Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@14:31:56 GMT

متاسفانه وزارت علوم را به سیاسی کاری متهم می کنند

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۸۹۴۹۶

متاسفانه وزارت علوم را به سیاسی کاری متهم می کنند

رئیس دانشگاه اصفهان گفت: متاسفانه وزارت علوم را به سیاسی کاری متهم می کنند اما اینگونه نیست و سیاسی کاری از بیرون دانشگاه صورت می گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، هوشنگ طالبی در جلسه هم‌اندیشی روسای دانشگاه‌های سطح یک کشور گفت: متاسفانه وزرات علوم را همیشه به سیاسی‌کاری متهم می‌کنند در صورتی که بر عکس است و این سیاسی کاری از بیرون از دانشگاه صورت می‌گیرد و آن را به دانشگاه نسبت می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه اصفهان اظهار داشت: باید این مسئله در وزارت علوم جدی گرفته شود. ما انتظار داریم که رای و نظر دانشگاه‌ها در اداره امور وزرات علوم بیش از پیش مورد توجه واقع شود.

طالبی عنوان کرد: دانشگاه باید حرکت کند و باید این مسئله در دولت جا بیفتد. شاید کار یک سازمان به دلیل نبود بودجه متوقف شود اما دانشگاه نمی‌تواند متوقف شود. وزیر علوم در جا انداختن این مهم در دولت تاثیرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: وزارت علوم باید متولی آموزش عالی کشور باشد. باید طرح جامع از سوی وزارت علوم ارائه شود که مشکل موجود در این حوزه را برطرف سازد.

تاخیر در معرفی وزیر علوم کار را برای وی سخت می کند

محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این جلسه گفت: تاخیر در معرفی وزیر علوم، کار را برای وی سختتر کرده است، زیرا باید آنقدر سریع بدود که به بقیه برسد و از بقیه جلو زدن تلاش چند برابر می‌خواهد.

وی با اشاره به مسائل دانشگاه تصریح کرد: آموزش عالی یک خانواده است. اکنون زمان آن است که مسائل و مشکلات برون خانوادگی را مطرح کنیم. نباید مشکلات را در درون خودمان بریزیم و در بیرون شرایط را آرمانی جلوه دهیم. ما مطالبات زیادی داریم که باید گفته شوند، باید از این وضعیت خارج شویم.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: اگر وزارت علوم مسئولیت دارد، باید اختیارات نیز داشته باشد. باید مشکلات را مطرح کرد و قاطع و طلبکارانه پیش رفت. مسائل درون خانوادگی را باید بگذاریم برای بعد از انتخاب وزیر.

دانشگاه ها قدرت اصلی وزارت علوم هستند

محمد علی برخورداری رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران در این جلسه نیز با اشاره به مشکلات دانشگاه‌ها گفت: ما با وزارت علوم مشکل نداریم و مشکل ما بیرون از دانشگاه‌ها است. این مشکل با اتحاد همه ما حل می‌شود.

وی افزود: دانشگاه‌ها قدرت اصلی وزارت علوم هستند و باید از وزیر حمایت کنند.

یک سوم از دانشگاه ها نیازمند حمایت مالی دولت هستند

حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این جلسه با اشاره به بحث استقلال مالی دانشگاه‌ها گفت: اگر نگاه این است، آنگاه باید بپذیریم که دانشگاه درآمدزا و دارای استقلال مالی، کارکردی غیر وضعیت کنونی دارد.

وی با اشاره به محدودیت حمایت‌های دولت از دانشگاه‌ها خاطر نشان کرد: اکنون یک سوم از دانشگاه‌ها نیازمند حمایت دولت هستند. این عدد خیلی زیاد نیست و متاسفانه بودجه دانشگاه‌های نابرخوردار به نسبت بیشتر از دانشگاه‌های سطح یک است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با انتقاد از کمک دولت به بخش آموزش عالی خارج از وزارت علوم متذکر شد: اکنون دو هزار میلیارد تومان به آموزش دولتی خارج از وزارت علوم کمک می‌شود. اگر کمبود بودجه وجود دارد پس این پول از کجا می‌آید و چرا این گونه هزینه می‌شود؟ به این مسائل باید سپردن مسئولیت به نهادهای خارج از وزارت علوم را نیز اضافه کرد.

تحول آموزش عالی مورد توجه وزیر علوم آینده باشد

احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر گفت: وزیر پیشنهادی برای دفاع از برنامه‌های خود باید همه شرایط، امکانات و سلایق سیاسی را در نظر گیرد تا هم رای اعتماد کسب کند و هم در ادامه راه با مشکل کمتری مواجه شود.

وی تاکید کرد: ضمن آنکه تحول در آموزش عالی یک موضوع مهم است که باید مورد توجه وزیر آینده باشد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۹۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دانشگاه تهران درباره پست جدید همسر ابراهیم رئیسی

رییس دانشگاه تهران با صدور احکامی همسر رییس جمهور و معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور را به عنوان عضو هیات اجرایی جذب دانشکده خانواده این دانشگاه منصوب کرد.

به گزارش مهر، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم با اعطای حکمی انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور را به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی و منصوب کرد. محمد مقیمی، همچنین جمیله علم الهدی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و همسر رئیس جمهور را به عنوان عضو دیگر هیأت اجرایی جذب هیأت علمی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران معرفی کرد.

روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، نسبت به برخی حاشیه‌سازی‌ها درباره بهره‌مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی مرتبط با مأموریت‌ها و فعالیت‌های این دانشکده، واکنش نشان داد.

متن توضیح روابط عمومی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به این شرح است:

باسمه تعالی

در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیأت علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛

• تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.

• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه

• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت

• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری

• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده

• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده

• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده

• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)

دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)

دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمند پور)

مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)

مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسائل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیأت علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد.

دیگر خبرها

  • پلیس فرانسه با هدف پاکسازی دانشگاه علوم‌سیاسی پاریس از دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین وارد عمل شد
  • معاون وزیر علوم: دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند هزینه تحصیل‌شان رایگان است
  • توضیح دانشگاه تهران درباره پست جدید همسر ابراهیم رئیسی
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه به دلیل اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین
  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد
  • افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران افتتاح شد