Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@17:12:57 GMT

آغاز دور جدید گفتگوهای منامه با محوریت تروریسم

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۶۱۹۵۱

گفتگوهای منامه از روز جمعه با حضور رهبران، دیپلمات‌ها و کارشناسان مسایل امنیتی حدود ۲۰ کشور جهان درباره تروریسم و تهدیدات امنیتی در منطقه آغاز شد.

به گزارش تابناک، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، سیزدهمین دور گفتگوهای منامه عصر جمعه در پایتخت بحرین آغاز شد و شرکت کنندگان در این نشست درباره خطرات تروریسم و افراط‌گرایی برای منطقه خاورمیانه و جهان و نیز امنیت منطقه و چالش‌های پیش روی کشورهای منطقه بحث و گفتگو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتگوی منامه با مشارکت ترکی فیصل، رئیس مرکز پژوهش‌های اسلامی "ملک فیصل"، ابراهیم الجعفری، وزیر خارجه عراق و ینی وحید، رئیس مرکز وحید در اندونزی آغاز شد.

وزیر خارجه عراق در جریان این گفتگوها تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا به این شهر را تصمیمی "جسارت‌آمیز" توصیف کرد و گفت: این تصمیم نامناسب واکنش‌هایی را به دنبال دارد.

الجعفری پیامدهای تصمیم ترامپ بر کشور عراق را بعید ندانست.

این گفتگو در بخش‌هایی دچار تنش شد به ویژه زمانی که سوالات متوالی از نقش ایران در منطقه و نقش حشد شعبی در عراق مطرح شد و جعفری چندین بار تاکید کرد که او به عنوان یک عرب و یک عراقی به عرب بودن خود افتخار می‌کند و برای دفاع از ایران و یا "توجیه" کارهایش در این گفتگو حضور نیافته است.

وی در ادامه ایران را قربانی تروریسم توصیف کرده و گفت: نقش ایران در عراق سازنده است.

ترکی فیصل در این خصوص با ادعای "دخالت ایران در امور کشورهای منطقه و حمایت از گروه‌های تروریستی" تاکید کرد: "نقش ایران در منطقه قابل مشاهده است و همانگونه که آمریکا درباره ایران اعلام کرد، ایران کشوری حامی تروریسم است و حمایتش از حوثی‌ها (نیروهای انصارالله) و بشار اسد (رئیس جمهور سوریه) را نمی‌توان پنهان کرد"!

وزیر خارجه عراق در ادامه خلاصه‌ای از دستاوردهای کشورش در مبارزه با داعش را بیان داشته و گفت: پیروزی که حاصل شد نه فقط برای عراق بلکه برای همه بود و پیروزی که رویای آن را داشتیم محقق شد.

الجعفری در پاسخ به این سوال که پس از پاکسازی عراق داعشی‌ها به کجا رفتند، گفت: ماموریت ما در عراق این نیست که داعشی‌ها را تعقیب کنیم و بینیم که به کدام کشور می‌روند، مهم آن است که ما آنها را شکست دادیم و از آنها رهایی یافتیم.

وی با تقدیر از ترکیب اجتماعی عراق آن را یکی از عوامل شکست تروریسم در این کشور دانست و گفت: کارهای پس از پاکسازی عراق به اقدامی جهانی همانند طرح مارشال نیاز دارد.

ینی وحید با اشاره به اینکه اندونزی در مبارزه با تروریسم از تجربه عربستان استفاده کرد، گفت: در اندونزی ۲۰۰ میلیون مسلمان زندگی می‌کنند که تنها ۵۰۰ تن از آنها در فعالیت‌های تروریستی شرکت دارند.

وی افزود: تصمیم ترامپ تروریست‌ها را به خرابکاری در اماکنی که به آنها وارد می‌شوند، تشویق خواهد کرد زیرا آنها نمی‌توانند خود را به قدس برسانند.

در گفتگوی منامه رهبران، دیپلمات‌ها و کارشناسان مسایل امنیتی از حدود ۲۰ کشور جهان شرکت دارند و گفتگوی منامه یکی از مهم‌ترین همایش‌های بحث و تبادل نظر درباره مسایل منطقه جهت آشنایی با رویکردهای شرکت‌کنندگان درباره چالش‌های امنیتی پیش روی منطقه و چگونگی مقابله با آنها محسوب می‌شود.

این نشست در هر دوره تلاش می‌کند با طرح مسایل مهمی که بر امنیت و ثبات منطقه و روند توسعه سیاسی و اقتصادی آن تاثیر دارد و در راس آنها مبارزه با افراط گرایی و تروریسم، رویکرد شرکت‌کنندگان در این خصوص وراه‌حل‌های پیشنهادی آنها را بررسی کند.

در این نشست راه‌های برقراری هماهنگی‌های امنیتی، تحقق ثبات برای کشورها و مردم منطقه، سیاست‌ها و سطح مشارکت‌های امنیتی و واکنش کشورهای منطقه به افراط‌گرایی و مشخصا نقش آمریکا در حفظ امنیت و ثبات کل منطقه بررسی می‌شود.

در جلساتی که از امروز (شنبه) آغاز خواهد شد، شرکت‌کنندگان مسایل مربوط به امنیت منطقه‌ای را با این رویکرد که امنیت و ثبات منطقه خلیج فارس و خاورمیانه کلید و آغازی جدی برای حل مشکلات و تنش‌های موجود است، به شکلی دقیقتر و با تمرکز بیشتر بررسی خواهند کرد و دلایل استمرار درگیری‌ها در منطقه و پیامدهای آنها مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت.

گفتگوی منامه در دوره فعلی بر جنگ در یمن و سوریه، وضعیت عراق و اصولی که باید برای پایان یافتن این درگیری‌ها فراهم شوند، به ویژه در سایه تحولات پر شتاب جاری متمرکز خواهد بود.

همچنین در این نشست به موضوعات داخلی که بر امنیت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تاثیر داشته و پیامدهایی بر ثبات کل منطقه دارند مانند همکاری‌های دفاعی در منطقه خلیج فارس و راه‌های توسعه آنها و اصلاح اقتصادی در سایه کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی پرداخته خواهد شد.

پیش‌بینی می‌شود در این گفتگو تعدادی از وزرای خارجه و دفاع، روسای ستاد ارتش و مسئولان دستگاه‌ةای امنیتی و اطلاعاتی کشورهای منطقه، پژوهشگران، چهره‌های آکادمیک، دیپلمات‌ها، کارشناسان، تحلیلگران سیاسی و اقتصادی و اندیشمندان از آمریکا، کشورهای آسیایی، آفریقایی و اروپایی شرکت کنند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۱۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اکسپو رسما آغاز به کار کرد

به گزارش حوزه سایر رسانه های خبرگزاری تقریب،  ششمین دوره نمایشگاه توانمندی‌های صادرتی ایران (ایران اکسپو) از امروز ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به مدت ۵ روز (تا ۱۲ اردیبهشت) در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد. این نمایشگاه میزبان بیش از ۲ هزار بازرگان، سرمایه‌گذار و تاجر خارجی از ۱۲۰ کشور جهان خواهد بود که اقدام به مذاکره و برقراری تعاملات تجاری با بزرگ‌ترین برندهای صنعتی ایران در حوزه‌های صنعتی مختلف خواهند کرد.

در این نمایشگاه پنج روزه، محصولات و دستاوردها در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، فرش و صنایع‌دستی و گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، صنعت ساحتمان و خدمات فنی-مهندسی و پتروشیمی عرضه می‌شود.

نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی، در ۱۷ سالن نمایشگاهی در متراژ ۵۰ هزار متر با حضور ۸۰۰ شرکت ایرانی در حالی آغاز به کار خواهد کرد که پیش‌بینی می‌شود در آن سه هزار و ۵۰۰ جلسه B2B با حضور ۵۰ هیأت عالی رتبه برگزار شود.

در این نمایشگاه امکاناتی از جمله هماهنگی جلسات اختصاصی B2B بین بازدیدکنندگان خارجی و شرکت‌های ایرانی، گردهمایی‌های صنعت محور با بازدیدکنندگان خارجی، تورهای تخصصی داخل نمایشگاه برای بازدیدکنندگان خارجی، برگزاری وبینارهای آشنایی با توانمندی‌های صنعتی ایران، برگزاری وبینارهای تخصصی، معرفی دسته محصولات منتخب ایران، انتشار گزارش‌های تخصصی بازار محصولات منتخب صنایع غذایی، انتشار گزارش‌های تخصصی، معرفی محصولات منتخب صنایع پزشکی، ارائه خدمات مشاوره در طول برگزاری نمایشگاه، دسترسی به نرم افزار اختصاصی، دسترسی به مترجم و سایر موارد ارائه می‌شود.

نرم افزارهای تخصصی در این نمایشگاه شامل اطلاعات شرکت‌های حاضر در نمایشگاه شامل، اطلاعات محصولات عرضه شده در نمایشگاه، امکان ثبت میزان رضایت در رابطه با جلسات، امکان برقراری ارتباط مستقیم با مرکز بی تو بی، نمایش نقشه نمایشگاه و جانمایی شرکت‌ها، امکان ارسال نظرات و پیشنهادات در رابطه با ایران اکسپو فراهم شده است.




انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟/ترکیب‌ احتمالی فراکسیون‌های مجلس آینده
  • کنعانی: اگر رشادت مستشاران سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • ایران اکسپو رسما آغاز به کار کرد
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود
  • شویگو: آمریکا برای تسلط بر منطقه آسیا و اقیانوسیه تلاش می کند