Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@10:54:51 GMT

عبور از معضل بیکاری در قم با توسعه مشاغل خانگی

تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۰۵۳۵۴

عبور از معضل بیکاری در قم با توسعه مشاغل خانگی

به گزارش ایرنا، بیکاری پدیده ای ناهنجار است که بسیاری از جوانان در جامعه امروزی برای مدتی هر چند کوتاه طعم تلخ آن را چشیده اند؛ عده ای توانسته اند خود را از این چاه تاریک و گردنه ناامیدی نجات دهند و گروهی نیز هنوز گرفتار این پدیده نامبارک اجتماعی هستند.
در این میان، فارغ التحصیلان دانشگاهی که سال های متمادی از عمر و سرمایه جوانیشان را در راه کسب دانش و یافتن حرفه ای متناسب با سطح دانش خویش سپری کرده اند، بیشترین آسیب را از فقدان شغل متحمل می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نیروی جوان و تحصیل کرده بزرگترین سرمایه هر کشور برای حرکت به سمت پیشرفت و توسعه است اما اگر از این ظرفیت به درستی استفاده نشود و فرصت های شغلی متناسب با آن ایجاد نگردد، نه تنها پیشرفتی در کار نخواهد بود بلکه زمینه بروز آسیب های اجتماعی ناشی از بیکاری جوانان مستعد، روز به روز بیشتر خواهد شد.
استان قم از جمله مناطق کشور است که با وجود توانمندی های متنوع اقتصادی به خصوص در بخش گردشگری و خدمات، بحران بیکاری در آن مشاهده می شود؛ برای بررسی دقیق تر وضعیت بیکاری در استان قم، خبرنگار ایرنا با شماری از مسئولان، کارشناسان و جوانان استان به گفت و گو پرداخت.

** افراد جویای کار منتظر شغل های دولتی نباشند
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قم در خصوص روش های دست یابی به آمار بیکاری در استان به خبرنگار ایرنا، گفت: همان طوری که در کشورهای پیشرفته دنیا مرسوم است در ایران و به تبع آن در استان قم نیز نرخ بیکاری بر اساس روش نمونه گیری از جامعه آماری مورد نظر با درصد خطای بسیار پایین انجام می گیرد.
محمد جواد شاکر آرانی، ادامه داد: برای پاسخ به این سوال که چه تعداد بیکار در شهر قم وجود دارد ابتدا باید تعداد نیروی کار به صورت کلی مشخص شود و بعد از آن بدانیم این افراد چه حجم از کار و تولید ثروت را برعهده دارند.
وی با اشاره به این که در بررسی های آماری میزان ساعت کار مهم است نه مساله تامین معیشت، گفت: بیکار در تعریف های آماری به شخصی گفته می شود که در هفته حتی یک ساعت کار هم انجام نداده باشد.
این کارشناس حوزه اشتغال، افزود: بررسی های آماری نشان می دهد 33 درصد بیکاران در استان قم تحصیلات دانشگاهی و 40 درصد تحصیلات زیر دیپلم دارند.
شاکر آرانی با اشاره به وضعیت بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی در استان قم، ادامه داد: بیکاری در میان تحصیل کرده های مقاطع کاردانی و کارشناسی بیش از مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری است.
وی با بیان این که کسب درآمد لزوما با سطح مدرک تحصیلی هماهنگی ندارد، گفت: بسیاری از کارهای خدماتی که در استان قم نیز فرصت های شغلی متعددی ایجاد کرده، نیازی به مدارک دانشگاهی بالا ندارد و جوانان استان با فعالیت در این شغل ها می توانند معیشت خود را تامین کنند.
وی افزود: افراد جویای کار باید از هر فرصتی برای ورود به بازار کار و کسب معیشت استفاده کنند و منتظر پیدا کردن شغل های دولتی نمانند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قم ادامه داد: نهادهای آموزشی کشور همچون آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر اساس مسئولیت اجتماعی خود وظیفه دارند، طرح های مهارت آموزی و آشنایی با فضای کسب و کار را در اولویت برنامه های آموزشی خود قرار دهند.
وی همچنین بیان کرد: نرخ بیکاری در استان قم در تابستان امسال 10.2 درصد بوده که با توجه به آمار 11.4 درصدی بیکاری قم در تابستان سال گذشته، این آمار 1.2 درصد کاهش داشته است.

** هدفگذاری برای ایجاد 16 هزار شغل در قم طی سال جاری
استاندار قم نیز در هفتمین جلسه کارگروه اشتغال استان قم که هفته جاری برگزار شد، با اشاره به این که ایجاد 16 هزار فرصت شغلی در سال جاری برای قم هدفگذاری شده است، افزود: با اقدام های صورت گرفته نرخ بیکاری در استان سیر نزولی دارد ولی شرایط کنونی همچنان راضی کننده نیست و باید هماهنگی و تلاش مضاعفی برای ایجاد اشتغال در استان صورت گیرد.
سید مهدی صادقی، اهتمام جدی دستگاه های اجرایی بر جذب و تامین حداکثری اعتبارات طرح های اشتغالزایی دولت در قم را خواستار شد و ادامه داد: جذب سرمایه و حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی از جمله اولویت های نخست مسئولان استان است.
استاندار قم گفت: تلاش شورای هماهنگی بانکی استان، کوتاه سازی فرایند پرداخت تسهیلات رونق تولید است، چراکه مبنای طرح های اشتغالی، منابع بانکی است.
وی هماهنگی و همگرایی بانک های استان قم را بیش از گذشته اعلام کرد و گفت: بانک های استان بهتر و هماهنگ تر از گذشته نسبت به پرداخت تسهیلات رونق اشتغال در قم عمل کرده و چشم انداز ایجاد اشتغال در استان را روشن تر از گذشته فراهم می کند.
وی توجه به مشاغل روستایی را بسیار مهم دانست و ادامه داد: مشاغل روستایی و نیز گردشگری در روستاها به دلیل ایجاد اشتغال پایدار مورد توجه و حمایت جدی همه مسئولان استان قرار گیرد.
استاندار قم، ایجاد زیرساخت و اعتماد سازی را 2 رکن مهم برای جذب سرمایه بخش خصوصی برشمرد و بیان داشت: باید فرآیند و زیرساخت های لازم برای حضور بخش خصوصی در عرصه اشتغالزایی استان فراهم شود.

** پیش بینی ابلاغ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای ایجاد شغل
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قم نیز در گفت و گویی با اشاره به برنامه دولت در زمینه اشتغال افزود: دولت برای اشتغال در سال جدید و تا پایان برنامه ششم توسعه، کارهای زیادی را تعریف کرده که از جمله آنها طرح فراگیر اشتغال، توسعه اشتغال روستایی و کارورزی اشتغال جوانان در چارچوب هماهنگی کشوری و استانی می باشد.
سید حسن رضوی خاطرنشان کرد: سال گذشته از نظر بودجه، رقم تسهیلاتی که برای قم در زمینه اشتغال و رونق تولید در نظر گرفته شد، 250 میلیارد تومان بود، ولی پیش بینی می شود امسال 900 تا هزار میلیارد تومان تسهیلات به ما ابلاغ شود که در این صورت باید بالغ بر 800 میلیارد تومان آن را جذب و چهار برابر سال گذشته نیز ایجاد اشتغال کنیم.

** ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی در طرح کارورزی
همچنین مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم در گفت و گویی افزود: دولت برای ایجاد اشتغال پایدار در کشور 300 هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده که سهم قم از این اعتبار، پنج هزار و 60 میلیارد ریال است که باید تلاش لازم برای جذب این اعتبار صورت گیرد.
مصطفی کاویانی، آمار اشتغال ایجاد شده استان قم در سال گذشته بدون احتساب بخش مسکن را 10 هزار و 886 فرصت شغلی اعلام کرد و ادامه داد: با اعتبارات تخصیص داده شده و برنامه ریزی صورت گرفته پیش بینی می شود در سال 1396 کل فرصت های اشتغال استان قم بدون احتساب بخش مسکن حدود 12 هزار و 492 فرصت شغلی باشد.
وی بیان کرد: 12 اولویت سرمایه گذاری از جمله گردشگری، صنایع دستی، فناوری اطلاعات، صنعت فرش، سوهان و سوغات، تولید و عرضه محصولات فرهنگی، صنایع تبدیلی کشاورزی، صنایع پوشاک و منسوجات، خدمات حمل و نقل عمومی، صنایع چوب، مبلمان و درودگری، تولید لوزام خانگی و قطعه سازی و نیز صنایع غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی در کارگروه اشتغال استان در مردادماه امسال به تصویب رسیده است.
وی ادامه داد: با توجه به این که بخش زیادی از بیکاران کشور مربوط به فارغ التحصیلان دانشگاهی است، طرح کارورزی فارغ التحصیلان به منظور افزایش قابلیت اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی اجرایی شده که برای ایجاد اشتغال و به کارگیری فارغ التحصیلان در واحدهای تولیدی مشوق هایی نیز در نظر گرفته شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم افزود: 90 واحد پذیرنده کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی در قم وجود دارد که تا کنون 2 هزار و 540 تن در این طرح ثبت نام کرده اند که از این تعداد تنها 594 تن دارای شرایط لازم بوده که تا کنون 13 فقره قرارداد در این زمینه منعقد شده است.
وی ادامه داد: سهیمه اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور در طرح کارورزی 150 هزار تن است که سهم استان قم ایجاد اشتغال برای یک هزار و 755 تن از فارغ التحصیلان دانشگاهی است که در این راستا سهم دستگاه های اجرایی به تفکیک تعیین شده است.
وی افزود: برای مهارت آموزی برای ورود به بازار کار، کاهش هزینه جذب نیرو و استفاده از ظرفیت های بنگاه های اقتصادی طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی در کشور اجرایی شده که سهمیه استان قم از سهم پنج هزار تنی اشتغال کشور در این بخش 650 تن است که تا کنون 138 مهارت آموز به واحدهای صنفی معرفی شده اند.
بیش از 2 هزار تعاونی در قم به ثبت رسیده که از این تعداد یک هزار و 77 تعاونی فعال با عضویت 877 هزار و 574 تن وجود دارد که در سال 95، تعاونی های قم زمینه اشتغال بیش از 24 هزار تن را فراهم کردند.

** مهارت آموزی بیش از 6 هزار بانوی قمی در 6 ماهه نخست سال جاری
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان قم نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا پیرامون اهمیت اشتغالزایی برای بانوان، افزود: 6 هزار و 307 تن از بانوان قمی در 6 ماهه نخست سال جاری مهارت های فنی و حرفه ای را فراگرفتند.
احمد عطارنیا بیان کرد: 2 هزار و 521 تن از بانوان قمی در مراکز دولتی بیش از 90 حرفه آموزشی را فراگرفتند.
وی ادامه داد: این آموزش ها شامل کیف دوزی، کاربر گیاهان دارویی، پرورش قارچ دکمه ای، تولید میوه خشک در منزل، قالی باف تابلویی، برنامه نویسی، روبان دوزی، خوشنویسی روی سنگ های قیمتی، مهارت تشکیل تعاونی، گوهر تراشی، مهندسی در توسعه وب سایت ها، مدیر سرویس دهنده های مایکروسافت، سرمه دوز سنتی و سایر رشته هاست.
عطارنیا گفت: در همین راستا یک هزار و 698 بانوی قمی در قالب 248 هزار و 472 نفر ساعت در کارگاه های ثابت شهری، 23 تن در قالب سه هزار و 396 نفر ساعت در دوره های پیشرفته دانشگاهی، 419 تن در قالب 59 هزار و 661 نفر ساعت در شعب شهری و 93 تن در قالب سه هزار و 933 نفر ساعت در دوره های آموزشی صنایع و صنوف شرکت کردند.
وی با اشاره به توسعه آموزش ها ویژه بانوان روستایی، افزود: 28 هزار و 552 نفر ساعت دوره آموزش روستایی برای بانوان بخش های پنجگانه استان قم برگزار شد که در آن 174 تن از زنان روستایی در رشته های امور اداری، صنایع دستی(بافت)، طراحی و دوخت و کشاورزی (امور باغی و زراعی) موفق به دریافت گواهینامه مهارت شدند.
وی با تاکید بر این که کسب مهارت و شرکت در دوره‌های آموزشی بهترین راهکار اشتغال بانوان در جامعه است، بیان کرد: مهارت ‌آموزی و ایجاد زمینه مناسب برای فعالیت بانوان در جامعه می ‌تواند بهره‌ گیری مفید از نیروی کار فعال جامعه و میزان تولید را افزایش دهد.

** 160 میلیارد ریال تسهیلات برای راه اندازی کسب و کارهای خانگی
همچنین مدیر توسعه و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: پرداخت تسهیلات یکی از عوامل گسترش کسب و کارهای خانگی است و به همین منظور در سال جاری 160 میلیارد ریال اعتبار برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان راه اندازی کسب و کارهای خانگی در استان قم درنظر گرفته شده است.
محمد بختیاری بیان کرد: تسهیلات مشاغل خانگی در 2 قالب افراد مستقل یعنی کسانی که خودشان برای راه اندازی کسب و کار از تسهیلات استفاده می کنند و پشتیبان پرداخت می شود که البته با توجه به سیاست های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت تسهیلات در قالب پشتیبان در اولویت قرار دارد.
این کارشناس حوزه اشتغال، ادامه داد: سقف تسهیلات برای افراد مستقل 50 میلیون ریال با نرخ چهار درصد و برای پشتیبان 750 میلیون ریال با همان نرخ است؛ در این روش، پشتیبان یا همان کارفرما به ازای فراهم کردن فرصت اشتغال برای هر تن 50 میلیون ریال تسهیلات دریافت می کند.
وی با اشاره به این که متقاضیان دریافت این تسهیلات در استان قم می توانند در 312 رشته ثبت نام کنند، گفت: متقاضیان پس از انجام مراحل ثبت نام و دریافت کد رهگیری باید به دستگاه های مرتبط با فعالیت مورد نظر خود همچون سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، اداره های کل بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شهید، فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم مراجعه و پرونده خود را تکمیل کنند.

** تسهیل شرایط وام های خود اشتغالی، انتظار جوانان از مسئولان
حمید سعادت، دارای مدرک کارشناسی معماری از جمله جوانانی است که با وجود گذشت پنج سال از زمان فارغ التحصیلی، هنوز نتوانسته است هیچ کار مناسب و مرتبط با رشته خود پیدا کند و برای تامین معیشت خود و خانواده اش، در یک مصالح فروشی کار می کند.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: اکنون به سن 30 سالگی رسیدم و دیگر از دنبال شغل بودن خسته شده ام، مدتی است ازدواج کردم و شرایط مالی سختی دارم.
وی ادامه داد: در زمان تحصیل در دانشگاه به ما هیچ مهارتی آموزش داده نشد که حداقل اگر نتوانستیم شغل دولتی پیدا کنیم، خودمان بتوانیم در بازار کار، کسب درآمد داشته باشیم.
سعادت گفت: اگر پس از اخذ دیپلم دنبال کار رفته بودم اکنون وضعیت زندگیم بسیار بهتر از این بود و می توانستم نیازهای مالی زندگی خود را تامین کنم.
وی بیان کرد: نگاه اعضای خانواده و بستگان نسبت به بنده تحقیر آمیز است و آنان فکر می کنند که من زرنگ نبوده ام که نتوانستم در جایی مشغول به کار شوم.
وی ادامه داد: از مسئولان استان قم می خواهم با آسان کردن شرایط پرداخت وام های خوداشتغالی و سرمایه گذاری در حوزه اشتغال جوانان، کمک کنند این شرایط سخت برای بنده و امثال من تمام شود.
امید حسینی نیز دارای مدرک کارشناسی مهندسی کشاورزی است که پس از سال ها بیکاری و نیافتن شغل در حوزه تحصیل خود، برای کسب درآمد و گذران زندگی، به سمت کار در واحدهای صنعتی روی آورده است.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: در این روزگار یا باید پدر پولدار داشته باشید یا کسی دست شما را بگیرد و با سفارش، شما را در شغلی قرار دهد، در غیر این صورت بیکار خواهید ماند و یا این که پس از مدت ها تحصیل باید کارگر شوید.
وی بیان کرد: کاری که هم اکنون انجام می دهم هیچ ارتباطی با رشته تحصیلیم ندارد و همیشه حسرت می خورم که چرا بهترین سال های عمرم را دور از خانواده برای تحصیلی که هیچ ثمری نداشت، سپری کردم.
وی ادامه داد: هر جا برای پیدا کردن شغل مناسب می روم با صف هزاران جوانی مواجه می شوم که قبل از من برای حضور در آن شغل ثبت نام کرده اند و دیگر از پیدا کردن شغل های دولتی نا امید شده ام.
حسینی گفت: از مسئولان انتظار دارم کمک کنند تا این شرایط به پایان برسد؛ دولت می تواند با تامین سرمایه مورد نیاز برای ایجاد شرکت های دانش بنیان، موقعیت های شغلی متعددی را در بخش کشاورزی فراهم کند.
وی افزود: علاقه مندم در حوزه رشته تحصیلیم کار کنم و می دانم اگر شرایط برایم فراهم شود می توانم در این عرصه موفق باشم.
وی ادامه داد: یافتن شغل آرزوی بسیاری از جوانان دهه 60 شده است و انگار همه باید منتظر معجزه برای یافتن شغل باشند؛ امیدوارم این شرایط هر چه زودتر تمام شود.

** توسعه مشاغل خانگی، گامی موثر برای عبور از بحران بیکاری در قم
جمعیت فراوان افراد جویای کار و تعداد زیاد جوانانی که هر سال با فراغت از تحصیل به دنبال کسب درآمد هستند و فرصت های شغلی جدید را از دولت مطالبه می کنند موجب شده تا گسترش کسب و کارهای خانگی به عنوان یک اولویت در سیاست گذاری های کلان اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
به وجود آوردن فرصت های شغلی جدید، نیازمند سرمایه گذاری های بسیار زیاد و تامین زیرساخت های اولیه برای راه اندازی واحدهای تولیدی و خدماتی است که هزینه های سنگینی را بر دولت و نظام اقتصادی کشور تحمیل می کند؛ در این شرایط یکی از موثرترین و ارزان ترین راه ها از دیدگاه کارشناسان اقتصادی، توسعه مشاغل خانگی است که با وجود اختصاص اعتبارات به نسبت کم، بازدهی بالایی را در پی دارد.
کسب و کارهای خانگی هزینه های تولید محصول و ارائه خدمت را تا میزان قابل توجهی کاهش می دهند و زمینه را برای فعالیت تمام افراد جویای کار در محیط منزل فراهم می کند.
به همین منظور در دولت یازدهم و دوازدهم اهتمام ویژه ای نسبت به موضوع کسب و کارهای خانگی و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای گسترش آن در سطح جامعه صورت پذیرفت و تنها در استان قم 160 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه مشاغل خانگی در سال جاری اختصاص یافت.
فضای مجازی و رسانه های ارتباط جمعی نیز در زمان حاضر به کمک کسب و کارهای خانگی آمده و با فراهم کردن امکان تبلیغ کالا یا خدمت، بستری را برای تعامل هرچه بیشتر فروشندگان محصول با مشتریان ایجاد کرده اند.
نگاهی به ظرفیت های متعدد اقتصادی ایران و قم، نشان می دهد رفع بحران بیکاری جوانان، نه تنها در برنامه ریزی ها بلکه در مرحله عمل نیز قابل اجراست، اما حل این معضل اجتماعی احتیاج به مشارکت همه دستگاه های اجرایی، بخش خصوصی و حضور پر رنگ مردم در صحنه دارد.
7405/ 1175 گزارش: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده: رضا علیمحمدی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۰۵۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به نقش مهم آموزش در حفظ و توسعه صنایع دستی، گفت: آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری سازی در این حوزه است. - اخبار استانها -

مریم جلالی دهکردی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قشم، اظهار داشت: صنایع دستی علاوه بر آن که می‌تواند منتقل کننده فرهنگ یک منطقه باشد، نقش مهمی نیز در اشتغال‌زایی و تولید ثروت دارد.

وی ادامه داد: لازمه اشتغال‌زایی و تولید ثروت در این حوزه آموزش در جهت بازاریابی و تجاری‌سازی است که می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح به آن دست یافت.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت حفظ و احیای صنایع دستی و آشنایی بیشتر نسل جوان با فرهنگ و صنایع دستی مناطق خود، تصریح کرد: احیای این صنایع با هدف ایجاد ثروت و معرفی هر چه بیشتر آن از جمله وظایف ما است.

جلالی دهکری ایجاد خانه‌های صنایع دستی را راهکاری در جهت تحقق این موضوع عنوان کرد و گفت: امیدواریم با کمک بخش خصوصی و ظرفیت‌های مردمی بتوانیم خانه‌های صنایع دستی را ایجاد و توسعه دهیم و آنها را محلی به منظور آموزش، نمایش و عرضه محصولات صنایع دستی تبدیل کنیم.

وی تاکید کرد: نسل جوان با پیوند نسلی می‌تواند دانشی که سینه به سینه در دل اجداد و بزرگان ما وجود دارد را به عرصه دانش، محل تحصیل و آموزش و پرورش منتقل کند.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • تعطیلی دو روزه، بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهد/ثبت ۲۸ هزار فرصت شغلی در سامانه ملی
  • ادعای وزیر رئیسی درباره تحقق وعده مهم دولت سیزدهم! | فیلم
  • توزیع رایگان تخم نوغان بین مددجویان کمیته امداد گیلان
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • پرداخت ۱۲۰ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی شهر همدان
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • اشتغالزایی برای ۱۲ هزار و ۴۸۱ مددجوی کمیته امداد آذربایجان‌غربی
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی