Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به رکورد شکنی تولید و واردات بیش از یک میلیون تن برنج در هفت ماهه نخست سال، واردات محصول منتفی است.

برخی مسئولان بر این باورند که در سال های نه چندان دور، افزایش واردات بی رویه برخی محصولات کشاورزی از جمله برنج، مشکلاتی برای تولیدکنندگان داخل به وجود آورد که به نظر می رسد وزارت جهاد کشاورزی با اعمال ممنوعیت ثبت سفارش تنها می خواهد از واردات برنج با اعداد و ارقام نجومی جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته ناگفته نماند که معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی معتقد است که ممنوعیت ثبت سفارش به معنای وارد نشدن برنج تا پایان سال نیست، بلکه تا زمان بررسی های لازم و تامین و تنظیم بازار ادامه دارد.

وزیرجهاد کشاورزی مصرف برنج کل کشور را 3 میلیون و 200 هزارتن اعلام کرد و افزود: با توجه به تولید 2 میلیون و 200 هزارتن برنج در داخل، نیاز سالانه ما به واردات 800 تا یک میلیون تن است ، در حالیکه واردات در چهار ماه نخست سال به گونه ای بوده که تولید داخل روی دست کشاورزان باقی مانده است، از این رو تا زمانیکه بازار به تعادل و منطق خود برسد، واردات و تولید داخل باید مدیریت شود.

دبیرانجمن واردکنندگان برنج می‌گوید: میزان واردات نسبت به سال گذشته تفاوتی نداشته و طبق گفته معاون وزیر جهادکشاورزی کنترل قاچاق دلیل اصلی افزایش واردات برنج در هفت ماه نخست سال است.

مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  با انتقاد از ممنوعیت ثبت سفارش برنج اظهار کرد: بنابر آمار هشت ماهه گمرک، یک میلیون تن برنج وارد کشور شده که با توجه به نیاز داخل ممنوعیت ثبت سفارش به سبب واردات بی رویه برنج امری نادرست است.

وی با اشاره به اینکه میزان واردات برنج با سال های قبل تفاوتی نداشته است، افزود: در هفته های اخیر معاون امور بازرگانی وزارت جهاد افزایش واردات برنج در هفت ماه نخست سال را ناشی از کنترل قاچاق و مدیریت تعرفه واردات دانسته است.

کشاورز ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی برحسب قانون انتزاع می تواند، بحث ممنوعیت واردات برنج را ادامه دهد در حالیکه این امر به صلاح کشور نیست.

به گفته این مقام مسئول، استمرار روند ثبت ممنوعیت سفارش به دلیل کمبود برنج  در بازار، افزایش قیمت و قاچاق برنج را به همراه خواهد داشت.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ،ممنوعیت ثبت سفارش برنج را عاملی مهم در تعطیلی  فعالیت بنکداران و خرده فروشان دانست و تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی به سبب حمایت از تولید داخل نباید با اتخاذ چنین سیاستی موجب بیکاری فعالیت بسیاری از بنگاه ها می شود.

وی در خاتمه گفت: با توجه به آنکه برنج کاران محصول خود را به خریداران و دلالان فروختند، از این رو ممنوعیت ثبت سفارش تنها به معنای حمایت از این قشر است.

تولید برنج به یک میلیون و 350 هزارتن می رسد

علی اکبریان نائب رییس انجمن برنج در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی اظهار کرد: امسال تولید برنج با احتساب رتون و دوباره کشت به دو میلیون و 350 هزارتن خواهد رسید.

وی مصرف سرانه برنج به ازای هر نفر را 36 تا 37 کیلو اعلام کرد و افزود: با توجه به میزان تولید داخل، کسری نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود و این رقم با در نظر گرفتن ذخایر استراتژیک 850 هزارتن خواهد بود که واردات در چند ماه نخست سال از این میزان تجاوز کرده است.

اکبریان با انتقاد از اظهارات واردکنندگان برنج مبنی بر بالا بودن نرخ برنج ایرانی بیان کرد: در شرایط کنونی نرخ هر کیلو برنج 5 هزار و 500 تا 11 هزار تومان است و گاهی برنج طارم با کیفیت( معروف به اغنیا ) با نرخ 15 تا 17 هزار تومان در بازار عرضه می شود که  قیمت این نوع برنج ملاک نیست، چراکه تنها قشر خاصی از جامعه توانایی مصرف آن را دارند.

وی افزایش مجدد قیمت برنج ایرانی ناشی از ممنوعیت ثبت سفارش در بازار را رد کرد و ادامه داد: با توجه به آنکه مصرف کنندگان برنج ایرانی و خارجی با هم متفاوت هستند، از این رو ممنوعیت واردات برنج خارجی ارتباطی به نرخ برنج ایرانی ندارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه کیفیت برنج ایرانی در دنیا بی نظیر است، اذعان کرد: اگر مسئولان دولتی همانند سال های قبل با خرید توافقی از برنج کاران حمایت کنند، امکان تامین غذای 200 میلیون نفر از تولید داخل وجود دارد.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به اینکه برخی افراد با مطرح کردن اظهاراتی مبنی تبدیل اراضی شالی به ویلاسازی درصدد توجیه واردات هستند، یادآور شد: با وجود آنکه تنها بخشی از اراضی شالی تبدیل به ویلا شدند، از این رو این امر تاثیر چندانی در میزان تولید برنج داخلی ندارد.

 انتهای پیام/

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۴۳۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمدعلی نیک‌بخت در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: برخی کارهای بر زمین مانده مانند تامین مواد اولیه و مشکل کمبود شکر را حل کردیم.

بیشتر بخوانید: قیمت انواع میوه و سبزی سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

وی ادامه داد: متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه مربوطه نیازشان به شکر را تامین کنند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به عملکرد بانک مرکزی در حوزه تخصیص ارز کالاهای اساسی در سال گذشته، گفت: سال ۱۴۰۲ بهترین سال برای تامین ارز کالاهای اساسی بود. ۱۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی به نهاده‌های دامی و خوراکی‌های بخش کشاورزی تخصیص یافت.

نیک‌بخت با اشاره به شیوه وزارت جهاد کشاورزی برای ساماندهی بازار کالاهای اساسی، گفت: تامین از طریق تولید داخل را دنبال می‌کنیم به همین دلیل سیاست حداکثرسازی و یکنواختی تولید محصولات کشاورزی را دنبال می‌کنیم تا نوسانات کمی و قیمتی به حداقل برسد. همزمانی عید نوروز و ماه رمضان فشار زیادی برای تامین مایحتاج مردم ایجاد کرد، اما با برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های انجام شده با کشاورزان، عرضه محصول به بازار و قیمت‌ها را کنترل کردیم.

وی ادامه داد: وقتی عرضه به اندازه کافی انجام شود قیمت متعادل می‌شود. تک تک محصولات در بخش‌های تولید، عرضه و نظارت را دنبال می‌کنیم. مازاد نیاز کشور را بدون محدودیت صادر می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به خرید تضمینی در سال ۱۴۰۳ گفت: پیوند بین صنعت، بازرگان و تجارت با بخش تولید و کشاورزی را طبق تجربه سال گذشته ادامه می‌دهیم. صنایع غذایی به عنوان بخشی از زنجیره که مسوولیت فرآوری محصولات خام مواد کشاورزی را بر عهده دارد، مورد توجه جهاد کشاورزی است. این صنایع به خدمت تولیدکنندگان درآید. به عنوان مثال انواع میوه، سبزی‌جات و سیفی‌جات امکان فرآوری، عرضه به بازار داخل و صادرات را دارد.

نیک‌بخت ادامه داد: به صورت مرتب با صاحبان صنایع کشاورزی جلسه داریم و آنان را تشویق به خرید محصولات مازاد کشاورزان می‌کنیم تا این هدف‌گذاری انجام شود. برای محصولاتی چون برنج، چای و دانه‌های روغنی در تلاشیم دولت خرید تضمینی را انجام ندهد، بلکه بازرگانان وارد کننده یا کارخانجات تولید کننده را وارد به انجام این کار کنیم. به عنوان مثال اعلام کردیم ۷۰ هزار تن دانه روغنی را بازرگانان و وارد کنندگان روغن یا دانه‌های روغنی از کشاورزان خریداری کنند.

وی با اشاره به نوسانات قیمتی بازار میوه، گفت: هیچ کمبودی در هیچ بخش بازار میوه و تره بار وجود ندارد. گرانی‌های جاری ناشی از کمبود کالا نیست، بلکه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌های مسوول است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229149 برچسب‌ها میوه و تره بار

دیگر خبرها

  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • ثبت سفارش ۱۳۰ هزارتن برنج در ۲ ماهه ابتدای سال