Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر پیشنهادی نیرو گفت: تدوین طرح آمایش سرزمین بر محور آب که نیازمند مفاهمه در سطح دولت و شورای عالی آب است، یکی از مهمترین اولویت های برنامه تدوین شده است.

به گزارش قدس آنلاین، رضا اردکانیان وزیر پیشنهادی نیرو در صحن علنی مجلس در دفاع از برنامه های پیشنهادی خود با بیان اینکه یکی از مهمترین اولویت ها در برنامه مطرح شده افزایش بهره وری منابع آب، جامع نگری در مدیریت منابع آب و مدیریت منابع آب در حوزه آبریز است گفت: نخستین اقدام برای تدوین برنامه مطرح شده برای وزارت نیرو، فهرستی از چالشها در بخش آب، برق و منابع تجدیدپذیر، منابع انسانی و مدیریت و جذب منابع مالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقابل نیز فهرستی از فرصت های موجود در بخش های مختلف این وزارتخانه و همچنین منابع انسانی وجوددارد که می توان گفت بنده نسبت به آن امیدوارم.

وزیر پیشنهادی نیرو در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: همانطور که پدران و مادران ما توانستند در این اقلیم خشک با عرضه قنات به عنوان حالت تأمین پایدار آب در مناطق خشک از پس مشکلات موجود در زمینه تأمین منابع آب عبور کنند، ما نیز می توانیم وضعیت موجود را مدیریت کنیم. البته سطح بالای آگاهی و شناخت نمایندگان مردم نیز در این زمینه امیدبخش است.

وی با تأکید بر اینکه لفظ فاضلاب در حال حذف شدن از ادبیات رایج این صنعت در سطح بین‌الملل است، افزود: تدوین طرح آمایش سرزمین بر محور آب که نیازمند مفاهمه در سطح دولت و شورای عالی آب در قالب ساز و کاری قانونی است، یکی از مهمترین اولویت های برنامه تدوین شده است.

اردکانیان تدوین بانک اطلاعاتی جامع و دقیق و توزیع اطلاعات را به عنوان پیشتاز در بخش ساختاری آب کشور ضروری دانست و تصریح کرد: با تغییر اولویت ها، بخش قابل توجهی از راهکارها نیازمند اقدام عملیاتی در زمینه اجرا است. به این ترتیب سند جامع آب کشور باید هر چه سریعتر تدوین شده و به تصویب برسد و در ادامه،  احیاء و کاهش برداشت ۸ میلیارد مترمکعبی آب از منابع آبی را مدنظر داشته باشیم.  

اردکانیان با بیان اینکه سدهای در حال طراحی و در حال ساخت براساس توجیه اقتصادی وضعیت و تأثیرزیست محیطی، ارزیابی تکنولوژیکی بازنگری می شوند، ادامه داد: یکی دیگر از اولویت بندی های موجود در برنامه کاری وزارت نیرو در دولت دوازدهم، بررسی شبکه آبیاری و زهکشی به مساحت ۲۵۰ هزار هکتار است. از طرفی تأمین آب شرب به میزان ۱۲۰۰ میلیون مترمکعب با اولویت ساخت ۵۵۰ مجتمع آبرسانی در دست بررسی است.

به گفته وی باید به پسابها به عنوان منبع جدیدی از آب نگاه کنیم. این در حالی است که زمین های کشاورزی سالهاست که در سطح بین‌المللی از طریق آب پایش شده فاضلاب آبیاری می شوند. از طرفی در ایران هم باید ظرفیت سازی های جدیدی برای تأمین آب از طریق منابع مختلف همانند آب شیرین کن ها انجام شود. البته اولویت با طرح تدوین جامع آب است تا بتوانیم طبق آن از آبهای ژرف و آب شیرین کن ها به عنوان منابع دیگری برای تأمین آب استفاده کنیم.

وزیر پیشنهادی نیرو تأکید کرد: در دوره مدیریت تقاضا نمی توان گفت که با انتقال آب از نقطه ای به نقطه ای دیگر، مشکلات در نقطه دوم را حل کرده ایم و یا برعکس با مخالفت انتقال آب توانسته ایم مشکلات موجود در نقطه نخست را اداره کنیم.

وی با اشاره به این که باید به مدیریت و کاهش تلفات آب در حوزه شرب و کشاورزی توجه ویژه شود، تصریح کرد: باید میزان آلایندگی منابع زیرزمینی آب را کاهش دهیم. این در حالی است که طی سالهای گذشته به دلیل استفاده از کودهای شیمیایی غیراستاندارد ۱۱ درصد از منابع آب زیرزمینی کشور به دلیل نیتراته شدن از مدار استفاده خارج شدند.

اردکانیان با اشاره به اینکه در جریان دغدغه های نمایندگان ملت هستم ادامه داد: مناطق مرزی کشور باید آبادترین مناطق کشور باشند اگر همه مسائل را در همه جای کشور حل کنیم اما همچنان شاهد مشکلات آب و خاک در خوزستان باشیم، بدین معناست که ما همچنان نتوانسته  ایم در زمینه مدیریت وضع موجود موفق باشیم. این در حالی است که معتقدم ما توان حل مسئله را داریم بنابراین ساماندهی وضعیت کارون و وضعیت آب در منطقه خوزستان را جزء نخستین برنامه ها و بازدیدهای خود در صورت دریافت رأی اعتماد از نمایندگان مردم را دارم.

وزیر پیشنهادی نیرو گفت: ۸۵ درصد از کل انتقادات وارد شده مربوط به بخش آب است، البته صنعت برق نیز زیربنای اصلی توسعه است. این در حالی است که ظرفیت نصب شده نیروگاهی ایران ۷۷ هزار مگاوات است که جایگاه ۱۴ در جهان و جایگاه نخست در منطقه را به خود اختصاص داده است. اما با توجه به افزایش شدت مصرف و همچنین بالابودن میزان بدهی این وزارتخانه به پیمانکاران و بخش بانکی کشور، این صنعت نیز نیازمند پشتیبانی ویژه و مدیریت است.

وی یادآور شد: در بخش سیاست های موجود برای تأمین انرژی از بخش انرژی های تجدیدپذیر مطابق برنامه ششم توسعه عمل می کنیم. به این ترتیب که طبق این برنامه باید ۵ هزار مگاوات ظرفیت تولید به این میزان اضافه می شده که ۴ هزار مگاوات آن در دولت دوازدهم اجرا می شود. با انجام این سیاست، شاهد ایجاد ۵۰۰ هزار شغل به صورت مستقیم و غیرمستقیم هستیم که عمده آن در بخش های خشک است که به دلیل نبود آب، امکان شکل گیری چنین صنعتی می تواند جایگزین مناسبی برای کشاورزی باشد.

به گفته اردکانیان در زمینه آب های مرزی و مشترک و تعیین حق آبه نیز اقداماتی مدنظر است.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۳۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب،  حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت در همایش عمره دانشجویی در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد در جمع دانشجویان عمره گزار با اشاره به کلیدهای اصلی موفقیت در سفر به سرزمین وحی اظهار داشت: برای اینکه سفر خوب و پرباری داشته باشید برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه نزدیک به ۶ میلیون عمره گزار برای این سفر معنوی در صف انتظارهستند، اظهار داشت: لطف خدا شامل حال شما دانشجویان شده است، با نیت خالص به این سفر بروید و در انجام اعمال خود دقت کنید و از فیوضات آن بهره مند شوید.

وی با بیان اینکه اخلاص در سفر عمره از جانب خداوند به طور جداگانه توصیه شده است، کلید موفقیت دیگر سفر به سرزمین وحی را معرفت دانست و خطاب به حاضران گفت: آداب و مناسک عمره را فرا بگیرید و با آگاهی اعمال و مناسک را انجام بدهید. پیامبر بزرگ الهی هم از خداوند طلب راهنمائی در مناسک کرد: أَرِنَا مَنَاسِکَنَا.

وی بر لزوم بازشناسی تاریخ و جغرافیای حج و اماکن مقدس سرزمین وحی تاکید و به دانشجویان توصیه کرد که درباره جنگ‌های پیامبر (ص) در این سرزمین مطالعه کنند و به بازشناسی درس های وقایعی که در عصرحضرت رسول (ص) اتفاق افتاده است، پرداخته و از خود سوال کنیم چقدر در کارهایی که انجام می دهیم به اعمال رسول اکرم (ص) و یاران آن حضرت شبیه است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به واقعه جنگ اُحد ادامه داد: مردم در این جنگ شش گروه شدند، برخی ازآنها در مسیر از پیامبر جدا شدند و پیامبر را همراهی نکردند. گروه دوم تیراندازان مستقر در جبل عینین بودند که به آنان فرمودند در ارتفاعات چه پیروز شدیم چه شکست خوردیم بمانید، اما گروهی از ارتفاعات پایین آمدند و دنبال جمع کردن غنائم بودند. گروه سوم شهدای سرفراز بودند که در نزد خداوند روزی دارند و خشنود شدند. گروه چهارم فراریان از جنگ بودند که حتی پشت سر خود را نگاه نکردند. علاوه براین یک گروه هم منافقین و ششمین گروه جانبازانی بودند که همراه پیامبر در روز بعد در تعقیب دشمن به حمراء الاسد رفتند و به دعوت پیامبرجواب مثبت دادند. با توجه به این شرح حال جایگاه ما در مسائل سیاسی و اجتماعی کجا قرار دارد؟ توجه و تفکر به این موضوعات کلیدهای استفاده کردن از سفر به سرزمین وحی است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان سخنان خود از دانشجویان خواست که در این سفر از روحانیون کاروان بهره ببرند و افزود: زائر جایگاه ویژه‌ای نزد خدا دارد. درجمع شما برخی افراد هستند که پدرند یا در آینده پدرخواهند شد، در کنار کعبه برای پدران و فرزندانتان دعا کنید و دعای ۲۴ و ۲۵ صحیفه سجادیه را در مسجدالحرام به طور ویژه بخوانید.

سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان دیگر سخنران این همایش بود که در باره نقش مهم سفر به اماکن زیارتی در جهان اسلام در یکپارچگی و افزایش ایمان مومنان سخن گفت.

وی افزود: اسلام دینی است که پاسخ نیازهای بشریت برای سعادت را در خود دارد، آنچه که دین اسلام به آن دعوت کرده عبور از ظواهر و رسیدن باطن امور است که در نهایت به تدبیر در امور و رسیدن به راه‌حل درست منتهی خواهد شد.

در این همایش که حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و چند تن از مسئولان ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان حضور داشتند اعلام شد که یک کاروان ۱۶۴ نفره از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس برای سفر ده روزه در قالب کاروان های عمره گزار فردا چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • حسابرسی داده‌محور و توسعه حسابرسی رایانه‌ای در اولویت است
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • برگزاری جلسه بررسی طرح آمایش سرزمین شهرستان میاندوآب
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • افزایش انگیزه سرمایه انسانی، اولویت وزارت نفت
  • تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان
  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان شرقی