Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@11:35:05 GMT

کُندی جریان زندگی در منطقه تاریخی انشان شیراز

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۲۰۸۵۵

کُندی جریان زندگی در منطقه تاریخی انشان شیراز

جریان زندگی در روستای ملیان که بخشی از دوران تاریخ هخامنشیان را به دوش می‌کشد، کُند شده و مردم در بلاتکلیفی رها شدند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، « مستضعفان ولی‌نعمتان انقلاب اسلامی هستند» این عبارت امام خمینی (ره)  برای همه کسانی که ایام انقلاب را درک کردند یا سخنرانی‌های امام خمینی(ره) را شنیده‌اند، عبارتی آشنا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاقه‌ای که امام خمینی به محرومان داشتند و سفارش ویژه ایشان بر حمایت از این افراد بر کسی پوشیده نیست. 

اغلب کارشناسان معتقدند که در نگاه امام (ره) مستضعف تنها فقیر مالی نیست بلکه هدف امام خمینی تمام کسانی است که از حقوق اجتماعی خود به نوعی محروم شدند. خبرگزاری تسنیم در یک سال گذشته تلاش کرده با انتشار گزارش‌هایی با عنوان « گزارش از روستاها» مشکلات روستاها و نقاط محروم استان فارس را منعکس کند. 

روستاهای استان فارس مشکلات بسیاری دارند، از کمبود آب و عدم توجه به بهسازی معابر گرفته تا محرومیت از ساده‌ترین امکانات تفریحی و ورزشی اما روستای ملیان شهر بیضا شهرستان سپیدان داستانی متفاوت از دیگر روستاها دارد. این روستا همان  بخشی از منطقه تاریخی «انشان» است، نامی که برای تاریخ‌دوستان آشناست. 

اَنشان یا انزان نام بخشی مهمی از حوزه تمدن ایلام در غرب محل فعلی استان فارس است. نام این شهر نخستین بار درمتن‌های سومری و اکدی مربوط به هزاره سوم پیش از میلاد آمده‌ است. از حدود هزاره دوم پیش از میلاد پادشاهان ایلامی خود را "شاه انشان" می‌نامیده‌اند. در قرن هفتم پیش از میلاد این شهر به دست پارس‌ها افتاد. کورش هخامنشی در سنگ‌نبشته‌ها، از پدر و نیاکان خود به عنوان شاه انشان یاد می‌کند.

در سال 1349، یافته‌های باستان‌شناسی در منطقه تپه ملیان در دشت بیضای استان فارس این گمان را پیش کشید که تپه ملیان محل شهر گمشده انشان زادگاه کورش هخامنشی است. با یافتن پاره‌آجرهایی با خط میخی ایلامی در این جایگاه، این گمان تقویت شد. براساس متون تاریخی این شهر گستره‌ای نزدیک به 200 هکتار داشت و هم اکنون بقایای آن در منطقه بیضای فارس تپه ملیان وجود دارد. 

تاریخ  دردسری برای اهالی ملیان 

این سابقه تاریخی به جای اینکه «ملیان» را به یکی از جاذبه‌های گردشگری یا مکانی برای کاوش‌های تاریخی باشد، برای مردم و اهالی روستا مشکلات بسیاری را به وجود آورده است. رضا میری، از اهالی روستای ملیان در گفت‌وگو با تسنیم به بخشی از این مشکلات اشاره می‌کند. به گفته وی ساخت و ساز و تعمیر منازل در ملیان از سوی میراث فرهنگی منع شده است. 

میری که دهیار سابق این روستای 800 نفره است از عدم انجام طرح‌های بهسازی در این روستا سخن می‌گوید که همین امر مشکلاتی برای رفت‌وآمد مردم به وجود آورده است. علاوه بر آن به گفته وی این روستا در مرکز بخش بیضا واقع شده و به نوعی مرکز ثقل دیگر روستاهای این بخش است اما مشکلاتی که میراث فرهنگی برای این روستا به وجود آورده سبب شده که مردم رفته رفته از روستا مهاجرت کنند. 

عدم توسعه روستا یکی از نکاتی است دهیار سابق روستا به آن اشاره می‌کند که عامل اصلی این عدم توسعه مهاجرت مردم از روستا و منع ساخت و ساز در آن است. 

کمبود آب و تلاش برای رفع آن در ملیان 

میری کمبود آب را مشکل دیگر این روستا اعلام می‌کند و چنین توضیح می‌دهد که آب بیش از 30 روستای این منطقه از یک منبع آب تامین می‌شود که خشکسالی‌ها سبب شده بخشی از روستاها با تانکر آبرسانی شوند و گاه هفته‌ای یک بار آب برای مردم ملیان آورده شود. 

امرالله رئیسی، بخشدار بیضا درباره مشکلاتی که میراث فرهنگی برای ساخت و ساز در روستا ایجاد کرده، با مردم هم‌عقیده است اما این نکته را نیز بیان می‌کند که ساخت و ساز و تعمیرات در بافت قدیم روستا منع شده اما بافت جدید روستا این مشکل را ندارند. 

وی به پیگیری‌های مکرر برای تعیین تکلیف این روستا اشاره می‌کند و می‌گوید: میراث فرهنگی نه بودجه‌ای برای تملک این روستا دارد نه اینکه مشکل صدور مجوز برای ساخت و ساز را برطرف می‌کند. به گفته رئیسی در بافت قدیم روستا 60 تا 70 خانوار زندگی می‌کنند در صورتی که میری مدعی است کل روستا این مشکل را دارد و حتی طرح هادی روستا نیز به همین دلیل لغو شده است. 

بخشدار بیضا در صحبت‌هایش به مشکل آب این منطقه اشاره می‌کند و از حفر چاه جدید و جانمایی برای یک چاه دیگر سخن می‌گوید و امیدوار است که با حفر این 2 چاه مشکل آب روستای ملیان و 32 روستای دیگر این منطقه برطرف شود. 

رئیسی قطعی آب را در روستاهای این منطقه رد می‌کند و می‌گوید: به دلیل خشک شدن چاه‌هایی که آب شرب این منطقه را تامین می‌کرده، مشکل کمبود آب، افت فشار آب و جیره‌بندی آب وجود دارد اما به گونه‌ای نبوده که آب به طور کامل قطع شود. 

خبرنگار تسنیم برای پیگیری وضعیت ساخت و ساز و مشکلات مربوط به میراث فرهنگی در این روستا تلاش کرد که با مدیرکل یا روابط عمومی میراث فرهنگی استان تماس برقرار کند اما با وجود تماس‌های مکرر جوابی دریافت نشد، با این حال خبرگزاری تسنیم آماده است که پاسخ میراث فرهنگی را درباره این موضوع منعکس کند. 

خبرگزاری تسنیم بنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/

R41382/P1336/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۲۰۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان مهرزاد در جلسه بررسی برنامه‌ها و توسعه زیرساخت‌های گردشگری هورامان با اشاره به لزوم اجرای ضوابط اعلام شده از سوی سازمان یونسکو اظهار داشت: باید در این راستا کمترین تغییرات را در منطقه هورامان به لحاظ بافت فرهنگی تاریخی، آداب و رسوم، معماری و طبیعت بکر و دست نخورده این منطقه داشته باشیم
وی با بیان اینکه مراسم پیرشالیار و مراسم کومسای سال گذشته ثبت جهانی شد از برگزاری مراسم فرهنگی تاریخی کومسای در اواسط اردیبهشت ماه در منطقه اورامان خبر داد
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همچنین از برگزاری جشنواره سماق در روستای ژان از توابع بخش مرکزی شهرستان سروآباد خبر داد و گفت: این مراسم امسال در این روستای تاریخی و جهانی با حضور گردشگران داخلی و میهمانان خارجی برگزار می‌شود

دیگر خبرها

  • ۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد
  • آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • اسکان مردم روستای سیل زده نوده در روستای آبیز / تکلیف داوطلبین کنکور روستای نوده چه می‌شود؟
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • رمزگشایی از ماجرای مرموز روستایی که یک شبه ناپدید شد!
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور