Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود گذشت چند روز از اعلام بانک مرکزی در خصوص پرداخت ارز به زوار اربعین، بانک های عامل و سازمان حج و زیارت استان سمنان از این موضوع اطلاعی ندارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، بانک مرکزی چند ماه گذشته با صدور بخشنامه ای فروش ارز مسافرتی را ممنوع اعلام کرد اما با اصلاح برخی بندهای آن، این امکان را فراهم کرد تا زائران اربعین حسینی بتوانند ارز با قیمت مبادله‌ای دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش نامه جدید بانک مرکزی آمده است:

«مطابق بخشنامه های‌ ابلاغی سال‌های 1392 و 1393 اداره سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی به بانک های ملت، سامان و ملی ایران، چنانچه زوار ایران در قالب کاروان‌های تحت نظارت و مدیریت دفاتر مورد تائید سازمان حج و زیارت به زیارت عتبات عالیات مشرف شوند می‌توانند با هماهنگی این دفاتر، سازمان حج و زیارت (سامانه عتبات) و بانک‌های یاد شده، نسبت به خرید 200 دلار ارز به نرخ مبادله ای به ازای هر زائر از شعب بانکهای یاد شده اقدام کنند.» (مشاهده خبر)

پیگیری های خبرنگار مرآت نشان می دهد بانک های عامل و سازمان حج و زیارت استان سمنان از این موضوع اطلاعی ندارند.

به گفته خلیل دلپاک (سرپرست حج و زیارت استان سمنان) از دو ماه گذشته پرداخت هرگونه ارز مبادله ای از سوی بانک مرکزی متوقف شده است و زوار باید ارز را از بازار آزاد تهیه کنند و یا پول ایرانی و یا دینار عراقی با خود ببرند.

سرپرست حج و زیارت استان سمنان از اختصاص 200 دلار ارز مبادله ای ابراز بی اطلاعی کرد و گفت: تاکنون هیچ بخشنامه ای درخصوص پرداخت ارز مبادله ای به زائران اربعین حسینی از سوی بانک مرکزی به سازمان حج و زیارت ارسال نشده است.

فارغ از این، چنانکه از دو سال قبل اعلام نیز شده بود، سازمان حج و زیارت در ایام اربعین هیچ کاروانی ندارد.

این درحالی است که مهدی کسرایی پور، مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی نیز دو روز پیش مجددا اعلام کرده است:«چنانچه زوار ایران در قالب کاروان‌های تحت نظارت و مدیریت دفاتر مورد تائید سازمان حج و زیارت به زیارت عتبات عالیات مشرف شوند می‌توانند با هماهنگی این دفاتر، سازمان حج و زیارت (سامانه عتبات) و بانک‌های یاد شده، نسبت به خرید 200 دلار (اسکناس) به نرخ مبادله ای (به ازای هر زائر) از شعب بانکهای یاد شده اقدام کنند.»(مشاهده خبر)

نکته قابل تأمل دیگر در این ارتباط، حذف فروش ارز با نرخ مبادله ای از ذیل قسمت «ب» بخش سوم مقررات ارزی و عرضه ارز با نرخ بازار(آزاد) است!

هرچند رهبر معظم انقلاب بر حذف دلار از مبادلات مالی تأکید دارند و نیز هرچند زائران اربعین در صورت عدم تهیه دلار در کشور عراق با مشکلی مواجه نخواهند شد، اما عملکرد مسئولان در قبال پرداخت ارز به زائران بسیار نامطلوب ارزیابی می شود.

اظهارنظرهای ضد و نقیض مسئولان، توقف پرداخت ارز به زائران، پرداخت ارز با نرخ آزاد در آستانه اربعین و مبهم بودن مسأله پرداخت ارز به زائرانی که به صورت انفرادی به عراق سفر می کنند از جمله مصادیق این عملکرد نامطلوب است.

با توجه آغاز موج سفر زائران به عراق در آینده نزدیک، باید دید دولت چگونه نابسامانی های موجود در این خصوص را مدیریت خواهد کرد.

مرآت اخبار تکمیلی در این ارتباط را با مخاطبان خود به اشتراک خواهد گذاشت.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۵۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری همایش آموزشی توجیهی مناسک حج تمتع در مشهد

  به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه نزدیک به ۹۰۰ هزار نفر در نوبت تشرف به حج تمتع قرار دارند، گفت: در سال‌های اخیر تلاش شده است با کاهش تعداد خادمان و عوامل، زائران بیشتری به سرزمین وحی اعزام شوند.   حجت الاسلام والمسلمین سید فاتح نواب افزود: درحج پیش‌رو کمترین نرخ اعزام خادمان و عوامل را نسبت به تمام دوره‌های گذشته حج خواهیم داشت و با کاستن از تعداد خادمان، تعداد هفت کاروان به زائران خانه خدا افزوده شده است.   وی تجدید نظر در برنامه‌های گذشته را با توجه به تحولات و شرایط روز، ضروری خواند و تاکید کرد: هدف ما ارائه خدمات بیشتر توسط خادمان است.   رییس سازمان حج و زیارت هم در این همایش گفت: امسال حدود ۸۷ هزار نفر از ایران به حج اعزام می‌شوند و اعزام کاروان‌های آنها از ۲۴ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود.   سید عباس حسینی با اشاره به شعارحج امسال «حج؛ قرآن محوری، همدلی و اقتدار امت اسلامی، دفاع از فلسطین مظلوم» اظهار کرد: یکی از راهبرد‌های امام خمینی (ره) برای حمایت از ملت فلسطین، حج ابراهیمی و مراسم برائت از مشرکین بود و این راهبرد با توجه به شرایطی که در جهان اسلام حاکم است، تا به امروز دنبال شده است.   او ادامه داد: درباره فعالیت‌ها و برنامه‌های اجرایی و فرهنگی تمام تلاش خود را به کار بسته‌ایم تا در این عملیات بزرگ که دربرگیرنده بیش از ۸۵ هزار نفر است عملکرد موفقی داشته باشیم؛ هرچند در این مسیر چالش‌های متعددی هم وجود دارد که از آن آگاه هستیم.   رئیس سازمان حج و زیارت گفت: با تلاش بانک مرکزی و همکارانمان، ارز مورد نیاز حج وارد حساب این سازمان شده و صدور ویزای زائران درحال پیگیری است.   او افزود: در حالیکه با تلاش صورت گرفته، هزینه ارزی حج نسبت به سال گذشته ۳۱۹ دلار کمتر است، تغییرات نرخ ارز و بلیت هواپیما موجب همپوشانی در هزینه‌ها شده است، اما در خدمات‌دهی در بخش‌های مختلف هیچ تغییری نسبت به سال‌های گذشته وجود ندارد و این موارد برای زائران باید تبیین شود.   رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به وضعیت جسمی زائران و حضور افراد کهنسال در کاروان‌ها، توجه به این دسته از زائران را خواستار شد.   سرپرست حج و زیارت خراسان رضوی هم گفت: امسال ۹هزار و ۳۶۵ زائر در قالب ۶۷ کاروان به حج تمتع اعزام خواهند شد که از این تعداد ۳۲ کاروان به ظرفیت چهار هزار و ۴۴۰ زائر در کاروان‌های مدینه بعد و ۳۵ کاروان به ظرفیت چهار هزار و ۹۲۵ زائر در کاروان‌های مدینه قبل ثبت نام شده اند.   حجت الاسلام والمسلمین شجاع افزود: تعداد پنج هزار و ۳۹۰ زائر مشهد در قالب ۳۷ کاروان و سه هزار و ۹۷۵ زائر از شهرستان‌های استان نیز در قالب ۳۰ کاروان، به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.   در عملیات حج تمتع امسال نیز زائران خراسان‌شمالی طبق سنوات گذشته به همراه زائرین استان خراسان رضوی از ۲۹ اردیبهشت ماه از طریق فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.  

دیگر خبرها

  • ۵۷ سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۳
  • میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع ۵۷ سال است
  • حاجیان ایرانی با میانگین سنی ۵۷ سال عازم حج تمتع می‌شوند
  • برگزاری همایش آموزشی توجیهی مناسک حج تمتع در مشهد
  • اعزام زائران اصفهانی حج تمتع از سوم خرداد به سرزمین وحی
  • صدور ویزای زائران حج تمتع در حال پیگیری است
  • ارز حج ۱۴۰۳ تأمین شد
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • سفر به خانه خدا بعد از ۹ سال | جزئیات عمره ۱۴۰۳