Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، ماجرای طراحی و ایجاد گروه های افراطی تروریستی در خاورمیانه از جمله داعش داستانی پیچیده در سیاست خارجی آمریکا است. در واقعیت حمایت های مستقیم و غیرمستقیم کاخ سفید از این گروه ها به صورت رسمی، نخستین بار از سوی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری کنونی آمریکا در دوره رقابت های انتخاباتی فاش شد. کارزار انتخاباتی وی که با «هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه پیشین آمریکا رقابت سختی داشت و ترامپ، کلینتون را متهم کرد که داعش و گروه های تروریستی دیگر خاورمیانه، ساخته و پرداخته سیاست خارجی هستند که خانم وزیر مجری آن بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از سوی دیگر کلینتون هم در کتاب خاطرات خود عنوان داشت که در دوره وزارت برای ایجاد این گروه و جلب حمایت کشورها مجبور به انجام بیش از 100 سفر دیپلماتیک شده بود.

جالب اینجاست که حمایت های مادی و معنوی کاخ سفید از گروه تروریستی داعش تنها به پیدایش اولیه و بهره برداری از آن محدود نبوده است. سران واشنگتن حتی تا آخرین روزهای عمر و حضور داعش در سوریه از تلاش برای حفظ آن ها فروگذار نکردند و با انواع ترفندها سعی کردند آن ها را نجات دهند.

** برنامه ارتش آمریکا برای نجات تروریست ها
چندی قبل بود که رسانه ها به موضوع دردسرآفرینی های واشنگتن در راه صلح در سوریه پرداختند. از آنجاکه آمریکا احساس می کند از دستاوردهای مثبت ناشی از پایان جنگ خونین در سوریه بی نصیب مانده است در راه ایجاد صلح مانع آفرینی می کند. مسکو برای مقابله با این خط مشی کاخ سفید، تهدید کرد معامله های مخفیانه آمریکا با داعش را افشا می کند. تارنمای آسیا تایمز در همین ارتباط نوشت حتی مقام های روسیه پا را یک قدم فراتر نهادند و عنوان داشتند که این موضوع را در سازمان ملل متحد مطرح خواهد کرد. شبکه خبری سی.ان.ان هم چنین خبر داد که وزیر دفاع روسیه حدود 10 روز پیش از آزادی شهر بوکمال سوریه اعلام کرد ایالات متحده مانع انجام حملات هوایی مسکو علیه تروریست ها در این شهر می شود تا راه را برای فرار آن ها فراهم کند.

خبرگزاری روسی راشا تودی نیز در این زمینه نوشت: روسیه آمریکا را متهم کرده است که نه تنها از انجام حملات هوایی علیه داعش خودداری می کند، بلکه ارتش آمریکا برای جنگنده های روسی هم مشکلاتی را ایجاد می کند. این امر در حالی است که روسیه برای هماهنگی اقدامات خود با ارتش آمریکا، از آن ها درخواست کرده بود تا برخی مواضع تروریست ها را مورد هدف قرار دهند. این تقاضا هم از سوی ارتش ایالات متحده رد شد.

البته تارنمای شبکه تلویزیونی سی.ان.ان در گزارشی مدعی شد مدارک و شواهد روسیه ساختگی و غیرواقعی هستند. این گزارش نوشت: مدارکی که وزیر دفاع روسیه آن ها را غیرقابل انکار می داند مجموعه ای از عکس های ساختگی هستند. با وجود این تکذیب، استانداردهای دوگانه ایالات متحده در زمینه تروریست ها به حدی غلیظ شده که انتقاد متحدان کاخ سفید را نیز به همراه داشته است. خبرگزاری «فرانس پرس» نوشت هفته گذشته «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه ایالات متحده را متهم کرد که از داعش پشتیبانی مالی می کند و با این کار به ترکیه خیانت کرده است. آمریکا به صدها تن از تروریست های مسلح در رقه سوریه اجازه فرار داد.

برخی رانندگان کامیون ها در گفت وگو با بی.بی.سی عنوان کردند که به آن ها هزاران دلار داده شد تا به صورت پنهانی پیکارجویان مسلح را به همراه صدها تن از تسلیحات و مهمات را از رقه خارج کنند. اردوغان در این زمینه گفت: این مایه ناراحتی عمیق ما است که آمریکا از زمان آغاز بحران در سوریه تا حد زیادی به قول های خود عمل نکرده است.

راشا تودی هم نوشت: این نخستین بار نیست که اردوغان واشنگتن را به حمایت از تروریست ها متهم می کند. در ماه دسامبر گذشته نیز رئیس جمهوری ترکیه مدعی شد که مدارک معتبری در اختیار دارد که نشان می دهد آمریکا از داعش و کردهای مخالف دولت ترکیه حمایت می کند.

**کاخ سفید و ابزار انگاری تروریسم
تحللیگران مسائل بین المللی سیاست های ایالات متحده در قبال گروه های تروریستی را چندگانه و با معیارهایی متعارض می دانند. خط مشی های آمریکا از این گروه ها برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی خود استفاده می کند. کاخ سفید پس از مدتی در صورت رسیدن به اهداف یا از دست رفتن کارآمدی این گروه ها، آن ها را نابود می سازد یا به شکل دیگری از آن استفاده می کند. تارنمای تحلیل خبری «گلوبال» ریسرچ اعتقاد دارد: داعش هم تاحدی زیادی همچون گروه القاعده، ساخته دست ایالات متحده است. این گروه به عنوان ابزار ترور طرحی شد تا کشورهای نفت خیز خاورمیانه را از هم دور سازد و با قدرت روبه رشد ایران در منطقه مقابله کند.

به نوشته این تحلیل، در دوره جنگ سرد توجه آمریکا به مسلمانان جلب شد و از آن ها برای مقابله با شوروی به ویژه در افغانستان بهره برداری کرد. ژنرال «ویلیام اودوم» مدیر آژانس امنیت ملی آمریکا در دوره رونالد ریگان گفته است که ایالات متحده مدت ها است که از تروریسم به عنوان ابزار سیاست خارجی خود استفاده می کند.

این گزارش رابطه آمریکا و القاعده را عشق و نفرت توصیف کرد و نوشت تازمانی که القاعده منافع آمریکا را تامین می کرد آن دو با یکدیگر نزدیک بودند؛ در دوره کنونی نیز داعش به عنوان اسلحه کاخ سفید مورد بهره برداری قرار گرفت. بنا بر این تحلیل سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه بر پایه دو محور نفت و رژیم صهیونیستی طراحی و اجرا می شود. داعش قرار بود نه تنها به عنوان ابزار ترور آمریکا در سوریه عمل کند بلکه باید به عنوان اهرم فشار بر ایران به کار می رفت.

موسسه انتشاراتی Routledge هم کتابی را در مورد منازعه و تروریسم با عنوان «چگونه کشورها از پیکارجویان جهادی خارجی بهره برداری می کنند» منتشر کرد و در آن از حمایت برخی متحدان نزدیک آمریکا از گروه های تروریستی در سال 2016 پرده برداشت. این کشورها درحالی از داعش و القاعده حمایت های گسترده مالی و تجهیزاتی به عمل آورده اند که در ائتلاف به اصطلاح علیه ترور (war on terror) با آمریکا همکاری نزدیک دارند.

در بخشی از این کتاب آمده است: تعدادی از متحدان آمریکا به شهروندان خود اجازه داده اند تا پول و نیروی داوطلب را به جبهه های جنگ در سوریه ارسال کنند و بر پیچیدگی اوضاع بیافزایند. هنگامی که داعش در سوریه اعلام موجودیت کرد ترکیه که از متحدان آمریکا بود به امید سرنگونی حکومت بشار اسد، ارسال کمک های لجستیک و نیرو به داخل سوریه را تسهیل کرد. بدون کمک های آنکارا، داعش بسیار ضعیف تر و شکست آن آسان تر بود.

دو سال قبل هم سندی از سوی پنتاگون از حالت محرمانه خارج شد که نشان می داد از سال 2012 واشنگتن از خط مشی های متحدان خود در قبال این گروه های تندرو آگاهی داشت. این سند حتی اثبات می کند که آمریکا راهبرد آن ها برای پایه گذاری و تقویت داعش را مورد تایید قرار داده بود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۱۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیر سرتیپ آشتیانی: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است

ارتشبد سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه در این دیدار با محکوم کردن حملات رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در سوریه، پاسخ ایران را مطابق با حق دفاع مشروع ایران دانست.

امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران ضمن تشکر از حمایت و مواضع فدراسیون روسیه در محکومیت اقدام غیرقانونی و ناقض قوانین بین‌المللی رژیم صهیونیستی و حمایت از اقدام مشروع ایران در پاسخ به گستاخی این رژیم اظهار داشت: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است.

وزیر دفاع ایران با اشاره به تحرکات ناتو و برخی کشور‌های غربی در توسعه به شرق و حضور در جغرافیای امنیتی شانگهای بر استفاده از ظرفیت‌های سازمان همکاری شانگهای برای رفع تهدیدات مشترک تاکید نمود.

سرتیپ ستاد دکتر محمدرضا آشتیانی با اشاره به سوابق طولانی مناسبات دفاعی و نظامی دو کشور بر توسعه مناسبات فی مابین جهت استحکام ثبات و امنیت در منطقه و نفی یک جانبه گرایی در روند‌های جهانی تاکید نمود.

دو طرف در عین حال با توجه به تجربه موفق دو کشور در مقابله با تروریسم در منطقه بر ضرورت همکاری مشترک جهت مقابله با تهدیدات تروریستی، تجزیه طلبی و افراط گرایی که از اهداف اصلی سازمان همکاری شانگهای نیز می‌باشند تاکید کردند.

وزرای دفاع ایران و روسیه با تاکید بر اینکه تحولات منطقه قفقاز جنوبی برای منافع مشترک دو کشور حائز اهمیت می‌باشد تصریح کردند: حضور بازیگران فرا منطقه‌ای و مداخله گر در این مناطق بر خلاف منافع مشترک دو کشور می‌باشد و فرمت منطقه‌ای ۳+۳ که با حضور کلیه کشور‌های منطقه قفقاز در حال اجرا می‌باشد چارچوبی مناسب برای حل و فصل مشکلات می‌باشد.

منبع: روابط عمومی وزارت دفاع

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • نتیجه حمایت آمریکا از تروریست‌ها، عملیات آنان در ایران و روسیه است
  • حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • امیر سرتیپ آشتیانی: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • برگزاری بیش از ۲۵ تظاهرات در ادلب برای سرنگونی «الجولانی»
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه  هستیم
  • متهم شدن ۷ تبعه خارجی در آلمان به ارتباط با داعش خراسان