Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرگان- مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سالانه حدود ۳۴۰ میلیون حادثه کاری در سطح بین‌الملل رخ می‌دهد که آمار وحشتناکی از رخدادهای ثبت شده ناشی از حوادث شغلی است.

به گزارش قدس آنلاین، علی مظفری عصر امروز در نخستین همایش مسوولان ایمنی کارگاه‌های ساختمانی استان گلستان اظهار کرد: سالانه ۳۴۰ میلیون حادثه کاری در سطح بین‌الملل رخ می‌دهد که از این تعداد ۱۴۰ هزار مرگ ناشی از حوادث شغلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بر لزوم ایمنی و بهداشت کار تاکید و تصریح کرد: از این حوادث حدود ۲ میلیون نفر معادل ۶ برابر حوادث مستقیم کاری که منجر به فوت می‌شود مربوط به بیماری‌هایی است که به صورت مرگ خاموش در بازه زمانی بلندمدت منجر به مرگ شاغلین در کارگاه‌ها می‌شود اما این حوادث برد رسانه‌ای و خبری ندارند.

مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه روزانه ۶ هزار و ۴۰۰ مرگ ناشی از حوادث و بیماری‌های شغلی در سطح جهان رخ می‌دهد این آمار را بسیار تکان‌دهنده خواند و افزود: اقتصادی حداقل چهار درصد تولید ناخالص داخلی کشورهای جهان معادل ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد دلار صرف هزینه‌های اقتصادی ناشی از حوادث و بیماری‌های شغلی می شود.

مظفری بیان کرد: از سال ۲۰۱۳ کشورهای پیشرفته صنعتی و اقتصادی مانند نروژ ۶ درصد تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه‌های اقتصادی ناشی از حوادث و بیماری شغلی می‌کنند بعد از آن فنلاند چهار درصد و سوئد ۳.۸ درصد در این حوزه هزینه می‌کنند.

وی در خصوص خسارت‌های درآمدی ناشی از حوادث شغلی ابراز کرد: هر حادثه منجر به فوت در انگلستان در سال ۲۰۱۵ حدود ۳ میلیون دلار به ازای  خسارت به بار آورده است همچنین ۸۰ هزار دلار برای جراحت هزینه در بر دارد و اگر این موضوع را بخواهیم در سطح کشورمان برآورد کنیم اگر میزان تولید ناخالص داخلی ۵۰۰ میلیارد دلار باشد چهار درصد gdp معادل حدود ۲۰ میلیارد دلار مرگ ناشی از حوادث شغلی می‌شود.

به گفته مظفری اگر بخواهیم میزان خسارات ناشی از حوادث شغلی در کشور را بر اساس سال ۱۳۹۴ برآورد کنیم حدود ۶۰ درصد درآمد نفتی کشورمان در این حوزه هزینه می‌شود.

مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان کرد سازمان بین‌المللی کار و انجمن بین‌المللی تامین اجتماعی مطالعات ۵ ساله ایران در زمینه سرمایه‌گذاری حوزه ایمنی کار انجام دادند و به این نتیجه رسیدند سرمایه‌گذاری در بخش آموزش ایمنی حدود ۴۴۸ درصد به طور متوسط بازگشت سرمایه هایده کارفرما می‌کنند که سرمایه‌گذاری هنگفتی محسوب می‌شود.

مظفری با بیان اینکه ایمنی هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری است، تصریح کرد: آمار حوادث شغلی نشان می‌دهد که بیش از ۸۵ درصد حوادث ناشی از کار به واسطه سهل‌انگاری کارگران و نیروی انسانی است.

وی گفت: اگر بخواهیم به طور دقیق بررسی کنیم عامل انسانی باید آخرین مرحله در قصور منجر به حادثه باشد شرایط کار باید به قدری ایمن باشد که نقش عامل انسانی به حداقل برسد و احتمال بروز خطا به حداقل کاهش پیدا کند.

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۱۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: پیشنهاد می‌کنم بازرسی کار در کشور توانمندسازی شود، در این راستا ادارات نیز مکلف به فعال کردن واحد HSE شوند و در کنار مدیریت بحران استان قرار گیرند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، منصور شیشه‌فروش امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش اهمیت، نقش و جایگاه HSE در مدیریت شهری با تقدیر از مدیریت شهر اصفهان که در مدیریت بحران و در حوزه پیشگیری پیشگام است، اظهار کرد : بخشی از حوادث ریشه طبیعی دارند، در کشور بیش از ۴۲ حادثه طبیعی که سابقه وقوع داریم شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه بخشی از حوادث انسان ساخت هستند که می‌توان اقداماتی را در راستای کنترل و پیشگیری آن انجام داد، افزود: نوروز ۸۵۰ نفر و در تعطیلات عید فطر ۱۵۰ نفر در جاده‌های کشور جان باختند که بر اساس گزارش علت بیش از ۸۰ درصد این حوادث، خطای انسانی است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: هر فردی در پازل مدیریت بحران باید نقش خود را بداند و نباید در کنترل حادثه‌ها ناامید شد و هیچ موضوعی نمی‌تواند مانع مسائل ایمنی شود.

وی ادامه داد: در مدیریت بحران نباید بی‌تفاوت شد، زیرا بی‌تفاوتی نقطه عطفی در رخ دادن حادثه است.

شیشه‌فروش با بیان اینکه حادثه‌ای نیست که در اصفهان رخ دهد و آن را مستند سازی نکرده و پیرو آن دستورالعمل نداده باشیم، افزود: وظیفه ما در مدیریت بحران پیشگیری است و ابزاری که در این مسیر داریم، آموزش است، در نهایت نیز باید حوادث رخ داده را در کمترین زمان کنترل کرد و در ادامه بازسازی را در دستور کار قرار داد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۵۶ نفر به دلیل حوادث ناشی از کار فوت کردند که نیمی از آمار فوتی‌ها به کارگاه‌های ساختمانی اختصاص داشته است تصریح کرد: مشکلاتی همچون فرونشست در اصفهان وجود دارد که باید برای ایمنی شهر در برابر این پدیده پیش بینی‌هایی انجام شود، در این راستا مطالعات فرونشست زمین در کارگروهی در استان انجام می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به انجام مطالعات هدایت و جمع آوری آب‌های سطحی توسط شهرداری اصفهان گفت: مطالعه ایمنی بازار با موضوع حریق انجام و در یونسکو به‌عنوان مطالعه برتر شناخته شده است.

وی با تقدیر از شهرداری اصفهان برای استقرار و پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE و تشکیل کارگروهی با این موضوع اظهار کرد: شناسایی سازه‌های آسیب پذیر در برابر حوادث در دست انجام است از ۴۳۰ ساختمان شناسایی شده، ۵۰ ساختمان رفع عیب شده است.

شیشه‌فروش با یادآوری مدیریت بحران در دوران شیوع کرونا و روش مشارکت جمعی در آن روزها گفت: مدیریت بحران در دوران شیوع کرونا درس آموز است و باید تجارب آن مستند سازی شود، روزهایی که صنایع هم به کمک آمدند، در جایی که خود صنایع کمترین فوتی را بر اثر کرونا داشتند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه ۱۰ هزار واحد صنعتی در استان داریم که با چند نفر نیرو نمی‌توان بازرسی آنها را عملیاتی کرد افزود: باید ساختار در وزارت کار تغییر کند ، پیشنهاد می‌کنم بازرسی کار در کشور توانمند سازی شود، در این راستا همه ادارات نیز مکلف به فعال کردن واحد HSE شوند و در کنار مدیریت بحران قرار بگیرند .

وی گفت : آمادگی داریم جلسه مشترکی با حضور صنایع بزرگ و شهرداری و یا مشارکت اداره کار در راستای تبیین مسائل استان با تمرکز بر حوزه HSE برگزار کنیم.

کد خبر 750045

دیگر خبرها

  • حوادث ناشی از بی‌توجهی به هشدارها در کهگیلویه
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • تورم به مرز ۷۰ درصد در ترکیه رسید
  • ۶۵ درصد تلفات جاده ای گیلان راکب موتورسیکلت و عابران پیاده هستند
  • لزوم توانمندسازی بازرسی کار / تقدیر از شهرداری اصفهان برای پیاده‌سازی نظام یکپارچه HSE
  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • ۲ مصدوم در حادثه انفجار گاز در اهواز
  • ایجاد چهار هزار شغل جدید در غرب استان سمنان