Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرنگار احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در کنگره جامعه اسلامی معلمی اظهار کرد: نام انجمن اسلامی معلمان یادآور شهیدان رجایی، بهشتی و باهنر است و خط مشی این تشکل قوام بخش جریان‌های انقلابی، و کمکی در راستای حل مشکلات آموزش و پرورش است.

وی افزود: ما واژه تحول را به کرات شنیده‌ایم و از ضرورت‌های آن نیز بارها سخن به  میان آورد و قلم فرسایی کرده‌ایم و از زمان بعد از انقلاب همواره تلاشمان بر این بوده که در نظام آموزش و پرورش در راستای برون رفت از مشکلات تحولات مؤثری را ایجاد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بطحایی تصریح کرد: در دهه 60 اولین تلاش‌ها برای رسیدن آموزش و پرورش به تراز جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت و در دهه 80 نظام سالی و واحدی پی ریزی و در دهه 90 نیز طرح‌های بسیاری متحول و پایه‌گذاری شد.

وزیر  آموزش و پرورش بیان کرد: در بسیاری از تلاش‌ها انرژی ما صرف طراحی مبانی نظری شد و زمانی که برای اجرایی سازی طرح‌ها وارد عملیات شدیم آن قدر با موانع مختلفی روبه‌رو بوده‌ایم که اجرایی همه طرح‌ها متوقف شد.

وی ادامه داد: هر وقت صحبت از تحول در آموزش و پرورش به میان می‌آمد شیر با عظمتی را ترسیم کردیم که می‌تواند آموزش و پرورش را از مشکلات بیرون ببرد اما همواره با مشکلات فراوانی مواجه بوده‌ایم.

بطحایی تأکید کرد: اکنون ما با سند تحول بنیادین مواجه‌ایم که از 6 زیر نظام لازم برای اجرایی سازی این سند 4 زیر نظام آن آماده است و این به آن معنا است که ما در مرحله آغاز عملیات قرار داریم.

وزیر آموزش و پرورش اذعان کرد: امروز باید برنامه‌های سند تحول اجرایی شود چرا که دیگر دوره‌های گفتگوها به سر آمده است.

وی عنوان کرد: طبیعتا آغاز هر طرحی درس‌ها و مشقت‌های خود را دارد اما جرأت و جسارت پیش نیاز اصلی برای اجرای طرح‌های تحولی است.

بطحایی ادامه داد: آموزش و پرورش باید خود را آماده اجرایی سازی این طرح کند ما کارهای مقدماتی خود را آغاز کرده‌ایم البته  برخی بنده را شماتت می‌کنند که شتاب‌زده عمل می‌کنم.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: سال‌های سال است که یکی از پیش نیازهای تحول را نقش معلم ذکر کردیم و بدیهی است تا زمانی که معلم و بدنه‌ نیروهای انسانی در تصمیم‌سازی شرکت نکنند تحولی در نظام آموزشی کشور ایجاد نخواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش دولت دوازدهم به مدد همکاران انقلابی امید دارد که در ماه‌های باقی مانده سال عملیاتی انقلابی برای تحقق سند راهبردی تدوین کند.

بطحایی بیان کرد: اگر نیروهای انسانی در مسائل مختلفی با مشکل مواجه است این مسئله با استقرار و اجرای طرح تحول بر طرف خواهد شد اما لازم به ذکر است تا زمانی که از واژه تحول تنها در لفظ و سخنرانی‌ها استفاده می‌کنیم موانع به قوت بر سر جای خود باقی خواهند ماند.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: برای آنکه از شرایط فعلی و گسست آموزشی عبور کنیم باید نیازهای نسل آینده را مورد توجه قرار دهیم چرا که ما نمی‌توانیم با منطق دیروز نسل فردا را پرورش دهیم.

وی اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های آموزش و پرورش گستردگی جامعه ذی النفعان است به این معنا که هر تصمیمی که ما می‌گیریم کلیه آحاد جامعه را تحت تأثیر قرار خواهد داد. به عنوان مثال اگر ما یک روز مدرسه را تعطیل کنیم تمام ابعاد اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... متضرر خواهند شد.

بطحایی اشاره کرد: اگر مفهومی مانند فضای مجازی را وارد برنامه‌های خود کنیم که بتواند باعث آموزشی نوین شود در همه ارکان جامعه تأثیر خواهد گذاشت.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: امروز آموزش و پرورش باید در برابر آسیب‌های اجتماعی عکس‌العمل مناسبی از خود نشان دهد چرا که این مسئله برای ایجاد تحول ضرورت دارد.

وی بیان کرد: تشکل‌هایی مانند جامعه اسلامی معلمان نقش بسزایی در ارتباط با ذی النفعان آموزش و پرورش دارد و فرهنگیان باید بتوانند در یک فضای امن برنامه‌های آموزش و پرورش را نقد کنند.

بطحایی در پایان خاطر نشان کرد: از اشخاص و نمایندگانی که به بنده رأی اعتماد دادند و اجازه دادند که سکان‌دار وزارتخانه مهمی چون آموزش و پرورش باشم سپاسگذارم و امیدوارم که بتوانم قدردان اعتماد آن‌ها بوده و قدم‌های جدی برای رفع مشکلات آموزش و پرورش بردارم.

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۸۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید طریفی حسینی با بیان اینکه خانواده‌ها برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند، گفت: برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ۲۸ هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: ساز و کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند، در ۲ سال گذشته ۲۴۰ هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

طریفی حسینی ادامه داد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

وی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز توضیح داد: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد

به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیادهای جهانی بیش از ۲۰ مدال طلا داشتیم.

طریفی حسینی ادامه داد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلز متناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی و اینکه آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟! گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشورها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشورها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشورهای مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی بیان کرد: روند افت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است، گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزئی از سواد است اما دنیای امروز بر مهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزو کشورهای پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و در حوزه کیفیت، استانداردهای آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشورها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشورهای اسکاندیناوی است.

کد خبر 6098330 علی قدمی

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • پیشرفت و تحول در کشور از مدرسه آغاز می‌شود
  • برگزاری مراسم تجلیل از معلمان نمونه بسجی جهادگر استان در تبریز
  • معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • احداث ۴۲ هزار متر مربع فضای آموزشی در ایلام
  • مشکلات معلمان خرید خدمت آموزشی مناطق محروم