Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرط اردوغان برای کناره‌گیری از قدرت، بیانیه پایانی نشست ائتلاف موسوم به ضد تروریسم در ریاض، حمله دوباره بمب افکن های روس به بقایای داعش در سوریه، آمار فاجعه بار از قربانیان و مبتلایان به وبا در یمن و برگزاری کنفرانس مقدماتی برای تامین صلح ملی در عراق از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای 24 ساعت گذشته خاورمیانه بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان باید به تداوم درگیری میان تروریستها در سوریه نیز اشاره کرد.

به گزارش تابناک، منابع سوری از ادامه درگیری میان تروریستها در حومه شمال شرقی حماه در سوریه خبر دادند.

به گزارش المنار، برخی منابع اعلام کردند که داعش در اردوگاه الیرموک در جنوب دمشق تعدادی از اعضای خود را به دلایل نامعلوم بازداشت کرده است.

از سوی دیگر درگیری میان تروریستهای داعش و گروه موسوم به هیئت تحریر الشام در حومه شمال شرقی حماه امروز نیز ادامه پیدا کرد و تکفیری ها روستای ابوعجوره را به سیطره خود درآوردند.

این در حالی است که العهد به نقل از منابع وابسته به مخالفان سوری اعلام کرد: نیروهای سوریه دموکراتیک یکی از سرکرده های داعش موسوم به محمد الجاسم النزال را از زندانهای خود آزاد کرده اند.

این منابع بیان کردند: این سرکرده داعشی مسئول ناپدید شدن دهها جوان از ساکنان حومه شرقی دیرالزور است.

خبر دیگر اینکه در حملات خمپاره ای گروههای مسلح به محله المیدان در شهر دمشق چهار نفر زخمی شدند. این اقدام گروههای مسلح نقض مجدد منطقه کاهش تنش در غوطه شرقی دمشق است.

شرط اردوغان برای کناره‌گیری از قدرت

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، اعلام کرد در صورتی که حزب جمهوری خواه خلق که مهمترین حزب مخالف دولت به شمار می رود، بتواند اثبات کند او حساب‌های مالی در خارج از کشور دارد، آماده است تا از سمت ریاست جمهوری کناره گیری کند.

طبق اعلام شبکه تی آر تی ترکیه، رجب طیب اردوغان که در استانبول سخنرانی می کرد، گفت: در صورتی که ثابت کردید من پولی در بانک های خارجی دارم، از سمت ریاست جمهوری استعفا خواهم داد.

گفتنی است، کمال قلیچدار اوغلو، رهبر حزب جمهوری خواه خلق، در سخنانی در 21 نوامبر ماه جاری میلادی در پارلمان این کشور، نزدیکان و آشنایان اردوغان را متهم کرده بود که میلیون ها دلار در یک شرکت خارجی به منظور فرار مالیاتی سرمایه گذاری کرده اند.

بیانیه پایانی نشست ائتلاف موسوم به ضد تروریسم در ریاض

وزرای دفاع کشورهای عضو ائتلاف ضد تروریسم عربستان موسوم به «ائتلاف اسلامی ضد تروریسم» در پایان نشست خود در عربستان بر عزم خود برای تقویت تلاش ها برای مقابله با تروریسم تأکید و اعلام کردند: تروریسم چالشی برای امنیت و ثبات بین المللی است که مرز کشورها را پیموده و خطرناکتر و سرسخت تر از قبل شده است.

در بیانیه پایانی این نشست آمده که کشورهای عضو به تأمین توان نظامی برای مقابله با گروه های تروریستی متعهد هستند و با سازمان ها و نهادهای بین المللی و منطقه ای برای موفقیت این ائتلاف همکاری گسترده صورت خواهد گرفت.

بر اساس این بیانیه کشورهای عضو ائتلاف موسوم به ضد تروریسم اعلام کرده اند که در چند زمینه از جمله تبادل اطلاعات و آموزش نظامی و اطلاعاتی و تقویت زیرساخت های این ائتلاف با نهادهای بین المللی همکاری خواهند کرد.

وزیران مذکور در این نشست بر مقابله فراگیر با تروریسم در زمینه های فکری، رسانه ای و نظامی و نیز ممانعت از گسترش افکار افراطی و تاثیر آن بر جوامع و افراد و همچنین خشکاندن منابع مالی تروریست ها از طریق افزایش هماهنگی و تبادل اطلاعات میان کشورها در این زمینه تاکید کردند.

درباره هماهنگی نظامی ضد تروریست ها، وزیران دفاع بر اهمیت مقابله نظامی با تروریسم در حفظ ثبات و امنیت منطقه ای و بین المللی تاکید کردند.

عبدالله الصالح دبیرکل این ائتلاف که بیانیه پایانی را قرائت و اعلام کرد که کشورهای عضو بر لزوم به کار گیری رسانه ها در جنگ رسانه ای با تروریسم نیز تأکید کرده اند.

وی افزود: وزیران دفاع بر عزم خود برای هماهنگی تلاش ها برای مقابله با تروریسم از طریق اقدام جمعی و مقابله با افراط گری تاکید کردند.

حمله دوباره بمب افکن های روس به بقایای داعش در سوریه

بمب افکن های روسیه دوباره مواضع داعش در دیرالزور سوریه را هدف قرار دادند.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ۶ بمب افکن این کشور که از نوع Tu-۲۲M۳ و متعلق به نیروی هوایی روسیه بوده اند مواضع داعش در دیرالزور را نابود کردند.

طبق گفته وزارت دفاع روسیه این هواپیماهای بمب افکن به نقاط تمرکز تروریست ها در دره رود فرات را منهدم کردند.

تمامی اهداف تعیین شده در این حمله از بین رفته اند.

در روز های گذشته نیز عملیات مشابه برای پاکسازی باقی مانده های داعش از مناطق مختلف سوریه صورت گرفته است.

آمار فاجعه بار از قربانیان و مبتلایان به وبا در یمن

سازمان بهداشت جهانی روز گذشته با انتشار گزارشی اعلام کرد: از ۲۷ آوریل سال جاری میلادی، ۹۵۵ هزار و ۵۱۶ مورد ابتلا به بیماری وبا در یمن مشاهده شده است.

سازمان بهداشت جهانی امروز با انتشار گزارشی اعلام کرد: از ۲۷ آوریل سال جاری میلادی، ۹۵۵ هزار و ۵۱۶ مورد ابتلا به بیماری وبا در یمن مشاهده شده و طی این مدت ۲ هزار و ۲۱۸ نفر نیز بر اثر این بیماری مهلک جان خود را از دست داده اند.

سازمان بهداشت جهانی در ادامه می افزاید که بیماری وبا در ۲۱ استان از ۲۲ استان یمن شیوع یافته است.

با توجه به ادامه حملات ددمنشانه سعودی ها به کشور یمن و تداوم محاصره ظالمانه، میلیون ها نفر از مردم این کشور آواره شده اند و بالطبع به دلیل عدم دسترسی به آب آشامیدنی و عدم جمع آوری زباله ها، مردم این کشور هر روز در معرض خطر مبتلا به بیماری مهلک وبا قرار دارند.

برگزاری کنفرانس مقدماتی برای تامین صلح ملی در عراق

سازمان همکاری اسلامی امروز بیانیه ای را صادر کرد که در آن از برنامه ریزی برای ایجاد و زمینه چینی کنفرانس مقدماتی در روزهای ۱۱ و ۱۲ دسامبر به منظور تحقق صلح ملی در عراق خبر داد. این کنفرانس به منظور ایده پردازی و توصیه ها برای وحدت ملی عراق اقدام خواهد کرد.

براساس این بیانیه، کنفرانس مذکور برای تامین صلح ملی بر اساس مشارکت همه گروهها و طوایف مختلف عراقی اقدام خواهد کرد.

این بیانیه معتقد است که زمان برای آشتی ملی فرا رسیده است و برگزاری کنفرانس مصالحه ملی زمانی اتفاق خواهد افتاد که عراق از خطر تروریست رهای یافته و آزادی تمام سرزمین های خود از دست گروه تروریستی داعش را شاهد باشد.

همچنین در این بیانیه آمده است: اشخاص متخصص و وابسته به همه جریان های فکری در کنفرانس مقدماتی نخبگان شرکت خواهند کرد تا همه جریان های فکری نظرشان را در مورد مسائل مشترک برای ایجاد محیط امن برای تحقق صلح ملی ابراز کرده یاشند.

شایان ذکر است، سازمان همکاری اسلامی، کنفرانس «مکه ۱» را برای تحقق صلح ملی عراق در سال ۲۰۰۶ برگزار کرد، کنفرانسی که در آن شخصیت ها و علمای دین از گروهها مختلف شرکت کرده بودند

 

 

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۶۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه  هستیم

به گزارش قدس آنلاین، گیر پدرسون فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: «من فقط نگران اثرات تنش منطقه ای و خطرات جدی اشتباه محاسباتی و تشدید تنش نیستم. من همچنین عمیقاً نگران درگیری در خود سوریه هستم که همچنان زندگی مردم رنج کشیده سوریه را نابود می کند. در واقع، هر وسوسه برای نادیده گرفتن یا صرفاً مهار درگیری سوریه اشتباه خواهد بود. این یک درگیری متوقف شده نیست. اثرات آن فقط در سوریه احساس نمی شود. در واقع هیچ نشانه ای وجود ندارد که آرامش در مناطق مختلف سوریه را نشان دهد.»

پدرسون تصریح کرد: ما به تنش زدایی منطقه ای نیاز داریم که با یک آتش بس فوری بشردوستانه در غزه شروع شود. همه بازیکنان باید حداکثر خویشتنداری و احترام به قوانین بین‌المللی را رعایت کنند. ما باید در راستای یک آتش بس سراسری در سوریه در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت تلاش کنیم. همه بازیگران باید از موازین بشردوستانه بین المللی، قانون پیروی کرده و از غیرنظامیان محافظت کنند.

او تصریح کرد: وضعیت بشردوستانه در سوریه مثل همیشه تیره و تار است. وضعیت اقتصادی در این کشور همچنان خطرناک است. برنامه جهانی غذا اعلام کرده که هزینه یک سبد غذایی در سوریه طی یک سال دو برابر شده در حالی که هزینه زندگی ۱۰۴ درصد افزایش یافته است.

پدرسون گفت: بحران زندانیان مثل همچنان حاد است. کودکان، زنان، مردان - در تمام سنین و در تمام مناطق سوریه - در معرض بازداشت خودسرانه غیرقانونی، اجباری قرار دارند. گزارش ها از بازداشت شدگان، محروم شدن از غذا و درمان پزشکی و شکنجه و شکنجه جنسی خشونت - در تمام مناطق سوریه ادامه دارد. چنین اقداماتی باید متوقف شود. کودکان و افرادی که پیر یا بیمار هستند، باید فورا آزاد شوند و مقامات در مناطق دولتی، و آنهایی که عملاً کنترل سایر مناطق را نیز دارند، باید دسترسی سازمان های بشردوستانه به تمامی بازداشتگاه ها و زندان ها و تضمین ارتباط با خانواده ها را فراهم کنند.

او اضافه کرد: رویکرد جدید و جامعی باید مورد بررسی گیرد که طیف کاملی از مسایل و آرمان های مشروع مردم سوریه مورد توجه قرار دهد. حاکمیت سوریه به ویژه در زمینه حضور شش ارتش خارجی و منطقه ای و تسویه حساب در داخل خاک سوریه باید احیا شود. من و تیمم مشتاق مشارکت در این امر هستیم.

«رامش راجاسینگهام» نماینده دفتر هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: رویدادهای هفته‌های اخیر هشداری جدی درباره واقعی بودن تهدید در منطقه صادر کرده است گسترش درگیری در منطقه پیامدهای ویرانگری برای مردم سوریه خواهد داشت.

او تصریح کرد: نیازهای بشردوستانه در سوریه در حال حاضر در سطوح بی سابقه ای است، و همچنان روز به روز درحال افزایش است. ازسوی دیگر، توانایی ما برای کمک به کاهش این نیازها به دلیل کمبودهای جدی منابع محدودتر شده است.

این مقام سازمان ملل ادامه داد: ما همچنان گزارش های مکرری از کشته شدن یا زخمی شدن غیرنظامیان بر اثر انفجار مواد منفجره در سراسر سوریه دریافت می کنیم. در واقع، سال گذشته، تعداد تلفات ناشی از مین ها، بقایای مواد منفجره جنگ و بمب های دست ساز در سوریه، از هر کشوری در جهان بیشتر بود. این آمار باز هم به طرز غم انگیزی اغلب شامل کودکان است.

وی افزودأ: تعداد زیادی از مراکز پزشکی در خطر بسته شدن هستند و این امر بر دسترسی میلیون‌ها نفر به مراقبت‌های حیاتی، از جمله نیاز فوری به مراقبت های بهداشتی مادر، جنسی و باروری برای ۱.۴ میلیون زن و دختر در سنین باروری تاثیر خواهد گذاشت.

به گفته وی، بیش از ۱.۸ میلیون نفر در سوریه در دو سال آینده آب سالم مورد نیاز خود را دریافت نخواهند کرد. میلیون‌ها نفر که در ناامنی غذایی متوسط قرار دارند، بدون هیچ کمکی در معرض خطر هستند. بسیاری از ۵۰۰ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه حاد ممکن است در سال جاری درمان حیاتی را از دست بدهند. بدون افزایش منابع، تلاش برای بررسی و پاکسازی مین های زمینی و مهمات منفجره برآورده نخواهد شد.

نماینده دفتر هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل ادامه داد: کمک های مالی به آوارگان فلسطینی آسیب دیده از بحران سوریه نیز تامین شده است در سال گذشته به شدت کاهش یافته است. این امر بر توانایی آنروا برای ارائه کمک، پول نقد، غذا و سایر کمک های اضطراری به ۴۳۸ هزار پناهنده فلسطینی در سوریه تاثیر گذاشته است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اسرائیل باید بین رفح و ریاض یکی را انتخاب کند
  • تداوم نزولی قیمت طلا و سکه
  • فریدمن: اسرائیل باید بین رفح و ریاض یکی را انتخاب کند
  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۸ اردیبهشت؛ تداوم نزولی قیمت طلا و سکه
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه  هستیم
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه