Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در حال مطالعه بر روی غیر فعال کردن عامل رونویسی خشکی در گیاه جو با استفاده از تکنیک ویرایش هدفمند ژنوم موجودات یا همان کریسپر هستند.

به گزارش ایسنا با استفاده از تکنیک کریسپر که یکی از تکنیک‌های جدید دنیا در حوزه مهندسی ژنتیک است، می‌توان ژنوم موجودات را به صورت هدفمند و کنترل شده ویرایش کرد، یعنی می‌توان یک ژن خاص را در یک جایگاه مشخص وارد و یا یک ژن را حذف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر کسری اصفهانی، عضو هیئت علمی مهندسی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری درباره این طرح تحقیقاتی به خبرنگار ایسنا گفت: زمانی که یک تکنیک وارد می‌شود، باید این تکنیک را یک بار اجرا کنیم که امکان‌پذیر بودن آن نشان داده شود و ممکن است این تکنیک به ساده‌ترین حالت ممکن و در ابتدا با ژن‌هایی که خیلی اهمیت ندارند، اجرا شود. در حال حاضر یکی از ایده‌ها این است که روی یک طرح ترکیبی از کریسپر و نسل جدید توالی‌یابی کار کنیم و تصمیم داریم یک عامل رونویسی را در گیاه جو غیرفعال کنیم و بعد با بررسی توالی رونوشت‌های این گیاه ببینیم این رونوشت‌ها چه کارهای مهمی را در گیاه انجام می‌دهند.

عضو هیئت علمی مهندسی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری تصریح کرد: انجام این کار به بودجه نیاز دارد و مشغول انجام کارهای مطالعاتی آن هستیم. رونوشتی که مشغول تحقیق در مورد آن هستیم، مربوط به خشکی است و در زمان خشکی فعالیت می‌کند. اگر مکانیسم‌های خشکی بررسی شود، می‌تواند به یک راهنما برای دانشمندان تبدیل شود تا در آینده گیاهانی مقاوم به خشکی تولید کنند. با توجه به وضعیت کم‌آبی‌ که در کشور وجود دارد نتیجه نهایی آن می‌تواند این باشد که در آینده با کمک چند گروه تحقیقاتی، گیاهی تولید شود که بتواند در شرایط تنش‌های آبی نسبت به خشکی مقاوم باشد و بتوانیم در مناطق خشک محصول خوبی از آن بگیریم. 

اصفهانی یادآور شد: از جمله وظایفی که پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک دارد، تشخیص دادن تکنولوژی‌های مهم دنیا و یادگیری و پیاده‌سازی آن‌هاست. درمورد تکنولوژی کریسپر نیز در مرحله‌ گسترش این تکنولوژی هستیم، حدود دو سالی است که مطالعه بر روی این تکنولوژی در پژوهشگاه آغاز شده و سمپوزیومی توسط این پژوهشگاه جهت آموزش و ترویج این تکنیک در کشور برگزار شده است.

وی تاکید کرد: اگر ستاد توسعه زیست فناوری بودجه‌ای برای فعالیت در حوزه کریسپر در زمینه گیاهان در نظر بگیرد، شاهد پیشرفت‌های خوبی در این حوزه خواهیم بود.

عضو هیئت علمی مهندسی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با تاکید بر اهمیت گسترش این تکنولوژی در کشور، اظهار کرد: باید بودجه‌ لازم جهت فعالیت در این حوزه داده شود. چرا که نزدیک به دوسال است به علت نبود بودجه، ایده‌هایی که قصد داریم روی آن‌ها کار کنیم به تعویق انداخته می‌شود و بعد می‌بینیم در مجلات معتبر دنیا افراد دیگری دراین زمینه مقالاتی نوشته‌اند و باعث تاسف است که با وجود توانایی در اطلاعات، امکانات و نیرو به خاطر محدودیت‌های مالی در این زمینه‌ ناکام بمانیم، در صورتی که این پروژه‌ با هزینه‌های خیلی کمی قابل انجام است.

اصفهانی در پایان درباره اهمیت پژوهش در حوزه ژنتیک، گفت: همانطور که کشور به تکنولوژی‌ ساخت فناوری‌هایی مانند اتومبیل، هواپیما و ... نیاز دارد، در زمینه ژنتیک نیز لازم است نسبت به علم روز دنیا آگاه بود. تکنولوژی‌های مهم دنیا در بخش تحقیقات و پژوهش حوزه مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی بسیار سریع‌تر از حوزه‌های صنعتی شناسایی می‌شوند و حتی بعضی از پژوهشگران با هزینه‌های شخصی به خارج از کشور می‌روند و دوره‌های آموزشی را می‌بینند و یافته‌های جدید علمی را به داخل کشور انتقال می‌دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۴۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند

به گزارش خبرآنلاین لرستان در متن سید فرهاد ناصری نیا آمده است : کار و تلاش لازمه بقا و تداوم حیات بشر و نماد عزت و بالندگی فردی و اجتماعی یک کشور و ملت است .کارگران پرچم داران عرصه اقتصاد مقاومتی و سفیران رشد و توسعه اقتصادی و رونق تولید کشور هستند، و در این راستا هزاران اندیشه خلاق و نو در عرصه تولید و خدمات وجود دارد که رشد و کیفیت تولید و توسعه کشور شاهدی بر این مدعاست.

توجه به قشر زحمتکش و مولد کارگر در طول عمر پر برکت انقلاب اسلامی، میدان دار عرصه تولید و اشتغال بوده و به عنوان عضو موثر و نیروی محرکه چرخه اقتصاد کشور و به مدد تعهد و وجدان کاری و اندیشه های خلاقانه،توانسته است نقش کلیدی خود را در راه توسعه و سازندگی کشور به خوبی ایفا کند.

امروز نیز با همان اراده سترگ و مصمم تر از همیشه، در تلاش است تا با حضور پرشور، نشاط و شورآفرین درجبهه اقتصاد و تولید، مسیر رونق و شکوفایی اقتصادی و جهش تولید را بیش از پیش هموار نماید؛ شکی نیست که حمایت از کالای ایرانی، حمایت مستقیم از کارگران و زحمتکشان عرصه تولید ، گامی بلند در جهت رونق و پویایی چرخه اقتصاد کشور خواهد بود.

اهمیت دادن به کار و تولید و تکریم کارگر ایرانی به عنوان یک ارزش و یک وظیفه عمومی است و کار و کارگر زمانی برای یادآوری این ارزش‌هاست . ما نیز با گرامیداشت این روز تلاش خواهیم کرد تا گوشه‌ای از زحمات آنان را قدردانی کنیم.

اینجانب به عنوان عضو کوچکی از جامعه بزرگ کار و تولید هفته کار و کارگر را به همه تلاشگران و کارگران عزیز و دست اندر کاران تولید صمیمانه تبریک عرض می نمایم توفیق روزافزون همراه باسلامتی و سعادتمندی شما را از درگاه پروردگار مسئلت می نمایم.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898925

دیگر خبرها

  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند
  • ایران صادرکننده خدمات مهندسی و تکنولوژی های روز دنیاست
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • تلاش کارگران برای تولید در کشور «مجاهدانه» است
  • چرا صادرات خدمات سدسازی و نیروگاهی مهم است؟
  • در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸۰ درصد مخاطرات هواشناسی سیل و توفان بود
  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • بدون دانش ایرانیان اجرای طرح بزرگ «اومااویا» غیرممکن بود
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند