Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: جایزه ادبی زنده یاد افشین عبدالهی به منظور ماندگاری نام وی در تاریخ شعر و ادب ایران در خوزستان برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جوروند پیش از ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری جایزه ادبی زنده یاد افشین عبدالهی اظهار کرد: سال گذشته که این اتفاق ناگوار برای یکی از پهلوانان شعر و ادب کشور رخ داد و افشین عبدالهی را از دست دادیم، مراسمی توسط اهالی ادب، هنر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: افشین یدالهی استحقاق بیشتر از این مراسم ها و جایزه ادبی ها را دارد؛ طبق جلسات مستمری که برگزار شد، فردین کوراوند (شخصیت ادبی و شعری خوزستان و کشور با ممیزی مهم پژوهشگری و محققی در حوزه ادبیات) به عنوان دبیر این جایزه ادبی انتخاب شد.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تصریح کرد: ۲۱ دی ماه سال جاری (همزمان با سالروز تولد زنده یاد افشین عبدالهی) مراسم این جایزه ادبی برگزار می شود؛ معاون هنری، فرهنگی، روابط عمومی و برخی دیگر از هنرمندان همکاری خیلی خوبی داشتند.


وی بیان کرد: مرحوم افشین یدالهی زبان فاخر شکوهمند امروزی داشت و ضمن اینکه شعری شکوهمند سراییده ولی به زبان امروزی و قابل درک و فهم برای همه است.


جوروند با بیان اینکه، نام وی در تاریخ شعر و ادب ایران همیشه ماندگار خواهد بود، عنوان کرد: یدالهی چشمه جوشان و پر از زایش ترانه و شعر بود.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان همچنین در ارتباط با هفته فرهنگی خوزستان گفت: برخی ها فکر می کنند مردم این استان افسرده هستند و هشت سال دفاع مقدس، مشکلات ناشی از گرد و غبار، کم آبی و غیره باعث این موضوع شده در حالی که حقیقت این نیست.


جوروند اضافه کرد: با پیشنهاد استاندار خوزستان بنا شده تا هفته های فرهنگی خوزستان در فاز اول در ده شهرستان برگزار شود؛ ضمن ارائه برنامه های شاد و فرحبخش به استان یک ذهنیت خوب از این استان برای دیگران به نمایش می گذاریم.اجرا در سالن های وابسته به ارشاد و فضای باز شامل تئاتر، فعالیت و برنامه های قرآنی، اجرای نمایش های طنز، نمایش فیلم، اجرای موسیقی صحنه ای، کارگاه های آموزشی، اجرای برنامه های فرهنگی ـ ادبی، تجلیل از نخبگان و رونمایی از آثار مفاخر از جمله برنامه های جانبی این هفته های فرهنگی است.


وی با اشاره به اینکه یکی از اولویت های ما در این برنامه ها استفاده از فرهنگ و هنر بومی شهرستان ها است، گفت: در همین راستا برنامه ناگفته ها توسط استاد شهرام ناظری و فرزند وی حافظ ناظری در شهرستان شوشتر اجرا شد.


جوروند ادامه داد: این هفته های فرهنگی در دزفول، شوش، ماهشهر، بندرامام، آبادان، شوشتر، مسجدسلیمان، امیدیه، بهبهان و اهواز برگزار می شود. اولین هفته فرهنگی در شوشتر و برنامه بعدی ۲۲ آذر ماه در ماهشهر برگزار می شود. نقاشی های قهوه خانه ای، کاریکاتور، شاهنامه خوان، نقال، دعوت از شاعران عرب و بختیاری، اجرای موسیقی سنتی، نمایشگاه های عکس نیز از برنامه های جانبی این هفته های فرهنگی است؛ یک هفته تمام شهرستان هدف ما درگیر اجرای سلسله برنامه های فرهنگی و هنری می شود.

اشعار دست نویس افشین یدالهی در حال جمع آوری است

 معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز با حضور در این نشست گفت: اجرای چنین برنامه هایی ما را به سمت و سوی اجرای کشوری و ملی حرکت می برد؛ بر اساس ارزیابی های انجام شده در سطح ملی یک برنامه را برگزار می کنیم. بدون اصحاب حضور رسانه و فعالیت آنها برنامه اجرایی ما تأثیرگذاری خاصی ندارد.


آرش یدالهی برادر مرحوم یدالهی نیز در این نشست اظهار کرد: برادرم کسی بود که بخش ترانه بعد از انقلاب را متحول و جریان های جدیدی در این کشور را ایجاد کرد؛ حتی ترانه های حماسی مثل وطنم که در خیلی مقاطع کشور شینده می شود نیز برگرفته از تأثیرگذار بودن مرحوم عبدالهی است.


وی افزود: از اعضای تیم اجرایی و کسانی که در این جریان زحماتی را متحمل شدند، تقدیر و تشکر می کنم.


یدالهی در پایان بیان کرد: پنج کتاب از جمله حرف هایی که باید می گفتم و تو باید می شنیدی، روزشمار یک عشق، امشب کنار غزل های من بخواب، چنین گفتن زرتشت و جنون منطقی از مرحوم عبدالهی منتشر شده و اشعار دست نویس نیز در حال جمع آوری هست تا منتشر شود.

یکی از ضرورت های ادبی خوزستان بحث ترانه سرایی است


فردین کوراوند شاعر خوزستانی نیز با حضور در این برنامه اظهار کرد: یکی از ضرورت های ادبی در خوزستان در حال حاضر بحث ترانه سرایی است؛ مرحوم یدالهی چهره تأثیرگذار در حوزه ترانه بوده و هستند ولی شروع کار و فعالیت انجمن های ترانه سرایی در خوزستان همیشه این گلایه مندی را برای ما داشت که فقط در حوزه ترانه برگزاری جشنواره های ملی جدی گرفته نمی شود.


دبیر جایزه ادبی مرحوم افشین یدالهی ادامه داد: ظرفیت خیلی خوب ترانه سرایی در خوزستان جایگاه و پایگاه رسمی در کشور داشته باشد که علاوه بر اینکه تأثیرگذار بودن آنها به همگان ثابت شده است.


وی با اشاره به تأمین هزینه این جشنواره از سوی اداره کل ارشاد خوزستان یادآور شد: هیچ جشنواره ای در حوزه پژوهش بخش ترانه سرایی وجود ندارد؛ ترانه و شعر محاوره محور اصلی جشنواره است؛ همچنین بخش ویژه جشنواره ترانه ملی و میهنی خواهد بود.


کوراوند با اشاره به برگزاری کارگاه های آموزشی در حاشیه این جشنواره بیان کرد: با برگزاری این جشنواره در حوزه ترانه نیز از حرکت های دلی و مقطعی بگذریم و کار علمی، پژوهشی و بنیادین انجام بدهیم؛ با توجه به تجربیاتی که در جشنواره های ادبی دیگر داشتیم مطمئن هستیم که جشنواره خوبی خواهد شد.


وی در پایان با اشاره به اینکه دو کتاب مستقل در پایان این جشنواره به چاپ می رسد، گفت: ترانه و شعر محاوره (موضوع آزاد) و نقد ادبی و مقاله نیز از دیگر بخش های جشنواره هستند؛ آخرین مهلت ارسال آثار نیز ۲۵ آذر ماه خواهد بود.


داورپناه دبیر اجرایی جشنواره جایزه ادبی افشین یدالهی نیز گفت: بخش بسیاری از تأثیرگذاری یک جشنواره مرهون حضور و فعالیت اصحاب رسانه است که به همین منظور از تمامی حاضران تقدیر و تشکر می کنم.تنها در بخش ترانه شرکت کنندگان باید سه تا پنج اثر ارسال کنند ولی در سایر بخش ها مثل پژوهش این چنین نیست.


داورپناه در ارتباط با اهداف برگزاری گفت: هدف این جایزه شناسایی و معرفی ترانه سرایان توانمند است؛ تعریف یک استاندارد ویژه و محکم برای شنیدار مردم نیز یکی از اهداف بزرگ این جایزه ادبی هست.


وی انتقاد کرد: سال گذشته شبکه توزیع کتاب در خوزستان درست برعکس سایر استان ها خیلی ضعیف به موضوع توزیع کتاب های افشین یدالهی می پرداختند که با پیگیری مدیرکل ارشاد این ضعف امروز جبران شد.


وی افزود: افشین یدالهی از افتخارات ما در حوزه هنر به ویژه شعر و ادبیات بود که متأسفانه از دست رفت در حالی که می توانست خدمات بسیاری را در ادامه زندگی برای جامعه ادبی داشته باشد؛ امیدوارم که با تجلیل از این ترانه سرای فقید که ارزش وی ناشناخته ماند، بتوانیم از جایگاه واقعی وی تقدیر کرده باشیم.


به گزارش خبرنگار مهر، این نشست با حضور آرش عبدالهی برادر زنده یاد افشین یدالهی و فردین کوراوند دبیر این جایزه ادبی برگزار شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۴۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟

 به گزارش تابناک به نقل از ورایتی، «لیلی گلادستون»، بازیگر نامزد اسکار فیلم «قاتلان ماه کامل»، «اوا گرین» بازیگر فرانسوی، «عمر سی» بازیگر فرانسوی، «ابرو سیلان» نویسنده فیلم برنده نخل طلای «خواب زمستانی» در سال ۲۰۱۴، «نادین لبکی» کارگردان فیلم «کفرناحوم» که در سال ۲۰۱۸ برنده جایزه هیات داوران جشنواره کن شد، «خوان آنتونیو بایونا» کارگردان اسپانیایی فیلم نامزد اسکار «انجمن برف»، «پیرفرانچسکو فاوینو» بازیگر ایتالیایی و «هیروکازو کورئیدا» کارگردان ژاپنی برنده نخل طلای ۲۰۱۸ با فیلم «دزدان فروشگاه» اعضای هیات داوران بخش مسابقه اصلی جشنواره کن را تشکیل می‌دهند و طبق اعلام پیشین «گرتا گرویک» کارگردان آمریکایی نیز ریاست هیات داوران را بر عهده دارد.
 

 هیات داوران بخش مسابقه اصلی جشنواره کن مسئولیت انتخاب برنده نخل طلای بهترین فیلم، جایزه بزرگ هیات داوران، جایزه هیات داوران، جایزه کارگردانی، فیلمنامه و بهترین بازیگر زن و مرد را بر عهده دارند.

بخش مسابق اصلی جشنواره کن ۲۰۲۴ امسال شاهد رقابت ۲۲ فیلم بلند شامل «مگالوپولیس» (فرانسیس فورد کاپولا)، «کارآموز» (علی عباسی)، «متل سرنوشت» (کریم آینوز)، «پرنده» (آندریا آرنولد)، «امیلیا پرز» (ژاک اودیار)، «آنورا» (شین بیکر)، «کفن‌ها» (دیوید کراننبرگ)، «ماده» (کورالی فارگیت)، «گرند تور» (میگوئل گومز)، «مارسلو میو» (کریستف آنوره)، «گرفتار جزر و مد» (جیا ژانگ-که)، «همه آنچه ما به عنوان نور تصور می‌کنیم» (پایال کاپادیا)، «انواع مهربانی» (یورگوس لانتیموس)، «عشق فیو» (ژیل للوش)، «الماس وحشی» (آگاته رایدینگر)، «اوه، کانادا» (پل شریدر)، «با ارزش‌ترین محموله‌ها» (میشل هازاناویسیوس)، «سه مایل مانده به پایان دنیا» (امانوئل پاروو) و «دانه انجیر مقدس» (محمد رسول اُف) می‌شود.

هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن از ۱۴ تا ۲۵ می ۲۰۲۴ (۲۵ اردیبهشت‌ماه تا ۵ خردادماه) برگزار می‌شود و «جورج لوکاس» خالق سری فیلم‌های «جنگ ستارگان» و استودیو انیمیشن سازی جیبلی ژاپن هم با دریافت جایزه نخل طلای افتخاری مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

دیگر خبرها

  • عصر شعر شیراز در کتابخانه رئیسی اردکانی برگزار می‌شود
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • برگزاری محفل شعر ارادت رضوی در هویزه
  • اولین محفل شعر ارادت رضوی در هویزه برگزار شد
  • امیریه دامغان میزبان پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان می شود
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود