Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا - رئیس سازمان اوقاف وامورخیریه با اشاره به خدمات وقف در عرصه های مختلف از جمله ورزش گفت: 420 هزار هکتار از اراضی ورزشی کشور موقوفه هستند.

به گزارش روزیکشنبه ایرنا، حجت‌الاسلام و المسلمین علی محمدی در سومین نشست تخصصی هم‌اندیشی راهکارهای توسعه موقوفات قرآنی درباره خدمات وقف درجامعه با بیان این که 420 هزارهکتار از اراضی ورزشی کشور موقوفه ای است، افزود: 479مجموعه ورزشی کشور موقوفه ای و از این تعداد 66 مجموعه آن در تهران واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: بسیاری از حسینیه‌ها و تکایا از جمله حسینیه جماران که معمار کبیر انقلاب از آنجا نظام جمهوری اسلامی را هدایت می فرومدند در یک ملک موقوفه اسکان داشتند.
وی با بیان این که 6 هزار و 800 موقوفه فرهنگی، علمی، آموزشی و پژوهشی در کشور وجود دارد که منشاء اثر و خدمت به مردم هستند، ادامه داد: از این تعداد یک هزار و 400 موقوفه درمانی و 133 بیمارستان موقوفه در کشور وجود دارد که تنها 33 بیمارستان موقوفه در تهران به مردم ایران اسلامی خدمات ارایه می دهد.
وی اطلاع رسانی به مردم را یکی از راهکارهای افزایش وقف در کشور برشمرد و گفت: باید خدمات وقف را اطلاع‌رسانی کنیم تا مردم نسبت به این صدیقه جاریه سنت باقی مانده از گذشتگان، آگاه و بیش از گذشته ترغیب شوند.
محمدی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی از مساجد آغاز و همچنان ادامه و استمرار داشته است، بیان داشت: هفتاد هزار باب مسجد در کشور وجود دارد که هم اکنون مردم از مواهب آن بهره مندند.

** وقف باید مردمی اداره شود
وی همچنین درباره موقوفات مکان های اقتصادی کشور نیز گفت: 50 درصد بازار تهران موقوفه است.
رئیس سازمان اوقاف با بیان این که بخشی از اراضی تاسیسات هسته‌ای اصفهان هم موقوفه است، افزود: 25 هزارهکتار از املاک موقوفه دراختیار دستگاه‌های اجرایی، نهادها، سازمانها و موسسات است.
وی با بیان این نکته که وقف باید مردمی اداره شود، افزود: مردم به برکت انقلاب در امور خیریه فعال هستند اما بایستی بر این امور نظارت شود تا خدمات و آثار خیرین ماندگار بماند.
محمدی با اشاره به اینکه وقف را باید برای مردم ملموس و محسوس کنیم، گفت: مثلا صدقه قبل از انقلاب برای مردم موضوعیت نداشت اما بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی کمیته امداد امام خمینی (ره) با توزیع صندوق صدقات، این کار خیر را برای مردم ملموس کرد.
وی با بیان اینکه باید برای مردم فواید موقوفات قرآنی مطرح کنیم، تاکیدکرد: یکی از تهمت‌های که به سازمان اوقاف می‌زنند این است که می‌گویند اگر وقف شود، سازمان اوقاف آن موقوفه را تصاحب می کند.
وی ادامه داد: درجواب این تهمت باید گفت که واقف اجازه دارد خودش برای موقوفه متولی تعیین ‌کند و طبق آمار از سال 89 بیش از یک هزار و 300 حکم تولیت توسط سازمان اوقاف صادر شده است.
وی با بیان این که یکی از مشکلاتی که وجود دارد در زمینه چاپ قرآن کریم است، افزود: بسیاری از شیعیان خارج از کشور نیز درخواست دریافت قرآن چاپ ایران را دارند؛ اگر در این زمینه اطلاع‌رسانی شود مردم بسیار متمایل خواهند بود که در این زمینه وارد عمل شوند.

**راه‌اندازی 'ستاد توسعه موقوفات قرآنی' در 31 استان
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین در این نشست با اشاره به اینکه این ستاد براساس سامانه جامع موقوفات، پیگیری‌هایی را در جهت خود این موقوفات، عواید و هزینه‌کرد آن انجام می‌دهد تا به‌صورت شفاف گزارش آن را به مردم ارائه شود، تاکید کرد: این ستاد فعالیت‌های خود را آغاز کرده و امسال به حسب برنامه‌ای که در سازمان طراحی شده است، مقرر شده در هر استان 10 موقوفه قرآنی ایجاد شود.
حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی اذعان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های خوب امسال ایجاد پویش وقف قرآنی بود که همزمان با چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن شکل گرفت.
وی بیان داشت: در هفته وقف با اهتمام و تلاش مرکز فناوری سازمان و روابط عمومی، سامانه‌ای در نظر گرفته شد تا در بحث وقف قرآنی و سایر موقوفات، افراد بتوانند مشارکت داشته باشند.

**اعتماد مردم را باید برای ترویج موقوفات قرآنی جلب کرد
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی همچنین در این نشست درباره روش های ترویج فرهنگ سنت حسنه وقف اظهار کرد: مدیریت مردمی موقوفات از راه‌های ترویج فرهنگ وقف است.
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی افزود: باید با واگذاری مدیریت موقوفات به مردم و ارائه گزارش شفاف به آنها اعتماد مردم را برای ترویج موقوفات قرآنی جلب کرد.
وی گرایش مردم به کارهای خیریه بدون انگیزه مذهبی را از آفات وقف دانست و گفت: متأسفانه این اتفاق در حال گسترش است و یکی از آفت‌های وقف به شمار می‌رود.
اجتمام*1724*3377
خبرنگار: سمانه زین العابدین
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۱۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم صبحگاه بسیج پایگاه شهید رسول عسکری دیوان محاسبات کشور با حضور سردار رضا طلایی نیک، سخنگو و معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین جمعی از مقامات و کارکنان این نهاد نظارتی برگزار شد.

سردار طلایی نیک در این جلسه با گرامی‎داشت یاد و خاطره امام راحل عظیم الشان و شهدای ایران اسلامی، اظهار داشت: «احیای اسلام ناب»، «مردمی بودن انقلاب اسلامی» و «رهبری ولایی»، سه رکنی هستند که طی ۴۵ سال گذشته، مقوم و پیش‎ برنده این نهضت الهی بوده اند.

سخنگوی وزارت دفاع در ادامه خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی به معنای حقیقی کلمه، احیاگر اسلام ناب محمدی (ص) بود که پس از تلاش‌های ناکام رژیم شاهنشاهی در گسترش اسلام ستیزی و زدودن مذهب و معنویت از سطوح گوناگون جامعه، توانست سبکی بی بدیل از الگوی جامعه اسلامی را به جهانیان عرضه دارد.

وی همچنین در تشریح ماهیت مردمی نظام جمهوری اسلامی، بیان داشت: اتکای به مردم، از اساسی‌ترین اصول مکتب امامین انقلاب محسوب می‌شود چراکه هر زمان مشارکت مردم در امور کشور بیشتر بوده، به همان نسبت توفیقات نیز افزایش پیدا کرده است.

سردار طلایی نیک با با بیان اینکه مهمترین شاخصه شعار سال ۱۴۰۳، مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است، افزود: تاریخ گواه است که فتوحات در هشت سال دفاع مقدس، درست از زمانی به وجود آمد که موانع حضور مستقیم مردم در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل برداشته شد. بر این اساس، تا زمانی که اقتصاد کشور مردمی نبوده و مردم در عرصه تولید کشور دخیل نباشند، هیچ قدم مؤثری در بهبود اوضاع معیشتی را شاهد نخواهیم بود.

معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی وزارت دفاع در ادامه گفت: شاهکار انقلاب اسلامی در تحقق «رهبری ولایی» بود که با ممزوج نمودن ظرفیت‌های اسلامی و مردمی، افتخارات بزرگی را نصیب ملت کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از برکات انقلاب اسلامی، پیوند دادن حوزه دفاعی و مردم، از طریق ظرفیتی به نام «بسیج مستضعفین» بود، تصریح کرد: اگرچه بهره مندی از ادوات جنگی پیشرفته نظیر پهپاد و موشک مطلوب بوده و بازدارنده است اما این اراده و خواست ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی بود که عملیات «وعده صادق» علیه رژیم کودک کش صهیونیستی را به سرانجام رساند و بسیاری از معادلات منطقه‌ای و بین المللی را تغییر داد.

سردار رضا طلایی نیک گفت: امروزه بازدارندگی کارآمد، نیازمند قدرت ترکیبی است؛ چون دشمن در دو عرصه جنگ نرم و سخت علیه کشورمان در حال برنامه ریزی است و ما نیز نیازمندیم تا هم‎سطح با این تهدیدات، توانایی‌های خود را ارتقا دهیم.

وی در پایان با بیان اینکه رویکرد پیشگیرانه دیوان محاسبات، موجبات همراهی و همکاری بیش از پیش دستگاه‌ها با این نهاد نظارتی را فراهم نموده است، بیان کرد: مواردی همچون «دیدبانی از بیت المال»، «تحقق انضباط مالی»، «اثربخشی در کاهش فاصله فقر و غنا» و همچنین «مبارزه با فساد و ویژه خواری»، از جمله مواردی است که به حمدالله دیوان محاسبات توانسته نقشی ویژه در تحقق آنها ایفا نماید.

کد خبر 6090016 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • وزیر کشور : تقسیم استان تهران به ۲ استان شرقی و غربی
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذیربط امکان‌پذیر است
  • توضیحات وزیر کشور درباره انسداد مرز‌ها
  • موقوفات زنجان صاحب درآمد پایدار می‌شوند
  • مسئولان، صدای مردم میمند درخصوص موقوفه میمند باشند
  • طلایی‌نیک:«وعده صادق» بسیاری از معادلات را تغییر داد
  • اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • رتبه برتر معاونت مشارکت های مردمی اداره کل نوسازی مدارس خوزستان در کشور
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است