Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران– ایرنا– معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نبود توجه و سرمایه گذاری مناسب در حوزه پژوهش را تنها عامل خروج محققان و دانشمندان نخبه از کشور دانست و تاکید کرد: در شرایط فعلی میوه محققان و دانشمندان ایرانی را بیشتر خارجی ها می چینند.

دکتر رضا ملک زاده روز پنجشنبه به مناسبت فرارسیدن هفته پژوهش در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا، با تاکید براینکه ایران دارای بهترین و با کیفیت ترین نیروی انسانی در دنیا است، افزود: استنباط من این است که ما نتوانسته ایم کارگزاران مربوط به حوزه پژوهش و فناوری را برای اختصاص منابع بیشتر به این حوزه ها برای حفظ و جلوگیری از خروج نیروی انسانی با ارزش از کشور قانع کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به وجود بهترین و با کیفیت ترین نیروهای انسانی نخبه و محقق در کشورمان و نبود حمایت های لازم از این نیروی بسیار ارزشمند کشور گفت: این محققان و نخبگان می توانند بهترین دستاوردها تحقیقاتی را برای ایران اسلامی به ارمغان بیاورند در صورتی که برخی از آنها پس از مدتی سرخوردگی به خارج از کشور مهاجرت می کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: دانشگاه ها و مراکز علمی معتبر خارجی نیز با اهرم ارزش قائل شدن برای دانشمندان و محققان ایرانی ضمن پذیرش و حمایت های لازم از آنها، انواع و اقسام نوآوری ها و فناوری ها خلق شده را به نام موسسات و کشور خود به ثبت می رسانند و میوه آنها را به راحتی می چینند.

**نبایستی انتظار داشت تمام تحقیقات به فناوری تبدیل شود
دکتر ملک زاده با نادرست خواندن برخی اظهارات مبنی بر عدم کارایی درصد بالایی از مراکز پژوهشی کشورمان اظهارکرد: در حال حاضر از هر سه هزار تحقیقاتی که در دنیا انجام می شود، تنها یکی به فناوری تبدیل می شود و اینکه ما انتظار داشته باشیم هر تحقیقی که انجام می دهیم تبدیل به فناوری شود یک امر غیرواقعی است.
وی ادامه داد: البته شاید برخی مراکز پژوهشی ما نیز کارایی لازم نداشته باشند اما حقیقت آن است که مسئولان ما بایستی به صورت جدی علم را باور کنند و بدانند که ما برای پیشرفت و توسعه هرچه بهتر کشور بایستی تولید علم کنیم و تحقیقات اساسی داشته باشیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در همه جای دنیا به خصوص کشورهای پیشرفته یک سری سرمایه گذاری وجود دارد مانند سرمایه گذاری در علوم پایه یا علوم پزشکی پایه که بایستی از سوی دولت انجام شود.
دکتر ملک زاده افزود: به عنوان مثال در حوزه پزشکی در این کشورها هنگامی که تحقیقات و پژوهش ها به مرحله تولید و تبدیل به فناوری و تولید برسد، شرکت های خصوصی وارد عمل شده و سرمایه گذاری بزرگ می کنند و دارو فناوری تولید می شود.
وی با ذکرمثالی ادامه داد: برای تولید و شناخت یک مولکول دارویی به منظور درمان یک بیماری لاعلاج بین یک تا سه میلیارد دلار بایستی سرمایه گذاری شود که به طور معمول دولت ها این سرمایه گذاری را نمی کنند؛ چرا که آنها سرمایه گذاری خود را معطوف به انجام تحقیقات علوم پایه تولید دارو کرده اند.
به گفته دکتر ملک زاده، سرمایه گذاری در کشورهای پیشرفته چه در علوم پایه و چه در پزشکی از جمله سرمایه گذاری هایی است که خیلی سریع به فناوری نمی رسد.

**وزارت علوم باید یک منبع مناسب برای اعطای گرنت های پژوهشی باشد
دکتر ملک زاده یکی از مشکلات اساسی در حوزه پژوهش در کشور را موازی کاری دانست و ضمن تاکید بر ساماندهی مناسب نهادهای حمایتگر در حوزه پژوهش گفت: وزارت علوم به عنوان یکی از این نهادهای حمایتگر باید از یک منبع مالی بسیار مناسب برای اعطا گرنت های پژوهشی(حق التحقیق یا پژوهانه) برخوردار باشد.
وی با بیان این که سرمایه گذاری دولت ها در بخش تحقیق و پژوهش در کشورمان متاسفانه در طول سال های گذشته نسبت به کشورهای توسعه یافته بسیار ناچیز بوده است، گفت: در حال حاضر شرایط مالی بسیاری از مراکز پژوهشی و تحقیقاتی کشور در بخش های مختلف به خصوص دانشگاه ها نامناسب است.

**توفیق نسبی وزارت بهداشت دولت یازدهم در پژوهش
اما دکتر ملک زاده یکی از اقدامات بسیار باارزش وزارت بهداشت در دولت یازدهم را که برای نخستین بار در کشور اتفاق افتاده است، راه اندازی مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی (نیماد) ذکر کرد و افزود: این موسسه مانند چیزی است که در حال حاضر در بسیاری از کشورهای پیشرفته از جمله اروپا وجود دارد.
وی با بیان این که حتی وزارت علوم تاکنون موفق به راه اندازی چنین مرکزی برای ساماندهی حوزه پژوهش خود نشده است، هدف از تاسیس نیماد را به عنوان یک نهاد عالی رتبه در حوزه پژوهش وزارت بهداشت، هدایت و مدیریت صحیح، حمایت و توسعه تحقیقات علوم پزشکی در کشور همچون آموزش، توسعه، نوآوری، و فنآوری در علوم پزشکی عنوان کرد.
وی همچنین پیشرفت کمی و کیفی تحقیقات و آموزش نیروی انسانی محققان کشورمان را در رفع مشکلات اساسی بخش سلامت و اشاعه فرهنگ تحقیق و توسعه علمی و اقتصادی کشور دانست.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: ما توانسته ایم در چهار سال گذشته از 200 پروژه تحقیقاتی مهم که در زمینه های علوم پایه و مطالعات اولیه است، حمایت کنیم که به طور حتم نتایج آن در چهارسال آینده به ثمر خواهد نشست.
دکتر ملک زاده همچنین گفت: در کنار این ما شرکت های دانش بنیان را ایجاد کرده ایم که می توانند از تحقیقات برای فناوری استفاده کنند.
وی در خصوص تحقق بودجه سه درصدی وزارت بهداشت با بیان این که این وزارتخانه با تمام نیرو سال گذشته موفق به انجام این کار شد، گفت: این درحالی است که این اتفاق در نوع خود بی نظیر است و هیچگاه در تاریخ کشور رخ نداده که به یکباره چند صد میلیارد تومان در یک وزارتخانه به پژوهش و تحقیقات اختصاص یابد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص این که بودجه پژوهشی وزارت بهداشت برای سال آینده از محل یک درصد چقدر است، گفت: تقریبا حدود 150 میلیارد تومان است که به علاوه 150 میلیارد تومان بودجه سالانه تحقیقات وزارت بهداشت در جمع 300 میلیارد تومان خواهد بود که برای مصرف این بودجه برنامه ریزی مفصلی نیز انجام شده است.
علمی ** 1836 **6075
خبرنگار:یوسف درویشی** انتشار: زهرا هجینی نژاد

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۶۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی

به گزارش خبرنگار مهر بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی و هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری و ششمین جشنواره دانشجویی ایده های نو آورانه آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور وزیر بهداشت درمان آموزش پزشکی برگزار شد.

ابوالفضل باقری فرد، رییس همایش آموزش علوم پزشکی و معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت گفت: اگر امروز ما در حوزه های علوم پزشکی سر آمد هستیم به برکت وجود اساتید است،باید انگیزه را در دانشجویان زیاد کنیم تا کار آموزش درست انجام بشود اگر انگیزه ایجاد کنیم دانشجو خودش به دنبال آموزش می رود ایجاد انگیزه با آموزش مرتبط است.

وی افزود: ما در حوزه آموزش علوم پزشکی عدالت و بهره وری را دنبال می کنیم و تکریم اساتید از اولویت های ما است،همچنین توسعه زیر ساخت های آموزشی در دستور کار امسال وزارت بهداشت قرار دارد که اقدامات عملی را در روزهای آتی در دانشگاه علوم پزشکی شاهد خواهید بود.

باقری ادامه داد: از وظایف ما این است که باید در سازوکار خودمان به آموزش های نوین و تکنولوژی های نوین توجه کنیم آموزش اصلی ما حضوری است و در این حضور است که دانشجو اخلاق حرفه ای را یاد می‌گیرد.

خسرو پناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این همایش گفت:کارهای بزرگی در آموزش پزشکی کشور انجام شده از این رو امروز می توانیم ادعا کنیم هیچ بیماری قابل درمان در دنیا نیست که در ایران نتوانیم درمان کنیم.

وی افزود: من اسم آموزش علوم پزشکی کشور را آموزش حکمت بنیان می نهم چون یک پیوند نظر و عمل در آموزش پزشکی وجود دارد در بعضی الگوهای آموزشی در کشور فقط نظر محور و تئوری محور است ولی الگوی آموزش پزشکی نظر و عمل را باهم جمع می کند.

سیر پزشکی ایران یک ساله و دو ساله و یک قرن نیست سیر پزشکی ایران یک عمر پیشینه قبل از اسلام دارد،ایران را باید اینگونه معرفی بکنیم

کد خبر 6094563

دیگر خبرها

  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال اعمال می‌شود
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری
  • علم و فناوری دانشمندان ایرانی عامل موفقیت عملیات «وعده صادق» بود
  • ۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد