Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان : غده تیروئید شاید کوچک باشد اما این قسمت پروانه ای شکل که در پایه گردن قرار دارد، لیستی از وظایف بسیار مهم از جمله تنظیم اشتها، تنظیم سطح انرژی و حتی دمای بدن دارد. وقتی این غده درست کار می کند، حتی متوجهش نمی شویداما همین که دچار اختلال می شود علائم مختلفی خود را نشان می دهند که نادیده گرفتنشان دشوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما قبل از اینکه مستقیم به سراغ چیزهای مختلفی که تیروئید می تواند روی آن ها تاثیر بگذارد برویم، یک بازبینی انجام دهیم: تیروئید بزرگ ترین غده درون ریز بدن است و دو نوع هورمون  – T3 و T4 – تولید می کند که میزان سوزاندن انرژی و نحوه واکنش بدن به هورمون های استرس را کنترل می کنند. راه هایی وجود دارد که می توانند باعث اختلال در این غده شوند. دو نوع آنها کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید است.

بیشتر بخوانید:  مهمترین علایم کم کاری تیروئید

در ادامه شما را با مواردی آشنا می کنیم که تیروئید می تواند روی آن ها تاثیر بگذارد:

پوستتان نازک یا سخت می شود!

تیروئید مقدار پوست انداختن بدنتان را کنترل می کند. در افرادی که دچار پرکاری تیروئید هستند، پوست اندازی کمی سریع تر اتفاق می افتد و معمولا باعث نازکی و حساس شدن پوست می شود. اما اگر فرد دچار کم کاری تیروئید باشد، روند پوست اندازی کند خواهد شد و پوست حالتی سخت به خود می گیرد.

دیگر مشکلات پوستی که ممکن است با پرکاری تیروئید، خود را نشان دهند عبارتند از افزایش قرمزی صورت و دست ها و پوستی که احساس رطوبت و گرما دارد، در حالی که افراد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است پوستشان سرد و رنگ پریده شود. ترمیم زخم هایشان به طول بینجامد و یا به دلیل کاروتنمی، پوستشان رنگی نارنجی و زرد می گیرد ( در این حالت تیروئید نمی تواند کاروتن را به ویتامین A تبدیل کند ).

ممکن است باعث شود وزن زیادی از دست دهید و یا مقداری اضافه کنید

کم کاری تیروئید باعث کاهش وزن شدید نمی شود. اگر وزنتان خیلی بالا رفته، دلیلش نمی تواند کم کاری تیروئید باشد چون در چنین حالتی تنها حدود دو و نیم کیلو اضافه خواهید کرد. از سوی دیگر، پر کاری تیروئید می تواند موجب کاهش وزن قابل توجهی شود. اما کاهش یا افزایش وزن، ضرورتا مربوط به کم کاری یا پر کاری تیروئید نیست چون تیروئید اشتها را تنظیم می کند. با اینکه پر کاری تیروئید می تواند باعث کاهش وزن شود، از سوی دیگر اشتها را نیز افزایش می دهد.

بنابراین جدا از افزایش سوخت و ساز بدن ممکن است به خاطر زیاد خوردن، وزنتان افزایش هم پیدا کند. همین موضوع درباره کم کاری تیروئید نیز صادق است و در آنجا با اینکه سوخت و ساز کند می شود، اشتها نیز از بین می رود. بنابراین فرد ممکن است با غذا نخوردن موجب کاهش وزن خود نیز شود.

ممکن است مجبورتان کند همیشه لباس گرم بپوشید

پر کاری تیروئید می تواند به فرآیند طبیعی بدن سرعت ببخشد و سوخت و سازتان را افزایش دهد و از آنجا که سریع تر انرژی می سوزانید احساس گرما می کنید. افرادی که دچار پر کاری تیروئید هستند، ممکن است شب ها به خاطر عرق کردن بیدار شوند چون سوخت و ساز و ضربان قلبشان افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر کم کاری تیروئید ممکن است مجبورتان کند لباس اضافی بپوشید، چون سوخت و سازتان کند شده و احساس سرما می کنید.

می تواند به صورت جدی خلق و خویتان را خراب کند

پر کاری تیروئید، تاثیری دیوانه کننده روی احساسات می گذارد. پر کاری تیروئید با مشکلاتی مانند اضطراب، فوق العاده احساساتی شدن و حتی روانپریشی در ارتباط است. کم کاری تیروئید نیز با افسردگی و دوری جستن از موقعیت های اجتماعی در ارتباط است. کم کاری تیروئید همچنین می تواند موجب مشکلات شناختی مانند فراموشی و یا کندی در یادگیری شود.

می تواند کاملا انرژی تان را بگیرد

کم کاری و پر کاری تیروئید هر دو در نحوه استفاده بدن از انرژی، تاثیری متفاوت دارند اما هر دو می توانند بدن انسان را خالی از انرژی کنند. در صورت ابتلا به کم کاری تیروئید، هیچ انرژی ای برای انجام کارها  ندارید. پر کاری تیروئید نیز سرعت سوخت و ساز بدنتان را در تمام روز به شدت بالا می برد، در نتیجه انرژی تان به صورت جدی افت می کند. پر کاری تیروئید به شدت ضربان قلب را افزایش می دهد، بنابراین فرد ممکن است از چنین حالتی کلافه شود. این مصرف انرژی بالا می تواند مشکلاتی را برای خواب و همچنین میل جنسی فرد به وجود بیاورد.

سرعت کار کردن شکمتان افزایش می یابد

این را می دانید که پر کاری تیروئید به همه چیز سرعت می بخشد و حرکت روده ها نیز یکی از این موارد است. بسیاری از افراد مبتلا به پر کاری تیروئید متوجه شده اند که در طول روز، شکمشان بیش از یک بار کار می کند و مجبور به استفاده از دستشویی هستند. اما کم کاری تیروئید چطور؟ بله درست حدس زدید، یبوست. با کند شدن فرآیندهای بدن، سرعت حرکت روده ها نیز کند می شود و فرد یبوست را تجربه می کند.

می تواند به صورت قابل توجهی چرخه قاعدگی تان را تغییر دهد

چرخه قاعدگی خانم ها بسیار به شاخص های هورمونی حساس است: یک تغییر کوچک می تواند نظم همه چیز را بهم بزند. در صورت ابتلا به کم کاری یا پر کاری تیروئید، چرخه قاعدگی می تواند بیشتر یا کمتر اتفاق بیفتد و همچنین خیلی سنگین یا خیلی سبک باشد. وقتی مشکل تیروئید باشد، اساسا اولین سوالی که پزشک می تواند از بیمار بپرسد، این است که چرخه قاعدگی اش چه تغییری کرده است. اگر چرخه قاعدگی فرد طبیعی باشد و شدت آن نیز تغییری  نکرده باشد پس می توان گفت مشکلی وجود ندارد. اما اگر چرخه قاعدگی تان ناگهان به شدت دچار تغییر شده است، بهتر است هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا از نظر هورمونی مورد بررسی قرار بگیرید.

ممکن است دچار ریزش مو شوید

ریزش مو می تواند هم در کم کاری تیروئید اتفاق بیفتد هم در پرکاری، فقط مسیر این اتفاق ها با یکدیگر فرق دارد. در حالی که پر کاری تیروئید موجب نازک شدن موها در کف سر و بدن می شود، کم کاری تیروئید می تواند موجب از دست دادن لبه های بیرونی ابروها شود.

ممکن است موجب بروز اتفاقاتی عجیب برای چشمانتان شود

آیا تا به حالت در اینترنت عکس افرادی را دیده اید که چشمانشان به شدت بیرون زده باشد؟ ممکن است آنها از بیماری گریوس رنج ببرند که یک نوع پر کاری تیروئید است و باعث می شود چشمان فرد چنین حالتی به خود بگیرد. تجمع بافت اضافی پشت چشم، عامل چنین حالتی است.

منبع:بهداشت نیوز

انتهای پیام/

نشانه های تیروئید که باید مواظبشان باشید

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۷۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۱‌.۷۲ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم‌وزن با کاهش ۱.۶۸ درصدی در پله ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱.۶۱ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت حمل و نقل با افزایش ۴.۴ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت انتشار و چاپ در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت استخراج نفت به جز کشف هم با افت ۱۰.۷۷ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۵ هزار و ۶۸ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۹۵ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۵۳ میلیارد تومان، سه شنبه ۲ هزار و ۸۶۸ میلیارد تومان و چهارشنبه ۲ هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

خروج هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام 

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد. 

فراهم شدن مجالی برای رشد سهام بازار محور در کوتاه مدت 

در ادامه هم رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اوایل هفته کاری با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها شاهد شروع متعادلی بودیم، اما در جدال عرضه و تقاضا، فروشندگان برنده بودند و دوباره یک هفته‌ اصلاحی و خسته کننده را سپری کردیم. فقط شاهد نوساناتی در محدوه‌های حمایتی سهام بودیم، تعداد محدود، سهام بازیگر محور هم مجالی برای نوسان و رشد کوتاه مدتی داشتند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: افزایش نرخ انرژی و افزایش مالیات ستانی در کنار افزایش نرخ بهره شرکت‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد و عدم تعدیل نرخ دلار نیما از بعد درآمدی را دچار مشکل می‌کند و حاشیه سود‌ها کاهش می‌یابد. برای جلوگیری از افت تولید، با افزایش نرخ‌های منطقی در صنایع برای پوشش رشد هزینه‌ها موافقت می‌شود.

او افزود: انتشار اوراق سنگین توسط دولت و بالا ماندن نرخ بهره، ابهام سقف معافیت مالیاتی و ... خریدار را یک قدم عقب‌تر در انتظار نگه می دارد. هر بار با نزدیک شدن به محدوده‌ حمایتی شاخص و سهام شرکت‌های بزرگ تر، شاهد سفارش‌های حمایتی بازارساز و نوسانات مثبت هستیم منتهی تا زمانی که این دور باطل ادامه دارد حرف خاصی برای گفتن نمی‌ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۷ اردیبهشت؛ سکه یک میلیون تومان گران شد
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • این غذا‌ها انرژی‌تان را بیشتر می‌کند
  • نرخ دلار و یورو در مرکز مبادله ارز
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»