Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@20:17:47 GMT

تاکید مقام معظم رهبری بر احیای امر زکات

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۸۸۶۲۸

تاکید مقام معظم رهبری بر احیای امر زکات

خبرگزاری شبستان: پنجمین همایش سراسری زکات با پیام مقام معظم رهبری در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به اجلاس سالانه زکات با اشاره به جایگاه برجسته و اهمیت والای این فریضه، از کم‌کاری در امر اقامه زکات انتقاد و تأکید کردند: نظام جمهوری اسلامی باید این فریضه بزرگ را در سرلوحه برنامه‌های خود قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضرت آیت الله خامنه‌ای، برگزاری همایش سالانه برای ترویج زکات از بزرگترین توفیقات الهی دانستند و با بیان اینکه ما مسئولان نظام جمهوری اسلامی باید از کم‌کاری در اقامه زکات، عفو و آمرزش خداوند را طلب کنیم، مسئولان همه بخشهای مرتبط دولتی را به همکاری همه‌جانبه در این امر فراخواندند.

ایشان با استناد به قرآن کریم، «ایتاء زکوة» را از جمله کارکردهای برجسته مجاهدان راه حق پس از پیروزی برشمردند و بر این اساس افزودند: نظام جمهوری اسلامی برای تحقق احکام اسلامی و تشکیل مجتمع اسلامی پدید آمده است، پس باید این فریضه بزرگ را در سرلوحه‌ی برنامه‌های خود گذارد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای همچنین کارهای تحقیقاتی و معرفتی در خصوص زکات را ناکافی دانستند و ابراز امیدواری کردند نهضت احیاء و ترویج زکات در همه سطوح، به کارکردهای شایسته خود منتهی شود و برکات بی‌پایان آن شامل مردم و کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی شود.

 

*باید در زمینه زکات توبه کنیم/حق این واجب دینی ادا نشده است

آیت‌الله سید محمد سعیدی امام جمعه قم نیز در این همایش گفت: ادای زکات از جمله مهمترین فرایض مهم اسلام به شمار می رود که باید همواره به آن پرداخت.

وی گفت: خداوند در قرآن کریم افرادی که وابسته به متاع و کالاهای دنیوی باشند و از سوی نماز و روزه هم به پا می دارند اما در پرداخت زکات دچار ضعف و سستی هستند را نقد می کند.

وی گفت: تفکیک در عقاید در این زمینه گناه و امری خلاف شریعت است و باید همواره در گسترش زکات و توجه به این امر مهم بکوشیم.

امام جمعه قم به موضوع توبه اشاره کرد و گفت: توبه از افرادی قبول است که بلافاصله بعد از گناه در صدد جبران برآیند و افرادی که نزدیک مرگ بوده توبه برای آنها محلی از اعراب ندارد.

آیت الله سعیدی تاکید کرد: خداوند در قرآن کریم زکات را جزو دستورات مسلم اسلام عنوان می کند و می توان همانگونه که به نماز خواندن اصرار داریم به پرداخت زکات بی تفاوت باشیم.

وی به برکات نظام اسلامی اشاره کرد و گفت: به برکت این نظام الهی، شاهد هستیم که مسائل دینی در کشور گسترده شده و این فرصت ایجادشده که مردم هم به اقامه نماز پرداخته و هم زکات خود را در راه درست صرف کنند.

امام جمعه قم عنوان داشت: چهل سال از انقلاب گذشته و باید مومنان نسبت به ادای فریضه زکات به درستی عمل کرده و با آن آشنا باشند.

وی وظیفه مبلغان دینی را مهم ارزیابی کرد و گفت: باید مبلغان به همان اندازه‌ای که به اقامه نماز مردم را دعوت می‌کنند به پرداخت زکات نیز دعوت و اهتمام ویژه داشته باشند.

آیت الله سعیدی تاکید کرد: در زمینه زکات باید توبه کنیم و باید بدانیم که حق این واجب الهی در جامعه ادا نشده است و باید همه مسئولان امر دراین زمینه تلاش کنند.

 

*موضوع زکات در کشور فراموش شده است/باید عذرخواهی کنیم/اهتمام جدی در راستای احیای زکات

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسن قرائتی عضو شورای عالی زکات نیز گفت: موضوع صدقات برای هشت زمینه در نظر گرفته شده که قرآن کریم به آن اشاره کرد است.

وی گفت: بخشی از این صدقات برای فقرا و مساکین بوده و برای عاملان و تألیف بین قلب‌ ها و یا در راه ماندگان ورشکستگان و خدمات اجتماعی است.

قرائتی ابراز داشت: باید بدانیم که اگر زکات احیا شود دین احیا خواهد شد و زکات موجب می شود که سیمای جامعه اسلامی در آن جلوه کند.

عضو شورای عالی زکات با بیان اینکه زکات موجب برطرف شدن بسیاری از مشکلات می شود گفت: باید بدانیم که زکات برای سنجش و ارزیابی واقعی ایمان مردم به شمار می رود و فردی که خود را مومن می داند باید برای اثبات واقعی بودن ایمانش به فریضه مهم زکات بپردازد.

وی با اشاره به تاکیدات اسلام به موضوع زکات گفت: زکات به عنوان تنها واجبی است که 32 بار در قرآن کریم عنوان شده است که نشان دهنده اهمیت زکات است.

قرائتی تصریح کرد: زکات به عنوان تنها موضوعی است که خداوند به خاطر آن از پیامبر(ص) می خواهد که از مردم قدردانی کند و این جایگاه زکات در دین مبین اسلام است.

عضو شورای عالی زکات با بیان اینکه متاسفانه موضوع زکات فراموش شده است گفت: باید در این زمینه از همه عذرخواهی کنیم و این واجب فراموش شده است که باید در احیای آن بکوشیم.

 

*توجه به زکات برای از بین بردن فقر در جامعه در صدر قرار دارد/همگان در برابر فقر مسئول هستیم

آیت‌ الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه ‌های علمیه سراسر کشور نیز در پنجمین همایش سراسری زکات در مجتمع حضرت معصومه(س) با اشاره به شکاف در گسست های اجتماعی گفت: 10گسست وحدت اجتماعی را تهدید می کند که شامل شکاف نسلی، قومی منطقه ‌ای، سیاسی جناحی، خانوادگی، فرهنگی و.... می شود.

وی عنوان داشت: در این میان گسست‌ هایی از جمله اجتماعی و فقر و مسائل اقتصادی مهمتر از همه بوده که یک گسستی کمرشکن و نابود کننده در جامعه به شمار می رود.

مدیر حوزه ‌های علمیه سراسر کشور گفت: وجود این آمار وحشتناک گرسنه در جهان به دلیل گسست های اقتصادی است و وجود کشورهای فقیر هم نتیجه تمدن مادی غرب است.

آیت الله اعرافی گفت: باید جامعه اسلامی از گسست ها فاصله داشته باشد و زمانی می توانیم ادعای اسلامی بودن کنیم که این گسست ها وجود نداشته باشد.

وی گفت: رسیدگی به مسائل اجتماعی و توجه به آن ضروری بوده و رسیدگی به حال محرومان و فقرا و توجه به زکات و خمس مورد تاکید اسلام است.

مدیر حوزه ‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه اسلام به رفع مشکلات مردم تاکید دارد گفت: تلاش های اقتصادی برای رفع مشکلات عبادت است و جامعه اسلامی نباید در منجلاب فقر گرفتار شود.

آیت الله اعرافی تاکید کرد: تمام مسئولان در برابر فقر فقرا و فاصله طبقاتی مسئول هستند و در این زمینه مسئولیت نهادهای مرتبط بیشتر است که باید به فکر باشند.

وی با بیان اینکه علاج فقر و فاصله طبقاتی در اسلام  ساز وکار مختلفی دارد گفت: در ابتدا باید توان بخشی افراد نیازمند صورت گیرد و از سوی دیگر در میان تمامی کارهای اقتصادی توجه به زکات برای رفع فقر در قله و صدر قرار دارد.

امام جمعه قم تاکید کرد: طبق حدیثی از امام صادق(ع) اگر قانون و فرهنگ زکات در جامعه نشر یابد و این فریضه مهم اجرایی شود، قطعا فقر و نداری ها از بین خواهد رفت.

 

*راه های نرفته در زمینه زکات زیاد است/لزوم فرهنگسازی در زمینه زکات

آیت‌ الله حسن عالمی رئیس شورای عالی زکات نیز گفت: اینکه مقام معظم رهبری به این همایش پیام صادر می کنند، نشان دهنده اهمیت آن بوده که باید با تمام توان مطالبات ایشان را در زمینه زکات اجرایی کنیم.

وی گفت: در زمینه زکات راه های نرفته بسیار است و در عرصه تشریع روایاتی که بیان شده کاری نشده و باید تلاش کنیم. آثار و برکات زکات برای مردم در جامعه زیاد است و باید در این زمینه فرهنگ سازی شود.

رئیس شورای عالی زکات گفت: در راستای پرداخت زکات، ریاه راه ندارد و خداوند در اموال اغنیا حقی را برای فقرا قرار داده تا زندگی فقرا توسط آن کفایت و اداره شود.

عالمی تاکید کرد: عائله فقرا باید توسط زکات اداره شود و در قرآن کریم نیز به آن اشاره شده که باید ما نیز همواره به این امر مهم اهتمام و توجه داشته باشیم.

 

*زکات موجب وحدت آفرینی می شود/در زمینه زکات باید توبه کنیم

سید پرویز فتاح ‌ رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) هم در پنجمین همایش سراسری زکات در مجتمع حضرت معصومه(س) با اشاره به وظایف کمیته امداد گفت: رفع فقر کار کمیته امداد است و رسیدگی به فقیر اهمیت دارد و دین در این زمینه موضوع زکات را بیان کرده است.

وی با بیان اینکه زکات موجب وحدت آفرینی می شود گفت: به هر اندازه در این زمینه عمل شود، نتیجه آن وحدت بیشتر بوده و اقشار جامعه از آن بهره خواهند برد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) تاکید کرد: در زمینه زکات واقعا باید توبه کنیم چرا که در طول 40 سال به منویات رهبری در زمینه زکات عمل نشده و حتی قانون شدن واجب شرعی زکات در مجلس نیز به درستی انجام نشده است.

فتاح گفت: امروزه به حمدالله تشکیلات زکات در تمامی استان ها ساختارهای مورد نیاز را پیدا کرده و روحانیت متولی آن است تا بتوانند به درستی مشکلات را برطرف کنند.

وی عنوان داشت: طی برنامه ریزی های گذشته طی هشت ماه گذشته بیش از 250 میلیارد تومان زکات جمع آوری شده که سهم تبلیغات و ساختار در این زمینه بسیار مهم است.

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) عنوان داشت: با برنامه ریزی های صورت گرفته 60 درصد تمام زکات‌ ها سهم  محرومین بوده و 40 درصد آن نیز برای امور ضروری دیگری هزینه خواهد شد.

فتاح عنوان داشت: بخش بسیار بزرگی از مبالغ حاصل از زکات صرف خرید جهیزیه و پیوند ازدواج می‌ شود و چون بخش وسیعی از زکات‌ ها از روستاها تامین ‌شده در داخل همان مناطق نیز هزینه می شود.

وی عنوان داشت: در زمینه کمک دولت به کمیتهامداد، دولت در سال بودجه سال 95 تنها بخش ناچیزی از 100 میلیارد تومان را تخصیص داد که امید است این موضوع در سال 97 جبران شود.

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) به زلزله اخیر در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: در این زلزله بیش از 90 میلیارد تومان توسط کمیته امداد کمک شده که حاصل کمک های مردمی بوده است.

فتاح گفت: در موضوع جشن عاطفه ها هم بیش از 60 میلیارد تومان توسط مردم کمک‌ رسانی شده و نقش مردم در تمام مشکلات و معضلات عمومی جامعه ارزنده و پررنگ است.

 

*رسانه ها در امر زکات فرهنگسازی کنند

آیت ‌الله محسن کازرونی عضو مجلس خبرگان رهبری هم با اشاره به موضوع زکات گفت: زکات کاری تبلیغی است و باید به نحوی شایسته به تبلیغ آن پرداخته شود.

وی گفت: زکات از ضروریات دین است که نشان دهنده اهمیت آن است و باید ادبیات دینی را با منطق و بدون مبالغه در جامعه اشاعه دهیم تا موضوع زکات ترویج شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: زکات امتیازهای مهمی دارد که مهمترین امتیاز آن است که شکل و ظاهر زکات می‌ تواند گسترده شود و باید توجه داشته باشیم که ادبیات موجود در زکات جهانی است.

آیت الله کازرونی به سیاست های دول غربی اشاره کرد و گفت: این سیاست های امپریالیستی موجب گرسنگی و فقر در جهان شده و اگر پاپ و کلیسا توان و قدرت ورود و دخالت در سیاست را داشت ممکن بود وضعیت کنونی بهتر از حالت موجود شود.

وی نقش مبلغان دینی در امر زکات را ضروری عنوان کرد و گفت: باید در زمینه تبلیغ زکات از بد تبلیغ کردن، جلوگیری شود و بدانیم که خطرناک‌ترین و بدترین آفت در امر دین به شمار می رود.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: باید ادبیات مبلغان دینی طبق اصول و معیارهای روایی و حدیثی همراه با ادبیات جهانی شود و به درستی به تبلیغ زکات پرداخت.

آیت الله کازرونی با اشاره به نقش زکات در رفع مشکلات گفت: در حال حاضر 20 میلیون جمعیت روستایی داریم که 50 درصد کمک‌ های کمیته امداد نیز مختص به روستاهاست و اگر زکات با آثار ملموس خود وارد این عرصه شده و از سوی رسانه ها هم فرهنگسازی صورت گیرد، کسب و کار در روستاها رونق خواهد گرفت.

 

*زکات موجب وحدت می شود/تزکیه نفس مهمترین آثار زکات است

آخوند ابوبکر خوجملی امام ‌جمعه اهل سنت نگین‌شهر به جایگاه شهر مقدس قم اشاره کرد و گفت: اینجا شهر مدفن اهل بیت(ع) و به عنوان شهر شریعت و علم به شمار می رود.

وی گفت: حضور در این شهر مایه خرسندی است که امیدواریم بتوانیم از برکات شهر قم استفاده و در ترویج موضوع زکات که امر مهمی به شمار می رود، بکوشیم.

امام ‌جمعه اهل سنت نگین‌شهر گفت: قرآن کریم زکات را واجب شرعی عنوان کرده است و وقتی این امر مطرح می شود، از تمامی مردم نیز انتظار می رود که به این فریضه مهم عمل کنند.

آخوند ابوبکر خوجملی گفت: تزکیه نفس به عنوان مهمترین امر و اثر زکات به شمار می رود که در تمامی ابعاد زندگی انسان اثر خود را خواهد گذاشت.

وی گفت: اگر به دنبال از بین رفتن افراط گرایی هستیم باید تزکیه نفس را در بین صاحبان ایده و تفکر گسترش دهیم و بدانیم که پرداخت زکات موجب وحدت قلوب امت اسلامی خواهد شد.

امام ‌جمعه اهل سنت نگین‌شهر گفت: باید در راستای وحدت بکوشیم و یکی از مولفه های وحدت برقراری عدالت اجتماعی در جامعه است که از جمله ساز و کارهای آن پرداخت زکات به شمار می رود.

پایان پیام/343

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۸۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ نفر از فرهنگیان کردستانی به دیدار مقام معظم رهبری اعزام شدند

به گزارش خبرنگار مهر، هاشم ناظمی جلال صبح سه شنبه در جمع اصحاب رسانه کردستان با گرامیداشت هفته معلم و اعلام برنامه‌های این ایام اظهار کرد: صداقت و پاکی اصحاب رسانه حاصل زحمات معلمان و مجموعه آموزش و پرورش است که با علاقه و انگیزه به کار خبری می‌پردازید و در این جلسه حضور یافته‌اید.

وی بیان کرد: امروز به نام «سپاس معلم» زنگ سپاس را در مدارس استان همزمان با سراسر کشور داشتیم و جمعی از معلمان نیز قرار است دیداری با مقام معظم رهبری دیدار داشته باشند.

ناظمی جلال تصریح کرد: شهید «مرتضی مطهری» از بارزترین و پیشروترین متفکران در عصر جدید است که در شناخت مباحث فکری سرآمد هم عصران خود است و جایگاه ویژه‌ای در تاریخ معاصر ایران دارد و توانست ایمان دینی را بگونه‌ای ارایه کند که پاسخگوی عصر کنونی باشد.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان یادآور شد: معلم ماندنی‌ترین واژه علم اموزی است که نامش برای همیشه در اندیشه هر فرد ماندگار است و هرساله معلم نمونه براساس شاخص‌هایی در آموزش و پرورش شناخته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه شناسایی معلمان نمونه در وهار سطح مدرسه، منطقه، استانی و کشوری انجام می‌شود، افزود: امسال اعمال نظر رای دانش‌آموزان و والدین آنها نیز در انتخاب معلم نمونه نقش داشت.

ناظمی‌جلال تصریح کرد: در راستای انتخاب معلمان نمونه ۴ هزار و ۵۰۰ فرهنگی شرکت کردند که از این تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ فرهنگی به مرحله منطقه‌ای و در نهایت ۵۱ نفر به مرحله استانی راه یافتند.

وی عنوان کرد: چهار نفر از برگزیدگان استانی به نرحله کشوری راه یافتند و از این میان «آرمان حسنی» معلم زیویه در مقطع ابتدایی به عنوان یکی از ۲۰ معلم نمونه کشور انتخاب شد.

وی به روز شمار هفته معلم پرداخت و گفت: تجدید پیمان با امام و شهدا، تقدیر از معلمان پیشکسوت، سخنرانی در نمازهای جمعه، تقدیر از خانواده معلمان شهید، تقدیر از معلمان دارای نقش برتر، تقدیر از معلمان جهادگر و ورزشکار، تقدیر از معلمان پژوهشگر و هنرمند در هفته معلم انجام می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان دیدار ۴۰ نفر از فرهنگیان کردستان با رهبر انقلاب، غبارروبی مزار شهدا، دیدار با خانواده معزز شهدا، برپایی میز خدمت آموزش و پرورش در نماز جمعه،

کد خبر 6092878

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه دائمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
  • اگر جریان علمی در کنار جریان دفاعی نبود بازدارندگی رقم نمی‌خورد
  • پیام تبریک استاندار لرستان به مناسبت گرامیداشت هفته کار و کارگر
  • در جامعه کارگری نخبگانی داریم که مورد بی توجهی قرار می‌گیرند
  • اگر جریان علمی در کنار جریان دفاعی نبود بازدارندگی رقم نمی خورد
  • ۴۰ نفر از فرهنگیان کردستانی به دیدار مقام معظم رهبری اعزام شدند
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • اعزام  زائر از هرمزگان به حج عمره
  • اعزام ۲۵۵ زائر از هرمزگان به حج عمره