابله سازمان مديريت بحران تهران با اشاره به حضور نيروهاي امدادي شهرداري تهران در شهرستان سرپل ذهاب گفت: نيروهاي سامانه 137و آتش‌نشاني، 83معبر مسدود اين شهرستان را بازگشايي كرده‌اند. محسن نادي در گفت‌وگو با شهرنوشت، افزود:

باتوجه به‌شدت آسيب در شهرستان سرپل ذهاب و نياز بيشتر مردم اين منطقه به امدادرساني و آسيب ساختمان شهرداري سرپل ذهاب و آسيب‌ديدگي نيروهاي شهري آن، نيروهاي شهرداري تهران براي كمك به ارائه خدمات شهري به اين شهرستان اعزام و از ساعات اوليه روز دوشنبه فعاليت خود را آغاز كرده‌اند.

وي افزود: با توجه به‌شدت تخريب واحدهاي مسكوني نيروهاي آتش‌نشاني و 137در 3روز گذشته 94دستگاه خودرو را از زير آوار خارج كرده‌اند. نادي با اشاره به اينكه چادر امدادي مهم‌ترين نياز زلزله‌زدگان است، تصريح كرد: با كمك‌هاي صورت‌گرفته وضعيت نابسامان اسكان اضطراري، كمبود چادر و اقلام بهداشتي در شهر سرپل ذهاب تا حدودي زيادي برطرف شده و شرايط بهتري در اين منطقه حاكم است.

در همین زمینه: تجری: سازندگان و ناظران مسکن مهر باید پاسخگو باشند مصدومان زلزله پس از ترخیص رها نمی‌شوند | همراهان مصدومان اسکان داده می‌شوند اقلام امدادی به میزان کافی در انبارهای هلال احمر وجود دارد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۲۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم

دانشیار پژوهشکده مهندسی سازه پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه برای کاهش ریسک باید از آموزش تا استفاده از فناوری را مورد توجه قرار دهیم، اولین گام در این زمینه را شناسایی ساختمان‌های بحرانی عنوان کرد.

دکتر عبدالرضا سروقد مقدم در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، گفت: این رویداد از سه‌شنبه ۱۸ تا پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در برج میلاد از سوی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود. اولین دوره این رویداد در سال ۱۳۹۰ برگزار شد.

وی تمرکز این کنفرانس را بر زلزله‌های کلانشهرها با تاکید بر تهران عنوان کرد و ادامه داد: دلیل اینکه در این کنفرانس بر موضوع زلزله تهران متمرکز شده، این است که زلزله‌های اخیر بزرگ در دنیا واقعیاتی را نمایان کرده است و اگر چنین زلزله‌هایی در تهران رخ دهد، از آن جایی که رخداد زلزله بزرگ در تهران نیز با تاخیر مواجه شده است، ما نیز به همان موارد دچار خواهیم شد.

سروقد مقدم گفت: از این رو از روز اول این کنفرانس یک سالن به مسائل مربوط به زلزله‌های تهران مرتبط می‌شود. ساخت و ساز بر روی پهنه گسلی از جمله مسائلی است که بر روی آن با حضور متخصصان و کارشناساس بحث و بررسی می‌شود.

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به حضور سخنرانان کلیدی، اظهار کرد: یکی از سخنرانان از کشور چین بوده که قرار است در این کنفرانس اعلام کند چگونه کشور ترکیه قانع شده است برای بیمارستان‌هایی با ۱۰۰ تخت خواب حتما باید از فناوری‌های نوین لرزه‌ای استفاده کنند. چنین اقدامی در این کشور تبدیل به قانون شده و بر اساس آن بیمارستان‌های دارای بیش از ۱۰۰ تخت موظف هستند تا از فناوری‌هایی چون جداسازهای لرزه‌ای استفاده کنند.

سروقد مقدم با تاکید بر اینکه ما در کشور هنوز نتوانسته‌ایم این امر را تبدیل به قانون کنیم، افزود: ما هنوز وزارت بهداشت را نتوانسته‌ایم قانع کنیم که برای بیمارستان‌ها از این فناوری بهره‌مند شوند و ما می‌توانیم از تجارب این محققان استفاده کنیم که چگونه این کشورها توانسته‌اند قانونگذاران را مجاب به سیاستگذاری مناسب کنند.

این محقق حوزه زلزله خاطر نشان کرد: در کنار آن محققانی از کشور سوییس، سیستم‌ها و فناوری‌های نوین لرزه‌ای را مطرح خواهند کرد.

وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنفرانس ۳ روزه فضایی برای ارائه نظرات در خصوص مسائل مربوط به زلزله فراهم می‌شود، اظهار کرد: در حوزه کاهش ریسک و مدیریت بحران سعی می‌شود همه مسائل از آموزش افراد تا ارتقای ساختمان‌های موجود و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیر ساخت‌های شهری دیده شود تا در زمان وقوع زلزله، به آسیب‌پذیرتر شدن شهرها کمک نکنند.

این استاد پژوهشگاه زلزله خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه شناسایی سازه‌های بحرانی است. ما مشاهده می‌کنیم که برخی از ساختمان‌ها قبل از وقوع زلزله فرو می‌ریزند، نمونه آن پلاسکو و متروپل است. این ساختمان‌های بحرانی که به عنوان «بمب‌های شهری» هستند، در گام اول باید شناسایی شوند.

سروقد مقدم، شناسایی این سازه‌های بحرانی را یک اقدام اورژانسی دانست و گفت: مسائل کشور در حوزه مخاطرات بسیار زیاد است، ولی مهمترین اقدامات ما برای کاهش ریسک، شناسایی این سازه‌ها است.

به گزارش ایسنا، نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و تاکنون بیش از ۴۵۰ مقاله ارسالی به این کنفرانس مورد داوری قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • ادامه ارسال کمک‌های امدادی سپاه‌ به مناطق سیل زده جنوب سیستان وبلوچستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • نیروی زمینی، سه امتیاز تا جشن قهرمانی
  • نیروی زمینی یک برد تا جشن قهرمانی 
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • تا رفع مشکل سیل‌زدگان، خدمات‌رسانی نیروی دریایی ارتش انجام می‌شود
  • تا رفع مشکل سیل‌زدگان، خدمات‌رسانی نیروی دریایی ارتش انجام می شود