Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ حجت الله یارمحمدی با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر تخریب آتشکده مسجد جامع به دلیل نفوذ رطوبت از مدرسه جوار این بنا با ارائه توضیحاتی اظهار داشت: شبستان زمستانی مسجد جامع که بنا بر شواهد از الحاقات عهد تیموری است از سمت دیوار شمالی به محوطه مدرسه نیایش متصل است و به دلیل اختلاف سطح در فصل پر بارش سال رطوبت از محوطه به دیوار نفوذ می‌کرد که در سال 91 با اجرای برنامه مرمتی کانال دفع رطوبت احداث و خطر آسیب در این قسمت مرتفع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر عدم اتمام نیازهای مرمتی مسجد جامع بروجرد افزود: مرمت مسجد جامع به‌عنوان یک پروژه مستمر ملی همواره در دستور کار سازمان میراث فرهنگی قرار دارد و سالانه بر اساس میزان اعتبار تخصیصی و با توجه به اولویت، بخش‌هایی از نیازهای این اثر تاریخی در مرمت‌های انجام‌شده مرتفع می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی بروجرد با انتقاد از عدم همراهی برخی مدعیان ظاهراً نگران و دلسوز و حتی متولیان اصلی مساجد در رابطه با مرمت و نگهداری درست از این بنا عنوان کرد: علیرغم اینکه مسجد جامع یکی از عناصر منحصربه‌فرد و بی‌بدیل شهر بروجرد محسوب می‌شود هیچ‌گاه کوچک‌ترین همراهی از سوی این مدعیان وجود نداشته و معمولاً در قامت یک طلبکار و منتقد ظاهرشده و به‌گونه‌ای رفتار می‌شود که گویی هیچ آگاهی از نیازهای مرمتی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: در قسمت غربی مسجد در تراز پایین تر از سطح کوچه مجاور فضایی قرارداد که "مسیر گاو رو" نام دارد و سال‌ها توجه چندانی به این فضای مسقف نشده و مملو از نخاله و خاک بود که طی یک اقدام فوری به‌طورکلی پاک‌سازی و دیوارهای آن برای جلوگیری از ریزش تثبیت شد. انتهای این میسر به دلیل قرار گرفتن در زیر کوچه‌ای که نظیر اغلب کوچه‌های شهر روان آب در آن وجود دارد دائماً مرطوب و گاهی حتی به دلیل افزایش حجم آب خیس است و ازآنجایی‌که عامل اصلی این آسیب در معبر قرار دارد بدون تردید رفع این مشکل در حیطه وظیفه شورا و مدیریت عمرانی شهری است و این موضوع پیش‌ازاین کتباً اعلام‌شده است بااین‌حال رفع این مشکل در برنامه‌های مرمتی و اصلاحی این اداره نیز قرار دارد.

یارمحمدی تصریح کرد: مسجد جامع بروجرد به دلیل برقرار بودن برنامه‌های مذهبی نظیر دیگر مساجد دارای هیئت‌امنا است و هیچ‌گاه برای نگهداری تحویل سازمان میراث فرهنگی نشده که همه مسئولیت با این سازمان باشد و هرچند به دلیل ارزش و اهمیت تاریخی معماری آن همواره موردتوجه ویژه سازمان میراث فرهنگی بوده است.

وی با انتقاد از بی‌توجهی مجموعه مدیریت شهری از آزادسازی حریم مسجد جامع بروجرد گفت: اگر این عضو شورا علاقه‌مند مسجد جامع و آثار تاریخی هستند قدمی در تحقق این اقدام ضروری و افزایش ارتباط بصری و احیاء این اثر فاخر شهری بردارند چراکه آثار تاریخی شهر متعلق به همه مردم است و درصورتی‌که شورای شهر به وظایفی که قانون‌گذار برای حفاظت از آثار تاریخی شهرها به عهده شورا گذاشته عمل نماید روشن می‌شود که اظهارات اخیر از روی مسئولیت‌پذیری است.

رئیس اداره میراث فرهنگی بروجرد در پاسخ به دیگر انتقادات این عضو شورای شهر بروجرد مبنی بر وجود مدیریت منفعل در این سازمان تصریح کرد: در سال‌های اخیر حدود 12 خانه تاریخی بروجرد به تملک این سازمان درآمده و برخی از این خانه‌ها مرمت‌شده و تا حدی که ممکن بوده درب این خانه‌ها برای بازدید علاقه‌مندان بازشده است.

وی پیشنهادی هم برای این عضو منتقد شورا داشت و گفت: اگر این عضو شورا توان و ادعای این کار را دارد یکی از این اقدامات را انجام دهد و درب یکی از خانه‌های تاریخی را باز کند و اگر توان این کار را ندارد به‌اندازه توان خود ادعا داشته باشد چراکه هیچ‌گاه میراث فرهنگی منفعل نبوده است.

انتهای پیام/د

بی‌توجهی مسئولان نسبت به آزادسازی حریم تاریخی‌ترین مسجد غرب کشور

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۱۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد

محمد بن سلمان ـ ولیعهد عربستان ـ از توسعه مسجد تاریخی «قُبا» در شهر مدینه، از زمان تأسیس آن در سال اول هجری، خبر داد.

غنی‌سازی تجربه‌های مذهبی و فرهنگی برای زائران و بهبود کیفیت زندگی تحت چشم‌انداز ۲۰۳۰ از جمله محورهای این پروژه اعلام شده است.

این پروژه، مسجد قبا را به همراه ۵۷ مکان تاریخی دیگر گسترش می‌دهد. این امر ارتباط بین این بناهای دیدنی و سایر مکان‌های میراثی را افزایش می‌دهد و یک نقطه تاریخی ایجاد می‌کند که بناهای تاریخی را به نمایش می‌گذارد.

برای این طرح، بودجه یک میلیارد دلاری در نظر گرفته شده و پس از پایان پروژه ظرفیت مسجد قبا به ۶۶ هزار نفر می‌رسد و مساحت آن نیز بالغ بر ۷۲ هزار متر خواهد بود که به بیانی دیگر ۱۰ برابر مساحت کنونی مسجد است.

مسجد قبا نخستین مسجد جهان اسلام است که در بیرون شهر مدینه قرار دارد و در روایت‌ها آمده است که نخستین سنگ‌های بنای آن توسط حضرت محمد (ص) پس از مهاجرت از مکه به مدینه گذاشته شد.

مقام‌های عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، ‌توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کرده‌اند که از جمله آن‌ها به پروژه «نئوم» ‌(NEOM) می‌توان اشاره کرد که یک کلان‌شهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار است. مقام‌های این کشور امیدوارند «نئوم» و دیگر ابرپروژه‌های آنها به قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.

گردشگری در واقع ستون «چشم‌انداز ۲۰۳۰» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت به شمار می‌آید، که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی شد. هدف از این طرح، تغییر وضعیت پادشاهی نفتی با سابقه نه چندان مناسب در حوزه حقوق بشر به یک مقصد توریستی سطح بالاست.

بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش ۵۶ درصدی در تعداد گردشگران ورودی را ثبت کرد. گزارش این سازمان همچنین حاکی از آن است که این کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ به نرخ قابل توجه بازیابی گردشگری با ۱۵۶ درصد در تعداد گردشگران ورودی دست یافته است.

عربستان در کنار تلاش برای افزایش گردشگران سیاحتی، طرح‌های ویژه‌ای را نیز برای ترویج گردشگری مذهبی خود در دستور کار داده است و بر اساس چشم‌انداز ۲۰۲۳ این کشور، ۳۰ مسجد تاریخی در این کشور در برنامه توسعه و مرمت قرار دارند.

دیگر خبرها

  • ساخت مسجد جامع سکینه خاتون (س) در شهرک گلستان شیراز
  • برنامه های دسته روی ویژه سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) در ایلام
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • برگزاری مراسم سالگرد شهادت استاد مطهری در مسجد جامع نارمک
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • راهنمای جامع انتخاب و خرید دزدگیر منزل
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • دریافت تسهیلات درجاسازی واحد‌های فرسوده روستایی واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی
  • خبر خوش برای متقاضیان مسکن ملی + جزییات
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد