Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا به نقل از  شاتا، محمد شریعتمداری در جشن پنجاهمین سالگرد تاسیس کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به پیشینه همکاری خود با شرکت ملی کشتیرانی ایرانی که به سال‌های۶۷و ۶۸ بازمی‌گردد، افزود: وظیفه بود در این روز باشکوه ورود شرکت بزرگ و جهانی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به دومین پنجاه سال عمرش، در این جمع حاضر شوم تا از خدمات پنجاه ساله این شرکت به اقتصاد ایران، منطقه و جهان تشکر کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به قدمت و پیشینه کشتیرانی و دریانوردی در تاریخ پر افتخار ایران، یادآور شد: قدیمی ترین سند دریانوردی مهری گلی در منطقه چغامیش دزفول است که تاریخ این تمدن به ۶ هزار سال پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد و یک کشتی و سرنشینان آن را در کنار یک سردار ایرانی نشان می‌دهد. همچنین نقش پاسارگاد و پرچم هلالی در این مهر، نمایانگر توانایی ایرانیان و فرمانروایی بر هفت دریا است.

شریعتمداری با طرح اینکه آب‌های خلیج همیشگی فارس، دریای عمان و اقیانوس هند پهنه وسیع دریاتوردی ایرانیان بوده است، گفت: در سروده‌های فردوسی قدمت دریانوردی ایرانیان را می توان دریافت کرد، که در آن از جمشید پادشاه پیشدادی به عنوان نخستین انسانی که هنر غواصی و صنعت کشتی سازی و دریانوری را آموزش داد، نام برده شده است. همچنین دانشمندان ایرانی در دوران پادشاهی جمشید موفق به اختراع کشتی و فنون دریایی شدند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت از نبردناوهای ایرانی دوران هخامنش به عنوان بزرگترین کشتی های زمان خود یاد کرد و ادامه داد: این نبردناوها هم صلح را برقرار می کردند و هم جلوی تعرضات دشمنان را می گرفتند. از سوی دیگر نیروی دریایی ایران در دوران ساسانیان در اوج قدرت بر پهنه‌های دریای پارس و اقیانوس هند بود و زیربنای دریانوردی در تمدن اسلامی را در این بخش می‌توان جستجو کرد.

شریعتمداری سهم متفکران و اندیشمندان ایرانی در ایجاد ابزارهای دریایی را ارزشمند توصیف کرد و افزود: به گفته برخی تاریخ نویسان اسطرلاب که حرکت کره زمین و ستارگان را می سنجد و جهت‌یابی می کند، ابتدا در ایران ساخته شد که ساخت این اسطرلاب با استفاده از آلیاژهای مس در آن دوران در نوع خود بی نظیر بود.

وی فانوس دریایی را دارای پیشینه ای تاریخی در ایران دانست و گفت: ایرانیان ساختمان‌های بلندی بنا کرده بودند که بر بالای آن‌ها آتشگاه‌هایی وجود داشت و با لهیب این آتشگاه‌ها مسیر حرکت را نشان می‌دادند و کشتی‌ها را هدایت می کردند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سرامدی ایرانیان در حوزه پزشکی دریانوردی نیز یادآور شد: در کتب معتبر پزشکی از ربان طبری و علی ابن ربان طبری که در سفرهای دریایی بیماری‌های سرنشینان کشتی‌ها را درمان می کردند و بعدها در ری و در کنار محمد بن زکریای رازی ساکن شدند، نام برده شده است.

شریعتمداری با تأکید دوباره بر پیشینه درخشان ایران در کشتیرانی، کشتی سازی، صنایع دریایی و حرکت‌های تجاری در حوزه دریا، تصریح کرد: تا پیش از ۵۰ سال پیش که شرکت کشتیرانی ایران تاسیس شد با وجود همه پتانسیل‌ها از این پیشینه تاریخی دور ماندیم تا اینکه متفکران در اوایل دهه ۴۰ به فکر تاسیس شرکت کشتیرانی افتادند و کشتی‌های اقیانوس پیمای این شرکت پس از پیروزی انقلاب شکوهنمد اسلامی از یکصد فروند عبور کرد.

وی حضور کشتیرانی در دوران هشت ساله دفاع مقدس را پرافتخار دانست و گفت: در دوران جنگ کشتیرانان مانند سربازان جبهه‌های جنگ، در معرض خطرات و برخوردهای دشمن متجاوز قرار داشتند، در دوران تحریم های ظالمانه نیز با تمام توان در خدمت اقتصاد و مردم بودند که وظیفه داریم از این شرکت که رابطه ای بی بدیل با تجارت و توسعه اقتصادی دارد، تشکر و قدردانی کنیم.

 

شریعتمداری با طرح این سئوال که با وجود این پیشینه تاریخی و همه پتانسیل‌های موجود چرا سهم ناوگان ملی ناچیز است، افزود: با همه پتانسیل‌ها مانند قرار گرفتن در مسیر جاده ارزشمند ابریشم، اتصال به دریای خزر، عمان و خلیج فارس، امکان انتقال ریلی برای حمل و نقل اما در جایگاه واقعی خود در حوزه حمل و نقل دریایی نیستیم که دولت باید برای این موضوع فکری کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه در دولت دوازدهم باید تلاش شود این جایگاه واقعی احیا شود، تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز در دیداری که داشتیم به عقب ماندگی‌های تاریخی در حوزه صنایع دریایی اشاره کرد، باید بررسی شود که سهم هماهنگی سیاست‌های حمل و نقل ریلی و دریایی و همچنین نگهداری و مدیریت بنادر از نظر مقررات و فضای حاکم به چه اندازه است و در دولت دوازدهم با ایجاد یک انسجام در سیاستگذاری این بخش ها، تلاش کنیم این جایگاه ملی را دوباره احیا کنیم.

 

شریعتمداری با اعلام اینکه تا کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش ایران نخواهند، ایران به کشتی سازی قدر در دنیا بدل نمی‌شود، افزود: اگر این اراده اتفاق بیفتند در صنایع دریایی می‌توانیم قدم‌های ارزشمند و خوبی برداریم.

وی یکی از مهمترین برنامه های دولت دوازدهم را توسعه ساخت داخل صنایع دریایی دانست و گفت: یکی از سیاست‌های دولت دوازدهم توسعه ساخت داخل صنایع دریایی با حمایت شرکت‌های کشتی رانی داخل کشور است. می‌توانیم با بکارگیری ظرفیت‌های موجود به یک مرکز توزیع کالای بین المللی تبدیل شویم و به این جایگاه برسیم.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۰۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می یابد

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس علی آبادی روز جمعه در دومین اجلاس ایران و آفریقا اظهار کرد: دبیرخانه دائمی اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در این وزارتخانه و پیگیری مسائل مهم در جهت توسعه روابط برد برد با کشورهای آفریقایی ایجاد می‌شود. این دبیرخانه دائمی گام مهمی است تا مسیر توسعه همکاری‌های تجاری و اقتصادی بین ایران و آفریقا هموار شود.

وی افزود: تلاش برای اصلاح تعرفه‌های گمرکی در جهت توسعه روابط برد برد با کشورهای آفریقایی یکی از مسائل مهمی است که از طریق این دبیرخانه پیگیری خواهد شد.

وزیر صمت، با بیان اینکه رفع موانع تجارت و صادرات در اولویت کاری ما قرار دارد، گفت: اطلاعات کاملی از ظرفیت کشورهای آفریقایی از تولید و امکان صادرات انواع سنگ‌های معدنی، قیمتی و صنایع دستی وجود دارد و بر این باور هستیم که با توسعه معادن و خطوط محصولات فرآوری به کمک توانمندی‌های یکدیگر و واردات بخش عمده نیازهای ایران از قاره آفریقا را از طریق روابط برد برد توسعه دهیم.

وی ادامه داد: برنامه‌های ما برای توسعه تجارت شامل توسعه زیرساخت‌های فیزیکی، رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی و افزایش تعاملات برای حل مشکلات به صورت دوره‌ای است.

علی آبادی به توسعه زیرساخت‌های فیزیکی بین ایران و آفریقا اشاره کرد و گفت: ایران درصدد است تا با توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا و سرویس دهی منظم و خطوط هوایی با اولویت یک یا دو کشور در هر منطقه، با استفاده از ظرفیت خطوط حمل و نقل مبادلات تجاری را توسعه بخشد.

وی تاکید کرد: رفع مشکلات مربوط به نقل و انتقالات بانکی از طریق استفاده از ارز محلی و تهاتر کالا یکی از مسائل در توسعه تجارت است؛ یکی از ابزارهای مهم برقراری روابط مالی و بانکی بین ایران و منطقه تبادل کالاست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: در این اجلاس فرصت بسیار خوبی فراهم شده است تا نهادهای مالی مهم و پشتیبان صادرات و سرمایه گذاری با یکدیگر مذاکره و ملاقات داشته باشند تا نتیجه آن در تعمیق روابط بانکی طرفین را مشاهده کنیم.

علی آبادی، بر افزایش تعاملات برای حل مشکلات به صورت دوره‌ای بین توسعه تجارت ایران و آفریقا تاکید کرد و گفت: آمادگی بر تشکیل اتاق‌های بازرگانی و افزایش تعداد مراکز تجاری از ۱۰ مرکز به حداقل ۱۵ مرکز و افزایش تعداد رایزنان به ۱۲ رایزن در یک افق کوتاه مدت، تسهیل در دسترسی متقابل رایزن‌ها در قالب هیأت‌های تجاری و حضور در نمایشگاه‌ها و عرضه محصولات ایران در آفریقا به صورت متقابل را داریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ابراز امیداوری کرد که کشورهای آفریقایی در موارد توسعه تجارت، اقداماتی را انجام دهند.

وی با اشاره به دستاوردهای ایران در حوزه‌های مختلف گفت: جمهوری اسلامی ایران از توانمندی‌های صنعتی قابل توجهی در زمینه‌هایی مانند پتروشیمی مواد شیمیایی ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، صنایع معدنی، صنایع خلاق و دانش بنیان شوینده و مواد بهداشتی دارو و تجهیزات پزشکی مصالح ساختمانی مواد غذایی و همچنین در بخش خدمات فنی و مهندسی به خصوص در زمینه زیرساخت‌های پالایشگاهی نیروگاهی حمل و نقل مسکن گردشگری بهداشت و درمان و آموزش برخوردار است.

علی آبادی افزود: ایران می‌تواند این توانمندی‌ها را در جهت توسعه هرچه بیشتر کشورهای آفریقایی به کار گیرد.

وی گفت: همه تلاش ما در این چند روزه این بوده که این اجلاس از جنبه تشریفاتی خارج شود و به یک رویداد کاری تبدیل گردد از اینکه امروز شاهد حضور بیش از ۲۰۰ بازرگان برجسته آفریقایی در این نشست هستیم بسیار خوشحالیم و تقاضا می‌کنم در نشست‌هایی که از نزدیک بین بازرگانان برگزار می‌شود همه تلاش کنیم تا این اجلاس را از سطح یک اجلاس صرفاً تشریفاتی به یک اجلاس کاری تبدیل کنیم.

کد خبر 6088945 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • علم چگونه معمای «مثلث برمودا» را حل کرد؟
  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • ایران به هاب ترانزیت داده نزدیک می‌شود؟
  • خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود
  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا
  • وزیر صمت: خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می یابد
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی کشور ساخت داخل است/ آمادگی برای فصل گرما
  • تهدیدهای ترانزیت دریایی در ۱۴۰۳