Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-04-29@01:10:09 GMT

دال، جایگزین ایرانی برای اپلیکیشن ویز

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۳۱۲۳۷

دال، جایگزین ایرانی برای اپلیکیشن ویز

پس از حواشی پیش آمده پیرامون نرم‌افزار مسیریاب ویز (Waze) و فیلتر شدن این برنامه‌ی کاربردی و همچنین استفاده‌ی گسترده‌ی تاکسی‌یاب‌های اینترنتی از این نرم‌افزار، فرصت بسیار مناسبی برای برنامه‌نویسان و تولیدکنندگان اپلیکیشن‌های بومی فراهم شد تا به دلیل وجود مشکلات مربوط به ویز، از فرصت ایجاد شده در نتیجه فیلتر شدن این اپلیکیشن استفاده کنند و در نبود رقیب قدرتمند خارجی در این حوزه، اپلیکیشنی جدید و مشابه با ویز توسعه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند نرم‌افزار گوگل مپ نیز در این حوزه فعال است؛ اما در مقایسه با ویز از امکانات به مراتب کمتری بهره‌ می‌برد تا جایی که عموم مردم تمایلی به استفاده از گوگل مپ ندارند.

اپلیکیشن ویز یک برنامه‌ی کاربردی و مسیریاب بر مبنای تعیین موقعیت جهانی (GPS) است که به‌صورت لحظه‌ای کاربر را در رسیدن به مقصد خود هدایت و راهنمایی می‌کند. درحالی که رانندگان تاکسی از این برنامه در جهت پیدا کردن سریع‌ترین مسیر با ترافیک حداقلی استفاده می‌کردند؛ سال گذشته این برنامه از فروشگاه نرم‌افزار‌های سیستم‌عامل اندروید حذف شد و در نهایت با دستور مقام قضایی فیلتر شد. دلیل فیلتر شدن ویز، ارتباط نزدیک برنامه‌های مکان محور با داده‌های ارزشمندی همانند داده‌های مکانی کاربران و اهمیت بالای این اطلاعات اعلام شد و مقام قضایی اپلیکشین ویز را نرم‌افزاری جاسوسی از سوی رژیم صهیونیستی خواند.

در همان زمان محمود واعظی، وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره تصمیم به فیلترینگ اپلیکیشن مسیریابی آنلاین ویز اعلام کرد:

فیلترینگ ویز تصمیمی از سوی کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانه‌ای نبود؛ بلکه یک قاصی به شکل مستقیم در این باره حکمی را صادر کرده بود. از آن‌جایی که جایگزین‌های متعددی برای این نرم‌افزار وجود دارد ما نیز مانعی برای فیلتر نشدن آن ندیدیم و این حکم را اجرا کردیم. اگر این اپلیکیشن به کسب‌وکارها مربوط می‌شد یا جایگزینی برای آن وجود نداشت در آن صورت ممکن بود مذاکراتی را در جهت رفع فیلتر شدن آن انجام دهیم؛ اما وقتی نرم‌افزارهای متعدد دیگری در این حوزه فعال هستند چه اصراری به استفاده از این برنامه است؟

یکی از مهمترین مشکلات عمده نرم‌افزارهای مکان‌یابی آنلاین در ایران، پشتیبانی‌نکردن آن‌ها از زبان فارسی است. امکانی که در ویز وجود داشت و مردم را بیش از پیش به استفاده از این نرم‌افزار ترغیب می‌کرد. امکانات بسیار زیاد ویز، پشتیبانی از زبان فارسی و نبود جایگزین مناسب برای آن باعث شده بود تا کاربران با وجود فیلتر بودن این برنامه، سختی‌ها و مشکلات متعدد را بپذیرند و با کمک برنامه‌های فیلترشکن و صرف هزینه‌های بیشتر پهنای باند همچنان از ویز به عنوان اپلیکیشن اصلی در تعیین مسیر خود استفاده کنند.

حال تعدادی از پژوهشگران دانشگاه شریف اعلام کردند که اپلیکیشنی مشابه ویز با قابلیت صوتی تحت نام «دال» را طراحی و ارائه کرده‌اند. بنابر اعلام مجموعه‌ی دال، گروه دال از یک طرف با شناخت صحیح نیاز روزافزون کاربران ایرانی به اپلیکیشن مسیریاب فارسی و از طرف دیگر گسترده‌شدن فعالیت شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی تاکسی اینترنتی، در بهمن ماه ۱۳۹۵ فعالیت خود را آغاز کرد و از همان ابتدا تمام تمرکز خود را بر روی ارائه‌ی سرویس‌های مکان‌محور با قابلیت مسیریابی صوتی به زبان فارسی قرار داد.

از ابتدای مهر ماه سال جاری اپلیکیشن رسمی دال، به عنوان جدیدترین برنامه‌ی بومی فعال در حوزه مسیریاب صوتی به بازار عرضه شده و در همین مدت کوتاه توانسته‌ است حدود ۱۰ هزار کاربر را جذب کند. از مهمترین ویژگی‌های برنامه و نقشه‌یاب دال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نقشه کاملا فارسی، نمایش لحظه‌ای ترافیک جاده‌ها و خیابان‌ها، جست‌وجو بین مکان‌، مسیریابی بر اساس اطلاعات لحظه‌ای ترافیک شهری، اعلام زمان تقریبی رسیدن به مقصد در طول مسیر و بر اساس ترافیک لحظه‌ای مسیر باقی مانده، راهنمای صوتی و هدایت راننده در طول مسیر با زبان فارسی، نمایش موقعیت لحظه‌ای خودرو بر روی نقشه و هماهنگی با مسیر تعیین شده، انتخاب و ذخیره مکان‌های مختلف به عنوان علاقه‌مندی و امکان مسیریابی مستقیم از سایر نرم‌افزارهای تاکسی‌یاب.

اپلیکیشن دال با دارا بودن تمام ویژگی‌های مهم و مورد نیاز کاربر برای یک سفر ، این امکان را فراهم می‌کند که تنها با انتخاب مقصد، مسیرهای متعددی مورد بررسی قرار گرفته و متناسب با فاصله و میزان ترافیک بهترین مسیر به کاربر پیشنهاد داده می‌شود. علاوه بر فارسی بودن، یکی دیگر از مهمترین‌ مزایای استفاده از اپلیکیشن بومی دال، عدم نیاز به استفاده از فیلترشکن است. همچنین با استفاده از این اپلیکیشن ایرانی، دغدغه‌ی مهم مسئولان درباره‌ی به‌اشتراک‌‌گذاری موقعیت مکانی کاربران با اپلیکیشن‌های خارجی نظیر ویز نیز، بر طرف شده است.

علاقه‌مندان به استفاده از این اپلیکیشن، می‌توانند جهت دریافت این اپلیکیشن به مارکت‌های داخلی مانند کافه‌بازار و ایران‌اپس مراجعه کنند. اپلیکیشن مسیریاب صوتی دال فعلا تنها برای سیستم عامل اندروید عرضه شده است.

نظر شما در خصوص اپلیکیشن مسیریاب دال چیست؟ آیا جزو کاربران آن هستید؟ در صورت مثبت‌بودن پاسخ این سؤال، آیا قابلیت‌ها و عملکرد آن را مناسب می‌دانید یا ترجیح می‌دهید از گزینه‌های خارجی نظیر ویز و گوگل مپ استفاده کنید؟ لطفا پاسخ خود را با ما و سایر کاربران عزیز زومیت به اشتراک بگذارید.

true برچسب ها : Waze true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۱۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نام خلیج فارس همیشه ماندگار است

نقشه نگار پیشکسوت و پژوهشگر ایرانی با بیان اینکه عناوین جغرافیایی را نمی‌توان با سیاست تغییر داد، گفت: نام خلیج فارس تا همیشه ماندگار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کیش، محمدرضا سحاب امروز در نشست علمی خلیج فارس که به مناسبت روز ملی خلیج فارس با حضور جمعی از پژوهشگران در کیش برگزار شد، اظهار داشت: قدمت نقشه‌های موجود از خلیج فارس در اسناد تاریخی به بیش از پنج هزار پیش باز‌می‌گردد.

وی بیان داشت: ما بیش از 25 هزار نقشه تاریخی و معاصر جهان را به زبان‌های مختلف از کتابخانه‌های سراسر جهان جمع‌آوری کردیم که تقریباً در تمام آنها نام خلیج فارس به‌درستی درج شده است.

نقشه‌نگار پیشکسوت وپژوهشگر ایرانی با بیان اینکه عناوین جغرافیایی را نمی‌توان با سیاست تغییر داد، گفت: نام خلیج فارس تا همیشه ماندگار است و این توطئه‌های استعمار است که با هدف گرفتن وحدت مردم، سعی در تغییر این نام دارد که به طور یقین هیچ‌گاه موفق نخواهد بود.

نگاهی به تاریخچه و اسناد قدیمی خلیج فارس

سیدعلیرضا فاطمیان‌پور نیز در این مراسم با تقدیر از محمدرضا سحاب و پیروز مجتهدزاده پژوهشگران کشور، گفت: حوزه فرهنگی این سازمان در سه بخش تقویت هویت ملی، مذهبی و محلی برنامه ریزی و فعالیت می‌کند و این مراسم با هدف تقویت هویت ملی برنامه ریزی و برگزار شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش تصریح کرد: دانش آموزان، مرزبانان آینده ایران اسلامی هستند و حضور آنان در کنار بزرگان علمی کشور، اقدامی هدفمند برای آشنایی نسل جدید با تلاش و پژوهش‌های انجام شده در حوزه خلیج فارس و اهمیت جهانی خلیج فارس است.

یادآور می‌شود، دهم اردیبهشت سالروز بیرون راندن و اخراج استکبار جهانی به سرکردگی پرتغالی‌ها از جزایر دریای پارس توسط سرداران ایرانی است که به عنوان روز ملی خلیج فارس نام‌گذاری شده و در همین راستا برای حقانیت این نام مقدس و حساس برای ایرانیان برنامه‌‌های متنوعی در استان هرمزگان و جزایر آن از کیش و قشم به اجرا درمی‌آید.

انتهای پیام/7558

دیگر خبرها

  • حذف اپ‌های هوش مصنوعی از اپ‌استور به دلیل محتوای نامناسب
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • بانک تجارت در فروردین ۱۴۰۳ جمعا ۱۶۹۸ فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد
  • نام خلیج فارس همیشه ماندگار است
  • چالوس سه روز بسته شد؛ مسافران از مسیر جایگزین استفاده کنند
  • جانشین طارمی در پورتو مشخص شد/ مهاجم بازل جایگزین بازیکن ایرانی
  • اعلام مسیر رسیدن به المپیک در دوومیدانی/ برنامه اعزام‌ها مشخص شد
  • پل خورگو وارد مرحله اجرا شد
  • عملیات اجرایی پل خورگو آغاز شد
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان