Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@23:13:05 GMT

سردار جعفری از کدام کمک به یمنی ها سخن گفت؟

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۱۴۶۰۴

سردار جعفری از کدام کمک به یمنی ها سخن گفت؟

سردار جعفری، فرمانده سپاه پاسداران در کنفرانس خبری خود در 2 آذرماه که به تشریح اقدامات جبهه مقاومت اختصاص داشت، به کمک های مستشاری و معنوی ایران به یمن اشاره کرد.

به گزارش مشرق، بحران یمن از زمان حمله ائتلاف سعودی به کلاف سردرگمی تبدیل شده که اجماع جهانی برای حل این بحران و نجات مردم یمن وجود ندارد و در عین حال  ابعاد بین المللی این بحران روبه افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 از زمانیکه استعفای منصورالهادی، رئیس جمهور یمن در ژانویه 2015 اعلام شد، عربستان سعودی سعی کرد تا به بهانه بازگرداندن الهادی، فشارها را بر نیروهای معترض افزایش دهد و به همین خاطر هادی در فوریه استعفایش را پس گرفت! و عدن را پایتخت دولت خود اعلام کرد.

این در حالی بود که معترضان حکومت وحدت ملی را تشکیل دادند و پس از تحولاتی در صنعا، پایتخت یمن، مجلس نمایندگان، شورای عالی سیاسی و دولت نجات ملی در سال های اخیر تشکیل شده و به صورت قانونی امور کشور را در دست دارند.

همچنین ارتش یمن در ائتلاف با نیروهای انصارالله یا حوثی ها، به نبرد همزمان با نیروی ائتلاف سعودی و مزدوران داخلی آن در خاک کشور مشغول است.

هرچند بخشی از نیروهای ارتش به پشتیبانی از مصنورالهادی،رئیس جمهور مستعفی پرداختند ولی قاطبه ارتش در حال دفاع از آب و خاک کشور بر اساس رسالت ذاتی خود در مقابل دشمن خارجی است.

همزمان با تشکیل شورای عالی سیاسی یمن با ائتلاف حزب کنگره ملی یمن و جنبش انصارالله به همراه متحدان خود، طرح دولت نجات ملی نیز به اجرا درآمده و امور اجرایی کشور در دست این دولت قرار دارد.

دولت وحدت ملی این کشور که طیف های مختلف را در بر می‌گیرد، به منظور مقابله همه‌جانبه و منسجم با تجاوز سعودی تشکیل شده است. عبدالعزیز بن حبتور» نخست وزیر دولت نجات ملی تعیین شده است.

به هر حال پس از 20 ماه از بحران یمن، دولت نجات ملی تشکیل شد و یمن دارای دولت مستقر در پایتخت است که تا خروج از بحران اختیارات را در دست خواهد داشت.

بررسی تحولات یمن نشان می دهد که حمایت از دولت مستقر، ارتش یمن و نیروهای مبارز با متجاوزین از مشروعیت قانونی و مردمی برخوردار است و جمهوری اسلامی ایران نیز بر اساس همین با یمن در ارتباط است.

اما ائتلاف سعودی و حامیان غربی این ائتلاف بدون توجه به خواست مردم یمن، منافع نامشروع خود را برای چیره شدن بر سرنوشت این کشور دنبال می کنند و اصرار آنها بر این امر باعث کشته شدن هزاران نفر و آوارگی میلیون ها انسان در کنار تخریب زیرساخت های یمن شده است.

در همین حال یکی از مهمترین تحولات در بحران یمن، افزایش حالت تهاجمی نیروهای مبارز با ائتلاف سعودی است. حمله موشکی ارتش یمن به فرودگاه ملک خالد ریاض، تلاش سعودی ها را برای کشیدن پای ایران به این حمله افزایش داد و اتهامات بی اساسی را متوجه کشورمان کردند!

ارتش و نیروهای انصارالله یمن از توان دفاعی و نظامی قابل ملاحظه ای برخوردارند که این توان با توجه به ارتش کلاسیک یمن و دارا بودن انبارهای تجهیزات نظامی از جمله موشک، قابل توجه است. ارتش یمن از زمان جنگ های داخلی و جنگ شمال و جنوب توانسته بود توان رزمی و دفاعی خود را بالا ببرد.

توان حمله به نیروی دریایی سعودی و مقابله با حمله زمینی سعودی ها در کنار داشتن موشک های دوربرد و تو پخانه ای، آنها را در کنار نیروهای انصارالله در زمره ارتش های قدرتمند منطقه قرار می دهد.

پاسخگویی به تجاوز سعودی با حمله به منافع ائتلاف در خاک این کشورها تنها بخشی از توان پاسخگویی ارتش و انصارالله را نشان داد که می تواند در آینده بیشتر نیز شود.

در چنین شرایطی و چیدمان قدرتی در یمن، بدون شک ایران با توجه به منافع و مصالح ملی و منطبق با آرمان ها و ارزش های انقلاب اسلامی برای قرار گرفتن در کنار مظلومین و مستضعفین، همواره در پی آن بوده تا برای نجات مردم یمن و رساندن کمک های مردم دوستانه، کمک هایی را روانه این کشور کند که در بخش هایی موفق بوده و در مواقعی با کارشکنی های غرب و ائتلاف سعودی همراه گشته است.

اما در یکی از عمده ترین تحولات، سردار جعفری، فرمانده سپاه پاسداران در کنفرانس خبری خود در 2 آذرماه که به تشریح اقدامات جبهه مقاومت اختصاص داشت، به کمک های مستشاری و معنوی ایران به این کشور اشاره کرد: "کمک های ما به جبهه مقاومت بنا به در خواست مردم و دولت‌های آنان صورت گرفته و یمن هم یک نمونه از آن است؛ امروز در یمن حاکمیت به دست انصارالله است و کمک های ایران در حد مستشاری و معنوی است که یمن بیشتر به آنها نیاز دارد و جمهوری اسلامی هم از این کمک ها دربغ نمی‌کند و این راه ادامه دارد."

این اظهارات که از سوی رسانه های خارجی به عنوان سندی از کمک های نظامی ایران به انصارالله منعکس شد، در حالیست که سردار جعفری در همان اظهارات کمک به یمن را به واسطه تسلط مردم یمن بر سرنوشت شان دانست:"  انقلاب اسلامی، اصلی دارد که به صورت طبیعی  با منافع بعضی‌ها از جمله آمریکا و اسراییل و دست نشاندگانشان در تعارض قرار دارد. حرف اصلی انقلاب اسلامی حاکمیت مردم بر سرنوشت آنها است و تعیین سرنوشت‌شان به‌دست خودشان است. این اصل، تعارض با منافع نظام سلطه و استکبار است."

 رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار شرکت‌کنندگان در اجلاس «محبان اهل‌بیت(ع) و مسئله تکفیری‌ها» در دوم آذرماه، عنوان کردند هرجایی برای مقابله با استکبار نیاز به کمک ایران باشد، جمهوری اسلامی دریغ نخواهد کرد: " امروز جمهوری اسلامی بحمدالله در منتهای قدرت و قوّت است و ایستاده است. و ما حرفمان را صریح میزنیم و پای حرفمان می‌ایستیم و هر جایی که احتیاج به حضور ما باشد، هر جایی که احتیاج باشد به کمک ما در مواجهه و مقابله‌ی با کفر و استکبار، کمکمان را به آنجا میکنیم؛ این را صریح میگوییم، اِبا هم نمیکنیم از گفتن این مطلب در مقابله و مواجهه‌ی با دنیای کفر و استکبار؛ ما ملاحظه‌ی هیچ‌کس را نمیکنیم و سخن خودمان و حرف دل خودمان را صریح میزنیم."

بنابراین جمهوری اسلامی ایران در کنار کمک به دولت قانونی یمن به صراحت نیز به آن افتخار می کند، چرا که دقیقا این یاری ها در منظومه هندسه انقلاب اسلامی قرار دارد و یکی از نمادهای مبارزه با استکبار جهانی و ایادی منطقه ای آن است.

منبع: جهان ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۴۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟

رئیسی و مردانش برخلاف آنچه گفتند و وعده دادند عملکردهای چندان موفقیت‌آمیز و امیدوارکننده‌ای در حوزه اقتصاد را نداشتند تا به جامعه اینگونه القاء کنند که عملکردی فراتر از دولت‌های گذشته داشتیم و بابت این عملکردها باید مورد تقدیر و تکریم هم قرار بگیریم.

به گزارش آرمان ملی، رئیس‌جمهور و دولتمردان معتقدند که وضعیت جامعه به‌لحاظ مسائل مختلف مساعد و رو به پیشرفت است و انتقادها نیز محلی از اعراب ندارد و آنها که از وضعیت فعلی انتقاد می‌کنند درکی از عملکرد دولت ندارند.

از طرفی، اما تحلیلگران، کارشناسان و مردم عادی که این شرایط را با گوشت، پوست و استخوان خود لمس می‌کنند نظر دگرگونه‌ای دارند و معتقدند که دولت رئیسی نه تنها نسبت به گذشته عملکرد مطلوب‌تر و بهتری نداشته بلکه هر چه جلوتر می‌رود روند عملکردها و منبعث از آن شرایط جامعه بغرنج‌تر می‌شود.

نگاهی به افزایش لجام‌گسیخته قیمت‌ها در بازارهای مختلف مثل سکه و ارز که تاثیرات فزاینده خود را بر کالاهای مصرفی و مایحتاج مردم گذاشته و می‌گذارد بیانگر آن است که عملکرد دولت چندان قابل قبول نبوده و نیست.

جالب اینکه در چنین شرایط بغرنج اقتصادی برخی دولتمردان یا چهره‌های سیاسی و نمایندگان از عملکرد مطلوب دولت می‌گویند و معتقدند که باید از این عملکرد فیلم درست کرد و به نمایش عموم درآورد.

چنانکه سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی دولت شهریورماه گذشته در این خصوص گفته بود: «لازم است برای تک تک این اقدامات و دستاوردها مستند و حتی فیلم و سریال ساخته شود و نمایشگاه برپا گردد.» این همان اختلاف نگاه به عملکردهاست که جامعه خود را در وضعیت بغرنجی می‌بیند، اما دولت و جریان همراه معتقد به ساخت فیلم از عملکردهای دولت هستند.

 2 نوع فیلم از عملکرد دولت نگاهی به کارکرد 3 ساله دولت نشان می‌دهد که دولت در تحقق بسیاری از وعده‌های خود از جمله ساخت یک میلیون مسکن؛ ایجاد یک میلیون شغل، رساندن تورم به نصف و تک رقمی کردن آن و تک نرخی کردن ارز ناموفق بوده است. مسائلی چون برجام و FATF نیز به حال خود رها و کلا کنار گذاشته شده است. اما اینکه برخی بدون نگاه به این مسائل و گویی اینکه در این جامعه زندگی نمی‌کنند و از دولت عملکرد اقتصادی حمایت می‌کنند قابل تامل است.   چنانکه اخیرا حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت؛ «قطعا با توجه به اقدامات دولت لازم است که فیلمی از این اقدامات ساخته شود. اطلاع‌رسانی و اینکه مردم را در جریان اقدامات شایسته دولت قرار دهیم باید انجام شود. دولت دستاوردهای مثبتی در حوزه سیاست خارجی و داخلی داشته است که باید در این رابطه اطلاع‌رسانی شود و بهتر است این اطلاع‌رسانی در قالب ساخت فیلم یا مستند باشد.»   با مطالعه برخی از این اظهارات دقیقا این پرسش پیش می‌آید که باید از کدام اقدام و عمل دولت فیلم ساخت که مردم ببینند و از دیدن آن لبخند رضایت بر لبان‌شان بنشیند. تورم میانگین 40 درصد در 3 سال اخیر را که قرار بود طی مدت 4 سال نصف و سپس تک رقمی شود یا قیمت ارز را که تا کانال70 هزار تومانی رفت و با کاهش 11 هزار تومانی در کانال 59 هزار تومان قرار دارد و برخی مدح و ثنایش می‌گویند؟ البته این همان ارزی است که قرار بود تک نرخی شود.   شاید هم می‌خواهند از چندین دوره مذاکرات بی‌حاصل برای احیای برجام فیلم بسازند. به هر حال اگر هم فیلمی ساخته شود از دو نگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.   در فیلمی که دولت از اقدامات خود بسازد؛ قهرمان آن سیدابراهیم رئیسی است که به قرائت دولتی‌ها مدیریت بی‌عیب و نقصی را به نمایش گذاشته و توانسته شرایط را مطلوب و جامعه را راضی نگه دارد. ضدقهرمانش هم منتقدانی هستند که دلسوزانه نسبت به شرایط جامعه و عملکردهای انتقادآمیز هشدار می‌دهند.   اما فیلمی که واقعیت امور را به جامعه نشان دهد قهرمانش دولتمردانی خواهند بود که با عملکردهایشان تورم افسارگسیخته و قیمت ارزی را ببار آورده و چنین وضعیت اقتصادی را برای مردم رقم زده‌اند. ناگفته پیداست آنچه در باب دولت در قالب انتقاد از عملکردها گفته می‌شود دلسوزانه و از سر خیرخواهی است و اینکه برخی هر نقد و انتقادی را سیاه‌نمایی می‌خوانند از این رو است که یا تعریف درستی از نقد ندارند و یا نمی‌خواهد کسی به دولت متبوع‌شان انتقادی وارد شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تهران آنقدر بزرگ شد که قرار است ۳ تا شود | کدام شهرها مرکز می‌شوند؟
  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • طوفان الاقصی| حمله هوایی ائتلاف آمریکایی- انگلیسی به یمن
  • کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • اصرار چهره رسانه‌ای سعودی: ایران باید تجزیه شود!
  • ویدئویی که یمنی ها از نیروهای زیر زمینی خود منتشر کرده اند
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • هدیه ویژه فرمانده سپاه تهران به فرمانده کل ارتش
  • فیلم| دانشجویان آمریکایی در کدام دانشگاه‌ها تحصن کردند؟ -۲