Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز: روحانی در زمان تبلیغات ریاست جمهوری وعده گزارش 100 روزه داده بود و حال آنکه این موعد در حال فرا رسیدن است ولی فضای سیاسی کشور تنها با حاشیه ها گره خورده است.

به گزارش  جهان نيوز، پس از انتخابات و پیروزی حسن روحانی، نامزدهای اصولگرا عنوان کردند که با تمام قوت و با پشتوانه رای 16 میلیون نفری وعده های حسن روحانی و تحقق آنها را دنبال خواهند کرد و به آسیب شناسی عملکرد دولت خواهند پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اظهارات با فروکش کردن هیجانات انتخابات به تدریج فروکش کرد و به غیر از سخنانی کلی خبری از پیگیری وعده ها نیست. اما با این وجود رئیس جمهور می بایست در هفته های آینده، گزارشی 100 روزه به مانند دوره نخست به مردم و پیشرفت های صورت گرفته ارائه دهد.

در حال و هوای فضای سیاسی کشور و در حالیکه رسانه ها می بایست رسالت پیگیری وعده های ریئس جمهور را به دوش بکشند، عده ای تعمدا با پیش کشیدن موضوعات حاشیه ای و دست چندم قصد دارند، فضای کشور را از مطالبه گری به سمت مجادله گرایی پیش رفته است. تعلیق عضویت یکی از اعضای شورای شهر یزد به موضوع ملی و حتی بین المللی تبدیل شده و رسانه های بیگانه نیز به آن ورود کرده اند. زنبیل و روز بزرگداشت کورش، پادشاه هخامنشی (مربوط به 2500سال پیش) به چالش های مطبوعات و روزنامه ها بدل شده اند و مهتر از آن، نصب پلاک ماندگار در روستای سرخه سمنان بر دیوار خانه پدر حسن روحانی، چند روزی به بحران هویتی رسانه ها و فعالین سیاسی تبدیل شده است.

اما در کنار همه این حاشیه های پر سرو صدا، کسی سراغ رئیس جمهور و وعده هایش را نمی گیرد. وعده پنج میلیون شغل باثبات، طرح کارورزی، ثبات بازار ارز، برداشتن تحریم های غیرهسته ای، ریشه کن کردن فقر مطلق، و ... تنها بخش کوچکی از شعارها و وعده های روحانی برای تحقق بود. با شیبی که دولت دوازدهم برای تحقق وعده ها در پیش گرفته باید این دولت چند دوره دیگر نیز ادامه پید کند.

همایون هاشمی، نماینده مجلس در مهرماه سال جاری آماری از معضلات اجتماعی ارائه داده که بدون شک گره خورده با مشکلات اقتصادی هستند: امروز بالغ بر 2 میلیون معتاد، 3 میلیون زن سرپرست خانوار و بیش از 3.5 میلیون بیکار در کشور وجود دارد که به گفته وزیر کار توزیع آنها نیز به شکل یکنواخت نیست که این آمار برای کشور مصیبت است.

به نظر می رسد در کاهش آمار بیکاری، فقر، اعتیاد، طلاق، کودکان کار، آسیب پذیری زنان سرپرست خانوار، زنان خیابانی و ... تغییرات محسوسی ایجاد نشده چرا که وزیر کشور در خرداد 95 نیز آماری هولناک از مشکلات و معضلات داده بود.

براساس گزارشی که وزیر کشور به مجلس ارائه داد، در این گزارش عنوان شده که  امروز حدود 11 میلیون نفر حاشیه‌نشین در کشور وجود دارد که معادل با 3 میلیون نفر حاشیه‌نشین در شهرهای تهران، مشهد و اهواز متمرکز هستند؛ در کشور نیز حدود 2700 محل حاشیه‌نشینی داریم که با توجه به ویژگی های آن نیاز است که خدمات بیشتری به آنها ارائه شود.

رحمانی فضلی در همان گزارش خود در مجلس عنوان کرده بود که امروز 3 میلیون و 500 هزار نفر بیکار در کشور داریم که توزیع آن در کشور نرمال نیست، به گونه‌ای که امروزه مناطقی وجود دارند که بیش از 60 درصد بیکاری در آن متمرکز است.

به این آمارها باید بیش از 2 میلیون کودک کار و آمارهای نامشخص اما بالای کودکان طلاق، زنان خیابانی، زندانیان را نیز اضافه کرد. با توجه به آمارهای جدید در کشور، تفاوتی فاحشی در کاهش معضلات ایجاد نشده و حتی می توان گفت با دورنمای اقتصادی کشور، این مضعلات در حال افزایش نیز هستند. آیا حسن روحانی در گزارش 100 روزه خود به این آمارها توجه خواهد کرد یا آنکه به مانند معاون اولش، آمار اشتغالزایی 6 ماهه اخیر را 1.5 میلیون نفر اعلام خواهد کرد. آماری که پس از چند روز مناقشه از سوی رسانه ها، در نهایت به اشتباه رسانه ها و نه جهانگیری در نحوه اعلام آن منوط شد.

با این حال رئیس مرکز آمار، 700 هزار شغل را در طول یکسال تایید کرد و یک و نیم میلیون را غیر واقعی دانست. او همچنین از وجود 3 میلیون بیکار مطلق خبر داد. در همین حال ربیعی از ایجاد 400 هزار شغل در نیمه اول سال 96 خبر داده است. مشخص نیست چرا مسئولان دولتی یک معیار را برای اعلام آمار بیکاران در نظر نمی گیرند و بالا و پایین شدن اعداد را نیز در نهایت به سفسطه بازی رسانه های مرتبط می کنند.

افزایش قیمت ارز و سکنی گزیدن در خانه 4 هزار تومان، کاهش قدرت خرید مردم و ادامه رکود اقتصادی از مشکلات اقتصادی هستند که نمی توان با آمارسازی از کنار آنها گذشت. از سوی دیگر ضریب‎جینی درسال۹۵ به بدترین وضعیت دهه اخیر رسیده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، شاخص ضریب جینی در سال ۱۳۹۵ به عدد ۰.۴۰۴۶ افزایش یافت که بالاترین رقم از سال ۱۳۸۲ تاکنون است.

به عبارت ساده‌تر، وضعیت شکاف طبقاتی در سال ۱۳۹۵ به بدترین شرایط خود از سال ۱۳۸۲ بدین سو رسیده است. نسبت سهم ۱۰ درصد ثروتمندترین به ۱۰ درصد فقیرترین افراد در مناطق شهری کشور در سال ۱۳۹۵ به بدترین نقطه خود در یک دهه اخیر یعنی از ۱۳۸۶ به این طرف رسیده است به طوری که ۱۰ درصد ثروتمندترین افراد جامعه ۱۴.۴ برابر ۱۰ درصد فقیرترین، از درآمد‌های جامعه سهم برده‌اند.

این آمارها از مشکلات و معضلات اجتماعی است که سال به سال بدتر شده اند و نمی توان با نشان دادن ویترین زیبا، زیر پوست شهر را نادیده گرفت. حسن روحانی می بایست در گزارش صد روزه خود به این آمارها اشاره کند و در نهایت پس از پایان انتخابات و نبود انتخابات دیگر برای روحانی، وی همت و تلاش مضاعف را برای تحقق وعده هایی به کار گیرد که تحقق آنها می تواند در کاهش معضلات اجتماعی نتیجه بخش باشد. هرچند ملتهب کردن فضای سیاسی و رسانه ای کشور با پدیده ها و مباحث کم ارزش و حتی بی ارزش، راه را برای جنبش مطالبه گری بسته است و این معضلی است که پیش از همه معضلات می بایست از سوی افکار عمومی و رسانه ها حل شود

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۷۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد/ معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول است

ایسنا/خوزستان امام جمعه اهواز با اشاره به عملیات وعده صادق و اقتدار و قدرت ایران اسلامی در عرصه بین‌الملل گفت: در بحث قدرت نیروهای مسلح و اثبات ظهور قدرت ایران و نیروهای مسلح، تعداد موشک‌های به هدف خورده یا پرتاب شده مطرح نیست بلکه شهامت و قوت قلبی است که در دل ملت‌ها ایجاد شد و هیمنه پوشالی اسرائیل اشغالگر را از بین برد.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمدنبی موسوی‌فرد در خطبه‌های نماز جمعه اهواز بر ضرورت وجود برنامه‌ریزی منسجم به منظور تقویت رسانه‌ها تاکید و اظهار کرد: باید از غول‌های رسانه جلوتر باشیم. در دنیای امروز هر کسی رسانه قوی‌تر داشته باشد موفق‌تر است از این رو توجه به رسانه بسیار مهم است.

وی اراده امت اسلامی و نیروهای مسلح را عامل عزت جامعه و ملت مسلمان عنوان کرد و با اشاره به سالروز فتح سرزمین اندلس به دست مسلمانان گفت: قبل از ورود رزمندگان اسلام به اندلس این شبه جزیره مهد بی‌فرهنگی و بی‌هویتی بود و اختلاف و تفرقه و مسائل اخلاقی موجب شکست اندلس شد.

موسوی فرد به نارضایتی مردم از وجود سرقت‌های مسلحانه اشاره کرد و از نیروی انتظامی درخواست کرد که نسبت به این مسئله توجه ویژه داشته باشد و تعداد گشت‌های خود را افزایش دهد تا مردم امنیت خاطر بیشتری داشته باشند.

وی از مسئولان خواست نسبت به مطالبات مردم در زمینه معیشت، مسکن و اشتغال توجه جدی داشته باشند و در این زمینه برنامه‌ریزی کنند.

موسوی‌فرد گفت: مسئولان بدانند تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارند چراکه پس از آن وارد فرایند انتخابات سال آینده می‌شوند.

وی از مسئولان به ویژه مسئولان شرکت‌های بزرگ همچون فولاد، نیشکر و... خواست نسبت به مطالبات جوانان در زمینه‌های مختلف به ویژه اشتغال توجه داشته باشند.

امام‌جمعه اهواز به اقدامات انجام شده دولت در زمینه‌های مختلف راه‌سازی، اشتغال و ... اشاره و اظهار کرد: همه اقدامات و کارهای خوبی که انجام شده باید پیوست رسانه‌ای داشته باشند و از طریق صدا و سیما و فضای مجازی به سمع و نظر مردم رسانده شوند.

وی اظهار کرد: در بخش شعار سال به معنای واقعی کلمه باید بتوانیم نظام را در قله و اوج قرار دهیم چراکه بنا است مشارکت مردم محقق شود.

موسوی‌فرد مانع زدایی از تولید، توجه به زنجیره‌های نرم حکمرانی و نقش تسهیل‌گری دولت را بخشی از عوامل مهم در جهت مشارکت مردم در جهش تولید خواند.

وی به روز معلم اشاره کرد و افزود: معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول ‌است و اگر تحول بنیادین را بخواهیم شاهد باشیم باید معلم تراز انقلاب تربیت کنیم.

امام جمعه اهواز همچنین به روز کارگر نیز اشاره و اظهار کرد: اگر حال ایران بخواهد خوب شود حال کارگر باید خوب باشد از این رو ضرورت دارد زمینه این امر فراهم شود.

وی در پایان به سالگرد تاسیس سپاه پاسداران نیز اشاره و از تلاش‌ها و اقدامات پاسداران‌ قدردانی کرد.

به گزارش ایسنا، در پایان نمار جمعه، نمازگزاران با شعار "نیروی انتظامی حمایت حمایت" از تلاش‌های نیروی انتظامی در عرصه‌های مختلف تقدیر کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روایتگری عملیات وعده صادق به سبک پرده خوانی
  • باقری: عملیات وعده صادق انگیزه دانشجویان آمریکا علیه صهیونیست‌ها را افزایش داد
  • سفر یک روزه وزیر راه و شهرسازی به تبریز
  • سفر رئیس سازمان اورژانس کشور به کهگیلویه و بویراحمد
  • وعده صادق هیمنه رژیم صهیونیستی را شکست
  • عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد/ معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول است
  • عملیات «وعده صادق» سایه جنگ را از کشور دور کرد
  • وعده صادق اقتدار ایران را به منصه ظهور گذاشت
  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند
  • ماموریت موفق رسانه ملی در روایت اول وعده صادق