Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: حضور دانشجویان و اساتید فعال قرآنی، فضای آموزش عالی و دانشگاه‌های ما را معنوی و روشن می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت، حجت الاسلام محمد محمدیان در آیین افتتاحیه سی و دومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان کشور گفت: حضور در جمع دانشجویان و اساتید فعال قرآنی جای شکر دارد چرا که نورانیتی که در دل‌های شما به وسیله ارتباط با قرآن ایجاد شده، فضای آموزش عالی و دانشگاه‌های ما را معنوی و روشن می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: قطعا هر یک از شما قرآنیان مشعل فروزانی در دانشگاه خود هستید و هم دانشگاهی‌های شما عطر قرآن را از شما استشمام می‌کند و نور قرآن را از شما می‌گیرند.

محمدیان خاطرنشان کرد: خدا را شاکریم که در دانشگاه‌های سراسر کشور نسیم خوشن قرآنی در حال وزیدن است و همه اینها به برکت قرآن و عترت است.

وی با بیان این که امسال بیش از ۳۲۰ هزار نفر از دانشگاه‌های مختلف کشور در سی و دومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان کشور از دستگاه‌های مختلف دانشگاهی در بخش‌ها و رشته‌های مختلف شرکت کردند‏، گفت: در این جشنواره مشارکت چشمگیر دانشجویان و اساتید را شاهد بودیم و این مشارکت فزاینده ستودنی است. البته بسیاری از جامعه دانشگاهیان با قرآن مانوس هستند اما فرصتی برای حضورشان در این رویداد بزرگ قرآنی فراهم نشد.

محمدیان از دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های مختلف شرکت کننده در این جشنواره و وزارت بهداشت به عنوان میزبان این رویداد بزرگ قرآنی قدردانی کرد.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: افرادی که با خداوند معامله می‌کنند و برای این کتاب آسمانی قدم بر می‌دارند و همت می‌گمارند در نزد خداوند دارای کرامت و ارزش والایی هستند و قطعا شما متولیان و دست‌اندرکاران این جشنواره و شرکت‌کنندگان در بخش‌های مختلف که راه و  مسیر قرآنی را پیش رو گرفتید، در نزد خداوند از محبوبیت خاصی برخوردار هستید.

محمدیان به مقارن بودن برگزاری آیین افتتاحیه مرحله نهایی جشنواره و آغاز امامت حضرت ولی‌عصر(عج) اشاره کرد و گفت: این تقارن را به فال نیک می‌گیریم.

مسئول مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه قرآن کتاب هدایت همه انسانهاست، خاطرنشان کرد: قرآن کریم همه ما انسانها را به این مسیر هدایت می‌کند که همواره در پای مکتب و درس امام علی (ع) و اهل بیت (ع) بنشینیم و افتخار پیروی از آنها داشته باشیم. خداوند در قرآن اموال خود را معرفی کرده و اهل بیت (ع) و رسول خداوند مصداق اعلای نور الهی هستند و در تاریخ صادق تر از علی (ع) و اولاد علی جایی سراغ نداریم.

محمدیان به امتحان‌های الهی  که خداوند نسبت به بندگانش می‌دهد اشاره کرد و گفت: نخستین امتحان خداوند بعد از آغاز خلقت و آفرینش، تعظیم در برابر انسان کامل و خلیفه الله بود.

مسئول مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: مساله اطاعت و تسلیم در برابر انسان به عنوان خلیفه‌الله یکی از موارد مهمی است که خداوند در قرآن به آن اشاره کرده است و خداوند این چنین خواسته که بقیه در مقابل انسان کامل تعظیم کرده و سر تعظیم فرود آورند و این تعظیم در برابر خداوند است و هیچ شرکی در آن وجود ندارد.

محمدیان همچنین به آیات دیگری از قرآن کریم اشاره کرد و گفت: صدها آیه در قرآن کریم می‌شود جستجو کرد که بیانگر این نکته است که خداوند آدرس و نشانی اهل بیت(ع) و رسول خدا را به ما انسانها داده و اگر دنبال سعادت حقیقی در دنیا و آخرت هستیم راه ما جز «اهدنا الصراط المستقیم» نیست و خداوند در سوره حمد نشانه‌های عصمت و آدرس رستگاری و «اهدنا الصراط المستقی» را به انسانها داده است.

وی خطاب به شرکت‌کنندگان سی و دومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان کشور گفت: شما اساتید و دانشجویان حاضر در این رویداد بزرگ قرآنی اگر تصور کنید خداوند به فرد دیگری بیش از شما نعمت داده به قرآن اجحاف کرده‌اید و بدانید که نعمت قرآن بزرگترین نعمتی است که خدا به شما عزیزان داده و قدر این نعمت را بدانید و انس‌تان را با این کتاب آسمانی بیشتر کنید.

محمدیان گفت: جای خوشحالی دارد که از ۳۲۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان سی ودومین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان، بیش از ۲۸۰ هزار نفر در بخش معارفی حضور داشتند و این موفقیت شایسته شما دانشگاهیان است.

وی خطاب به دانشگاهیان شرکت کننده در این جشنواره گفت: انس و پیوندتان را با کتاب آسمانی محکم‌تر کنید که ما هرچه داریم به برکت قرآن واهل بیت است.

محمدیان افزود: حفظ قرآن کریم ارزشمند است اما همه این اقدامات برای درک و فهم معارف قرآنی است. همه شما در دانشگاه‌ها و فضاهای آموزشی کشور یک مشعل هدایت قرآنی هستید تا آنهایی که شهد شیرین قرآن را هنوز نچشیده‌اند با رفتار و گفتار شما آشنا شوند و امید است همه شما عزیزان در دنیا و آخرت همراه قرآن و عترت باشید.

مرحله نهایی سی و دومین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهیان سراسر کشور طی روزهای ششم تاهشتم آذرماه در حوزه هنری سازمان تبلیغات برگزار می‌شود و طی مراسم افتتاحیه و اختتامیه از برگزیدگان بخش‌های مختلف هنری، ادبی‏، فناوری، معارفی، آوایی و... با اهدای لوح و جوایزی تقدیر می شود. میزبانی سی دومین دوره این جشنواره بر عهده وزارت بهداشت است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۲۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

«ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» به عنوان شعار آیین‌های دانشگاه تهران در نود سالگی، بر پس زمینه صفحات روزشمار تاریخی دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۳ نقش بسته است.

بررسی سیر تکامل نمادهای آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل (۱) تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، (۲) تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، (۳) تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، (۴) تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و (۵) شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود. بنابراین استفاده از این ظرفیت‌های تاریخی ملی که موجبات غرور ملی و امیدآفرینی را فراهم می‌سازد، نقطه عزیمت دانشگاه تهران در انتخاب شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» بود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (آذر ماه ۱۳۹۶ خورشیدی) برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.

معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.

رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی ایران یاد می‌کنند و در دیدار با دانشگاهیان در سیزدهم بهمن ماه ۱۳۸۸ فرمودند: «در واقع باید گفت دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و همیشه الهام‌بخش و پیشرو بوده و بیش از این هم ان‌شاءاللَّه باید باشد.» لذا بر اساس این تاریخچه ارزشمند نمادهای آموزش عالی در ایران و نقش‌آفرینی دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در دوره کنونی که از تکامل تاریخی جندی شاپور، نظامیه، ربع رشیدی و دارالفنون شکل گرفته و میراث‌دار این تاریخ کهن است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ماه ۱۴۰۳ افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود تا از طریق این رویدادها، ضمن معرفی پیشینه فرهنگی و علمی تمدن ایرانی- اسلامی به جهانیان، به تبیین نقش دانشگاه تمدن‌ساز پرداخته شود.

کد خبر 6088451

دیگر خبرها

  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • تجلیل از قاریان، خادمان و فعالان قرآنی در ارومیه
  • لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • لوگوی ۹۰ سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد
  • خادمان قرآنی و فعالان طرح «مسطورا» در کرمانشاه تجلیل شدند
  • نقش مهم شبکه خانواده در حل بسیاری از مسائل جامعه
  • رونمایی از کتاب «آب، حیات‌بخش مقدس» در کاشان