Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمسیون صنعت معدن تجارت گفت: در شهرک صنعتی بشل 172 واحدصنعتی وجود دارد که فقط 30 درصد از این ظرفیت فعال است و این درحالی‌ست که باید 20 هزار شغل ایجاد می‌شد اما درحال حاضر فقط 2 هزار نفر در این واحدها اشتغال دارند. به گزارش بلاغ، صنعت، کشاورزی و خدمات سه پایه اقتصاد را تشکیل می‌دهند و بخش صنعت با توجه به گستردگی فعالیت‌ها، حجم اشتغال‌زایی، تاثیر مستقیم در قالب‌دهی به زندگی اجتماعی منطقه و تاثیر‌گذاری بر سایر بخش‌ها سهم بزرگ‌تری را در اقتصاد بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شهرک‌های صنعتی با هدف پاسخگویی به نیاز جامعه برای توسعه اشتغال و ایجاد بستر‌های لازم به منظور جذب سرمایه‌گذاران راه‌اندازی شد و شکل‌گیری آن بارقه‌های امیدی را در دل‌های مردم ایجاد کرد و بخش‌های مختلفی از کشور را در بر‌گرفت تا به دغدغه‌های مسئولان و مردم در زمینه اشتغال‌زایی پاسخ داده شود.

کشور ما نیز از سال‌ها قبل در این بخش گام‌های خوبی را برداشت. شهرک‌های صنعتی موفق که در بعضی از استان‌های صاحب صنعت فعالیت دارند زمینه ساز رشد اقتصادی و کاهش بیکاری در این استان‌ها شدند، استان‌هایی مانند: سمنان، مرکزی، اصفهان، آذربایجان شرقی و تهران از نمونه‌های موفق در این زمینه هستند.

استان مازندران در انتهای جدول صنعت

در استان مازندران اما، وضع به گونه‌ای دیگر است، سال‌ها شعار رونق اقتصادی به وسیلۀ منابع خدادادی مانند کوه، جنگل و دریا و اینکه مازندران نیاز به صنایع بزرگ ندارد، این استان را در انتهای جدول صنعتی‌ها قرار داد.

در این سال‌ها نه تنها صنایع مناسبی در استان ایجاد نشد، بلکه طرح‌های جامع و مناسبی در زمینۀ بهره‌برداری اقتصادی موفق از راه طبیعت و گردشگری هم اجراء نشد تا ما در هر دو حوزه نمرۀ قبولی نگیریم.

شهرک‌های صنعتی، خانه اول اشتغال

فعالیت شرکت شهرک‌های صنعتی در استان مازندران با 7 سال فاصله زمانی از سایر استان‌های کشور آغاز شد، که به دلیل وجود عامل محدودکننده‌ای به نام زمین، شاهد تاخیر زمانی قابل توجه و عقب‌ماندگی صنعتی از سایر استان‌ها به همراه معرفی استان به عنوان قطب کشاورزی بدون ایجاد زیر‌ساخت‌های لازم آن بودیم.

سهم مازندران در شهرک‌های صنعتی حدود 750 هزار نفر در قریب 760 شهرک و ناحیه صنعتی کشور مشغول به کارند، که به دلایل مختلف فصلی، مشکل نقدینگی، سیاست‌های اقتصادی و حوادث دچار نوسان می‌شوند.

شهرک‌های صنعتی ناخوش احوال مازندران

وجود حدود 40 ناحیه و شهرک صنعتی در مازندران با حدود 1450 واحد‌ صنعتی بهره‌بردار، بیانگر نمای صنعتی در استان مازندران است که تعداد اشتغال‌زایی در این شهرک‌ها نیز حدود 10 هزار نفر است.

با نگاهی بر آخرین آمار شرکت شهرک‌های صنعتی مازندران، تعداد حدود 175 واحد بهره‌بردار صنعتی در 3 شهرک و ناحیه صنعتی شهرستان‌های سوادکوه و سوادکوه‌شمالی وجود دارد که میزان اشتغال‌زایی آن به صورت رسمی بیان نشده است ولی تعداد اشتغال‌زایی مستقیم آن حدود 4 هزار نفر است.

ظهور شهرک‌های صنعتی بدون مطالعات کافی

با مشخص شدن اینکه استان‌های شمالی هم می‌توانند صنعت داشته باشند و بدون ایجاد مزاحمت برای طبیعت، در بخش صنعتی هم فعالیت کنند، نوبت به ایجاد شهرک‌های صنعتی رسید. ظهور شهرک‌های صنعتی بدون مطالعات کافی دربارۀ مکان ایجاد، نوع صنایع فعال در آن، احراز صلاحیت صاحبان صنایع، تناسب این صنایع با محیط شمال و …، باعث شد تا بسیاری از این صنایع یا اصلاً به مرحلۀ افتتاح نرسند یا در همان سال‌های اولِ فعالیت تعطیل شوند که نمونه‌های فراوانی را می‌توان در این زمینه نام برد.

بیشترین ضرر برای شهرستان سوادکوه و سوادکوه شمالی

شهرستان سوادکوه و سوادکوه شمالی در این میان شاید بیشترین ضرر را تحمل کردند‌، تنها شهرستان‌های محروم استان مازندران در اواخر دهۀ هفتاد و اوایل دهۀ هشتاد شاهد هجوم سرمایه‌گذاران جهت فعالیت در شهرک‌های صنعتی خود بودند، شهرک‌هایی که به دلیل استفاده از معافیت‌های مالیاتی و تسهیل در ساخت و ساز به خاطر محروم بودن، فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری بود.

شهرک‌  صنعتی شورمست در سوادکوه و شهرک‌های بشل و اسلام آباد در شهرستان سوادکوه شمالی با استقبال بسیار خوبی از طرف علاقمندان به فعالیت در حوزۀ صنعت مواجه شد، به‌طوریکه در این سه منطقه و در فاصلۀ بسیار کم مجوز و موافقت اصولی برای آنها صادر شد و سرمایه‌گذاران از همه جای کشور و با فرهنگ‌های مختلف برای کسب درآمد، تولیدات صنعتی و رفع بیکاری جوانان منطقه به سوادکوه آمدند.

بهره بردن سودجویان از فضای باز ایجاد شده

فرزندان سوادکوه و سوادکوه شمالی چقدر خوشحال شدند، ولی در کمتر از دو سال اصل قضیه برای همگان روشن شد، استفاده از معافیت‌های مالیاتی بعضاً بیست ساله، تسهیلات کم بهرۀ مخصوص مناطق محروم، نزدیکی به تهران و … تنها دلیل بسیاری از سرمایه‌گذاران این طرح‌ها بود، البته اگر درست بخواهیم بگوئیم سرمایه‌گذار که نه، سوءاستفاده‌کنندگانی که از فضای باز ایجاد شده نهایت بهره را بردند.

این افراد بدون اینکه از جیب خود ریالی هزینه کنند، با استفاده از رانت‌های مختلف و البته قوانینی که دست آنان را باز گذاشته بود از وام‌های موجود استفاده کردند، چند سوله را سر هم‌بندی کردند، خط تولید محقری هم راه‌اندازی شد و مهم‌تر از همه دفتر کار مجلل و اتومبیل‌های لوکس برای خود و خانواده فراهم ساختند.

رکود صنعت یکی از مشکلات عمده کشور

عبدالله رضیان در نشست خبری با خبرنگاران، رکود صنعت را یکی از مشکلات عمده کشور دانست و اظهارکرد: حوزه انتخابیه قائم‌شهر، جویبار، سوادکوه، سوادکوه شمالی و سیمرغ با توجه به گستردگی حوزه، با چالش‌های جدی مواجه‌اند که می‌توان شهرک‌های صنعتی، نساجی، البرز مرکزی و بشل را جزء دغدغه‌ها دانست.

فقط 30 درصد از ظرفیت شهرک صنعتی بشل فعال است

عضو کمسیون صنعت معدن و تجارت، تصریح کرد: در شهرک صنعتی بشل 172 واحدصنعتی وجود دارد که فقط 30 درصد از این ظرفیت فعال است و این درحالیست که باید 20 هزار شغل ایجاد می‌شد، اما درحال حاضر فقط 2 هزار نفر در این واحدها اشتغال دارند.

رکود در شهرک‌های صنعتی سوادکوه و سوادکوه شمالی

اختصاص زمین‌های شالیزاری و جنگلی و باغی برای احداث شهرک‌های صنعتی به منظور اشتغال فرزندان شهرستان ارائه شد، ولی دارا بودن بیشترین تعداد بیکار نسبت به جمعیت در شهرستان‌های سوادکوه و سوادکوه‌شمالی بیانگر عدم موفقیت طرح‌های توسعه 2 شهرستان در اشتغال‌زایی مناسب است و البته غیرفعال بودن شهرک‌های صنعتی را هم باید به دلایل رکود و مشکلات آن افزود.

ظرفیتی که در حال نابودی است

همه فعالان اقتصادی معتقدند که شهرک‌های صنعتی با سرمایه‌گذاری ملی توانست بستر اشتغال و تولید و شبکه هرچند نیم‌بند توزیع را در کشورمان بوجود آورد؛ اما به‌دلیل فاصله گرفتن سیاست‌های اقتصادی سال‌های اخیر از اقتصاد مقاومتی و روی‌آوردن دولت به واردات، این ظرفیت ایجادشده بتدریج در حال نابودی است.

بهترین خدمت دولت به موضوع نامگذاری امسال، اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی و بموازات آن، قطع واردات بی‌رویه است.

حل معضلات شهرک‌های صنعتی و کاهش آلام چالش برانگیز آنها، چندان دشوار به نظر نمی‌رسد و دولت نیز مکرر به راه حل ساماندهی اوضاع این شهرک‌ها اشاره داشته و قول‌های لازم را نیز داده است، اما ...

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۲۷۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق جهش تولید و افزایش اشتغال با ایجاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی

محمد علی نیکبخت در حاشیه بازدید از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران ( ایران اکسپو ۱۴۰۳) با تعدادی از تولید کنندگان و صادرکنندگان دیدار کرد و از آنان خواست برای ایجاد زنجیره ارزش راهبردی محصولات کشاورزی تلاش و کمک کنند.

او کشاورزی را « محور اقتصاد مقاومتی » دانست و به تولید کنندگان و صادرکنندگان اطمینان داد که وزارت جهاد کشاورزی بر اساس وظایف و ماموریت های قانونی خود در کنار آنان می ایستد.

نیکبخت هدف اصلی وزارت جهاد کشاورزی در سال جهش تولید با مشارکت مردم را « توسعه زیرساخت‌های تولید » اعلام کرد و افزود: تا جایی که ظرفیت تولید در داخل کشور وجود داشته باشد اجازه واردات نخواهیم داد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه های داخلی و بین‌المللی فرصتی است تا راه های افزایش و بهبود کیفیت تولید و رشد صادرات و درآمد زایی برای کشور ایجاد و هماهنگ شود.

اوگفت: برقراری ارتباطات چند سویه در نمایشگاه ها زمینه ساز حرکت زیر بنایی و جهادی افزایش تولید و تقاضا محور شدن محصولات کشاورزی است.

نیکبخت با ابراز خرسندی از حضور شرکت های موفق و کارآفرینان بزرگ در نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ افزود: اطمینان دارم ظرفیت برای تولید محصولات کشاورزی در کشور فراوان است.

در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو که میزبان بیش از ۲ هزار بازرگان و سرمایه گذار خارجی در محل نمایشگاه های بین المللی تهران است محصولات و دستاورد ها در حوزه های مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی و محصولات و ماشین آلات کشاورزی و محصولات شیلاتی عرضه شده است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: اگر دستگاه های دولتی با « نگاه حمایتی و تسهیل گرا » در کنار تولید و صادر کنندگان قرار گیرند ظرفیت و توان تولید و صادرات محصولات کشاورزی ایران چندین برابر افزایش خواهد یافت.

او، ورود توان علمی و تحقیقاتی دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان و پارک های علمی و فناوری به حوزه کشاورزی را اجتناب ناپذیر خواند و اظهار داشت: تولید علمی و مدرن می تواند به ارزش افزوده بیشتر کمک کند تا شرایط افزایش تولید و بهبود کیفیت و رشد سودآوری در عرصه‌های مختلف کشاورزی فراهم شود.

نیکبخت در جریان بازدید از نمایشگاه تلاش داشت تا بیشتر مشکلات و نظرهای تولید و صادرکنندگان را بشنود ؛ به دیدارهای خود با وزیران و مقامات بسیاری از کشورها اشاره کرد که همواره از کیفیت بسیار عالی محصولات ایرانی ابراز رضایت می کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • تحقق جهش تولید و افزایش اشتغال با ایجاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی
  • صادرات اقلام فروشگاهی به کوبا/ نوسازی ۱۶۰ کارخانه نیشکر در کوبا
  • ادعای وزیر رئیسی درباره تحقق وعده مهم دولت سیزدهم! | فیلم
  • ۸۳ درصد اشتغال صنعتی در نیشابور مربوط به ۱۰ واحد بزرگ است
  • باز شدن پای محصولات صنعتی قزوین به بازار‌های بین المللی
  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان ایجاد می‌شود
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • ایجاد تبادل آخرین تجارت حوزه صادرات کشور با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴