Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق زلزله زده به روال عادی بازگشته است و ساخت خانه های بهداشت در این مناطق از هفته جاری آغاز می شود.

به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی روزشنبه با تشریح گزارش خدمات بهداشتی، درمانی وعمرانی وزارت بهداشت درمناطق زلزله زده کرمانشاه افزود: در روزهای آغازین حادثه، خدمات به طور خاص به درمان مصدومان منحصر بود که با اقدامات وزارت بهداشت و با استفاده از ظرفیت استان کرمانشاه و سایر استان ها، چه در زمینه اعزام مصدوم به تهران و شهرهای دیگر و چه اعزام نیروهای بهداشتی و درمانی به این مناطق، به خوبی مدیریت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه همزمان با ارائه خدمات امدادی به مصدومان، خدمات معمول بهداشت و درمان نیز انجام شده است، گفت: آنچه اهمیت دارد این است که خدمات باید به روال عادی باز گردد و طبق دستور وزیربهداشت، کمیت و کیفیت خدمات در فاصله زمانی بازسازی باید افزایش پیدا کند.
قدیمی افزود: این امر زمان بر و مستلزم آن است که خدمات بهداشتی و درمانی به شکل عادی بازگردد، یعنی خانه بهداشتی که خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می داد و تخریب شده است، باید به سیستم اضافه شود تا کمبودها به طور کامل بر طرف شود.
قدیمی بیان داشت: در حوزه بهداشتی ارائه خدمات به زمان قبل از حادثه بازگشته است، چرا که کانکس هایی به این منظور تعبیه شده و به طور موقت جایگزین خانه های بهداشت تخریب شده قرار گرفته است، پرسنل نیز به محل کار خود برگشته اند و کار خود را با انگیزه بیشتری ادامه می دهند.
نماینده تام الاختیار وزیربهداشت در مناطق زلزله زده گفت: قرار بود 25 هزار دوز واکسن آنفلوآنزا در مناطق زلزله زده تزریق شود که این اقدام از چند روز قبل آغاز و سایر خدمات نظام مراقبتی بهداشتی نیز در جریان است.
وی درباره اقدامات حوزه درمان در مناطق زلزله زده افزود: خدمات درمانی در شهرستان سرپل ذهاب با حضور متخصصان مختلف از استان های دیگر تا روز چهارشنبه هفته گذشته درقالب بیمارستان های صحرایی انجام می شد که با راه اندازی بیمارستان جدید بانگر با 50 تخت، 6 بخش و 2 اتاق عمل،خدمات درمانی به آنجا منتقل شد.
وی گفت: البته قبل از حادثه یک بیمارستان 50 تخته در شهرستان سرپل ذهاب به بیماران ارائه خدمات می داد که با راه اندازی بیمارستان جدید، ارائه خدمات به روال عادی باز می گردد، متخصصان رشته های مختلف در منطقه زلزله زده حضور دارند. تجهیزات تشخیصی فعال است. 16 تخت موقت اورژانس نیز در آن راه انداری شده است. نیازی به استفاده از بیمارستان های صحرایی نیست و چنانچه در تعداد نیروهای متخصص و پزشک عمومی کمبودی وجودی داشته باشد از سوی سایر دانشگاه ها تامین می شود.
وی ادامه داد: یک بیمارستان در اسلام آباد غرب آسیب ندیده بود که خدمات درمانی در آن از همان ساعات اولیه حادثه ادامه پیدا کرد، اما ساخت بیمارستانی که آسیب دیده بود، در حال پیگیری است زیرا مجری آن سازمان دیگری است.
قدیمی در خصوص اقدامات عمرانی در مناطق زلزله زده نیز گفت: در حوزه عمرانی بخش عمده کار به بازسازی بیمارستان ها ارتباط دارد.
وی گفت: پیمانکار قبلی بیمارستان سرپل ذهاب از هفته گذشته قسمت های تخریب شده را جمع آوری می کند تا طبق دستورالعمل معاونت منابع فیزیکی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بازسازی و مقاوم سازی آن انجام شود. یک قسمت از بیمارستان هم اسکلت بوده که از قبل باقیمانده است، این قسمت هم با کمک خیرین ساخته می شود.
نماینده تام الاختیار وزیربهداشت درمناطق زلزله زده با بیان اینکه 62خانه بهداشت و22 مرکز جامع سلامت دچار آسیب و تخریب کامل شده است، اظهارداشت: کلنگ زنی خانه های بهداشت با کمک خیرین از این هفته آغاز می شود و پیش بینی می شود، با توجه به سقف زمانی مشخص شده در برنامه، خانه های بهداشت کمتر از 6 ماه و مراکز جامع سلامت کمتر از یکسال ساخته می شوند.
وی درباره تامین تجهیزات درمانی و دارو گفت: تجهیزات درمانی که از قبل در بیمارستان ها وجود داشته، آسیب ندیده و در بیمارستان های جدید، جایگزین شده است و چنانچه از حیث دارو و تجهیزات کمبودی وجود داشته باشد، از سوی وزارتخانه تامین خواهد شد و درحال حاضر کمبودی وجود ندارد.
قدیمی در مورد سلامت آب آشامیدنی در مناطق زلزله زده نیز گفت: با پیگیری مسئولان استانی و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مشکل تامین آب آشامیدنی برطرف شده است.
به گزارش ایرنا؛ زلزله ای به بزرگی 7.3 ریشتر ساعت 21 و 48 دقیقه شامگاه یکشنبه (بیست و یکم آبان ماه) استان کرمانشاه و مناطقی از عراق را لرزاند.
این زلزله در استان کرمانشاه حوالی ازگله در عمق 11 کیلومتری زمین روی داد.
شدت این زمین لرزه به اندازه ای بود که در بیشتر استان ها و برخی کشورهای منطقه نیز احساس شد.
براساس آخرین اطلاعات اعلام شده، تاکنون در این زمین لرزه 579 جان باخته و بیش از 12 هزار نفر مصدوم شده اند. این زلزله به هفت شهرستان و یک هزار و 950 روستای استان کرمانشاه خسارت وارده کرده است.
خبرنگار: افشین شاعری * انتشار: حسین فتح الهی
اجتمام/ 3063/1724

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۶۵۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • «خدمات رایگان درمانی» برای تمام کودکان/ مشوق‌های طرح جوانی جمعیت
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • زیرساخت‌های درمانی مرکز استان سمنان نیازمند توسعه
  • خدمات تخصصی درمانی با حمایت خیران سلامت شهرستان نور انجام می‌شود
  • میزان پیشرفت طرح‌های خدمات بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم ۵۵۰ درصد بوده است
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان