Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهرزاد حمیدی (معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد آسیب‌های اجتماعی در مدارس گفت: اگر دانش‌آموزان در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیز با مشکل مواجه می‌شوند ما وظیفه داریم این موضوع را پوشش دهیم. مدرسه جدا از جامعه نیست و جامعه نیز به مدرسه وابسته است. در برنامه‌های ضربتی گسترده‌ای توانمندسازی دانش‌آموزان، کارکنان آموزش و پرورش پیش‌بینی شده است که در این خصوص فعالیت‌های زیادی داشته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سه کتاب ویژه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، برای مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم ارسال شده است. در ابتدا معلمان تحت آموزش قرار گرفتند تا با محتوای آن عجین شوند. یکی از راهکارها این است که به کودکان آگاهی‌بخشی دهیم. در مدرسه همه معلمان مامور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی هستند؛ چراکه مورد اعتمادترین قشر جامعه معلمان‌ هستند و به همین خاطر پناهگاه بسیار خوبی در زمان بروز مشکل برای دانش‌آموزان به حساب می‌آیند.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در رابطه با سوءتغذیه برخی از دانش‌آموزان به خصوص در مناطق محروم بیان داشت: باید حتماً این مسئله پیگیری شود، چراکه در برخی نقاط دانش‌آموزان بسیاری از این موضوع رنج می‌برند.

حمیدی در رابطه با هشدارهای وزارت بهداشت در خصوص چاقی دانش‌آموزان بیان داشت: قائم مقام وزارت بهداشت در مصاحبه‌های خود اعلام می‌کند که دانش‌آموزان نمک زیاد مصرف می‌کنند و بیش از اندازه چاق شده‌اند. باید به آقای حریرچی بگویم که این بچه‌ها با خانواده‌های خود فست‌فود می‌خورند؛ بنابراین باید این مسئله را باید از درون خانواده‌ها پیگیری کرد.

وی افزود: همکاری تنگاتنگی با وزارت بهداشت برای در اختیار گذاشتن دیتاهای مختلف در خصوص دانش‌آموزان داریم؛ اما متاسفانه برخی آمارها تنها در ابتدای سال تحصیلی بیان می‌شود و بعد فراموش می‌شود. این مسائل حساسیت‌های لازم را دارد، اما باید بگویم که ما نیز برنامه‌هایی برای حل این مشکلات داریم. با وزارت بهداشت همکاری‌های بسیار زیادی داریم و تحقیقات وزارت بهداشت نیز نشان می‌دهد که مداخله‌های ما موثر بوده است.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در ادامه با اشاره به طرح پیمایش ملی تحت عنوان کاسپین که در سال 90 انجام شده است، بیان داشت: در این پیمایش مشخص شد که 21.2 درصد دانش‌آموزان یا اضافه وزن دارند یا چاق هستند.  این مسئله را بررسی کردم تا اطلاعاتی در این مورد کسب کنم تا در نهایت مشخص شود که طرح‌ها و برنامه‌ها چه جهت‌گیری باید داشته باشد.

وی تاکید کرد:‌ فعالیت‌های حرکتی دانش‌آموزان باید افزایش پیدا کند، امروزه کم‌تحرکی مشکل جدی دنیا است، چرا که شهرنشینی افزایش یافته است، در کوچه‌ها فعالیتی دیده نمی‌شود؛ زمین خاکی‌ها، تیم‌های والیبال، بازی‌های کوچه‌ای برچیده شده است و به جای آن فناوری‌های نوین جایگزین شده است.

حمیدی با تاکید بر ضرورت ایجاد فرصت‌های تحرک بین دانش‌آموزان گفت: از چهار سال پیش این کار را آغاز کرده‌ایم. طرح‌هایی را اجرا کرده‌ایم که اعتیاد موبایلی و اینترنتی را کنترل و فعالیت بدنی را ترویج کرده است. المپیادهای ورزشی به جای اینکه سراسری باشد، در مدارس برگزار می‌شود. حیات پویا از برنامه‌های دیگر بوده است، به طور مثال در کف حیاط مدرسه نقاشی‌هایی کشیده شد تا دانش‌آموزان به جای اینکه چیپس بخورند، بپرند. ورزش صبحگاهی و کانون‌های ورزشی درون مدرسه‌ای را که پس از تعطیلی مدارس شروع به فعالیت می‌کند، راه‌اندازی کرده‌ایم تا دانش‌آموزان بتوانند در آن شرکت کنند.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: به نسبت چهار سال گذشته میزان فعالیت‌های حرکتی را اضافه کرده‌ایم و با استقبال دانش‌آموزان مواجه شده‌ایم. مقایسه تحقیقات ملی برای پیمایش که دانشگاه علوم پزشکی آنها را در سال‌های 91 و 94 انجام داده، نشان می‌دهد؛ روند چاقی علی‌رغم اینکه تعداد دانش‌آموزان افزایش پیدا کرده، متوقف شده است که این یک موفقیت بزرگ است.

وی خاطرنشان کرد: چاقی بین دختر و پسر وجود دارد، اما در دخترها متوقف شده و در پسرها 3 دهم درصد کاهش پیدا کرده است. باید به این فکر کنیم که آمار را به سه درصد کاهش برسانیم. این آمارها نشان می‌دهد که تلاش‌های مدرسه به تنهایی کفایت نمی‌کند، چرا که تحرک در خانواده‌ها و محلات کمتر شده است، بنابراین این کاهش نیز تنها به دلیل مداخله مستقیم ما است.

وی افزود: والدین نباید تا این اندازه درگیر کنکور شوند، بلکه باید برای ورزش آنها نیز هزینه کنند. سلامتی نسل و کودک از فرمول‌های ریاضی باید مهم‌تر باشد. این آگاهی‌بخشی در حال انجام گرفتن است. با انجمن اولیا و مربیان این کار انجام می‌شود، چرا که کودک بیش از 6 ساعت در اختیار ما نیست. پس اگر بخواهیم کودک را اجبار به فعالیت‌های حرکتی کنیم باید دستگاه‌های ایجاد تحرک در محلات ایجاد شود.

حمیدی ادامه داد: تا زمانی که رسانه‌های گروهی درگیر فعالیت‌های ورزشی و بین‌المللی هستند و به ورزش‌های همگانی توجه نمی‌کنند آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند کاری انجام دهد. در حال حاضر تنها ماوای تحرک در مدارس است از طرفی دختران ما با این مشکل مواجه هستند که تناسب اندام خود را در کم خوردن حفظ کنند به جای اینکه تحرک کنند و این  باعث می‌شوند که از درون با مشکل مواجه شوند. باید تناسب اندام از طریق حرکت ایجاد شود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۷۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳ ایده به مرحله نهایی جشنواره «ایده‌شو» دانش‌آموزی راه یافت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، اختتامیه جشنواره ایده‌شو دانش‌آموزی ۱۶ اردیبهشت‌ماه با حضور علی حیدری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر، جواد اشکبوس مدیرکل مدارس سمای خمینی‌شهر، روح‌الله کاظمی رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان خمینی‌شهر، وحید مالکی رئیس هیئت ورزش‌های همگانی شهرستان خمینی‌شهر، هاشمیان رئیس اداره نهاد کتابخانه‌های عمومی خمینی‌شهر، پرویز فخاری معاون متوسطه آموزش و پرورش شهرستان خمینی‌شهر، مسئولان شهرستان، مدیران، معاونان، معلمان مدارس سما و دانش‌آموزان در محل سالن اجتماعات مجتمع مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر برگزار شد.

مدیرکل مدارس سمای خمینی‌شهر در این نشست با اشاره به اهداف رویداد ایده‌شو دانش‌آموزی گفت: دبیرخانه رویداد ایده‌شو دانش‌آموزی مجتمع مدارس سمای خمینی‌شهر با همکاری مرکز رشد و باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر در دو بخش پسران و دختران تشکیل شد.

جواد اشکبوس متذکر شد: این رویداد با هدف تبدیل جرقه‌های فکری دانش‌آموزان به ایده‌های برتر برای کسب و کار و اشتغال در آینده، فعالیت خود را آغاز کرد.

وی به روند اجرایی این رویداد پرداخت و ادامه داد: در گام اول مرکز رشد دانش‌آموزی با ساختاری منظم ازجمله تشکیل کمیته شورای برنامه‌ریزان شروع به فعالیت کرد و در گام دوم سامانه پُرس‌لاین طراحی شد و برای ثبت‌نام دانش‌آموزان دارای ایده مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

مدیرکل مدارس سمای خمینی‌شهر، تبدیل ایده به تولید محصول را به عنوان نکته جالب توجه در برگزاری این رویداد عنوان کرد و افزود: از مجموع هفت مدرسه مجتمع سمای دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر بالغ بر ۳۰۰ دانش‌آموز ثبت‌نام انجام دادند که از این میان در مرحله نخست ۹۰ ایده به دبیرخانه رویداد ارسال شد که از این تعداد ۲۳ ایده به مرحله نهایی راه یافت و با تشکیل جلسات و نشست‌های حضوری با دانش‌آموزان، ایده‌های اولیه ویرایش، بهینه‌سازی و تکمیل شد.

به گزارش آنا، در پایان این رویداد از ۲۳ ایده برتر دانش‌آموزی با اهدای لوح سپاس و هدیه تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۳ ایده به مرحله نهایی جشنواره «ایده‌شو» دانش‌آموزی راه یافت
  • فعالیت‌های پرورشی در مدارس تقویت خواهد شد
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • آموزش و پرورش : با معلم بلاگرها برخورد قانونی می‌شود/ چند نفر از این افراد را از سیستم حذف کرده ایم
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش: دانش‌آموز وسیله نیست/ برخورد قانونی با معلم بلاگرها
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی