Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-03@03:27:19 GMT

طرح‌های ملی که پیر شدند

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۳۱۱۷۰

طرح‌های ملی که پیر شدند

به گزارش جهان نيوز، در همه کشورها طرح‌هایی که ملی به شمار می‌رود با تغییر دولت‌ها هم از سوی دولت جدید دنبال شده و به اتمام می‌رسد ولی طرح‌هایی چون مسکن مهر، سهام عدالت و هدفمندی یارانه‌ها به‌رغم اینکه در نیمه دوم دهه 80 آغاز شد حتی با اتمام دولت‌های نهم، دهم و یازدهم هنوز به پایان نرسیده است و وضعیت مشخصی هم ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
 
در طرح مسکن مهر که در دهه 80 کلید زده شد مقرر شد از محل صفر شدن قیمت زمین و آورده نقدی اندک متقاضیان مسکن مهر و همچنین تسهیلات بانکی، حدود 2 میلیون واحد مسکن مهر ساخته شود و اعتبار اختصاص یافته به این طرح حدود 45هزار میلیارد تومان بود که اندک‌اندک با پیشرفت طرح به پروژه تزریق شد و گردش کار به شکلی بود که افراد همزمان با تحویل گرفتن مسکن‌شان اقساط مسکن مهر را بازمی‌گرداندند و بانک مسکن هم موظف بود با باز گرداندن این پول‌ها به بانک مرکزی در فرآیند امحای خط اعتباری گام بردارد تا اثر تورمی طرح محو شود اما هم‌اکنون از نیمه سال 96 گذشته‌ایم و خط اعتباری 45هزار میلیارد تومانی همچنان در اختیار بانک مسکن است و ماهانه صدها میلیارد تومان از محل اقساط مسکن مهر جمع‌‌آوری می‌شود ولی هزاران نفر از متقاضیان مسکن مهر هنوز به مسکن خود نرسیده‌اند. 

از سوی دیگر در سال‌های 85 و 86 مقرر شد، سهام بخشی از شرکت‌ها تحت عنوان سهام عدالت بین مشمولان طرح توزیع شود و بعد از 10 سال و پرداخت سود سالانه این شرکت‌ها در این مدت به دولت در صورتی که سودها ارزش سهام را پوشش داد، سهام بین 50 میلیون نفر توزیع شود اما ارزش سهام در این بین معضلی است و مشخص نیست ارزش سهام عدالت در کجا کشف قیمت شده که دولت یازدهم تشخیص داده هنوز از یک میلیون تومان سهام عدالت هر فرد حدود 400هزار تومان از محل سود شرکت‌ها تأمین نشده است. حال باید دید عملکرد شرکت‌ها و سودشان به شکلی بوده است که حتی نتوانسته در این 10 سال، سالی 10درصد سود تولید کند و همچنان وضعیت این دارایی که گفته می‌شود حدود 50 هزار میلیارد تومان ارزش دارد چه خواهد شد.

از سوی دیگر در رابطه با هدفمندی یارانه‌ها مقرر بود با هدف حذف یارانه‌های پرداختی به حامل‌های انرژی و آب، برق و ... و واقعی کردن قیمت‌ها و اصلاح الگوی مصرف بهای کالاها در پنج سال به‌طور کامل آزاد‌سازی شود و مبنا نیز قیمت‌های فوب خلیج‌فارس بود اما اشکالی که وجود دارد این است که با تضعیف نرخ ریال در برابر دلار اولاً قیمت‌های جاری کالاهای مدنظر به هم می‌ریزد و ما تا ابدالدهر باید هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کنیم و از سوی دیگر در دولت یازدهم آزاد‌سازی بهای کالا گویی آنقدر از قاعده پیشی گرفته است که دولت از محل هدفمندی یارانه‌ها درآمد هم کسب می‌کند. به‌طور نمونه در سال 95 مشخص شد دولت حدود 80 هزار میلیارد تومان از هدفمندی یارانه‌ها درآمد کسب و چیزی حدود 44هزار میلیارد تومان بین مردم یارانه نقدی تقسیم کرد و یارانه تولید را نیز پرداخت نکرد، حال این طرح نیز حداقل تا سال 95 دیگر باید به پایان می‌رسید و باید شفاف‌سازی شود که این طرح تا چه زمانی ادامه خواهد یافت. 

از سوی دیگر با توجه به اینکه دولت یازدهم در ابتدای روی کار آمدن مدعی وجود 140 هزار میلیارد تومان بدهی دولتی و خزانه خالی بود، جا دارد شفاف‌سازی کند که چه مقدار از دارایی‌های بلوکه‌شده از دولت دهم در جریان مذاکرات هسته‌ای آزاد‌سازی شد، زیرا ارقام مختلفی تاکنون در رابطه با دارایی‌های بلوکه‌شده در رسانه‌ها مطرح شده است که این بخش ارقامی چون 50، 70، 100میلیارد دلار را در بر می‌گیرد که ترامپ رئیس‌جمهور امریکا همین اواخر رقم 150 میلیارد دلار را به این ارقام افزود. اگر رقم ارزهای بلوکه‌شده دولت قبل در کشورهای خارجی تنها 75میلیارد دلار هم بوده باشد، بدهی‌های آن دولت را پوشش می‌دهد، از این ‌رو جا دارد دولت دوازدهم توضیح دهد بدهی‌های دولت که گفته می‌شود از مرز 850هزار میلیارد تومان عبور کرده است، بابت چه اموری تولید شده یا اگر برای گذشته است نسخ حسابرسی‌شده‌اش را منتشر کنند. تأمین منابع بیش از 80 هزار میلیارد تومانی از محل هدفمندی یارانه‌ها و توزیع نقدی نیمی از این پول تحت قالب یارانه نقدی و عدم‌پرداخت یارانه تولید و همچنین چرایی عدم‌تسویه طلب و اقساط دولت از محل سود 60شرکتی که بخش یا کل سهام‌شان مشمول سهام عدالت است و گذشت 11سال از اجرای طرح و نامشخص بودن چرایی به اتمام نرسیدن طرح مسکن مهر و مقوله بدهی‌های ملی از جمله ابهاماتی است که دولت دوازدهم باید به‌طور دقیق به آنها پاسخ دهد. 

منبع: روزنامه جوان

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۱۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷۰ هزار طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید کشور فعال است

به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی میرجوادی ظهر سه شنبه در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: بیش از ۱۲ هزار قطعه زمین در قالب انفرادی و جمعی و ۳ هزار قطعه زمین در قالب طرح جوانی جمعیت در شهرهای جدید کشور در طرح نهضت ملی مسکن، واگذار شده است.

وی افزود: در راستای ساماندهی جمعیت کلانشهرها، سیاست شهرهای جدید از دهه ۶۰ در کشور عملیاتی شد و اجرای طرح‌های حمایتی مسکن مهر و نهضت ملی سبب شد واگذاری مسکن در شهرهای جدید به شدت افزایش یابد و جمعیت در این سکونتگاهها بیشتر شود.

مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید، شکل گیری ساختار شهرهای جدید کشور را بر اساس طرح جامع و اصول مهندسی عنوان کرد و گفت: اکنون در وزارت راه و شهرسازی، مکان یابی ۲۷ نقطه شهرک‌های ساحلی در کشور با جدیت دنبال می‌شود که در ماه‌های اخیر در این راستا عملیات اجرایی نخستین شهرک ساحلی در بندر عباس کلید خورد.

۷۰ هزار واحد مسکن مهر در کشور تعیین تکلیف شده است

میرجوادی با بیان اینکه در سطح کشور بالغ بر ۱۷۰ هزار واحد طرح نهضت ملی در شهرهای جدید کشور فعال است، افزود: ۱۰۰ هزار واحد مسکن مهر از دولت قبل در شهرهای جدید کشور باقی مانده بود که اکنون ۷۰ هزار واحد آن تعیین تکلیف و تحویل متقاضیان شده و ۳۰ هزار واحد باقی مانده دارای نواقصی است که باید در اسرع وقت رفع شود و پرونده مسکن مهر بسته شود.

میرجوادی تاکید کرد: بر اساس دستور وزیر راه وشهرسازی، در سال جاری، هر ماه واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی تحویل متقاضیان خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ماه گذشته در سهند هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن تحویل شد، گفت: همچنین در آینده نزدیک در پردیس و هشتگرد شاهد افتتاح پروژه‌های نهضت ملی و مسکن مهر خواهیم بود همچنین مقرر شد در شهر جدید امیرکبیر نیز اقدامات نهایی ۲۰۰ واحد مسکونی انجام شود.

مدیر کل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید کشور بیان کرد: سال گذشته، میانگین پیشرفت در شهر مهاجران و امیر کبیر ۳۵ درصد بوده و باید اذعان کرد که اکنون شهر جدید مهاجران اقتصاد محور است که می‌تواند تولید و درآمد به همراه داشته باشد، اما شهر امیرکبیر با نقطه مطلوب فاصله دارد و برای شکل گیری این شهر، باید زیرساخت‌ها فراهم شود.

مدیرکل دفترتوسعه امور مسکن شهرهای جدید افزود: در شهر جدید امیر کبیر، سیاست دولت بر ویلایی سازی و واگذاری قطعات زمین است و انتظار داریم طرح حمایتی نهضت ملی در شهر امیرکبیر به خوبی دنبال شود همچنین امید است بانک‌ها بر مبنای قانون جهش مسکن، سهمیه ۲۰ درصدی که بانک مرکزی تعیین کرده را پرداخت کنند.

۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در کل کشور ساخته می شود

میرجوادی گفت: بر اساس آخرین آمار، اکنون بیش از ۲میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در کل کشور در حال ساخت است و دولت شیوه‌های گوناگونی از جمله انبوه سازی، واگذاری انفرادی و گروهی را برای اجرای طرح نهضت ملی به کار گرفته است.

وی عنوان کرد: وزارت راه و شهرسازی متولی ساخت مسکن است اما تحقق این مهم نیازمند تعامل و هم افزایی سایر دستگاههای اجرایی ذیربط، بانکها و خدمات رسان است.

مدیر کل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید گفت: در کشور ظرفیت ساخت ۴ میلیون مسکن وجود دارد که این طرح در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت اما این مهم با همکاری و مشارکت دستگاه‌های اجرایی محقق می شود و به طور حتم سال جاری، کارنامه حوزه مسکن درخشان است.

میرجوادی تاکید کرد: چند سال اخیر دولت سیاست های مختلفی در راستای کنترل قیمت مسکن اعمال کرده که تا حدی موفق شده چرا که مهم‌ترین بخش سبد خانوار، تامین مسکن است و در سبد خانوار، هزینه های ۵۰ تا ۷۰ درصدی دارد.

پرداخت تسهیلات مسکن از ۴۰۰ هزار واحد شبکه بانکی کشور

میر جوادی با بیان اینکه تاکنون تسهیلات مسکن از سوی ۴۰۰ هزار واحد شبکه بانکی کشور پرداخت شده ست، گفت: توسعه و تامین مسکن از جمله رویکردهای مهم دولت سیزدهم است و در تمام شهرهایی که امکان تامین زمین وجود داشته، واگذاری زمین انجام شده و در شهرهایی که مشکل تامین مسکن وجود دارد گام‌های مؤثری برداشته شده است.

میرجوادی گفت: این مهم مدنظر ویژه است که ساخت طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید به صورت ویلایی است که شهر جدید امیرکبیر در این راستا پیشگام است.

مدیرکل دفتر توسعه امور مسکن شهرهای جدید بیان کرد: شرکت‌های عمران شهرهای جدید، اکنون آمادگی ارائه خدمات در بستر دولت الکترونیک در قالب عرصه، فروش اقساطی، تحویل واحدها حتی شکایات و دیدار مردم با مدیرعامل و هیات مدیره را دارند و این سامانه خدمات پشتیبانی را نیز انجام می دهد.

کد خبر 6093350

دیگر خبرها

  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • ۱۷۰ هزار طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید کشور فعال است
  • نامه سازمان خصوصی سازی به فدراسیون فوتبال درباره مالکیت استقلال و پرسپولیس
  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ها در سال ۱۴۰۳/ اعلام جزییات مصوبه دولت
  • پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان یارانه کالا در استان بوشهر
  • موافقت مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک
  • تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها