Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست معاونت فناوری مرکز رشد فرآورده‌های گیاهی جهاددانشگاهی استان اردبیل گفت: برای نخستین بار در کشور داروی گیاهی «لکسپرم» با کاربرد در صنعت دامپروری در جهاد دانشگاهی اردبیل تولید شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مهران محمدی بعد از ظهر امروز در بازدید از هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار استان اردبیل اظهار داشت: برای نخستین بار در کشور داروی گیاهی «لکسپرم» با کاربرد در صنعت دامپروری در جهاد دانشگاهی اردبیل تولید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: داروی گیاهی ضد "سینوزیت" توسط یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد فرآورده‌های گیاهی جهاددانشگاهی استان اردبیل تولید و به بهره برداری رسید.

 سرپرست معاونت فناوری مرکز رشد فرآورده‌های گیاهی جهاددانشگاهی استان اردبیل بیان کرد: قطره گیاهی «دامپرلی» دارای خاصیت قوی ضدمیکروبی و ضد باکتری است و سبب تخلیه سینوس‌ها می‌شود و به مدت 6 ماه از استقرار و ورود میکرو ارگانیسم‌های عامل سینوزیت جلوگیری می‌کند.

محمدی بیان کرد: برطرف شدن آلرژی‌های فصلی، سردردهای میگرنی و برونشیت از دیگر کاربردهای این قطره گیاهی است و این محصول کاملا طبیعی و تهیه شده از گیاهان دارویی سیاهدانه، رزماری و زیتون است و سبب گشادی رگ‌ها، رفع اختقان، خلط آوری، دفع عفونت و عوامل بیماری‌زا می‌شود.

وی با بیان اینکه این دارو مشابه خارجی ندارد، تصریح کرد: این محصول در سال 2017 موفق به اخذ مجوز IRCT از سازمان بهداشت جهانی شده و امسال گزارش نهایی آزمایش‌های بالینی که در بیمارستان‌های دولتی بر روی 300 بیمار انجام گرفت و به دانشگاه علوم پزشکی ایران و سازمان غذا و دارو ارائه شد.

سرپرست معاونت فناوری مرکز رشد فرآورده‌های گیاهی جهاددانشگاهی استان اردبیل از استقرار 15 شرکت پژوهشی با 24 طرح فناورانه در این مرکز خبر داد و اظهار داشت: در این نمایشگاه 7 واحد فناور مستقر در این مرکز با 12 محصول فناورانه حضور دارند و از دو محصول دانش بنیان دامپرلی و رقیق کننده گیاهی لکسپرم در مراسم افتتاحیه رونمایی شد.

 فناور مرکز رشد فناوری فرآوردههای گیاهان دارویی جهادانشگاهی اردبیل در این بازدید گفت: داروی گیاهی «لکسپرم» برای نخستین بار در کشور تولید شده و کاربرد آن در صنعت دامپروری است.

حسین واثقی با بیان اینکه پژوهش‌هایی که به مدت 3.5 سال و با کمک تیم تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان کیان زیست رشد ایرانیان انجام گرفت به تولید این دارو انجامید اظهار کرد: لکسپرم به عنوان یک محصول راهبردی در صنعت دامپروری مطرح است و می‌توان با به‌کارگیری این داروی گیاهی، در حفاظت از ذخایر ژنتیکی با پتانسیل بالا استفاده کرد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تولید 500 واحد در سال در دستور کار قرار گرفته است و شرکت تولیدکننده تصمیم دارد طی پنج سال آینده تولید را به میزان نیاز داخلی افزایش دهد و وارد حوزه صادرات شود.

انتهای پیام/

R41374/P1494/S6,49/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۴۹۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته از داروخانه های پارس آباد

توحید سبزعلیپور در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: به دنبال بازدید از داروخانه های سطح شهرستان پارس آباد مقادیر قابل توجهی داروی قاچاق و تاریخ گذشته کشف و ضبط شد.

وی با اشاره به اینکه پرونده تخلفات این داروخانه ها برای رسیدگی بیشتر به مراجع قضایی ارسال می شود، خاطرشان کرد: ما بر حضور فعال مسئول فنی در داروخانه ها و اطلاع رسانی های مکرر نسبت به اصالت سنجی داروها و فرآورده های سلامت محور در سامانه ثبت و ارزیابی تولیدکنندگان و واردکنندگان محصولات داروییتاکید جدی داریم.

مدیر داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: در صورت مغایرت اطلاعات سامانه ثبت و ارزیابی تولیدکنندگان و واردکنندگان محصولات دارویی و موجودی فیزیکی داروخانه با قطع سهمیه موضوع در کمیسیون قانونی ماده ۲۰ دانشگاه مطرح خواهد شد.

سبزعلیپور تصریح کرد: انبار دارویی داروخانه ها باید طبق آیین نامه و ضوابط به معاونت غذا و دارو معرفی و تاییدیه های لازم از سوی موسس اخذ شود.

وی ادامه داد: رعایت اصول علمی و فنی در ساخت داروهای ترکیبی و همچنین ارجاع بیمار به پزشک مربوطه ضروری است و در این راستا مدیریت داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تمام تلاش خود را برای بررسی های کارشناسی به کار می گیرد.

کد خبر 6094610

دیگر خبرها

  • جمع آوری داروهای قاچاق و دست ساز از عطاری های اردبیل
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته
  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش، فردا در ۱۱ شهر فارس
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته از داروخانه های پارس آباد
  • کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند
  • رقابت ۲۱ هزار و ۱۶۹ داوطلب استان کرمان در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴