Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا-معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه توسعه تحصیلات تکمیلی باید کنترل شود، گفت: هم اکنون یکصد هزار دانشجوی دکتری در کشور وجود دارد و سالیانه ۲۴ هزار نفر به دوره دکتری وارد می‌شوند؛ باید هدف شغلی این افراد در نظر گرفته شود.

به گزارش روز شنبه ایرنا، مجتبی شریعتی در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه پیام نور که امروز در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد،به مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در دانشگاه پیام نور در مدیریت گذشته اشاره کرد و گفت: تجمیع و ساماندهی واحدهای دانشگاه پیام نور و توجه ویژه به کیفیت، یکی از سیاست‌های وزارت علوم است که خوشبختانه این اقدام در مدیریت گذشته دانشگاه به خوبی مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تشکیل شورای راهبردی در دانشگاه پیام نور را از دیگر برنامه‌های مثبت این دانشگاه عنوان کرد و گفت: دانشگاه پیام نور به عنوان یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور سهم قابل توجهی در آموزش عالی ایفا می‌کند،‌ بنابراین تشکیل شورای راهبردی در این دانشگاه لازم بود. امیدوارم این شورا با ترکیب جدید و اهداف بلند مدت بتواند گامی بلند در دستیابی به اهداف را ایفا کند، چرا که مدیریت دانشگاه‌ها یک مدیریت تیمی وگروهی است و یک فرد نمی‌تواند تصمیم‌گیری‌های موثری در دانشگاه ایفا کند.
معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه آموزش‌های مجازی باید در دانشگاه پیام نور به عنوان یک برند باشد، گفت: براساس ماموریتی که برای دانشگاه پیام نور تعریف شد، این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه مجازی و غیر حضوری شناخته می‌شود،‌ اگرچه این تعریف منافی آموزش‌های نیمه حضوری نیست اما نکته‌ای که وجود دارد این است که باید دانشگاه پیام نور به عنوان یک برند در عرصه آموزش‌های مجازی در ایران و عرصه بین المللی شناخته شود چرا که همه دانشگاه‌های دنیا برای خود برند مشخصی دارند و سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته نباید برند دانشگاه‌ را نفی کند.
وی تصریح کرد: انتظاری که از دانشگاه پیام نور وجود دارد این است که کلاس‌های این دانشگاه باید با حضور چند صد هزار دانشجو برگزار شود نه اینکه به ۳۰ یا ۴۰ دانشجو در کلاس قانع باشیم و باید سیاست‌هایی به کار گرفته شود تا براساس آن دانشگاه پیام نور به عنوان یک دانشگاه ملی و حتی فراملی عمل کند.
شریعتی تاکید کرد: یکی از راه‌های موفقیت دانشگاه پیام نور در عرصه‌های ملی و فراملی این است که بتواند زیرساخت‌های خود را متناسب با ماموریت دانشگاه یعنی همان آموزش مجازی تقویت کند تا براساس آن همه جوانان کشور حتی در نقاط دور افتاده نیز که شرایط رفاهی برای تردد در دانشگاه‌های حضوری را ندارند، به آموزش عالی دسترسی پیدا کنند. همچنان که یکی از رسالت‌های طرح آمایش آموزش عالی در وزارت علوم نیز همین ماموریت‌گرایی است.
وی با تاکید بر اینکه مدیران آموزش عالی باید ملی بیندیشند و سازمانی حرکت کنند، گفت: اگر در تصمیم‌گیری‌های خود منافع ملی را در نظر بگیریم، بهتر می‌توانیم برای آن سازمان برنامه‌ریزی داشته باشیم.
شریعتی همچنین با توصیه به مدیریت دانشگاه پیام نور افزود: اولین توصیه من این است که برند دانشگاه را به عنوان دانشگاه منحصر به فرد غیر حضوری حفظ کند ، دوم اینکه توسعه تحصیلات تکمیلی در کشور باید کنترل شود و رابطه هدفمند بین اشتغال و تحصیل در کشور درست بشود، چرا که در حال حاضر یکصد هزار دانشجوی دکتری در کشور وجود دارد و سالیانه ۲۴ هزار نفر به دوره دکتری وارد می‌شوند. باید هدف شغلی این افراد در نظر گرفته شود تا بعد از فارغ التحصیلی با مشکل بیکاری مواجه نشوند.
معاون آموزشی وزارت علوم در پایان هم افزایی و مدیریت منطقه‌ای را از دیگر ضرورت‌های دانشگاه پیام نور عنوان کرد و گفت: با توجه به پتانسیل‌های این دانشگاه در همین زمینه‌ها امکان هم افزایی با سایر زیرنظام‌های آموزشی فراهم شود تا دانشگاه‌های دولتی که با مشکل کمبود امکانات مواجه هستند، بتوانند در راستای سیاست‌های خود حرکت کنند. ضمن اینکه مدیریت منطقه‌ای از دیگر برنامه‌هایی است که لازم است دانشگاه پیام نور در این زمینه نیز نقش محوری ایفا کند.



** نگاه مسئولان به دانشگاه پیام نور باید متفاوت باشد
رئیس سابق دانشگاه پیام نور گفت: ماموریت و رسالت دانشگاه پیام نور به عنوان دانشگاه باز در قالب آموزش نیمه حضوری و ترکیبی بوده و اگر بخواهیم این دانشگاه را با دیگر دانشگاه های باز دنیا که ماموریتی شبیه به دانشگاه پیام نور دارند، مقایسه کنیم، در تمامی این دانشگاه ها، اکثر رشته ها مانند رشته های علوم پایه و مهندسی حتی در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز دایر هستند.
رستمی ابوسعیدی افزود: نگاه مسئولان به دانشگاه پیام نور باید متفاوت باشد چرا که این دانشگاه به دلیل گستردگی در داخل و خارج از کشور دارای پتانسیل ها و ظرفیت هایی است که دیگر دانشگاه های برتر کشور از آن بی بهره اند.
وی افزود: در راستای اجرای طرح آمایش وزارت علوم، تعداد مراکز و واحدهای دانشگاه از 510 به 464 مرکز و واحد تجمیع شده و در حال حاضر این دانشگاه دارای 16 دفتر نمایندگی در خارج از کشور است.
ابوسعیدی با تاکید بر حفظ کیفیت در این دانشگاه گفت: دانشگاه پیام نور بعد از چند دانشگاه برتر کشور، به دلیل بالا بودن تعداد مقالات علمی پژوهشی و پذیرش دانشجویان در مقاطع بالاتر دیگر دانشگاه ها، کیفی ترین دانشگاه به شمار می رود و با توجه به اینکه این دانشگاه، کتاب محور و محتوا محور است و کلیه آزمون ها در آن به صورت متمرکز برگزار می شود، به هیچ عنوان کیفیت را فدای کمیت نکرده است .
وی بااشاره به مشکل کمبود دانشجو در آموزش عالی گفت: تعداد دانشجویان دانشگاه پیام نور نیز همانند سایر دانشگاه ها از یک میلیون و 120 هزار دانشجو به حدود 550 هزار دانشجو کاهش یافته اما امسال نسبت به سال گذشته تعداد دانشجویانی که در این دانشگاه پذیرش شدند، 10.2 درصد افزایش یافته است.
ابوسعیدی با عنوان اینکه تنها در استان سیستان و بلوچستان نسبت به سال گذشته حدود 28 درصد رشد جمعیت دانشجویی داشته ایم، گفت: این مهم به یاری کارکنان دانشگاه پیام نور، حفظ کیفیت و تبلیغات گسترده صورت گرفته است.
رئیس سابق دانشگاه پیام نور با اشاره به دیگر موفقیت های دانشگاه پیام نور گفت: افزایش و تصویب بند 'و' و تامین بودجه مورد نیاز دانشگاه ، تکمیل بیش از 230 پروژه نیمه تمام، از محل صرفه جویی بیش از 180 میلیارد تومان و اخذ وام 4 درصد، تصویب دانشگاه پیام نور به عنوان هاب بین المللی در برنامه ششم ، اخذ کرسی یونسکو در زمینه محیط زیست، ساماندهی به تبدیل وضع اعضای هیات علمی و نیروهای پیمانی مشروط، راه اندازی مرکز آموزش زبان فارسی از مهم ترین اقداماتی است که دانشگاه انجام داده است.
وی به تولید 4 هزار و 500 عنوان محتوای الکترونیکی نیز اشاره کرد و گفت: در پی مجوز وزارت علوم مبنی بر راه اندازی رشته های الکترونیکی تمام رشته هایی که در این دانشگاه موجود است، دانشگاه پیام نور، زیرساخت های لازم را برای جذب دانشجوی خارجی به شکل مطلوبی فراهم کرده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه پیام نور، ابوسعیدی گفت: دانشگاه پیام نور در جذب کمک های مردمی و همچنین خیرین اقدامات ارزشمندی انجام داده و تاکنون 15 میلیارد تومان توسط خیرین به دانشگاه اهدا شده است.

** دیپلماسی بین المللی و پژوهش های جهت دار مهم ترین ماموریت دانشگاه پیام نور
سرپرست دانشگاه پیام نور ضمن تاکید بر لزوم حفظ شأن، منزلت و کرامت انسانی در دانشگاه پیام نور به ماموریت های ویژه این دانشگاه اشاره کرد و گفت: حفظ و ارتقای سطح کیفی فعالیت های آموزشی بسته به نوع ماموریت در تمامی مقاطع، گسترش فعالیت های پژوهشی جهت دار و تقاضا محور برای حل مشکلات و مسائل کشور و گسترش سطح فعالیت های فرهنگی در سراسر کشوراز جمله مهم ترین برنامه های این دانشگاه هستند.
محمدرضا زمانی در مراسم معارفه خود با عنوان اینکه مطالب علمی باید در مرزهای دانش حرکت کند و مرجعی برای جویندگان علم باشد، یکی دیگر از ماموریت های مهم دانشگاه پیام نور را دیپلماسی بین المللی عنوان کرد و گفت: یقینا متقاضیان بسیاری در کشورهای مختلف علاقه مند به استفاده از ظرفیت های آموزش الکترونیکی دانشگاه پیام نور هستند و با تقویت دیپلماسی علمی می توانیم خدمات گسترده ای به این متقاضیان ارائه کنیم.
وی افزود: دانشگاه پیام نور زمانی که کشور برای کمک به سایر زیرنظام های وزارت علوم، نیاز به گسترش در عرصه آموزش عالی داشت، به خوبی رسالت خود را انجام داد و امروز پتانسیل عظیمی اعم از اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان باانگیزه در اقصی نقاط کشور دارد و باید بتواند نقش خود را ضمن تثبیت در عرصه آموزش عالی، ارتقا بخشد.
وی یادآور شد: امروز بحث دانشگاه های نسل سه و چهار مطرح است و دانشگاه پیام نور با پشتوانه علمی و انسانی باید بتواند جایگاه خود را در این فرایند جدیدی که برای دانشگاه ها ترسیم شده، تقویت نماید و لازمه آن حرکت بر مبنای برخی از اصول تعریف شده است.
زمانی، دانشگاه پیام نور را تکه ای از پازل آموزش عالی کشور دانست که باید در کنار دیگر قطعات قرار گیرد تا شکل آموزش عالی کشور ترسیم شود.
وی اظهار داشت: این دانشگاه در کنار سایر زیر نظام ها و مشورت با صاحبنظران باید تلاش کند طرح آمایش وزارت علوم به نحو احسن اجرا شده و با تقویت جایگاهش در نظام آموزش عالی کشور، به عنوان دانشگاه پیشرو معرفی شود.
زمانی با عنوان اینکه استفاده از منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید و تاکید بر برنامه های هدفمند مقام عالی وزارت جزو وظایفی است که باید به آن بپردازیم، لازمه تحقق این اهداف و انجام ماموریت ها را رعایت انضباط اداری و قوانین و مقررات و به خصوص مقررات مالی با توجه به بحث اقتصاد مقاومتی و بیت المال دانست و گفت: برای ایجاد یکنواختی در بدنه دانشگاه، آموزش حرفه ای ضمن خدمت همه کارکنان نیز باید در برنامه قرار گیرد.
سرپرست دانشگاه پیام نور تاکید کرد: توسعه و تقویت آموزش های ترکیبی، نیمه حضوری و آموزش های مجازی یکی از وظایف مهم دانشگاه است که باید با توسعه و استفاده از فناوری اطلاعات، دانشجویان بیشتری را در داخل و خارج از کشور جذب نماید.
وی افزود: این بستر باید به گونه ای فراهم شود که بتوانیم به دیگر دانشگاه ها نیز خدمات ارائه دهیم و با بسترسازی و تکیه بر فناوری اطلاعات و ایجاد شرکت های دانش بنیان و روش های نوین به سایر زیرنظام های آموزش عالی نیز کمک کنیم.
وی بر لزوم تقویت مراکز استانی و مدیران استانها تاکید کرد و گفت: دانشگاه پیام نور دانشگاهی است که در سراسر کشور گسترده است و باید با کار کارشناسی در جهت واگذاری بسیاری از مسئولیت ها به مراکز استانی گام برداریم به طوری که مجموعه دانشگاه پیام نور در سراسر کشور به طور هماهنگ در جهت تثبیت جایگاه دانشگاه حرکت کنند.
زمانی اظهار داشت: دانشگاه پیام نور از امکانات گسترده ای برخوردار است که می تواند این امکانات را در اختیار سایر زیرنظام های آموزش عالی نیز قرار دهد و ضمن این تعامل، هم افزایی فعالیت ها را در کل آموزش عالی کشور افزایش دهد.
فراهنگ**9187**1823 خبرنگار: حمیدرضا بازگشا ** انتشار: طاهره نبی اللهی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۲۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکم رییس دانشگاه تهران برای همسر و معاون رییس جمهور

دریافت 20 MB

به گزارش خبرنگار مهر، دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران امروز با حضور انسیه خزعلی معاون رییس جمهور، قاسم عمو عابدینی معاون وزارت علوم تحقیقات و فناوری، محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران و زهرا ناظم بکایی رییس دانشگاه الزهرا افتتاح شد.

رییس دانشگاه تهران در این مراسم با اعطای حکمی انسیه خزعلی معاون رییس جمهور را به عنوان عضو وابسته هیات علمی و عضو هیات اجرایی جذب هیات علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی و منصوب کرد.

خزعلی در واکنش به این حکم گفت: من هیچ مسئولیتی را اگر نتوانم کار کنم قبول نمی کنم.

محمد مقیمی، همچنین جمیله علم الهدی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و همسر رییس جمهور را به عنوان عضو دیگر هیات اجرایی جذب هیات علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی کرد.

در ادامه رییس دانشگاه تهران فاطمه یزدیان دانشیار دانشکدگان علوم وفناوری های میان رشته ای را به ریاست این دانشکده منصوب کرد.

کد خبر 6094351

دیگر خبرها

  • اعمال مصوبه فوق العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • حکم رییس دانشگاه تهران برای همسر و معاون رییس جمهور
  • پرورش پلیس تخصصی برای بخش‌های گوناگون امنیت
  • انجام مرحله نخست واکسیناسیون فلج اطفال اتباع خارجی در کردستان
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • سرانجام ساخت فاز تکمیلی بزرگراه یادگار امام
  • اعلام اسامی اساتید نمونه کشوری/ چهار معاون وزیر علوم در بین برگزیدگان