Web Analytics Made Easy - Statcounter


رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: به دلیل اینکه برخی دستگاه های مسئول در حوزه آسیب های اجتماعی نقش آفرینی نمی کنند، شاهد دور باطل جمع آوری معتادان هستیم.

به گزارش امتداد نیوز، حاشیه نشینی را سکونت گاه اصلی و مهم آسیب های اجتماعی می دانند. وجود نابرابری، ساختار نامناسب شغلی، نبود تسهیلات خدماتی و بهداشتی، مسکن نامناسب، پایین بودن سرمایه فرهنگی، ضعف امنیت و … از معضل های نواحی حاشیه‌نشین به شمار می رود که آن را به بستری برای پیدایش و اشاعه آسیب‌های اجتماعی تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مشکلات اصلی در حاشیه نشینی، بحث اعتیاد است که متاسفانه گسترش بسیاری یافته است؛ همه ما خاطرات محله هایی مانند خاک سفید و هرندی را هنوز در ذهن داریم و کارتن خوابی های گسترده ای که با اعتیاد چشمگیر گره خورده بوده و هست.

سردار محمدمسعود زاهدیان رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در گفتگو با امتداد نیوز در پاسخ به سوالی درباره حاشیه نشینی و معضلات آن و نقش پلیس در مداخله در این فضاها می گوید: حاشیه نشینی از معضلات جوامع شهری امروز دنیاست، به ویژه در شهرهای بزرگی مانند تهران که متاسفانه در درون خود آسیب های بسیاری را دارد؛ آسیب های آشکار و پنهان که ضرورت ورود دارد.

وی اضافه کرد: بخش از افراد در کلانشهرها شرایط لازم را برای اسکان در محیط های خاص پیدا نمی کنند و همین موضوع باعث می شود تا آن ها به صورت غیرطبیعی در برخی نقاط سکونت کنند و سکونت گاه های غیر رسمی ای را تعریف کنند که از آن به حاشیه نشینی تعبیر می شود.

سردار زاهدیان با تاکید بر این که در این فضاها عمدتا افردای زندگی می کنند که مسائل و مشکلات خاص دارند، توضیح داد: این سکونت گاه های غیررسمی عمدتا پذیرای معتادان و افراد دارای بیماری های خاص روانی می شود و به فضایی برای بروز آسیب و بستر مناسبی برای بروز جرایم خاص بدل می شود.

مداخله پلیس در حوزه آسیب ها رسالت قانونی است

حاشیه‎نشینی، علاوه بر آسیب های در خود، موجب گسترش نابهنجاری‎های متعدد در شهرها می شود و عاملی می شود برای گسترش آسیب‎های نابهنجار اجتماعی، از جمله مواد مخدر که زمینه اصلی ورود در سراسر کلانشهر به شمار می آید.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با اشاره به همین موضوع ادامه می دهد: در تهران هم شاهد هستیم که برخی نقاط این چنینی شکل گرفته است، البته بسیاری از این کلونی ها قدیمی هستند. این که ما افراد را جمع می کنیم و با آن ها برخورد می شود، به واسطه رسالتی است که پلیس در تامین امنیت دارد.

وی می افزاید: در واقع ورود ما به این حوزه ماموریتی است که توسط مراجع ذی ربط قانونا به ما واگذار شده و پلیس در این حوزه کار خودش را انجام می دهد.

همه دستگاه ها به وظیفه قانونی شان عمل نمی کنند

علی رغم وعده های بسیار مسئولان مبنی بر کوچک کردن حوزه های آسیب و حتی حذف آن ها، متاسفانه شاهد ثبات و گاه گسترش حاشیه نشینی و آسیب های آن هستیم؛ موضوعی که رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیز به آن اشاره می کند و می گوید: آن چه که باید ذکر شود این است که دستگاه های مختلف در این امر مسئولیت دارند که برخی از آن ها در شرایط موجود به تکالیف قانونی و وظایف اداری خودشان عمل نمی کنند.

سردار زاهدیان اضافه کرد: این عدم ورود، نتیجه اش می شود یک دور باطل؛ این که افرادی که جمع آوری می شوند دوباره به آن محل ها باز می گردند؛ نمونه آن شوش و مولوی و هرندی و… است.

یک جای پازل ناقص است/ گاهی در طول سال ۱۰ بار پاکسازی می کنیم

وی اضافه می کند: گاهی در طول سال، ده ها بار یک منطقه را پاکسازی می کنیم اما اینکه آیا بقیه دستگاه ها مثل شهرداری، بهزیستی و مراجع قضایی وظایف خودشان را خوب انجام دادند یا نه، جای بررسی دارد.

سردار زاهدیان در ادامه می گوید: یک جای پازل ناقص است. باز هم تاکید می کنم که همه افراد حاضر در حاشیه ها معتاد نیستند، یک بخشی شان بیمار روانی هستند. یک بخشی بی خانمان هستند که برای بسیاری از آن ها هم پیش بینی های لازم نشده است. باید زیرساخت ها اصلاح شود.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بیان این مطلب که گاه با یک اقدام عمرانی می توان یک کانون آسیب را حذف کرد، توضیح می دهد: شهرداری با عبور یک اتوبان از محل این چنینی می تواند یک بافت را تغییر دهد یا با ایجاد مراکز مشاورره و مددکاری و حمایتی و فرهنگسراها در این مناطق شاید بتوان بخشی از این مشکلات را جبران کرد.

مردم از همه دستگاه ها مهم تر هستند

سردار زاهدیان در ادامه به اهمیت نقش و جایگاه مردم اشاره می کند و می گوید: اما از همه مهمتر، خود مردم هستند. مردم در زمینه آسیب ها قطعا مهمترین و برجسته ترین نقش را دارند. اما متاسفانه جامعه در قبال این موارد وظیفه خود را انجام نمی دهد.

وی توضیح می دهد: خیرین نقش مهمی دارند، چون خیلی از کارتن خوابی ها به خاطر عدم بضاعت صورت می گیرد و واقعا بسیاری از آن ها به دلیل مشکلات مالی کارتن خواب می شوند و با همنشینی با آسیب ها متاسفانه گرفتار هم می شوند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بیان این مطلب که امروزه بسیاری از موادمخدر صنعتی در آشپزخانه های داخلی تولید می شود، می گوید: مواد مخدر درآمدزاست و افراد زیادی از این محل منتفع می شوند، لذا متاسفانه شاهدیم که بازار تولید و ارائه آن هم رونق دارد و خیلی ها به دنبال مشتری برای این مواد هستند. از سوی دیگر چه بستری بهتر از حاشیه های شهر و بهره بردن از افرادی که آسیب دیده اجتماعی هستند؟

باید اقدامات بازدارنده، جایگزین اقدامات سلبی شود

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا اضافه می کند: باید بپذیریم که ما نتوانستیم حمایت اجتماعی را انجام دهیم. این پازل کامل نیست و متاسفانه امروز پلیس پاسخگوی کم کاری همه دستگاه ها شده است.

سردار زاهدیان با اشاره به نوع ورود پلیس می افزاید: در این شرایط متاسفانه ما به جای این که اقدامات بازدارنده انجام دهیم مجبوریم اقدامات سلبی انجام دهیم که شاید اثرپذیری لازم را نداشته باشد.

وی می گوید: ما نیاز به آموزش های درست، برنامه ریزی های آموزشی و ورود جدی تری خانواده ها و آموزش و پرورش به این موضوع داریم. موضوع اعتیاد موضوع بسیار مهم و جدی است که برای آلوده نشدن جامعه به آن بهترین راهکار، اقدامات پیشگیرانه و آموزشی است

سردار زاهدیان در خاتمه تاکید می کند: اگر همه دستگاه ها پای کار بیایند، قطعا می توانیم به سمت اقدامات بازدارنده حرکت کنیم که اثربخشی بیشتر و موثرتری دارد.

true برچسب ها : پلیس مبارزه با مواد مخدر حاشیه نشینی مسعود زاهدیان true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۳۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی ‌/ بایدها ‌و نبایدهای حجاج

 این گردهمایی آئینی بیشتر به منظور آشنایی و آموزش اولیه با مناسک حج تمتع، هرسال پیش از اعزام‌ زائران به عربستان در مجموعه آزادی تهران برگزار می‌شود.

در این مراسم که صبح شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه در استادیوم ۱۲ هزار نفری مجموعه آزادی تهران برگزار شد، علاوه‌بر جمعی از زائران اعزامی به حج ۱۴۰۳، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، مسئولان سازمان حج و زیارت و دیگر مقامات کشوری حضور داشتند و آخرین اطلاعات و راهنمایی‌ها را درباره این سفر معنوی به زائران ارائه کردند.

امسال حدود ۸۷ هزار نفر از ایران به حج واجب اعزام می‌شوند، که از این میان ۸۵ هزار نفر زائر و بقیه عوامل خدماتی حج هستند. اعزام زائران از ۲۳ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود و برگشت زائران به کشور در تیرماه خواهد بود.

توصیه پلیس به زائران: اجازه خروج حتی یک گرم مواد مخدر را نمی‌دهیم

سرهنگ اسماعیل کشمیری ـ فرمانده پلیس فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در این همایش توجیهی- آموزشی زائران حج تمتع استان تهران، توصیه کرد که به قوانین کشورعربستان احترام بگذارند و از بردن برخی داروهای گیاهی همچون «شیرین بیان» به سرزمین وحی خودداری کنند.

او اضافه کرد: مواد اسیدی همچون آبلیمو، ترشیجات و... از دیگر موادی است که بردن آنها به کشورعربستان ممنوع است.

کشمیری با تاکید بر اینکه عربستان قوانین سختگیرانه‌ای درباره مواد مخدر دارد، گفت: ما در گیت‌های فرودگاه، نظارت سختگیرانه‌ای خواهیم داشت و اجازه خروج حتی یک گرم مواد مخدر را نخواهیم داد.

فرمانده پلیس فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) افزود: طبق ماده ۱۷ قانون مبارزه با مواد مخدر، در صورت کشف مواد مخدر از زائر، آن فرد در مرحله اول یک تا ۵ سال و در مرحله دوم ۵ تا ۱۵ سال ممنوع‌الخروج خواهد شد.

کشمیری همچنین از زائران خواست که با نصب سامانه «پلیس من» از وضعیت مالیاتی خود اطلاع یابند تا در زمان خروج از کشور مشکل مالیاتی نداشته باشند.

فرمانده پلیس فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) همچنین به مدیران کاروان‌ها و زائران توصیه کرد مراسم بدرقه را در مساجد و حسینیه‌ها انجام دهند و محدودیت‌های فرودگاهی را در نظر بگیرند.

تورم و نرخ ارز مانع کاهش قیمت حج شد

سیدعباس حسینی ـ رئیس سازمان حج و زیارت ـ نیز در این اجتماع زائران اعزامی به حج تمتع 1403 اظهار کرد: در حج تمتع امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر و عوامل اجرایی عازم سرزمین وحی هستند که در قالب حدود ۶۲۲ کاروان سازماندهی شده‌اند. سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در کنار هم برای اجرای یک حج آرام و همراه با معنویت نهایت تلاش خود را کرده‌اند.

او اضافه کرد: از این سهم حدود ۱۰۶ کاروان متشکل از ۱۵ هزار و ۶۰۰ نفر به حاجیانی از استان تهران اختصاص دارد.

رئیس سازمان حج و زیارت یادآور شد: کارکنان حوزه حج و زیارت با بهره‌گیری از امکانات موجود و برنامه‌ریزی مناسب برای تسهیل‌سازی خدمات اقدام کرده‌اند، به عنوان مثال در سال گذشته ایران نخستین کشوری بود که انتقال زائران را بین مکه و مدینه با قطار سریع‌السیر انجام داد.

حسینی بیان کرد: تمام تلاش ما برای تهیه اقلام تدارکاتی مطلوب و ارائه غذای با کیفیت و کمیت مطلوب به زائران توسط خادمان در سازمان حج و زیارت است.

رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: در حوزه مسکن نیز هر چند محدودیت‌های خاصی وجود دارد، اما نهایت تلاش برای اجاره مسکن استاندارد برای زائران شده است و با برنامه‌ریزی و صرفه‌جویی در هزینه، حدود ۳۰۰ دلار کاهش قیمت نسبت به سال گذشته لحاظ شده است، که البته تغییر نرخ ارز و تورم مانع کاهش قیمت‌ها شد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ نیز در این گردهمایی با بیان توصیه‌هایی به زائران به حج 1403، تاکید کرد که قرآن‌محوری و فهم کلام وحی را در حج در اولویت قرار دهند.

او اضافه کرد: در سال‌های گذشته زائرانی در طول برپایی مراسم حج جزء 30 قرآن را حفظ  و برخی در طواف‌های خود 30 جزء قرآن را ختم کردند که این اقدام بسیار با ارزشی است.

نواب در ادامه بر ضرورت همدلی و همبستگی میان زائران خانه خدا تأکید کرد و گفت: دشمنان پیوسته به دنبال تفرقه و اختلاف‌افکنی میان امت اسلام هستند و وحدت مسلمانان را بر نمی‌تابند. بنابراین امت اسلامی باید با همدلی و حفظ اتحاد، توطئه‌های دشمنان را خنثی کند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه بر لزوم حمایت از ملت مظلوم غزه از در مراسم حج تاکید کرد و افزود: شاهد هستیم که حتی دانشجویانی در جوامع غربی در حمایت از مظلومان غزه به میدان آمده‌اند.

او همچنین به زائران توصیه کرد در ایام مناسک حج از دروغ و جدال دوری  و تلاش کنند که اقتدار امت اسلام را با بیان سخن حق و برخورد متین حفط کنند.

این گردهمایی با اجرای نمادین مناسک حج تمتع با همراهی شماری از زائران حج امسال ادامه یافت. همایش توجیهی آموزشی حجاج تهرانی شنبه 15 اردیبهشت ماه 1403 در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تعیین‌تکلیف ۱۷۰ خودروی توقیفی ‌مبارزه با مواد مخدر در اصفهان
  • سوداگران مرگ در دام پلیس لرستان
  • کشف ۱۸۵ کیلو مواد افیونی در دو عملیات ضربتی پلیس هرمزگان
  • ۶۳ معتاد متجاهر و خرده فروش مواد مخدر در اردستان دستگیر شدند
  • کشف ۱۲ کیلوگرم هروئین از ۳ خودرو در ارومیه
  • ۱۲ کیلوگرم هروئین در ارومیه کشف شد
  • کشف ۱۲ کیلوگرم هروئین در ارومیه
  • از دستگیری قاچاقچی هروئین تا کشف ۳۰ فقره موبایل‌قاپی در مشهد
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی ‌/ بایدها ‌و نبایدهای حجاج
  • دستگیری قاچاقچی با ۲ کیلو و ۳۰۰ گرم تریاک و حشیش در تفت