Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی مردم نهاد از دستگاه های حاکمیتی خواست تا با تقویت نظارت خود بر فعالیت های قرآنی کشور، به دنبال رفع دغدغه های رهبر معظم انقلاب در این زمینه باشند.

حجت الاسلام سیدحسین کوششی روز چهارشنبه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: فعالیت های قرآنی در موسسات و دستگاه‌های حاکمیتی باید به گونه ای باشد که راهبری کنند و نباید در مسائل جزئی دخالت کنند، به عبارت دیگر این دستگاه ها باید سیطره نظارتی خود را تقویت کنند به گونه ای که نظارت کلی آنان متناسب با دغدغه های رهبر معظم انقلاب و سیاست های فعالیت های قرآنی نظام باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی دخالت های موردی و جزئی سازمان های دولتی را باعث بازدارندگی فعالیت های موسسات قرآنی مردم نهاد دانست و افزود: این حرکت های بازدارنده برای موسسات خسته کننده است و به همین دلیل معتقدم باید این دستگاه ها نقش حاکمیتی را تنظیم کنند، البته این نگاه حاکمیتی در مناطق گوناگون به شکل های مختلف است.

** هنوز تا تحقق منویات رهبر انقلاب فاصله داریم
این کارشناس مذهبی درباره عملکرد موسسات قرآنی مردم نهاد برای تحقق منویات قرآنی رهبر معظم انقلاب به خبرنگار ایرنا گفت که هنوز در این زمینه فاصله داریم و افزود: البته از نظر آماری و شعاری از شرایط خوبی برخورداریم ولی از نظر عملی یک فاصله جدی داریم و باید این مساله را بپذیریم.
وی افزود: وقتی از جامعه قرآن صحبت می کنیم، مجموعه نهادهای قرآنی مردمی نیز در آن قرار می گیرد ولی همین مقداری که از بیانات رهبر معظم انقلاب نیز در زمینه برنامه های قرآنی محقق شده، در واقع توسط موسسات قرآنی و نه دستگاه‌ها و نهادهای مسئول بوده است.
کوششی همچنین گفت: اگر بگوییم 10 درصد از هدف مورد نظر رهبر معظم انقلاب برای گسترش فرهنگ قرآنی محقق شده، به جرات مدعی هستم که 9 درصد از این میزان توسط موسسات مردمی بوده و یک درصد آن از سوی موسسات تحقق یافته و از طرف دیگر رهبر معظم انقلاب به توسعه کارهای فرهنگی به ویژه فعالیت های قرآنی در بدنه مردم توصیه دارند که زمینه توسعه فعالیت های قرآنی نیز در موسسات مردمی شکل می گیرد.
وی تقویت نهادهای مردمی را در حوزه قرآن موثر دانست و گفت: به هر اندازه که این موسسات تقویت شوند، منویات رهبری در حوزه قرآن مانند تربیت 10 میلیون حافظ قرآن یا توجه به مفاهیم قرآنی زودتر تحقق خواهد یافت.

** موسسات قرآنی را از نظر قانونی تقویت کنیم
کوششی خواستار تقویت قانونی و حقوقی موسسات و نهادهای قرآنی شد و گفت: اگر امتیازاتی که به دیگر نهادها داده می شود، به موسسات قرآنی نیز تعلق گیرد، توفیقات این موسسات چند برابر می شود، مثلا همانگونه که امتیازاتی به جامعه هنرمندان یا ناشران داده می شود، به جامعه قرآنی نیز ارائه شود.
وی یکی از مشکلات اساسی موسسات قرآنی مردم نهاد را مساله مالیات دانست و گفت: فعالیت های موسسات قرآنی به دلیل مشکلات مالی به سختی انجام می شود و پرداخت مالیات از سوی این موسسات، مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است، البته اخیراً مجلس شورای اسلامی موضوع مالیات بر ارزش افزوده را از این موسسات معاف کرده ولی مسائل مالیاتی مشکلات بسیاری را برای موسسات به وجود آورده است.
مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی مردم نهاد افزود: موسسات قرآنی مجبورند برای دفاتر قانونی و مالیاتی و همچنین کارهای تخصصی این حوزه هزینه هایی را پرداخت کنند و اگرچه این هزینه شاید یک یا دو میلیون تومان و برای برخی موسسات دولتی، پول توجیبی باشد ولی همین مقدار هزینه را به ویژه در مناطق محروم نمی توانند پرداخت کنند.
وی تعیین مالیات علی الراس را یکی دیگر از مشکلات موسسات قرآنی مردم نهاد دانست و گفت: گاهی کارشناس امور مالیاتی راسا به موسسات اعلام می‌کند که فلان مبلغ باید از سوی یک موسسه قرآنی پرداخت شود و نظر کارشناس ممکن است از 500 هزار تومان تا صد میلیون تومان باشد که در بعضی از موسسات، مشاهده شده است.
کوششی اضافه کرد: مساله پرداخت یکی از مسائلی است که ذهن و فکر مدیران و فعالان موسسات قرآنی را درگیر می کند و برخی تصور می‌کنند که موسسات قرآنی به دنبال کسب درآمد و منافع هستند درحالی که اگر موانع قانونی برداشته شود و موسسات قرآنی مورد حمایت حقوقی قرار گیرند آنگاه با آرامش کامل می توانند فعالیت های قرآنی خود را گسترش دهند.
به گفته کوششی، 31 اتحادیه استانی و دو هزار و 500 موسسه قرآنی مردم نهاد در سطح کشور به صورت رسمی فعالیت دارند.
به گزارش ایرنا، هفته گذشته حجت الاسلام کوششی در نشست خبری بررسی روند ادغام اتحادیه های استانی تشکل های قرآن و عترت کشور وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسات قرآنی مردم نهاد وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی گفت: اگر موسسات قرآنی تعطیل شوند مطمئن باشید 90 درصد از فعالیت های قرآنی کشور تعطیل خواهد شد، چون عوامل اجرایی این فعالیت ها بر دوش موسسات قرآنی است و اگر این موسسات نباشند، بسیاری از طرح های قرآنی قابل اجرا نیست.
وی به توانمندی های نیروهای فعال در موسسات قرآنی هم اشاره ای کرد و گفت: چندین هزار موسسه قرآنی با حضور افراد توانمند فعالیت می کند که بسیاری از آنان دارای تخصص و تجربه های مدیریتی هستند و باید فضای بخشی نگری را کنار بگذاریم تا نیروهای متخلق در جایگاه علمی و مدیریتی اتحادیه حضور پیدا کنند و اتحادیه واحد قرآنی به رشد و ارتقای واقعی خود دست یابد.
فراهنگ ** 1003 **1055
خبرنگار: محمدرضا جعفرملک * انتشار: زینب کارگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۴۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال در کشور/فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از وجود ۷۴۴ هزار شرکت صوری و کاغذی (غیرفعال) در کشور خبر داد و گفت: فعالیت شرکت‌های صوری متوقف خواهد شد.

به گزارش مشرق، ابوالفضل نصیری درباره فعالیت شرکت‌های صوری و کاغذی، اظهار داشت: این نوع شرکت‌ها با هدف واقعی تولید و اشتغال تاسیس نمی‌شوند بلکه برای فروش یا دریافت یک مزیت تأسیس می‌شوند و در اصطلاح به این شرکت‌ها غیرفعال گفته می‌شود و مظنون به صوری بودن هستند اما به طور کلی پیش‌بینی این است که بالغ بر نیمی از این تعداد ( ۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال) حتما صوری است..

وی افزود: اکنون پیش‌نویسی مشتمل بر ۱۵ ماده با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی و برخی وزارتخانه‌های مرتبط تهیه شده است که براساس آن، از فعالیت شرکت‌های صوری جلوگیری خواهد شد.

نصیری اضافه کرد: اکنون نیز از ادامه فعالیت شرکت‌هایی که بدهی‌های مالیاتی دارند، جلوگیری می‌شود همچنین اگر شرکت با موسسه غیرتجاری به مدت پنج سال هیچگونه فعالیتی نداشته باشد، به ظن کاغذی و صوری بودن با اطلاعات اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری توسط سازمان امور مالیاتی کشور غیرفعال می‌شود.

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به ماده ۵۴ قانون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: اکنون وزارت تعاون امکان انحلال شرکت‌های صوری را دارد و ما نیز از این رویه استقبال می‌کنیم.

مطابق ماده ۵۴ قانون بخش تعاونی اقتصاد، شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی در موارد زیر منحل می‌شوند:
۱ - تصمیم مجمع عمومی فوق العاده.
۲ - کاهش تعداد اعضاء از حد نصاب مقرر در صورتی که حداکثر ظرف مدت ۳ ماه تعداد اعضاء به نصاب مقرر نرسیده باشد.
۳ - انقضای مدت تعیین شده در اساسنامه مربوط در صورتی که در اساسنامه مدت تعیین شده باشد و مجمع عمومی مدت را تمدید نکرده باشد.
۴ - توقف فعالیت بیش از یک سال بدون عذر موجه.
۵ - عدم رعایت قوانین و مقررات مربوط پس از ۳ بار اخطار کتبی در سال به وسیله وزارت تعاون بر طبق آیین نامه مربوط.
۶ - ورشکستگی طبق قوانین مربوط. تبصره ۱ - پس از اعلام انحلال و ثبت بلافاصله آن در اداره ثبت محل. تصفیه طبق قانون تجارت صورت می گیرد. تبصره ۲ - در بندهای دوم و چهارم و پنجم وزارت تعاون بلافاصله طبق آیین نامه مربوط انحلال تعاونی را به اداره ثبت محل اعلام می نماید. تبصره ۳ - اعلام نظر وزارت تعاون در مورد بندهای ۴ و ۵ در دادگاه صالح قابل شکایت و رسیدگی می باشد. تبصره ۴ - کلیه امتیازات و اموالی که از منابع عمومی دولتی و بانکها در اختیار تعاونی قرار گرفته با انحلال آن باید مسترد شود. مسئولیت اعضاء هر تعاونی در این مورد تضامنی است.

نصیری ابراز امیدواری کرد با تصویب قانون، اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری امکان انحلال شرکت‌های صوری را داشته باشد.

دفاتر اسناد رسمی با تعرفه مشخص کارگزار اداره ثبت شرکت‌ها می‌شود

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور درباره فعالیت موسسات ثبتی در این حوزه گفت: سال‌هاست که این موسسات ثبتی از مردم هزینه‌های گزاف دریافت می‌کنند و البته مطابق قانون امکان برخورد با این نوع موسسات فراهم نیست اما مطابق با تفاهم‌نامه‌ای که با کانون سردفتران و دفتریاران منعقد شده است، از مرداد یا شهریور سال جاری دفاتر اسناد رسمی با تعرفه مشخص کارگزار اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری خواهند شد.

نصیری اظهار داشت: این اقدام با نظارت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و کانون سردفتران و دفتریاران انجام می‌شود و در صورتی که دفترخانه‌ای مرتکب اشتباه شود قابل پیگیری است اما اکنون موسسات ثبتی که برای مردم مشکلاتی ایجاد می‌کنند، قابل پیگرد نیست.

وی با بیان این که تبلیغات شرکت‌های ثبتی آثار سوء در پی دارد، افزود: اکنون طبق فرایندهای جدید ثبت یک شرکت کمتر از دو روز کاری زمان لازم است و با جستجوی ابتدایی در فضای مجازی امکان ورود اطلاعات برای ثبت تغییرات شرکت‌ها میسر می‌شود و به صرف هزینه‌های گزاف برای این نوع خدمات نیازی نیست.

مدیرکل اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به فعالیت میز خدمت در اداره‌کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری و ارائه مشورت و مشاوره حقوقی به مراجعان به مردم توصیه کرد فریب تبلیغات این نوع موسسات را نخورند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • قدردانی رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی‌انقلاب
  • تشکر مجدد رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی
  • حج امسال، حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند / یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • حج امسال حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند/یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • رهبر انقلاب: امسال حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت را به همه دنیای اسلام منتقل کنند (فیلم)
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی بناب
  • ۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال در کشور/فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود
  • کار دانشگاه‌ها تربیت نیروی متخصص متناسب با ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان است
  • ۱۵۰۰ بانوی خودسرپرست کردستانی گواهینامه فنی وحرفه‌ای دریافت کردند