Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی الهیار ترکمن معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش در خصوص شیر مدارس، اظهار داشت: موضوع شیر مدارس کار بین بخشی است و برای توزیع شیر در مدارس 4 حلقه اجرایی باید فعال شود.

وی از جهاد کشاورزی به عنوان اولین حلقه فرآیند شیر مدارس نام برد و تصریح کرد: تولید و توزیع یک میلیارد بطری 200 سی سی در سطح کشور در چرخه تولید و مصرف لبنات در کشور تأثیراتی دارد که باید توسط جهاد کشاورزی مورد بررسی قرار گیرد؛ حلقه دوم سازمان حمایت از مصرف کننده است که تعیین قیمت شیر مهم‌ترین وظیفه آن سازمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الهیار ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه حلقه سوم فرآیند شیر مدارس است که وظیفه تأمین اعتبار را بر عهده دارد و نهایتا حلقه چهارم آموزش و پرورش است که کار تعیین و تنظیم قراردادهای تولید شیر با کارخانجات، نظارت بر تولید و نحوه توزیع را برعهده دارد.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش وپرورش از تشکیل کمیته شیر مدارس خبر داد و افزود: با جدیت تمام پیگیر مسئله شیر مدارس هستیم تا در اسرع وقت این مهم عملیاتی شود ‌چرا که تجربه نشان می‌دهد توزیع شیر به ویژه در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته، اثرات بسیار مثبتی را در پی داشته است.

وی در ادامه گفت: جالب است که افکار عمومی و رسانه ها، موضوع شیر مدارس را تنها از حلقه چهارم مطالبه می‌کنند و این در حالی است که 3 حلقه دیگر ابتدا باید تعهداتشان را در خصوص شیر انجام دهند تا آموزش و پرورش به عنوان حلقه چهارم این فرآیند را اجرایی کند.

الهیار ترکمن در پاسخ به سؤالی در مورد نحوه هزینه‌ها و بودجه آموزش و پرورش، خاطرنشان کرد: هر موردی که نیاز به بودجه برای ارائه خدمات دارد باید با یک نگاه اقتصادی تحلیل شود، معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی، تأمین منابع مالی و منابع انسانی را برعهده دارد و برای تأمین منابع با سازمان‌هایی ارتباط داریم که زبانشان اقتصاد است و هنر ما این است که فعالیت‌های حوزه تعلیم و تربیت را در قالب آمار و ارقام به زبان اقتصاد برای آنها ترجمه و منابع مالی مورد نظر را تأمین کنیم.

وی، بودجه را تنها پول ندانست و اظهار داشت: بودجه دارای 6 کارکرد است که تنها یکی از آنها مالی است، بنابراین بودجه یک معادله ای است که مدیریت منابع مالی و مصرف را انجام می دهد،‌ البته وقتی سخن از بهره‌وری می‌‌کنیم منظورمان رفتن به سمت بودجه انقباضی و یا صرفه جویی نیست، بلکه تنظیم معادله منابع و مصارف است.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش، گفت: اگر تنها به سمت درست مصرف کردن بودجه برویم، با کسری بودجه مواجه می‌شویم؛ کسری بودجه در آموزش و پرورش معلول است نه یک علت؛ زمانی که آموزش و پرورش علاوه بر 29 هزار میلیارد تومان، 11 هزار میلیارد تومان بودجه دریافت می کند بازهم کسری بودجه دارد، این امر بیانگر عدم توازن بین مصرف و منابع است که نیازمند شکل‌گیری ساختارهایی است تا معادله صحیح و توازن برقرار شود.

وی تعیین کننده نیازها را، محرک های بودجه‌ای برشمرد و تصریح کرد: یکی از اصلی ترین محرک‌های بودجه ای، ساختار اداری آموزش و پرورش است؛ نظام تعلیم  و تربیت و نظام آموزش و پرورش با هم متفاوت است زیرا نظام آموزش و پرورش همان نظام اداری است که نیازمند تعیین چارچوب‌هایی است تا پس از کنش و واکنش‌های ناشی از دروندادها، کارکردی مشخص و برونداد صحیحی را تولید کند.

الهیار ادامه داد: هرچه ساختارهای آموزش و پرورش چابک، دقیق و منطبق تری بر نیاز باشد، محرک‌های هزینه شکل منطقی به خود می‌گیرد.

وی حرکت به سمت ساختار مدرسه را از تأکیدات سند تحول بنیادین خواند و اظهار کرد: بین وزارتخانه و مدرسه، اصالت را باید به مدرسه بدهیم و این یک تئوری است که آن  را سرلوحه برنامه بلندمدت خودمان قرار داده‌ایم.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی درباره حذف یک معاونت‌های وزارتخانه نیز توضیح داد: حسب دستور رئیس‌جمهور به همه دستگاه‌ها ،مبنی بر کوچک سازی دولت، در ساختار اداری یک معاونت باید کاهش یابد و خیلی از سازمان‌های دیگر از جمله سازمان برنامه و بودجه این کار را کرده‌اند.

وی افزود: کار اصلی ما تقویت بنیان‌های آموزشی و پرورشی است پس باید دستور را به گونه ای اجرا کنیم که به آموزش‌ و پرورش خدشه وارد نشود و برای تحقق این مساله نیازمند یک فرجه زمانی بودیم  و ریاست جمهوری نیر موافقت کردند.

اللهیار درباره مصوبه فوق‌العاده فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری به میزان پنجاه‌درصد گفت: این مصوبه برای همه دستگاه‌هاست و اجرای آن مستلزم تصویب و ابلاغ مصوبه‌ها و بخشنامه‌های آن از طرف سازمان اداری و استخدامی است،در کنار این قانون، ماده 28 قانون الحاق 2 را نیز داریم. این قانون به همه دستگاه‌های کشور این حکم را داده که اجرای هر قانون، مصوبه و مقرراتی، مستلزم تأمین بار مالی است. ما برای اجرای این موضوع علاوه بر آیین‌نامه‌های مناسب باید تأمین مالی نیز کنیم. چون قسمت اول هنوز انجام‌نشده، قسمت دوم هم هنوز اجرایی نشده است، به جز معاونت‌های رئیس‌جمهور که پرسنل آنها کم و زیر هزار نفر است، هیچ وزارتخانه‌ای این کار را کامل انجام نداده است.

معاون توسعه، مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش‌ و پرورش درباره طرح رتبه‌بندی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح رتبه‌بندی، یک‌بار توسط دولت طبق مصوبه بهمن 94 در وزارت آموزش‌ و پرورش اجرا شد؛ ما بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری با صرف هزینه به میزان پنج هزار میلیارد تومان این کار را انجام دادیم. در سال 96 با افزایشی که انجام شد حدود شش هزار و صد میلیارد تومان پول برای رتبه‌بندی هزینه می‌شود. در ماده 63 قانون برنامه سوم دولت مکلف است که لایحه رتبه‌بندی را برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه کند که هم اکنون در شورای عالی آموزش‌ و پرورش در حال پیگیری است، بعداز اینکه به مجلس رفت و تصویب شد ما تصمیم نهایی را می‌گیریم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با بحران نیروی انسانی حاصل از بازنشستگی در سال‌های آینده مواجه می شویم، گفت: «اوج استخدام‌های آموزش‌ و پرورش در نیمه دوم دهه 60 بود، طبیعی است که در نیمه دوم دهه 90 خروجی قابل‌توجهی داشته باشیم» اعدادی که در خصوص بازنشستگی اعلام می‌شود مربوط به تمام کسانی است که به سن بازنشستگی قطعی و بازنشستگی پیش از موعد می‌رسند؛ یعنی تعدادی از این نیروها قطعاً بازنشست نمی‌شوند. یکی از برنامه‌های ما ایجاد مشوق‌هایی برای به تعویق انداختن بازنشستگی بعضی از این نیروهاست. ما ورودی‌هایی از طریق دانشگاه فرهنگیان داریم. یک قسمت بسیار مهم دیگر هم این است که ما می‌توانیم با استفاده از این فرصت، توزیع نیرو را در استان‌ها بررسی کنیم؛ یعنی زمینه انتقال نیروهای مازاد از یک منطقه به منطقه‌ای که نیاز دارد را فراهم کنیم. ما بر اساس آمارهای موجود تعدادی نیروی مازاد داریم. استفاده بهینه از این ذخیره، می‌تواند برای ما فرصت مناسبی باشد. به‌هیچ‌وجه بحران خاصی نیست اما باید این مشکلات را مدیریت کرد.

الهیار درباره تصحیح ساختار نظام آموزش‌ و پرورش نیز گفت: ساختار آموزش‌ و پرورش سنگین است. هیچ منطقی وجود ندارد که 730 منطقه آموزشی را تجهیز کنیم. 30 درصد این مناطق کمتر از پنج هزار دانش‌آموز دارند. باید برای ستاد فکر اساسی کرد. این‌یکی از مطالبات جدی شخص وزیر آموزش و پرورش است و نگاه ما این است که ما یک مدرسه چابک و در سطح سند تحول تعریف کنیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۵۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز جذب ۳۰۰‌معلم برای مناطق محروم و صعب‌العبور در هرمزگان

به گزارش خبرنگار مهر؛ محمد قویدل عصر دوشنبه در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: استان هرمزگان دارای ۴۳۰ هزار نفر دانش آموز است و به این منظور از قریب به ۲۹ هزار نفر پرسنل آموزشی برخوردار است اما با این وجود هنوز کمبودهایی در حوزه نیروی انسانی شاهدیم.

وی ادامه داد: مشکل کمبود نیروی انسانی در جزایر هندورابی، و لاوان با استفاده از ظرفیت‌های بومی منطقه رفع شد و برای حل این مشکل در مناطق صعب العبور و روستاهای بشاگرد نیز به طور خاص مجوز استخدام ۳۰۰ نفر صادر شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان اضافه کرد: در حوزه استخدام معلم پرورشی نیز برای جذب ۵۷۰ نفر سهمیه دریافت کرده‌ایم که شامل مربی پرورشی، مشاور، مربی تربیت بدنی، مراقب سلامتی و دبیر قرآن می‌شود و به زودی آزمون آن نیز برگزار خواهد شد.

قویدل ادامه داد: استان هرمزگان در توسعه آموزش فنی و مهارتی جایگاه اول کشور را دارد؛ در شاخص‌های اختصاصی آموزش و پرورش نیز که در کل کشور به صورت یکسان ارزیابی می‌شود موفق شده‌ایم رتبه نخست کشوری را کسب کنیم.

وی ادامه داد: از ابتدای دولت تاکنون ۲۹ هنرستان جوار صنعتی را تاسیس کنیم که شامل هنرستان‌های بهیاری، جوار فولاد، پالایشگاه نفت، شیلات، معدن و… ضمن اینکه امسال برای سال تحصیلی آینده اولین هنرستان تجارت استان را با همکاری سازمان صمت راه اندازی خواهیم کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش اضافه کرد: با توجه به احداث نیروگاه اتمی در شهرستان سیریک و نیاز این صنعت به نیروی انسانی متخصص؛ برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی نخستین مدرسه انرژی اتمی در هرمزگان انجام شده است و ظرف چند روز آینده ثبت نام در اولین دبیرستان متوسطه اول و دوم وابسته به سازمان انرژی اتمی را آغاز خواهیم کرد تا بندرعباس به چهارمین شهر دارنده این مجموعه آموزشی در کشور تبدیل شود.

وی همچنین با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش اذعان کرد: در حال حاضر استان هرمزگان ۹ مدرسه تک دانش‌آموزه دارد و برای این مدارس هم معلم تعیین شده است چرا که در نظام تعلیم و تربیت حتی تحصیل یک نفر هم برای ما مهم است.

کد خبر 6092512

دیگر خبرها

  • استخدام ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جاری
  • ۱۹ هزار نیروی پرورشی امسال به استخدام آموزش و پرورش در می‌آیند
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • چالش کمبود معلم و نیرو در مازندران رفع شده است
  • ۱۴۰ نیروی فنی جذب هنرستان‌های زنجان می‌شوند
  • اضافه شدن هزار و ۴۸۰ نیروی جدید به آموزش و پرورش خراسان جنوبی
  • بافق دارای بالاترین میزان تراکم دانش آموزی در استان یزد
  • ادارات لرستان سهم اعتبارات وزارتخانه‌ای را تا پایان اردیبهشت مشخص کنند
  • رشد بیش از ۴ برابری آمار جذب و پذیرش نیروی انسانی در آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان
  • صدور مجوز جذب ۳۰۰‌معلم برای مناطق محروم و صعب‌العبور در هرمزگان