Web Analytics Made Easy - Statcounter

متاسفانه امروزه با وجود خیل عظیم فارغ التحصیلان دانشگاهی، آمار بیکاری بسیار بالاست که این خود خبر از اوضاع بد اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان و رابطه تیره و تار صنعت و دانشگاه را می دهد!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از قم فردا، امروزه اگر سری به کیوسک های روزنامه فروشی بزنید، خیل عظیم جوانان فارغ التحصیل جویای کار را خواهید دید که در حال خرید روزنامه جهت یافتن شغلی با حقوق و مزایای مناسب با میزان تحصیلاتشان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته در این بین عده ای از آنها نیز کم توقع بوده و حاضرند برای اینکه بیکار نباشند و پول بخور و نمیری درآورند و در این گرانی های وانفسا گلیم خود را از آب بیرون بکشند، فارغ از توجه به میزان تحصیلات خود در هر شغلی مشغول به کار شوند که این خود در دراز مدت موجب سرخوردگی آنها می شود!

به هر حال برای اینکه به علل بروز چنین مشکلاتی پی ببریم و اینکه چطور می توان با آنها مقابله کرد با دکتر قدرت الله باقری عضو هیئت علمی پردیس دانشگاه تهران و  محمدجواد مرادی دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دانشگاه تهران به گفتگو نشستیم که خواندنش خالی از لطف نیست.

دانشگاه ها خروجی های متفاوتی از نظر کیفی بیرون می دهند

دکتر قدرت الله باقری عضو هیئت علمی پردیس دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار قم فردا، در خصوص بحث اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان بیکار اظهار داشت: متاسفانه امروزه اکثر دانشجویان و فارغ التحصیلان به دنبال جذب در نهادها و سیستم های دولتی هستند که متاسفانه این با توجه به سیاست های دولت و سازمان ها و ادارت ممکن نیست.

وی افزود: یکی دیگر از موانعی که اکنون در این مسیر با آن روبرو هستیم موضوع تعدد دانشگاه ها و جذب آنها بدون توجه به نیاز و ظرفیت بازار کار و جامعه است. به طوری که اکنون در خود قم برای کلیه رشته ها بیش از 30 دانشگاه داریم که در رشته های متعدد جذب دارند که خود اینها با هم از نظر کیفی بسیار متفاوت اند.

عضو هیئت علمی پردیس دانشگاه تهران ادامه داد: به عنوان مثال؛ دانشگاه آزاد قم با دانشگاه آزاد دلیجان از نظر اساتید و... در یک سطح نیستند و لذا خروجی های متفاوتی از نظر کیفی بیرون می دهند، اما بعد از فارغ التحصیلی، تمامی این افراد به یک چشم دیده می شوند و از آن جایی که سطح کیفی افراد متفاوت است، دیدگاه افراد در جامعه به آنها منفی می شود.

وی بیان داشت: از طرف دیگر این افراد بعد از فارغ التحصیلی، مثلا در رشته تربیت بدنی یا باید مربی شوند و یا باید تدریس کنند که در سطح های مختلف و برای تدریس یا باید جذب آموزش و پرورش شوند و یا منتظر باشند که جذب این ارگان شوند.

 باقری عنوان داشت: اما در سطح دکتری کمتر دانشجویی را داریم که شغلی نداشته باشد؛ بعنوان نمونه در دانشگاه پردیس فارابی، استاد با مدرک دکتری تربیت بدنی بشدت نیاز است و جذب آن آسان تر است.

وی تصریح کرد: البته قرار شده بود تا دانشجویی که از هوش و استعداد بیشتری برخوردار است در دانشگاه به گونه ای تربیت شود که بعد از فارغ التحصیلی تبدیل به یک کار آفرین گردد که متاسفانه تاکنون این نیز عملی نشده است.

عضو هیئت علمی پردیس دانشگاه تهران گفت: امروزه جوانان پس از تحصیلات متوسطه با سختی های فراوان و عبور از کنکور و سایر مشکلات زمان تحصیل، انتظار دارند که بعد از فارغ التحصیلی از شغل مناسب برخوردار و مثمر ثمر باشند، بخصوص که این افراد در سن تشکیل خانواده اند و وقتی این اتفاق نمی افتد دچار مشکلات می شوند.

جامعه ظرفیت پذیرش فارغ التحصیلان را ندارد

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: علت اصلی آن هم این است که فرد پس از ورود به دانشگاه تنها یک سری درس های تئوری خوانده و بعد از فارغ التحصیلی، تقریبا کاری از وی بر نمی آید و جامعه هم ظرفیت پذیرش آنها را ندارد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال؛ رشته تربیت بدنی را که از ابتدا محور قرار دادیم، در سبد هزینه های جامعه ما چیزی برای آن پیش بینی نشده و همه به دنبال آن هستند که از ورزش رایگان استفاده کنند و متولیان امر نیز نتوانستند این موضوع را جا بیندازند که ورزش حرفه ای و قهرمانی رایگان نیست.

باقری یادآور شد: به هر صورت بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته می توانند با تشکیل انجی اوها (سازمان های مردم نهاد) و یا تشکیل موسسات آموزش ورزشی، کاری برای جامعه انجام دهند، اما متاسفانه این کار هم تاکنون عملی نشده است.

وی افزود: اما انتظار می رود فردی که در آسیب شناسی ورزشی کار و تحصیل کرده است، بعد از فارغ التحصیلی بتواند در بیمارستان ها و مراکز توانبخشی حرکتی فعالیت نماید و یا خود موسسه ای راه اندازی کند که متاسفانه این اتفاق هم تاکنون نیفتاده است.

عضو هیئت علمی پردیس دانشگاه تهران در پایان خاطرنشان کرد: البته رشته تربیت بدنی مثالی بود تا ما بتوانیم این مشکل را واکاوی و راحلی برای آن پیدا کنیم. لذا می توانیم مواردی که به آن ها اشاره شد را به تمامی رشته ها تعمیم دهیم.

همچنین محمدجواد مرادی دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار قم فردا، در این خصوص اظهار داشت: نظر بنده در خصوص موضوع اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان بیکار، بیشتر به زمان جذب افراد برای ادامه تحصیل در رشته های مختلف در انواع مراکز آموزش عالی برمی گردد.

وی افزود: اینکه آیا بنا بر احساس نیازی که کشور در بخش های مختلف دارد، اقدام به آموزش آن حرفه و رشته می شود یا خیر؟ و اینکه چه می شود که پس از آموزش دانشجویان، اقدامی به منظور بکارگیری این افراد در بخش های مورد نیاز نمی گردد؟

مرادی ادامه داد: در خصوص آمار بالای بیکاری فارغ التحصیلان به چند مورد اشاره می کنم؛ اول اینکه؛ متاسفانه شاهد این هستیم که مدیران به منظور تامین نیروی انسانی، بیشتر به دنبال گزینه های در دسترس هستند تا متخصص. دوم اینکه هزینه های به کار گیری نیروی انسانی متخصص برای مدیران به مراتب بیشتر از نیروی در دسترس می باشد.

این دانشجوی ارشد تصریح کرد: سوم اینکه؛ استفاده از فارغ تحصیلان غیر مرتبط با حرفه مورد نیاز، به مثابه نیروی معمولی می باشد که این اتفاق هم نارضایتی نیروی انسانی و هم بعضا نارضایتی مدیران را در برخواهد داشت و چهارم اینکه؛ متاسفانه بعضا شاهد آن هستیم که فارغ التحصیلان دانشگاهی، فاقد تخصص کافی در حوزه عملیاتی کردن آموخته های خود هستند که این موضوع هم می تواند به نوع آموزش و هم به میزان یادگیری دانشجو برگردد.

وی در خصوص اینکه چرا ارتباط بین صنعت و دانشگاه کمرنگ شده است، گفت: همواره برای اقدام به خرید یک محصول یا انجام دادن کاری، می بایست احساس نیازی در فرد ایجاد شود. محرک تمام اتفاقات احساس "نیاز" می باشد.

مرادی عنوان کرد: حال زمانی که مدیران با هزینه های بسیار اندک و در سریع ترین زمان ممکن، مواد اولیه کار خود را از طرق شرکت های واسطه و بدون فیلتر، از خارج از کشور تامین می کنند، چه احساس نیازی خواهد بود برای استفاده از تخصص دانشجویان فارغ التحصیل؟؟!!!

مدیران در برابر عملکرد خود به مقامی پاسخو نیستند

وی همچنین پیرامون علل بروز این مشکل ابراز داشت: زمانی که هیچ قانونی به منظور مجاب کردن مدیران به استفاده از دانشجویان فارغ التحصیل وجود ندارد و مدیران در برابر عملکرد خود به مقامی پاسخو نیستند، شاهد تلمبار شدن دانشجویان فارغ التحصیل پشت در ادارات و کارخانجات خواهیم بود.

این دانشجو خاطرنشان کرد: زمانی که می خواهید یک کفش برای خود خریداری کنید، یک سری گزینه مثلا؛ راحتی کفش، زیبایی، قیمت مناسب و دسترسی آسان به منظور تهیه برای خود مدنظر خواهید داشت و در نهایت شما کفشی را خریداری خواهید کرد که تمام این موارد یا اکثر موارد را دارا باشد

مرادی تصریح کرد: حالا شما درنظر بگیرید، مدیران به منظور تهیه ابزار کار خود نیز گزینه هایی پیش روی خود خواهند داشت، به نظر بنده برای برطرف کردن نیازهای خود از طریق نیروهای متخصص، متحمل هزینه هایی خواهند شد!!! از قبیل کیفیت پایین خدمات، ارائه شده توسط نیروهای فارغ التحصیل که این امر می تواند نشات از آموزش های ناکافی و بعضا غیر عملیاتی ای که دانشجویان در زمان تحصلیل دیده اند بگیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به منظور برقراری ارتباط هرچه بهتر بین صنعت و دانشگاه، می بایست در پروسه های زمانی مختلف و منظم، جلساتی بصورت مشترک بین مدیران حوزه صنعت و دانشگاه برگزار گردد.

مرادی ادامه داد: در این جلسات مشکلات و نیاز های موجود در بخش صنعت از طرف مدیران این حوزه مطرح گردد و از دانشگاهیان برای رفع این موارد درخواست کمک کرده و راهکارهای حل این گونه موارد حتی بصورت پروژه های تحقیقاتی و عملیاتی در اختیار دانشگاهیان و فارغ التصیلان قرار داده شود.

گزارش از سیده فاطمه حسینی

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۵۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزگار سیاه فوتبال خوزستان، تیره‌تر از رنگ نفت؛ محکوم به سقوط!

استقلال و پرسپولیس توانسته‌اند برای خود در کورس قهرمانی لیگ بیست‌وسوم حاشیه امنی ایجاد کنند و آن‌طور که به نظر می‌رسد، یکی از این دو تیم به عنوان قهرمانی در فصل جاری خواهند رسید؛ هر چند که روی کاغذ همچنان تیم‌های سپاهان اصفهان و تراکتور تبریز هم شانس دارند. در قعر جدول شرایط کاملاً متفاوت است و ۴ تیم رقابت نزدیکی برای بقا در سطح اول فوتبال ایران دارند و اتفاق تلخ اینکه هر ۳ نماینده فوتبال خوزستان در جمع ۴ تیم پایین‌نشین و فانوس به دست لیگ هستند.

به گزارش «زی‌سان» به نقل از فوتبال 360، فوتبال خوزستان از دیرباز مهد پرورش استعداد‌های ناب فوتبالی بوده، اما حالا تیم‌های صنعت‌نفت آبادان، استقلال خوزستان و فولاد خوزستان در سراشیبی سقوط به لیگ دسته اول فوتبال ایران هستند؛ آن‌هم در حالی‌که استقلال و فولاد تجربه قهرمانی در لیگ برتر فوتبال ایران را هم در کارنامه خود دارند، اما حالا فرسنگ‌ها با روز‌های خوب‌شان فاصله دارند و آن‌طور که به نظر می‌رسد، سقوط حداقل یکی از ۳ نماینده خوزستان به لیگ دسته اول فوتبال ایران حتمی است! هر چند که تیم‌های نساجی مازندران و حتی پیکان تهران هم خطر سقوط را احساس می‌کنند، اما با این وجود، توجهات به سوی ۳ تیم خوزستانی جلب شده است.

خبری از معجزه در آبادان نیست!

فراز کمالوند در اولین تجربه حضورش روی نیمکت صنعت‌نفت موفق شد برابر سپاهان اصفهان به پیروزی برسد و این برد هواداران صنعت‌نفت را نسبت به آینده تیم‌شان امیدوار کرد، اما ۳ باخت پیاپی برابر استقلال خوزستان، پرسپولیس و هوادار کاملاً معادلات را علیه نفتی‌ها تغییر داد و حالا آنها ۱۶ امتیاز قعرنشین لیگ بیست‌وسوم هستند و بیش از سایرین خطر سقوط به لیگ آزادگان را احساس می‌کنند؛ آن‌هم در حالی‌که با منطقه امن جدول، ۵ امتیاز فاصله دارند و تنها ۵ هفته از رقابت‌های لیگ بیست‌وسوم زمان باقی‌مانده است.

نوسان آزاردهنده تیمِ پورموسوی

آبی‌پوشان اهوازی با هدایت سیروس پورموسوی در نیم‌فصل دوم متحول شده‌اند، اما با این وجود، نتایج ضعیف استقلال خوزستان در نیم‌فصل نخست باعث شده تا آنها در جمع تیم‌های فانوس به‌دست لیگ باشند. آبی‌ها در هفته‌های اخیر بسیار پرنوسان بوده‌اند و در ۶ بازی قبلی‌شان، ۲ برد، ۲ تساوی و ۲ شکست را تجربه کرده‌اند تا این نوسان مانع از خروج شاگردان پورموسوی از منطقه خطر و جمع تیم‌های فانوس به‌دست شود. استقلالی‌ها البته اندوخته‌ای ۲۱ امتیازی دارند و فاصله یک امتیازی با منطقه امن جدول، استقلالی‌ها را به ۵ بازی آینده امیدوار کرده است.

پرافتخارترین تیمِ فوتبال خوزستان قصد رفتن دارد!

فولاد خوزستان تنها تیم خطه جنوب فوتبال ایران است که هم در لیگ برتر، هم جام حذفی و هم سوپرجام تجربه قهرمانی دارد. با وجود ثبت این کارنامه پرافتخار، فولادی‌ها در فصل جاری روز‌های کابوس‌واری را پشت سر می‌گذارند و اعتماد به ۴ سرمربی مختلف هم باعث نشده تا شرایط فولاد از وضعیت بحرانی خارج شود. قرمزپوشان اهوازی در ۷ بازی اخیر خود در لیگ برتر بردی نداشته‌اند و کسب تنها ۳ امتیاز از ۲۱ امتیاز ممکن باعث شده تا فولادی‌ها با ۲۲ امتیاز خطر سقوط به لیگ آزادگان را بیخ گوشِ خود ببینند.

امید به شهر خسته بازگشت!

نساجی در نیم‌فصل نخست روز‌های کابوس‌واری را پشت سر گذاشت و حتی در آغاز نیم‌فصل دوم هم شرایط باب‌میل مازنی‌ها نبود، اما در هفته‌های اخیر وضعیت کاملاً تغییر کرده و شاگردان ساکت الهامی در ۳ دیدار اخیر توانسته‌اند مقابل سپاهان اصفهان، تراکتور تبریز و ذوب‌آهن اصفهان ۷ امتیاز به‌دست آورند و کسب این امتیازات باعث شد تا شاگردان الهامی به رتبه سیزدهم جدول صعود کنند؛ هر چند که فاصله‌شان با منطقه قرمز تنها یک امتیاز است، اما روند نساجی در هفته‌های اخیر، هواداران این تیم را نسبت به بقای قرمزپوشان در لیگ برتر امیدوارتر از گذشته کرده است.

برنامه ۴ تیم قعرنشین لیگ در ۵ هفته پایانی:

صنعت‌نفت آبادان (مقابل مس رفسنجان، آلومینیوم اراک، شمس‌آذر قزوین، ذوب‌آهن اصفهان و تراکتور تبریز)

استقلال خوزستان (مقابل سپاهان اصفهان، نساجی مازندران، پرسپولیس تهران، مس رفسنجان و هوادار تهران)

فولاد خوزستان (مقابل تراکتور تبریز، استقلال تهران، ذوب‌آهن اصفهان، پیکان تهران و نساجی مازندران)

نساجی مازندران (مقابل پرسپولیس تهران، استقلال خوزستان، استقلال تهران، هوادار تهران و فولاد خوزستان)

tags # خوزستان ، فوتبال سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • دانشگاه ورمونت سخنرانی سفیر آمریکا در سازمان ملل را لغو کرد
  • آب مروارید چیست؟ فیلم
  • روزگار سیاه فوتبال خوزستان، تیره‌تر از رنگ نفت؛ محکوم به سقوط!
  • تلاش برای استخدام طلبه های زن در آموزش و پرورش
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • برای جذب فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شدیم
  • ۹۶ درصد اشتغال تعهد شده در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده است
  • امسال برای اشتغال فارغ‌التحصیلان برنامه ریزی شده است
  • وزارت کار بخشی از سهم اشتغال کشور را به فارغ‌التحصیلان اختصاص داده است
  • همه فارغ‌التحصیلان دانشگاه بخوانند؛ بزرگترین استخدام تاریخ ایران برگزار می‌شود +جزئیات