Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، شاید مقامات کاخ سفید باور نمی کردند که روزی تصمیمی درباره رژیم صهیونیستی بگیرند و همتایان آن ها در شورای امنیت به صورت رسمی با آن مخالفت کنند.

دونالد ترامپ در اقدامی یکجانبه گرایانه با تبختری مشخص، فرمان انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس را امضا کرد.

به محض این اقدام، موج مخالفت جهانی شروع شد و نوبت به شورای امنیت سازمان ملل متحد رسید که بنا به درخواست فلسطین و هشت کشور عضو این شورا، این مساله در دستور کار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوئد:تصمیم آمریکا را نمی پذیریم

نماینده دائم سوئد در سازمان ملل نخستین سخنران جلسه بود و به صراحت گفت: تصمیم ترامپ در مورد قدس را قبول نداریم.

اولوف اسکوک افزود: ما تصمیم آمریکا برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل را نمی پذیریم. اروپا موضعی واحد در زمینه قدس دارد و از نظر اروپایی ها قدس پایتخت دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل است.

وی تصریح کرد: ما اقدام اسرائیل در الحاق قدس شرقی به خاک خود را به رسمیت نمی شناسیم و همچنان قدس شرقی را منطقه ای اشغالی می دانیم.

نماینده سوئد خاطرنشان کرد: بیانیه یکجانبه ترامپ با موضع بسیاری از کشورها در تعارض بود. تصمیم ترامپ بر وضعیت قدس در مذاکرات نهایی تاثیر می گذارد و روند صلح (سازش) را تهدید می کند.

بولیوی: از بین رفتن دستیابی به صلح

ساشا لورنتی نماینده بولیوی که عضو جنبش عدم تعهد است در این نشست گفت: تصمیم آمریکا فرصت های دستیابی به صلح را از بین می برد

آمریکا: سازمان ملل علیه اسرائیل خصمانه رفتار می کند

از طرف دیگر، نیکی هیلی نماینده آمریکا به دفاع از تصمیم دولتش پرداخت و در اظهاراتی که مورد تشویق چند صهیونیست حاضر در جلسه قرار گرفت، گفت ترامپ با به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل آن کاری را صورت داد که باید انجام می داد. 

وی با طرح این ادعا که درباره مرزهای قدس هیچ تصمیمی نگرفته ایم، دولت ترامپ را مدافع صلح خاورمیانه توصیف کرد و افزود ما بیش از هر زمان دیگر به تحقق صلح در خاورمیانه پایبند هستیم. همچنین به راه حل تشکیل دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل متعهدیم.

نماینده آمریکا ادامه داد: ترامپ خواهان حفظ وضع کنونی در اماکن مقدس قدس است. برای پیشبرد روند سازش میان فلسطینی ها و اسرائیلی ها تلاش می کنیم. 

نیکی هیلی اقدام دیگری هم کرد و آن حمله به سازمان ملل متحد بود که گفت این سازمان از جنبه های متعددی علیه اسرائیل مواضع خصمانه داشته است.

وی البته تهدید هم به کار برد آن جا که اظهار کرد: هرکس از تصمیم آمریکا در قبال قدس برای دعوت به خشونت سوء استفاده کند شریکی نامطمئن محسوب می شود.

چین:راه حل بحران، تشکیل دو کشور است

نماینده دائم چین در سازمان ملل هم از برپایی کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای سال 1967 و به پایتختی قدس شرقی حمایت کرد.

وی بار دیگر تشکیل دو کشور مستقل در سرزمین های اشغالی را راه حل بحران این منطقه دانست.

فرانسه: حاکمیت اسرائیل بر قدس شرقی را به رسمیت نمی شناسیم

نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل هم با یادآوری موضع گیری های امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه نسبت به تصمیم ترامپ، به صراحت از آن انتقاد و مخالفت کرد.

فرانسوا دولاتر تاکید کرد فرانسه حاکمیت اسرائیل بر قدس شرقی را به رسمیت نمی شناسد و آن را سرزمین اشغال شده محسوب می کند. 

وی افزود: ما از تصمیم یکجانبه رئیس جمهوری آمریکا برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل ابراز تأسف می کنیم.

سفیر فرانسه با تاکید بر این که قدس شرقی جزئی از سرزمین فلسطین است، ادامه داد: تغییر وضع قدس و ترکیب جمعیتی آن نادرست است و باید از آن دست کشید.

دولاتر یادآور شد: وضع قدس در مذاکرات و بر اساس توافق طرفین مذاکره مشخص می شود. قدس جایگاه ویژه ای دارد و گستره آن از اسرائیل و سرزمین های اشغالی فراتر می رود.

وی با بیان این که از دو طرف می خواهیم به میز مذاکرات بازگردند، گفت: قدس از طریق مذاکرات پایتخت فلسطین و اسرائیل خوهد بود. 

نماینده فرانسه از همه طرف ها خواست خویشتندار باشند و آرامش منطقه را حفظ کنند. 

انگلیس:تصمیم ترامپ ویرانگر است

نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل هم در اظهارات خود تصمیم ترامپ را یکجانبه و ویرانگر فرصت های صلح توصیف کرد.

متیو ریکرافت گفت تاکید می کنم قدس باید پایتخت مشترک دو کشور فلسطین و اسرائیل باشد. ما از تصمیم واشنگتن برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل متاسفیم و قصد نداریم سفارت مان را به قدس منتقل کنیم. قدس شرقی بخشی از سرزمین های اشغالی فلسطین است.

وی با تاکید بر اهمیت حفظ وضع کنونی به ویژه در اماکن مذهبی و مقدس، شهرک سازی های رژیم صهیونیستی را برهم زننده فرایند صلح دانست و گفت: ما از تدابیری که اسرائیل بر قدس تحمیل می کند نگران هستیم.

سفیر انگلیس خاطرنشان کرد باید روند صلح در فضایی به دور از خشونت انجام شود.

مصر: جهان بیت المقدس را پایتخت اسرائیل نمی شناسد

نماینده دائم مصر در سازمان ملل متحد هم در مخالفت با تصمیم ترامپ گفت: جامعه جهانی قدس را پایتخت اسرائیل نخواهد شناخت.

عمرو عبداللطیف افزود: مصر تصمیم ترامپ برای به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارتش را به این شهر محکوم می کند.

وی ادامه داد: ما امروز در برابر آزمون حاکمیت قانون بین المللی هستیم و نباید به شکست تن در دهیم.

نماینده مصر اضافه کرد: قطعنامه های متعدد شورای امنیت با حاکمیت اسرائیل بر قدس مخالفت کرده است. قطعنامه های شورای امنیت خواهان تفاوت میان قدس و سرزمین های اشغالی در سال 1967 شده بود.

عبداللطیف مساله قدس را یکی از مسائل مربوط به راه حل نهایی دانست که سرنوشت آن باید در مذاکرات مشخص شود و گفت وضعیت قدس را که قوانین بین المللی مشخص کرده اند به جز در مذاکرات تغییر نکرده و نخواهد کرد.

روسیه:آمریکا توضیح دهد

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد یادآور شد: از آمریکا خواستیم که در خصوص علل انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس توضیح دهد.

روسیه البته پیش از این قدس غربی را بخشی از رژیم صهیونیستی شناسایی کرده بود.

ماهیت بیت المقدس با اقدام ترامپ تغییر نمی کند

نماینده اردن در سازمان ملل هم بنا به تاثیری که این تصمیم می تواند بر کشورش بگذارد، در جلسه شرکت کرد و گفت واشنگتن تنها در مساله فلسطین باید نقش یک میانجی را داشته باشد.

بحوث تصریح کرد: از آمریکا می خواهیم از تصمیم غیر قانونی، تحریک آمیز و غیر مسئولانه خود صرف نظر کند.

به گزارش برنا به نقل از العالم، وی گفت: به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل، تغییری در ماهیت این شهر ایجاد نخواهد کرد.

نماینده اردن افزود: به تلاش های دیپلماتیک خود برای پایان اشغالگری و تشکیل دولت مستقل فلسطینی ادامه خواهیم داد.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۶۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبنزیا: شورای امنیت به گروگان آمریکا تبدیل شده است

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، در واکنش به وتوی آمریکا علیه پذیرش فلسطین در این سازمان بین‌المللی گفت: شورای امنیت سازمان ملل به گروگان سیاست واشنگتن در خاورمیانه تبدیل شده است.

براساس گزارش آر تی، نبنزیا در نشست مجمع عمومی که به بحث درباره وتوی آمریکا علیه پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت در خصوص پذیرش فلسطین به‌عنوان عضو کامل در سازمان ملل اختصاص داشت، افزود: ما عمیقاً از چنین اقداماتی که طرف آمریکایی انجام داده است متاسفیم. همه اقدامات آمریکا منعکس کننده این است که نیرو‌های امنیتی بین المللی در واقع طی این ۶ ماه به گروگان سیاست آمریکا در خاورمیانه تبدیل شده است.

در پایان آوریل گذشته، آمریکا از حق وتوی خود در شورای امنیت استفاده کرد و در نتیجه مانع پیش‌نویس قطعنامه الجزایر در مورد پذیرش فلسطین به عنوان عضو کامل سازمان ملل شد.

شایان ذکر است که در سپتامبر سال ۲۰۱۱، فلسطین درخواستی برای پیوستن به این سازمان به عنوان عضو کامل ارائه کرد. اما در آن زمان نتوانست حمایت شورای امنیت سازمان ملل را جلب کند.

در آن زمان نیز آمریکا اعلام کرد که قصد دارد قطعنامه را در صورت تایید سایر اعضای دائمی وتو کند. سپس تشکیلات خودگردان فلسطین تصمیم گرفت این موضوع را برای مدتی متوقف کند و به عنوان ناظر دائمی در سازمان بین المللی باقی بماند.

فرآیند پذیرش یک کشور برای عضویت در سازمان ملل متحد با تصمیم مجمع عمومی به توصیه شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • مسکو: واشنگتن در ۶ ماه اخیر، شورای امنیت را گروگان گرفته است
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • نبنزیا: شورای امنیت به گروگان آمریکا تبدیل شده است
  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • آمریکا: برنامه ای از اسرائیل برای رفع نگرانی ها درباره رفح ندیده ایم