Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران – ایرنا - معاون مرکز لرزه نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از ثبت سالانه 10 هزار زمین لرزه به طور متوسط در کشور خبر داد و گفت: هم اکنون 125 ایستگاه لرزه نگاری در کشور و 10 ایستگاه در استان تهران فعال است.

بهزاد پورمحمد روز سه شنبه در جلسه ستاد حوادث شهرستان دماوند که با حضور اعضای ستاد در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان برگزار شد، با اشاره به زلزله های اخیر در کشور، اظهار کرد: قرار نیست که ترسی از زلزله و اتفاقات آن داشته باشیم و آنچه بیش از همه بسیار اهمیت دارد، داشتن آمادگی کافی است و اگر نیم نگاهی به حوادث و بحران ها داشته باشیم بسیاری از دغدغه های کنونی مرتفع می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: هم گرایی 2 صفحه زمین باعث شده تا گسل های زیادی داشته باشیم زیرا ایران زلزله خیز است و طبق آمار از سال 85 تا امروز 110 هزار زمین لرزه ثبت و تعیین محل شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: به طور متوسط سالی 10 هزار زمین لرزه در ایران و هر یک روز در میان یک زمین لرزه بالای 4 ریشتری، سالی یک زمین لرزه بالای 6 ریشتر و هر 10 سال یک زمین لرزه 7 ریشتری در کشور رخ می دهد.
پورمحمد اضافه کرد: در بین پهنه های مختلف پهنه لرزه خیز البرز- آذربایجان که شهرهای شمال کشور در آن واقع شده و همچنین استان تهران دارای گسل‌های خاصی است که این گسل‌ها در سال‌های گذشته زلزله هفت ریشتری هم به خود دیده است و زمین لرزه رودبار و منجیل در این پهنه رخ داد.
وی با اشاره به گسل های استان تهران بیان کرد: گسل های خاصی از جمله گسل ری، شمال تهران و گسل مشاء در استان تهران وجود دارد.
معاون مرکز لرزه نگاری کشور با اشاره به 3 زلزله تاریخی از سال 1279 تاکنون بیان کرد: 125 ایستگاه لرزه نگاری در کشور داریم که 10 ایستگاه آن در استان تهران و از این تعداد یک ایستگاه لرزه نگاری در شهرستان دماوند وجود دارد.
وی با بیان اینکه زمین لرزه بالای 7 ریشتری در کشور و بالای 6 ریشتری در استان تهران دور از انتظار نیست، گفت: با توجه به تاریخچه گسل مشاء میتوان زمین لرزه بالای 7 ریشتر را به آن منصوب کنیم و برای پیش بینی زمین لرزه باید 3 آیتم بزرگی زمین لرزه، مکان و زمان را مورد توجه قرار داد و کانال تلگرامی که در خصوص پیش بینی زمین لرزه وجود دارد به هیچ وجه مورد تایید مرجع علمی ما نیست.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: ایستگاه های لرزه نگاری باید تقویت شود تا بتوانیم رصد دقیق تر و اطلاعات بهتری دریافت کنیم و در نظر داریم ایستگاه های لرزه نگاری تهران و استان های همجوار را تقویت کنیم.

** فعالیت گسل مشاء روی گسل شمال تهران تأثیر گذار است
معاون مرکز لرزه نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با اشاره به وجود گسل های فرعی در شهرستان دماوند همچون گسل سربندان و زرین کوه اظهار کرد: گسل مشاء یک گسل لرزه خیز کشور است که بیشتر از 190 کیلومتر طول این گسل بوده و اگر این گسل فعال شود بر گسل شمال تهران نیز اثر گذار خواهد بود و باعث فعال شدن آن نیز می شود.
وی در ادامه گفت: از سال 85 تا امروز 1327 زمین لرزه در شهرستان دماوند ثبت شده است که مربوطه به زمین لرزه ها و حتی انفجارهای کمتر از 2 ریشتر نیز می باشد و از سال 94 تا امروز اغلب زمین لرزه ها بین 3 و دو دهم تا 3 و 9 دهم بودند.
پورمحمد با بیان اینکه در این خصوص هم نباید بی تفاوت و هم نباید حساس باشیم، عنوان کرد: لازم است ایستگاه های لرزه نگاری به حداقل 2 برابر وضعیت فعلی در استان تهران برسد که این مهم نیازمند حمایت معنوی و مادی استانداری ها و فرمانداری های تابعه مخصوصا فرمانداری دماوند است.
وی با بیان اینکه استان تهران نیازمند 40 ایستگاه لرزه نگاری است، گفت: لازم است شبکه ای پرتابل حداقل 20 ایستگاه نسبت به رصد دائمی گسل مشا اقدام کند و انجام این کار نیاز به حمایت ویژه دولت و وزارت کشور است.
معاون مرکز لرزه نگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران بیان کرد: نیاز است که مطالعات جامع پهنه بندی در سطح شهرستان و مدیریت بحران تمامی شهرها وجود داشته باشد چرا که زلزله زمانی می آید که ما آن را فراموش کنیم.
همچنین این مقام مسئول خاطرنشان کرد: خرد لرزه ها و پیش لرزه ها باید جدی گرفته شود و میزان آمادگی تمامی دستگاه های اجرایی شهرستان و آحاد مردم را با تعیین سطح برای اقدام تقویت کرد.
وی با بیان اینکه احساس مسئولیت و انجام وظایف ذاتی تمامی دستگاه های اجرایی شهرستان در مدیریت بحران زلزله ضرورت دارد، گفت: مانور های زلزله باید نهادینه شود و از حالت سمبلیک و مقطعی و غیر واقعی به حالت واقعی و مستمر شامل تمامی سطوح جامعه شود و باید نظارت بر ساخت و ساز تقویت شود و آموزش نیروهای کار صنعت ساخت و ساز در شهرستان در اولویت قرار گیرد.
شهرستان دماوند با جمعیتی افزون بر 100هزار نفر در 45 کیلومتری شهر تهران قرار گرفته است. این شهرستان از شمال با استان مازندران، از شرق با شهرستان فیروزکوه، ازجنوب با استان سمنان و از غرب با شهرستان شمیرانات و تهران همسایه است که این شهر از2بخش مرکزی و رودهن تشکیل می شود.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: الهام حیدری **انتشار: محمد آجورلو
تهرام/7246//1348

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۷۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن

زمین‌لرزه‌ای به قدرت ۶.۹ ریشتر جزایر «اوگاساوارا» در ژاپن را لرزاند.

به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی ژاپن اعلام کرد زمین لرزه ای با قدرت اولیه ۶.۹ ریشتر امروز (شنبه) جزایر اوگاساوارا در این کشور را لرزاند.

به گزارش شینهوا، این زمین لرزه در مرکز توکیو نیز احساس شده و هیچ هشدار سونامی در پی آن صادر نشده است.

همچنین تاکنون گزارشی در مورد خسارات و تلفات ناشی از این حادثه منتشر نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • قلعه خواجه لرزید
  • زمین لرزه ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر شهرستان نقده را لرزاند
  • فیلم رقص شدید خودرو و منازل ژاپنی‌ها در زمین‌لرزه وحشتناک امروز!
  • وقوع زمین‌لرزه ۶.۹ ریشتر در جنوب ژاپن+ فیلم
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته