Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند- عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی ایران گفت: طی چهار سال گذشته خریدهای تضمینی، توافقی و حمایتی از ۳.۵ میلیون به ۹ میلیون تن افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد وحید قلفی صبح یکشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر بالغ بر دو هزار و ۷۰۰ تشکل روستایی کشاورزی در سطح کشور مشغول به فعالیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اغلب تشکل های روستایی کشور تشکل های ۵۰ ساله هستند، بیان کرد: به طور متوسط در دوره چهار ساله ۱۰ درصد تشکل های روستایی کشاورزی کشور افزایش یافته است.

وجود ۱۱۰۹ صندوق خرد زنان روستایی در کشور

عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی ایران همچنین از وجود یک هزار و ۱۰۹ صندوق خرد زنان روستایی در کشور خبر داد و گفت: طی چهار سال گذشته خریدهای تضمینی توافقی و حمایتی از ۳.۵ میلیون به ۹ میلیون تن افزایش داشته است.

قلفی با اشاره به اینکه کار جدیدی که امسال در سطح خراسان جنوبی انجام می شود خرید توافقی زعفران است، عنوان داشت: ورود سازمان تعاون روستایی به بازار برای تعادل بخشی قیمت است و تازمانی که نیاز باشد حضور خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی در مقطع فعلی در یکی از بهترین وضعیت های خود در حال طی مسیر است، بیان داشت: در حوزه اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی ظرف سه سال گذشته خوش درخشیده است.

عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی ایران، رویکرد دولت به بخش کشاورزی را بسیار درخشان دانست و گفت: هرچند در این حوزه در بخش های مختلف آب و خاک ناملایماتی وجود دارد اما دولت در سرمایه گذاری های خود تلاش قابل توجهی طی دوره ۹۲ تا ۹۶ به انجام رسانده است.

سیاست های اقتصاد مقاومتی به بخش کشاورزی به شکل درخشان کمک کرد

قلفی اضافه کرد: سیاست های اقتصاد مقاومتی به بخش کشاورزی به شکل درخشان کمک کرده و نظام قانون گذاری نیز حمایت های جدی از بخش کشاورزی به عمل آورده است.

وی  بیان کرد: در حال حاضر تمامی بسته بخش کشاورزی از مرحله مزرعه تا سفره در وزارت جهاد کشاورزی تعریف شده است و در نوک پیکان آن نیز سازمان تعاون روستایی قرار دارد.

عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی ایران تأکید کرد: با مجموعه هدفگذاری ها و اقدامات انجام شده با وجود تمام مشکلات و ناملایمانی که در حوزه تامین منابع وجود دارد بخش کشاورزی امروز در بهترین وضعیت خود قرار دارد.

قلفی با اشاره به اینکه پس از ابلاغ سیاست های کلی اصل ۴۴ مقام معظم رهبری در این دولت نگاه هدفمند به بخش غیردولت و تشکل ها انجام می شود، عنوان داشت: این بار فقط دولت نیست که در حوزه واگذاری وظایف به بخش غیر دولت و تشکل ها استقبال می کند بلکه سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، نوع قانون گذاری در مجلس، نوع سیاست گذاری های دولت و نوع دیدگاه شخص وزیر جهاد گذاری در این راستا است.

وی با بیان اینکه این امر فرصت مغتنمی برای ارتقاء توانمندی شبکه ها و بخش های غیر دولتی است، بیان کرد: اگر قرار است اصل ۴۴ به صورت جدی اجرا شود باید تشکل ها در این مسیر توانمندی خود را نشان دهند.

فعال شدن بخش صنفی در حوزه قیمت گذاری محصولات کشاورزی

عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی ایران همچنین بر ایفای نقش اصلی تشکل ها متناسب با وظایف ذاتی بخش کشاورزی تأکید کرد و افزود: باید در حوزه سیاست گذاری و برنامه ریزی ظرفیت های یکدیگر را به صورت تعاملی جست و جو کرده و فعالیت های خود را بر اساس این منطق تنظیم کنیم.

قلفی ادامه داد: علاوه بر این باید تشکل ها قدرت برنامه ریزی و برنامه پذیری برای فعالیت های گسترده بخش کشاورزی داشته باشند.

وی با بیان اینکه اگر این اتفاق صورت گیرد می توانیم انتظار داشته باشیم از این پس تشکل ها نقش جدی در مجامع تصمیم گیری و سیاست گذاری داشته باشند، افزود: امروز در سازو کارهای جدید به دنبال این هستیم که بخش صنفی را در حوزه قیمت گذاری محصولات کشاورزی فعال کنیم.

عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی ایران اضافه کرد: اگر تشکل ها، مدیران ارشد استانی و مدیران بخش کشاورزی دست به دست هم دهند قادر خواهیم بود هدف های مورد نظر برای توسعه بخش کشاورزی را محقق کنیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۸۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد نجفی علمدارلو، قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تأمین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تأمین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تأمین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

کد خبر 6089969

دیگر خبرها

  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • افزایش ۱۰ درصدی تعداد تشکل های کارگری و کار فرمایی در گلستان
  • افزایش ۳۰ درصدی خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • ۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است