Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، ذبیح الله غریب یکشنبه شب در نشست بررسی بهره وری کشاورزی چهارمحال و بختیای تاکید کرد:براساس آمار موجود میانگین بهره وری آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری 1.14کیلوگرم بر هر مترمکعب است که این رقم باید در برنامه پنج ساله به 1.51 و در افق 10 ساله به 1.90 کیلوگرم بر مترمکعب برسد.
وی گفت: این استان ظرفیت توسعه کشت در 248 هزار هکتار زمین را دارد که از این میزان سطح 180 هزار هکتار برابر 73 درصد زمین زراعی، 115 هزار هکتار برابر 64 درصد باغی، 65 هزار هکتار برابر 37 درصد دیم، 79 هزار هکتار برابر 67 درصد زراعی آبی و 38 هزار هکتار برابر 33 درصد باغی آبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: براساس آمار موجود 56 درصد آب مصرفی مورد نیاز کشاورزی چهارمحال و بختیاری از منابع آب زیرزمینی تامین می شود.
مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: 56 هزار و 227 هکتار زمین در استان به سامانه آبیاری نوین مجهز شده است که از این سطح 40 هزار و 700 هکتار بارانی و 15 هزار و 500 هکتار موضعی است.
وی گفت:این سطح برابر 47.5 درصد زمین های کشاورزی چهارمحال و بختیاری است که میانگین آن در کشور 20 درصد است.
غریب تاکید کرد: سطح زمین های کشاورزی مجهیز به شبکه آبیاری نوین چهارمحال و بختیاری تا پایان امسال 3هزار هکتار افزایش می یابد.
وی افزود:چهارمحال و بختیاری بعد از هرمزگان رتبه دوم کشوری در زمینه اجرای شبکه های آبیاری نوین در زمین های کشاورزی را داراست.
مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: سال گذشته بازدهی آبیاری در زمین های کشاورزی استان 54.3 درصد بود که این میانگین در سال قبل از آن 52 درصد بوده است.
وی یادآور شد:از سال 1370 با آغاز طرح تجهیز زمین های کشاورزی به شبکه آبیاری نوین 15 هزار هکتار توسعه باغات در زمین های شیبدار چهارمحال و بختیاری احداث و 35 هزار هکتار زمین یکپارچه سازی شد.
غریب اظهار کرد: با تجهیز زمین های کشاورزی چهارمحال و بختیاری به شبکه های آبیاری نوین سالانه 240 میلیون مترمکعب در مصرف منابع آب صرفه جویی می شود.
وی گفت: امسال 620 میلیارد ریال برای تجهیز پنج هزار و 500 هکتار زمین کشاورزی دیگر در چهارمحال و بختیاری اختصاص یافت.
مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: براساس پیش بینی های صورت گرفته این سطح تجهیز تا 9 هزار هکتار قابل افزایش است.
وی افزود: حفظ باغات قدیمی در چهارمحال و بختیاری در مقایسه با احداث باغ های جدید در اولویت است و در این راستا، 20 درصد اعتبارات جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری برای اجرای طرح حفظ باغات قدیمی در استان اختصاص یافته است.
وی یادآور شد:شناسایی باغات قدیمی و اختصاص اعتبار برای احیای آن در دستورکار مسئولان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
غریب اظهار کرد: دستیابی سریع تر به این هدف مهم نیازمند اطلاع رسانی گسترده و همکاری رسانه های گروهی است.
سرپرست استانداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: برای ارتقای بهره وری آب کشاورزی در استان استفاده از بذرهای اصلاح شده، تغییر الگوی کشت و توجه به زمان کاشت محصول باید در نظر گرفته شود.
گودرز امیری تاکید کرد: آشنایی کشاورزان برای هدایت به سمت و سوی کشت گیاهان، درختان و محصولات کم آب بر مانند سیب درختی، انگور و انواع درختان دیم باید با اولویت صورت گیرد.
وی افزود:مسئولان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری برنامه های اجرایی و عملیاتی خود در راستای توسعه کشت های گلخانه ای را اعلام کنند.
امیری تصریح کرد: کشت پوشش گیاهی و درختچه ای در زمین های ملی با هدف نگهداشت آب، نفوذ آب به منابع زیرزمینی و جلوگیری از پدیده گرو و غبار بایستی به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، سالانه افزون بر یک میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، باغی،دامی ،لبنی ،شیلات در این استان تولید می شود.
با بروز پدیده خشکسالی و کاهش بارندگی های چهارمحال و بختیاری در 10 سال گذشته، وضعیت منابع آب این استان در بخش های مختلف رودخانه ها، چشمه ها، قنات ها، چاه ها و مجموع آب های سطحی و زیرزمینی این استان اهش یافته و بحرانی شده است.
خبرنگار: وحید رئیسی دهکردی** انتشار دهنده: محمود رئیسی
7362/2097

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۰۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرشدن کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه درپی بارش‌های اخیر

یعقوب شکوهی اظهار داشت: بیشترین بارش سامانه اخیر استان مربوط به شهرستان اردل با حدود ۵۳ میلی‌متر بود که باعث بروز خسارت در برخی مناطق این شهرستان شد و هم‌اکنون کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه یه لایروبی و بازسازی نیاز دارد.

وی با اشاره به ریزش سنگ و رانش زمین در بخش‌هایی از شهرستان اردل مانند جاده‌های بخش میانکوه و تنگ درکش‌ورکش، افزود: البته هیچ‌کدام از جاده‌های این شهرستان بسته نشد و تلاش راهداران برای ربزش‌برداری و پاکسازی محور‌های ارتباطی ادامه دارد.

شکوهی به رعایت نکردن تقویم کوچ و اقدام عشایر شهرستان اردل نسبت به کوچ زودهنگام قبل از ۲۵ اردی‌بهشت‌ماه اشاره و اضافه کرد: در این بارندگی تعدادی از عشایر اردل با مشکل مواجه شدند.

وی یادآور شد: البته از طریق مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری، مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان و فضای مجازی اطلاع‌رسانی به عشایر مبنی بر خودداری از کوچ زودهنگام قبل از ۲۵ اردی‌بهشت‌ماه انجام شده بود.

بیشتر بخوانید
تخلیه آب از منازل مسکونی در شهرستان کیار

شکوهی اظهار داشت: این در حالی است که تعدادی از عشایر شهرستان اردل تقویم کوچ را رعایت نکرده‌اند و بدون توجه به هشدار‌ها و اخطار‌ها از خوزستان به سمت چهارمحال و بختیاری کوچ را آغاز کردند.

وی گفت: به‌همین منظور حدود ۱۰ درصد از عشایر دیناران شهرستان اردل در مسیر کوچ از خوزستان به چهارمحال و بختیاری دچار مشکل شدند که در همین راستا ساعت ۲ بامداد شنبه به‌همراه جمعیت هلال‌احمر و اداره امور عشایر در منطقه حضور یافتیم و مواد غذایی و نایلون برای پوشش کف و روی چادر‌ها بین این عشایر توزیع شد.

شکوهی به مطلوب شدن شرایط آب و هوایی شهرستان اردل برای روز شنبه اشاره و تاکید کرد: خدمت‌رسانی و کمک‌رسانی به عشایر دارای مشکل به‌علت کوچ ادامه دارد و قرار است نیرو‌های امدادی به دنگان دیناران این شهرستان اعزام شوند.

وی با اشاره به درخواست کمک تعدادی از عشایر گرفتار در پلاک زیر سه‌راهی شلیل، افزود: خدمت‌رسانی و کمک‌رسانی به این عشایر انجام خواهد شد.

شکوهی تصریح کرد: البته در روز جمعه عشایر دو سه نقطه این شهرستان از جمله عشایر میانکوه و دره‌شور درخواست کمک داشتند که کمک‌رسانی به آنان در سریع‌ترین زمان ممکن انجام داد.

وی یادآور شد: این در حالی است که مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با حضور در خوزستان به عشایر برای رعایت تقویم کوچ و خودداری از کوچ زودهنگام قبل از ۲۵ اردی‌بهشت‌ماه هشدار داده بود.

شکوهی اظهار داشت: خسارت‌های ناشی از بارندگی‌های اخیر در شهرستان اردل به‌زودی و پس از ارزیابی‌های کارشناسی جمع‌بندی و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • مختومه شدن ۲۹۰ هزار پرونده در دادگستری چهارمحال و بختیاری
  • تشکیل ۵۸ پرونده خرید ادوات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • خسارت به کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه در بارش اخیر
  • پرشدن کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه درپی بارش‌های اخیر
  • کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری
  • پرونده‌های قضایی در چهارمحال و بختیاری کاهش یافت
  • کاهش پرونده‌های قضایی چهارمحال و بختیاری
  • کاهش آفت ملخ در اراضی کشاورزی با بارش های بهاری
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود